H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

فواید مطالعه

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

فواید مطالعه

مشخصات:

دانلود فایل :

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

مهم ترین فواید مطالعه در زندگی چیست؟

فهرست مطالب

اگر دوست دارید مطالب کلیشه‌ای مثل این که: “کتاب خوب است، مطالعه مفید است” و چیزهایی از این دست را بشنوید، پیشنهاد می‌کنم بیخیال این مقاله شوید! اما اگر دوست دارید نکات تازه‌ای را درباره فواید مطالعه بدانید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید. در این مقاله هوش برتر ایرانیان به سراغ فوایدی رفتیم که مطالعه و کتابخوانی برای ما دارند. بیشتر نکاتی که در این مقاله آوردیم، حاصل تحقیقات علمی و دانشگاهی است. پس می‌توانید با استناد به آن‌ها، مطالعه کردن را به زندگی روزمره خود اضافه کنید.

 

فواید مطالعه و کتابخوانی

همه ما می‌دانیم که برای رشد و پیشرفت بهتر است هر روز یا حداقل چند روز یکبار مطالعه کنیم. همه هم می‌دانیم تقریبا تمام افراد موفق به مطالعه علاقه دارند. با این حال سرانه مطالعه در ایران عدد جالبی را به ما نشان نمی‌دهد. اما چرا؟ به نظرتان چرا ما در مطالعه کردن تنبلی می‌کنیم؟ چون هنوز دقیق نمی‌دانیم چرا باید کتاب بخوانیم. 

مثلا تا حالا شده از خودتان بپرسید فواید مطالعه جامعه شناسی چیست؟ یا اینکه خواندن فیزیک و شیمی چه نتیجه‌ای برای ما دارد؟ اصلا مطالعه یک کتاب اطلاعات عمومی چطور؟ چرا باید کتاب‌هایی مانند این را بخوانیم؟ تا زمانی که پاسخ این سوال‌ها را ندانیم، نمی‌توانیم کتاب بخوانیم. پس بیایید با هم فواید مطالعه را بررسی کنیم و پاسخ این سوالات را پیدا کنیم. 

مطالعه و مغز

1- تقویت مغز

اولین و شاید مهمترین فایده مطالعه برای مغز ماست. تحقیقات بسیاری نشان می‌دهد که کتاب مطالعه کردن مسیرهای عصبی درون مغز ما را تقویت می‌کند. زمانی که ما مشغول مطالعه یک کتاب هستیم، مغز ما بیشتر به تکاپو می‌افتد و همین موضوع باعث بهبود عملکرد آن می‌شود.

تاثیر مطالعه بر مغز طوری است که به افزایش تمرکز ما هم کمک می‌کند. زمانی که ما مشغول خواندن یک مطلب هستیم، سعی می‌‎کنیم تا تمام توجهمان را معطوف به آن کنیم. برای همین هم به مرور با مطالعه کردن تمرکز ما هم بیشتر می‌شود.

علاوه بر تمام این موارد، آخرین مورد از فواید مطالعه برای مغز این است که این کار باعث تقویت قسمتی از مغز می‌شود که مسئولیت تجزیه و تحلیل و مخابره پیام‌های احساسی و حرکتی را بر عهده دارد.

 

2- پرورش تفکر نقاد

” کسی که کتاب می‌خواند، در طول حیات خود هزاران بار زندگی کرده است، در حالی که کسی که کتاب نمی‌خواند، فقط یکبار زندگی را تجربه خواهد کرد. “

این جمله مشهور از جورج آر. آر. مارتین نویسنده کتاب‌های بازی تاج و تخت است. یکی از مهمترین فواید مطالعه هم همین است. در واقع مطالعه کردن شما را با قصه‌ها، سرگذشت‌ها و از همه مهم‌تر تجربیاتی آشنا می‌کند، که در زندگی واقعی باید سال‌ها زمان صرف رسیدن به آن‌ها بکنید.

این موضوع به شکل قابل توجهی باعث شکل‌گیری تفکر نقادانه در شما می‌شود. تفکر نقادانه یا انتقادی به شما کمک می‌کند تا به محض شنیدن هر چیزی، تحت تاثیر آن قرار نگیرید. مهم‌تر اینکه وقتی چنین تفکری را در زندگی داشته باشید، هنگام تصمیم‌گیری‌ها هم می‌توانید بهتر عمل کنید.


همچنین بخوانید: فواید کتابخوانی برای کودکان


فواید مطالعه برای تحصیل

3- موفقیت تحصیلی

شاید خیلی از این بخش مطالعه کردن خوشتان نیاید، اما به هر حال تنها راه برای تجربه موفقیت‌های علمی و تحصیلی مطالعه کردن است! از قبولی در بهترین دانشگاه‌ها و مراکز علمی بگیر، تا شانس ادامه تحصیل در سایر کشورهای جهان همگی فقط و فقط با مطالعه کردن به دست می‌آیند.

البته همانطور که تا الان هم دیدیم، فقط خواندن کتاب‌های درسی نیست که برای ما مفید است. بلکه فواید مطالعه کتاب های غیر درسی هم کاملا در زندگی ما تاثیرگذار است. باور نمی‌کنید؟ خب بد نیست نگاهی به مورد بعد بیندازید.

 

4- کمک به رشد و توسعه فردی

اگر بهترین کتاب های زندگینامه را بخوانید متوجه می‌شوید که تقریبا تمام افراد موفق دنیا، مطالعه کردن را به شکل یک عادت روزانه انجام می‌دادند. برای همین هم می‌توانیم بگوییم که مطالعه کردن برای تجربه رشد و توسعه فردی ضروری است. دلیلش هم برمی‌گردد به همان سه مورد قبلی که گفتیم!

اول اینکه هر فرد موفقی باید از مغزش خوب استفاده کند. خب، مطالعه کردن این کار را برای شما آسان می‌کند. دوم اینکه برای موفق شدن ما باید تصمیمات بهتری بگیریم. همان چیزی که به لطف تفکر نقادانه به دست می‌آوریم. در نهایت داشتن علم در هر زمینه‌ای که در آن به دنبال توسعه فردی هستیم واجب است. نوشدارویی که اتفاقا آن هم در دست کتاب و مطالعه کردن است!

 

5- افزایش دایره لغات

کتاب و لغات

همانطور که قبلا در مقاله بهترین کتاب های فن بیان و سخنوری گفتیم، داشتن دایره لغات قوی برای تاثیرگذار صحبت کردن واجب است. این ویژگی به شما کمک می‌کند که نه تنها وسط صحبت کلمه کم نیاورید، بلکه بتوانید کلمات درست را در جای درست به کار ببرید. استفاده درست و به جا از کلمات، وجهه خوبی به شخصیت شما در هنگام صحبت کردن می‌دهد.

اما اگر قصد دارید با کتاب خواندن دایره لغات خود را قوی کنید، پیشنهاد ما مطالعه بهترین رمان های جهان است. یکی از فواید مطالعه رمان این است که شما را با کلماتی آشنا می‌کند که قبل از این نه در مطبوعات خوانده بودید و نه خودتان آن‌ها را استفاده می‌کردید. علاوه بر این شما می‌توانید با مطالعه رمان حسابی خودتان را سرگرم کنید.

 

6- کمک به مقابله با افسردگی

حتی اگر دوست زیادی ندارید و معمولا تنها بودن را ترجیح می‌دهید، همچنان می‌توانید از فواید مطالعه انفرادی بهره‌مند شوید. افسردگی یکی از شایع‌ترین بیماری‌های امروز است. اما خوشبختانه با مطالعه کردن می‌توانید روند بهبود خود را هم تسهیل کنید. اما شاید بپرسید چگونه؟!

همانطور که قبلا گفتیم تمرکز ما با مطالعه کردن افزایش پیدا می‌کند. حال بد نیست بدانید عدم تمرکز و فکر کردن به چیزهای بی اهمیت باعث بدتر شدن افسردگی می‌شود. علاوه بر این، مطالعه کردن باعث بهبود دایره لغت‌تان می‌شود که این اتفاق باعث آسان‌تر شدن نوشتن برای شما می‌شود. به روی کاغذ آوردن افکارتان راه مناسبی برای مبارزه با افسردگی است.

اگر دوست دارید سایر موارد را بدانید، پیشنهاد می‌کنم مقاله تاثیر مطالعه بر افسردگی را بخوانید.

فواید مطالعه روزانه

وقتی یک رفتار به عادت تبدیل می‌شود، تاثیر آن هم چند برابر می‌شود. دلیلش هم این است که ما هر روز آن را انجام می‌دهیم و برای دوباره انجام دادنش منتظر فرصت مناسب نیستیم. این موضوع درباره کتاب خواندن و مطالعه کردن هم صدق می‌کند. برای همین هم در این قسمت از مقاله می‌بینیم که چگونه تکرار هر روزه‌ی مطالعه، تاثیر مثبتی بر روی زندگی ما می‌گذارد.  

کتابخوانی و استرس

1- کاهش استرس

ممکن است شما برای کاهش استرس و اضطراب خودتان یوگا را انتخاب کنید. اما انتخاب من مطالعه است! جالب است بدانید نتایج تحقیقی که در سال 2009 انجام شده بود نشان می‌دهد 30 دقیقه مطالعه در روز درست به اندازه انجام تمرینات یوگا در کاهش استرس و اضطراب ما موثر است.

نکته مثبت این است که نیم ساعت مطالعه کردن چیزی نیست که ما بتوانیم از زیر آن در برویم. چه موقع برگشت به خانه از محل کار باشد و چه قبل از اینکه به خواب برویم. در هر صورت 30 دقیقه مطالعه روزانه کار خیلی دشواری برای ما نیست. هرچند پیشنهاد ما این است که قدر این 30 دقیقه را بدانید و با رفتن به کتابخانه، فواید مطالعه در کتابخانه را هم تجربه کنید.


همچنین بخوانید: بهترین کتاب ها برای کاهش استرس و اضطراب


 

2- پیشگیری از اختلالات حافظه

شاید فکر کردید فواید مطالعه برای مغز تمام شده است. اما نه، خواندن متون مختلف همچنان برای مغز ما مفید است! نتایج تحقیقات موسسه ملی عمر در آمریکا نشان می‌دهند که مطالعه کردن می‌توان مغز شما را در سال‌های پیری فعال نگه دارد. بر اساس نتایج این تحقیق، مطالعه روزانه تا حد زیادی از ضعف عملکرد حافظه و قوه شناختی مغز جلوگیری می‌کند.

نکته اصلی اینجاست که بهتر است این کار را هرچه زودتر شروع کنید. برای تقویت مغزتان لازم نیست که تا دوران پیری صبر کنید. تحقیقات دیگری نشان می‌دهند که هرچه ما زودتر مطالعه کردن را شروع کنیم، احتمال ابتلا به برخی اختلالات حافظه مانند زوال عقل در ما کاهش پیدا می‌کند.

فواید مطالعه انفرادی

3- تجربه خواب بهتر

احتمالا تنها فایده‌ای که همه ما آن را تجربه کرده باشیم همین است. مطالعه قبل از خواب شاید فواید مطالعه با صدای بلند را نداشته باشد، اما به شدت باعث افزایش کیفیت خواب ما می‌شود. خواندن چند سطر از یک کتاب یا مطلبی که دوست داریم چشمان ما را خسته می‌کند و آن‌ها را برای خواب آماده می‌کند. البته این تنها فایده مطالعه کردن در رختخواب نیست. مطالعه پیش از خوابیدن ذهن ما را هم تقویت می‌کند و باعث می‌شود مغزمان در زمان بیداری هم عملکرد بهتری داشته باشد.

اما سوال اینجاست که چگونه باید در رختخواب مطالعه کنیم. اگر چراغ مطالعه ندارید یا روشن کردن آن فرد دیگری را اذیت می‌کند، پیشنهاد ما کتاب‌های صوتی هستند. شما می‌توانید قبل از خواب کمی به کتاب‌های صوتی گوش دهید. اگر هم دوست دارید خودتان متن را بخوانید، پیشنهاد می‌کنیم به سراغ کتاب‌های الکترونیکی بروید. البته بهتر است که به جای گوشی از یک دستگاه کتابخوان استفاده کنید.

با کلیک بر روی لینک زیر با این دستگاه‌ها بیشتر آشنا می‌شوید.


بیشتر بخوانید: دستگاه کتابخوان چیست ؟


 

4- عادت کردن به مطالعه

عادت کردن به مطالعه یکی از بهترین ویژگی‌هایی است که ما می‌توانیم در خود پرورش دهیم. در واقع با شکل‌دهی عادت مطالعه در خودمان، ما می‌توانیم به تمام فواید مطالعه و کتابخوانی که در این مقاله به آن‌ها پرداختیم برسیم. البته شکل دادن این عادت کمی چالش برانگیز است، به خصوص اگر خیلی اهل مطالعه نباشید.

پیشنهاد ما این است که ابتدا با مطالعه مقاله کتاب برای شروع کتابخوانی ، چند کتاب خوب برای شروع این مسیر انتخاب کنید. سپس روزانه 30 دقیقه از زمانتان را به مطالعه کردن اختصاص دهید. اگر هم دیدید 30 دقیقه مطالعه برایتان کمی سخت است، با روزی 10 دقیقه شروع کنید و هر دو روز یک بار یک دقیقه به زمان مطالعه خود اضافه کنید. آنگاه تنها در 40 روز به همان 30 دقیقه می‌رسید.

کودکان

فایده مهم مطالعه تاريخ چیست؟

فواید مطالعه در شب بیشتر است یا صبح؟

فایده مطالعه کتاب های درسی بیشتر است یا کتاب های غیر درسی؟

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *