بسته به هدف شما از آیلتس گرفتن، آمادگی برای آزمون آن می تواند از طریق کلاس رفتن باشد یا حتی خودخوان و در خانه. آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس زمانی میسر است که هم وقت بیشتری به زبان خواندن اختصاص دهید و هم سطحتان بیشتر از متوسط باشد. در غیر این صورت ممکن است مدت طولانیتری نیاز داشته باشید تا بتوانید با شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس نمره خوبی بگیرید. در این مقاله از مجله هوش برتر با ما همراه باشید تا با روش های خواندن آیلتس بدون کلاس و کسب نمره بالای 6 آشنا شوید.
آزمون آیلتس بدون کلاس رفتن؛ احتمالی یا امکان پذیر
برخی تصور میکنند که آیلتس گرفتن فقط و فقط با کلاس رفتن امکان دارد. در حالی که اگر هدفتان مشخص باشد خودتان هم میتوانید برای این آزمون مطالعه کنید. آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس، نسبت به دورههای کلاسی آیلتس کمی بیشتر زمان میبرد، اما غیر ممکن نیست. به طور مثال اگر با شرکت در کلاس آیلتس، یک دوره ترمیک 3 ماهه را برای قبولی میگذارنید، در حالت خودخوان ممکن از تا 6 ماه زمان ببرد.
توجه داشته باشید که خودخوانی آیلتس به معنی عقب ماندن شما از سایر داوطلبان نیست. صرفا چون زمان بندی متفاوت است و مسیر یادگیری از صفر تا صد به عهده خودتان است، کمی بیشتر طول میکشد تا به هدف خود برسید. هر چند که خود هدف نیز در تعیین طول مسیر اهمیت دارد. اگر قصد گرفتن نمره های 6 تا 7 را دارید، راحت تر به آن میرسید تا کسی که قصد نمره بالای 8 را دارد.
به علاوه نوع آزمون نیز تعیین کننده خواهد بود. آزمون آیلتس جنرال به مراتب سادهتر از آزمون آکادمیک است و افراد بیشتری تمایل دارند در آن شرکت کنند. با کسب نمره خوب در آزمون جنرال هم در دانشگاهها قبول میشوید، هم میتوانید کار خوبی پیدا کنید. آیلتس آکادمیک بیشتر مناسب افرادی است که قصد دارند در دانشگاههای برتر و در مقطع ارشد و بالاتر درس بخوانند.
روش های خواندن آیلتس بدون کلاس
کسانی که قصد دارند بدون کلاس در آزمون آیلتس شرکت کنند، نیاز دارند تا روش های شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس، روش درس خواندن برای کسب نمره خوب و مسیر رسیدن به هدف مدرک آیلتس را بدانند. این روشها شامل برنامه ریزی، تعیین سطح و شناخت دقیق خود آزمون است.
باتوجهبه این موارد شما قادر خواهید بود تا پس از مدتی بدون دغدغه و نگرانی در آزمون آیلتس شرکت کرده و موفق شوید. در ادامه با مسیر موفقیت و آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس و روشهای مناسب برای مطالعه خودخوانی این آزمون آشنا خواهید شد.
تعیین سطح آیلتس؛ کجای مسیر هستید؟
اگر قصد آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس را دارید و میخواهید با خودخوانی برای شرکت در این آزمون آماده شوید، ابتدا باید بدانید کجا کار هستید. بهعبارتدیگر باید سطح زبان انگلیسی خود را بسنجید تا بتوانید در مرحله بعد با یک برنامهریزی درست بدون کلاس رفتن در آزمون آیلتس موفق شوید.
برای تعیین سطح هم میتوانید به یک موسسه زبان انگلیسی مراجعه کنید و هم از وب سایتها کمک بگیرید. در جدول زیر بهترین سایتهای تدریس زبان انگلیسی را مشاهده میکنید.
نام وب سایت | آدرس سایت |
آموزشگاه سفیر: آزمون تعیین سطح در تمام بخشهای مهارتی هم برای بزرگسالان و هم برای کودکان | https://gosafir.com/fa/educational-services/placement-test/ |
آموزشگاه آنلاین سایبرتاک: آزمون تعیین سطح شفاهی و کتبی هر دو به صورت آنلاین برای محک زدن مهارتهای 4 گانه زبان | https://cybertalk.academy/placement-test/ |
بریتیش کانسیل: آزمون تعیین سطح تنها با ثبت نام در سایت امکانپذیر است. (ثبتنام برای ایرانیان بسته است و باید کشور مقصد را جای دیگری انتخاب کنید) | https://learnenglish.britishcouncil.org/english-levels/online-english-level-test |
دانشگاه انگلیسی زبانان کانادا: یک وبسایت برای تعیین سطح با معیارهای CERF که روی هر 4 مهارت کار میکند. | https://canada-english.com/en/leveltest |
به جز این پلتفرمها، پلتفرمهای دیگری نیز وجود دارند. هر کدام از آنها روی مهارتهای 4 گانه کار میکنند. البته برخی از آنها کاملا مختص آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس نیستند، اما حداقل میتوانید با سطح خود در انگلیسی آشنا شوید.
- EU English
- Stafford House International
- FluentU
- Cambridge
- transparent language
- Berlitz.co.uk
- tracktest
برخی از پرکاربردترین وبسایتهای دیگر برای تعیین سطح آزمون آیلتس بدون شرکت در کلاس هستند.
برنامه ریزی درست برای آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس
فرد علاقهمند به دریافت مدرک آیلتس یا کسی که قصد مهاجرت دارد و میخواهد مدرک آیلتس بگیرد. حتی کسی که میخواهد برای ارتقا شغلی خودی یا راه انداختن کسب و کار خود آیلتس داشته باشد، باید با برنامه پیش برود. در واقع میتوان گفت بدون برنامهریزی برای شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس مسیر قبولی بسیار سخت و نتیجه نامطلوب خواهد بود.
لازم است تا با یک برنامهریزی درست، برای تمام بخشهای آزمون آیلتس، تمرین کنید، درس بخوانید و پیش بروید. به این ترتیب قادر خواهید بود بدون کلاس رفتن نیز در آزمون آیلتس موفق شوید. توجه داشته باشید که برنامهریزی برای آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس، باید تمام بخشهای مختلف این آزمون شامل listening، reading، writing و speaking را در بر بگیرد. زمانبندی درست داشته باشد و بیش از حد سخت گیرانه نباشد.
در نهایت باید برنامهای برای خودتان بچینید که در کنار زندگی روزمره بتوانید به آن پایبند باشید. اگر دانش آموز هستید، نباید به درسهای دیگرتان لطمه بزند. اگر شاغل هستید باید وقت کافی هم برای استراحت و هم برای برای درس خواندن در برنامه خود پیش بینی کنید.
انتخاب منابع درست آزمون آیلتس
مهمترین نکته در آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس، داشتن منابع درست است. بهترین معلم آیلتس همین کتابها هستند. کتابهایی که هم معلمان برای تدریس زبان در آموزشگاهها انتخاب می کنند و هم شما به عنوان فرد خودخوان بتوانید از آنها بهره ببرید. در زیر بهترین کتابهای آمادگی برای شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس را میشناسید.
- Mindset For IELTS: این کتاب متعلق به انتشارات کمبریج بوده و توسط طراحان خود آزمون آیلتس تالیف شده است. برای تمام افراد در سطوح مختلف استفاده میشود، زیرا بخشها از مبتدی شروع شده و تا پیشرفته ادامه دارد. تقویت 4 مهارت اصلی به صورت درس محور پیش میرود.
- The Official Cambridge Guide to IELTS: کتابی تمرین محور و آزمون محور که با داشتن 6 آزمون جامع تمام مهارتهای مورد نیاز برای شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس را تقویت میکند.
- IELTS Advantage Series: مجموعه کتابهای مهارت محور هستند که هر کتاب روی یک مهارت زبان انگلیسی تمرکز دارد. این کتابها مناسب کسانی است که سطح انگلیسی خوبی دارند و میخواهند برخی مهارتها و نقاط ضعف خود را بهبود ببخشند.
- Complete IELTS: مجموعه کتابهایی در سطوح مختلف که افراد از سطح مبتدی تا پیشرفته متناسب با سطح خود میتوانند انتخاب کنند و برای شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس آماده شوند.
همچنین مجموعه in use نیز منابع خوبی است. این سری هم روی دایره لغات و هم گرامر میکند و هم با آموزش بیش از 1600 اصطلاح بومی، کمک میکند تا مانند یک انگلیسی زبان بومی سخن بگویید. کتابهای Essential Words for the IELTS و Oxford Word Skills نیز برای تقویت دایره واژگان منابع مناسبی هستند.
آشنایی با ماهیت و بخش های مختلف آزمون آیلتس
برای آنکه بتوانید بدون کلاس برای آزمون آیلتس آماده شوید، لازم است ابتدا بخشها مختلف این آزمون را بشناسید. بدانید تستهای هر مهارت چگونه طرح میشوند و با چه ساختاری روبرو خواهید بود. در جدول زیر بخشهای مختلف آزمون آیلتس توضیح داده شده است.
مهارت مورد آزمون | توضیحات |
Listening | شامل 4 بخش است که فقط یک بار پخش میشود. مکالمه دو نفر در یک مکان عمومی، صحبت شخصی با خودش در یک مکان عمومی، دیالوگ دو فرد در مورد یک موضوع تخصصی و مونولوگی از یک موضوع آکادمیک بخشهای مختلف آن هستند. |
Writing | در هر دو آزمون آکادمیک و جنرال دو موضوع داده میشود که باید برای آنها یک مقاله کوتاه با 150 و 250 کلمه بنویسید. موضوع مقاله دوم در هر دو آزمون عمومی است، اما موضوع اول در آیلتس آکادمیک مرتبط با تحلیل چارت و جدول، دیافراگم یا یک موضوع آنالیزی است و در جنرال باید نامه بنویسید. |
Reading | شامل 40 سوال در سه بخش که در آزمون آیلتس جنرال و آکادمیک متفاوت هستند. در آیلتس جنرال بخش اول دو تا سه متن کوتاه و عمومی دارد. بخش دوم دو متن و بخش سوم یک متن بلند با موضوع تخصصی را شامل میشود. آیلتس آکادمیک نیز سه بخش دارد، اما موضوعات آن کاملا تخصصی هستند. |
Speaking | شامل سه بخش است که در 15 دقیقه تمام میشود. ابتدا معرفی کلی است و در دو تا 3 دقیقه زمان میبرد. سپس مصاحبهکننده یک Cue card میدهد که روی آن یک موضوع نوشته شده و باید در مورد آن حداقل 2 تا 3 دقیقه خودتان صحبت کنید. در نهایت ممتحن از همان Cue card سوال میپرسد که باید با شرح و تفصیل بیشتر در مورد آن حرف بزنید. |
تمرین خودخوان هر بخش تا آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس
آشنایی با بخشهای مختلف آزمون آیلتس کمک میکند تا بهتر برنامه ریزی آیلتس را از سیر تا پیاز پیش ببرید. بهتر بتوانید نقاط قوت و ضعف خود را در هر بخش تحلیل کنید و برای آن بخش بیشتر تمرین کنید. روش های خواندن آیلتس بدون کلاس شامل تمرینات هر بخش به صورت مجزا و همچنین در کنار هم است.
باید تمام مهارتها را در خود انقدر تقویت کنید که همه را در یک روز بدون نگرانی آزمون دهید. به دلیل آن که تست تمام مهارتها در آزمون آیلتس در یک روز انجام میشود، باید بتوانید با تمرین و تکرار سرعت خود را بالا ببرید. تنها بخش speaking است که احتمال دارد با چند روز فاصله آزمون گرفته شود. سایر موارد در یک آزمون کلی و در زمان محدود برگزار میشوند. پس لازم است تا هر بخش را کاملا تمرین کنید. در بخشهای بعد روشهای مطالعه و یادگیری هر بخش و مهارت را آوردهایم.
تمرین بخش نوشتاری
هر چه بیشتر دایره لغت داشته باشید، بخش writing را بهتر پشت سر میگذارید. این مهمترین نکته برای موفقیت در آزمون آیلتس است، حتی اگر در هیچ کلاسی شرکت نکنید. برای تقویت این مهارت میتوانید از نقشه ذهنی برای تمرین بهره بگیرید. یک لغت را به عنوان کلمه کلیدی انتخاب کنید و با اضافه کردن کلمات دیگر آن را بسط دهید. سپس از این کلمات استفاده کنید و یک متن را تشکیل دهید.
خواندن کتاب و مقالات مختلف در زمانهای آزاد و یادگیری بخشهای مختلف آن، شرح و بسط دادن موضوعات روزمره روی کاغذ و حتی نوشتن خاطرات روزانه به انگلیسی، تمرینهای خوبی گسترش دایره لغات و تقویت مهارت نوشتاری هستند.
تمرین بخش شنیداری
آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس برای بخش شنیداری، مستلزم شنیدن موضوعات مختلف و با لهجههای مختلف است. برای این کار میتوانید سریال و فیلم زیاد ببینید، موزیک و پادکست گوش کنید و حتی اخبار ببینید.
به کسانی که با لهجه بریتیش مشکل دارند و آن را نمیفهمند عمیقا توصیه میشود که بیشتر سریال یا پادکست با این لهجه گوش دهند. یک دفترچه داشته باشید و هر چه را متوجه نشدید یادداشت کنید. سپس به دنبال معنا و مفهوم آن جمله یا کلمه بپردازید. سایت پادکستهای BBC podcast انواع و اقسام پادکستها با موضوعات مختلف دارد که برای تقویت مهارت listening بسیار کاربردی است. سریالهای زیر نیز به درک لهجه بریتیش کمک زیادی میکنند.
- Sherlock
- The Crown
- Downton Abbey
- Broadchurch
علاوه بر این گوش دادن انواع موسیقی انگلیسی، پیدا کردن لغات آن و تکرار متن یا حتی همخوانی از روی متن، نه تنها listening شما را تقویت میکند، بلکه روی مهارت درک مطلب و مکالمه نیز تاثیر مثبت دارد.
تمرین بخش درک مطلب
برای درک مطلب یا reading و آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس در این بخش، لازم است تا متن زیاد بخوانید. همانطور که برای تقویت listening به شنیدن بیشتر احتیاج دارید. برای تقویت reading نیز به خواندن نیاز است.
انواع و اقسام کتابها، مجلات و مقالات را بخوانید. سعی کنید هر چیزی را به انگلیسی بخوانید. حتی زبان موبایل خود را به انگلیسی تغییر دهید تا مجبور شوید، انگلیسی بخوانید و درک کنید. به جای آنکه یک متن را چند باز بخوانید، یاد بگیرید با دقت و تمرکز بیشتر بخوانید تا سرعت خود را بیشتر کرده و زمان را در آزمون مدیریت کنید.
اگر قدرت تمرکز و تاثیر آن در زندگی را درک کرده باشید، میدانید که تا چه حد میتواند روی موفقیت در هر آزمون موثر باشد. بالا بردن تمرکز و دقت یکی از روش های خواندن آیلتس بدون کلاس است که در بخش reading حسابی به کارتان میآید.
تمرین مصاحبه
مرحله آخر آزمون آیلتس شامل یک مکالمه با ممتحن آزمون است. در این مکالمه نه تنها دایره لغات و گرامر شما مورد بررسی قرار میگیرد، بلکه تسلط به موضوع، توانایی مدیریت زمان و استرس نیز اهمیت دارد. به همین دلیل لازم است تقویت مکالمه را به عنوان بخش مهمی از روش های خواندن آیلتس بدون کلاس در نظر بگیرید.
تمرینهای این بخش شامل حرف زدن به زبان انگلیسی با دوستان و آشنایان است. به انگلیسی فکر کرده و انگلیسی را به بخشی از زندگی خود تبدیل کنید. میتوانید از تکنیک سایه نیز برای این تمرین استفاده کنید. تکنیک سایه شامل تکرار کردن بلافاصله آنچه که میشنوید است. به کمک این تکنیک هم کلمات و طرز بیان آنها را یاد میگیرید وهم مهارت شنیداریتان تقویت میشود.
شبیه سازی آزمون آیلتس
آخرین کاری که برای شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس لازم است انجام دهید، شبیه سازی آزمون است. میتوانید به صورت آنلاین در آزمونهای شبیه ساز آیلتس مانند آزمون ماک شرکت کنید. به این ترتیب میتوانید هم با ساختار آزمون آشنا شوید و هم حال و هوای آزمون را برای خود تداعی کنید. آزمون ماک معتبرترین آزمون شبیه ساز آیلتس است که دو بخش reading و writing را شامل میشود. برخی سایتهای دیگر مانند موارد زیر نیز میتوانند آزمون آیلتس را شبیه سازی کنند.
این سایتها اغلب رایگان هستند و هر 4 بخش آزمون آیلتس را شبیه سازی میکنند. همچنین این سایتها اگر سطح خوبی در انگلیسی داشته باشید، تعیین سطح خوبی نیز محسوب میشوند.
سخن آخر
کسانی که قبلا کلاس انگلیسی رفتهاند و حال در سطح خوبی از انگلیسی قرار دارند میتوانند شروع به آمادگی برای آزمون آیلتس بدون کلاس کنند. البته این موضوع فقط مختص سطوح بالا نیست و بنا به سلیقه و خواست افراد هر کسی میتواند اقدام به شرکت در آزمون آیلتس بدون کلاس کند. فقط باید به این موضوع توجه داشته باشید که ممکن است در سطحهای پایینتر و مبتدی نیاز به زمان بیشتری تا آماده شدن برای آزمون داشته باشید.
با دانستن سطح خود و در دست داشتن منابع درست و به کمک یک برنامه ریزی خوب قادر خواهید بود تمام مهارتهای 4 گانه لازم برای آزمون آیلتس را تقویت کنید. به این ترتیب یک نمره خوب و بالای 6 در انتظار شماست که به کمک آن میتوانید حتی در دانشگاههای خوب خارج از کشور هم قبول شوید.