H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

معروف ترین نویسندگان ایرانی

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

معروف ترین نویسندگان ایرانی

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

بهترین نویسندگان ایرانی را بشناسیم

فهرست مطالب

اگر نگاهی به لیست رمان‌های ایرانی بیندازیم باید گفت بهترین نویسندگان ایرانی که به کار نوشتن رمان و داستان‌های بلند می‌پردازند متعلق به قرن اخیر یا نهایتا قرن پیش هستند. ادبیات ایران از قدمت بالایی برخوردار است و این موضوع را می‌توان با اشاره به آثار خیام، مولوی، حافظ و سعدی و از همه مهم‌تر شاهنامه فردوسی اثبات کرد.

اما نویسندگی به‌صورت داستان‌های کوتاه و بلند که در غرب قدمتی حدود 400 سال دارد در کشور به‌تازگی و با تلاش نویسندگانی مانند صادق هدایت، عباس معروفی و جلال آل احمد رایج شده است.

در حقیقت ادبیات داستانی در ایران با داستان‌های کوتاه آغاز شد و با همت نویسندگان مختلف در قرن اخیر، با رشد خوبی همراه بوده است. اگر در بین انتخاب آثار نویسنده‌های مختلف ایرانی مردد مانده‌اید ما در ادامه به معرفی بهترین‌های این حوزه می‌پردازیم پس تا انتهای متن با ما همراه باشید.

بهترین نویسندگان ایرانیصادق هدایت در لیست بهترین نویسندگان ایرانی

از جمله بهترین نویسندگان ایرانی که توانست در سطح جهانی نیز به شهرت برسد می‌توان به صادق هدایت اشاره کرد. همه ما بوف کور را خوانده‌ایم یا حداقل نام آن را شنیده‌ایم. این اثر به‌خوبی توانست جایگاه جهانی خود را پیدا کند.

صادق هدایت در سال 1281 در خانواده‌ای اشرافی به‌دنیا آمد. وی برای تحصیل در رشته دندان‌پزشکی به اروپا سفر کرد اما در میانه راه تصمیم به تحصیل در رشته مهندسی گرفت. البته این مسیر نیز نیمه‌کاره ماند و هدایت شروع به مطالعه زبان‌های پیش از اسلام و کسب‌ اطلاعات در رابطه با فرهنگ ایران باستانی کرد.

صادق هدایت را می‌توان اصلی‌ترین بنیان‌گذار ادبیات داستانی معاصر دانست. وی همچنین از جمله افراد سیاسی ضدحکومت پهلوی بود که نجات کشور را تنها به‌دست حزب توده می‌دانست. او پس از ناامیدی از بهبود شرایط و برای فرار از زندان در سال 1329 از کشور فرار کرد و در سال 1330 نیز در اثر نشتی گاز عمدی، جان خود را از دست داد.

هدایت زمانی‌که در اروپا مشغول تحصیل و زندگی بود به‌شدت به آثار ادبی جهان، به‌خصوص کتاب‌های اروپایی علاقه پیدا کرد و پس از شروع نویسندگی، از ترجمه آثار مختلف اروپایی به‌خصوص از فرانتس کافکا نیز غافل نماند.

در کنار شاهکاری به‌نام بوف کور که جزء مهم‌ترین آثار هنری قرن گذشته ایران به‌شمار می‌آید از دیگر کتاب‌های مهم هدایت می‌توان به سگ ولگرد، 3 قطره خون، داش آکل و اوسانه اشاره کرد.


بیشتر بخوانید: بهترین کتاب فروشی های تهران


 

بهترین نویسندگان ایرانیمحمدعلی جمالزاده

در بین بهترین نویسندگان ایرانی‌ نام محمدعلی جمالزاده نیز دیده می‌شود. این شخص در شکل‌گیری ادبیات داستانی معاصر ایرانی نقش مهمی داشته و وی را می‌توان در کنار صادق هدایت و بزرگ علوی، 3 بنیان‌گذار اصلی این ادبیات دانست.

محمدعلی جمالزاده بیشتر به‌دلیل نگارش داستان‌های کوتاه بی‌نظیر و طنزش به شهرت رسیده و در این مسیر، لقب پدر داستان کوتاه ایرانی را به وی داده‌اند. این لقب واقعا برازنده آقای جمالزاده است.

از آثار مشهور جمالزاده می‌توان به یکی بود یکی نبود، فارسی شکر است و سروته یک کرباس اشاره کرد. با مطالعه این داستان‌‌ها متوجه ترکیب اصول ادبیات فارسی و اروپایی با یک‌دیگر می‌‌شوید.

جمال‌زاده در سال 1270 و به گفته برخی منابع دیگر در سال 1274 به‌دنیا آمد. در آن زمان ایران با مشکلات داخلی بسیاری مواجه بود و به همین دلیل نیز پدرش وی را برای تحصیل به بیروت فرستاد. هر چند رشته تحصیلی جمالزاده حقوق بود اما بیشتر علاقه و وقت او صرف پژوهش و نوشتن به زبان فارسی شد. این نویسنده بزرگ در سال 1380 یعنی در 106 سالگی چشم از جهان بست.

بزرگ علوی در لیست بهترین نویسندگان ایرانیبزرگ علوی در لیست بهترین نویسندگان ایرانی

معروف ترین نویسندگان ایرانی به‌دلیل آثار فاخری که ارائه دادند به شهرت رسیدند. بزرگ علوی نیز در کنار بنیان‌گذاری ادبیات داستانی معاصر، آثار خاص و منحصربه‌فردی ارائه کرده که از مهم‌ترین آنها می‌توان به چشم‌هایش، گلیه‌مرد و 53 نفر اشاره کرد.

با توجه به اینکه بزرگ علوی روزنامه‌نگار مشروطه‌خواه بود می‌توان تشخیص داد که درون مایه آثار او بیشتر حول محور رویدادهای سیاسی و اجتماعی هستند و می‌توانند شما را با شرایط آن زمان جامعه آشنا کنند.

بزرگ علوی در سال 1282 متولد شد و بیش از 50 سال از عمر خود را به نوشتن گذارند. وی در کنار نویسندگی به فعالیت‌های سیاسی نیز ادامه داد و در سال 1375 چشم از جهان فرو بست.

بزرگ علوی در خارج از کشور به‌تحصیل مشغول بود و از همان ابتدای دوران نوجوانی به استعداد و علاقه خود در نوشتن پی‌ برد. وی پس از بازگشت به ایران با صادق هدایت آشنا شد و با یک‌دیگر تصمیم گرفتند داستان‌هایی در رابطه با آسیب‌های تاریخی واردشده به فرهنگ ایران بنویسند. این موضوع زمینه‌ساز بنیان‌گذاری ادبیات داستانی معاصر شد.


بیشتر بخوانید: فواید خواندن رمان


معروف ترین نویسندگان ایرانیصادق چوبک

از بهترین نویسندگان ایرانی می‌توان به صادق چوبک با آن قلم روان و خاصش اشاره کرد. این شخص در کنار نویسندگی به کار ترجمه نیز مشغول بود. چوبک را نیز می‌توان یکی از بنیان‌گذاران ادبیات داستانی مدرن دانست.

صادق چوبک در سال 1295 متولد شد و در طول زندگی خود توانست آثار محبوبی مانند انتری که لوطی‌اش مرده بود و تنگسیر را نگارش کند. وی در تیرماه 1377 چشم از جهان فرو بست.

اگر آثار چوبک را مطالعه کرده باشید متوجه توانمندی او در به‌تصویر کشیدن روی سیاه زندگی  می‌شوید. این روایت‌گری فوق‌العاده از چوبک یک نویسنده متبحر و منحصربه‌فرد ساخته است.

یکی از فواید خواندن رمان این است که شما بتوانید به‌خوبی با کاراکترهای موجود در داستان ارتباط برقرار کنید و برای ساعاتی هم که شده از دغدغه روزمره خود بکاهید. صادق چوبک با قلم ماهرانه خود می‌تواند شما را ساعت‌ها در دنیای کتاب غرق کند.

چوبک آثار درخشانی مانند خیمه‌شب بازی، انتری که لوطی‌اش مرده، تنگسیر، روز اول قبر، چراغ آخر و سنگ صبور را در کارنامه خود دارد. هر کدام از این کتاب‌ها شما را با دنیای جدیدی روبه‌رو می‌کنند.

معروف ترین نویسندگان ایرانیسیمین دانشور

علاوه‌بر اینکه جزء بهترین نویسندگان ایرانی است؛ به‌عنوان اولین زن ایرانی که به‌صورت رسمی در زمینه ادبیات و داستان‌سرایی فعالیت می‌کرد نیز شناخته می‌شود.

دانشور در سال 1300 چشم به جهان گشود و از مهم‌ترین آثار وی می‌توان به سووشون اشاره کرد. این رمان قلم روانی دارد که هر خواننده‌ای را می‌تواند برای ساعت‌ها در خود غرق کند.

اگر می‌خواهید حین خواندن یک کتاب قوی مانند سووشون تمام تمرکز خود را روی آن بگذارید بهتر است از بهترین زمان برای مطالعه آگاه باشید. البته این موضوع برای هر شخص می‌تواند متفاوت باشد اما به‌طور کلی برخی ساعت‌ها را می‌توان مناسب‌تر از سایرین دانست.

دانشور همسر جلال آل احمد بود. از مشوق‌های اصلی وی برای ادامه راه نویسندگی می‌توان به داستا‌ن‌سرای مشهور صادق هدایت و فاطمه سیاح استاد راهنمای او اشاره کرد. سیمین دانشور در سال 1390 درگذشت. آثار مشهور او شامل به کی سلام کنم، پرنده مهاجر، ساربان سرگردان، جزیره سرگردانی و شهری چون بهشت است.

جلال آل احمدجلال آل احمد

جلال آل احمد که همسر سیمین دانشور بود نیز در لیست بهترین نویسندگان ایرانی قرار دارد. این نویسنده روشن‌فکر سوسیالیست، توانست تاثیر زیادی بر جنبش روشن‌فکری نویسندگی در ایران بگذارد.

آل احمد در سال‌های فعالیت خود توانست آثار فاخر بسیاری را به جامعه ادبیات و دوست‌داران داستان‌های کوتاه و بلند تحویل بدهد. وی برای مدتی عضو حزب توده بود اما از عضویت در این حزب کناره‌گیری و اعتراض خود به مسائل سیاسی را از طریق داستان‌هایش اعلام کرد.

از مهم‌ترین آثار جلال آل احمد می‌توان به دید و بازدید، از رنجی که می‌بریم، زن زیادی و سنگی بر گوری اشاره کرد. همچنین آثاری که توسط این نویسنده ترجمه شده‌اند عبارت‌اند از کرگدن، سوء تفاهم، بیگانه و مائده‌های زمینی. آل احمد در سال 1302 متولد شد و در شهریور 1348 نیز چشم از جهان فرو بست.


بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای مطالعه


معروف ترین نویسندگان ایرانیاحمد محمود در لیست بهترین نویسندگان ایرانی

احمد محمود از نویسندگان مطرح و محبوب ایرانی است که در سال 1310 چشم به جهان گشود و در سال 1381 پس گذراندن یک زندگی موفق ادبی از دنیا رفت. از مهم‌ترین آثار وی می‌توان به مدار صفر درجه، زمین سوخته و همسایه‌ها اشاره کرد.

محمود احمد که نام واقعی او محمود اعطا بود به‌دلیل فعالیت‌های سیاسی چند سال از عمر خود را در تبعید به‌سر برد. اما این دوران برای او منفعت‌هایی نیز به‌همراه داشت که از آنها می‌توان به کسب تجربه برای استفاده در آثار هنری و پخته‌تر شدن نوشته‌هایش اشاره کرد.

با مطالعه داستان‌های محمود احمد می‌توانید به‌خوبی با سبک نگارش این نویسنده خو بگیرید و شخصیت داستان‌ها را به‌گونه‌ای تصور کنید که انگار آنها را کاملا می‌شناسید.

صمد بهرنگیصمد بهرنگی

صمد بهرنگی یکی بهترین نویسندگان ایرانی بود که متاسفانه در ابتدای جوانی جان خود را از دست داد. وی در سال 1318 در تبریز متولد شد و در سال 1347 نیز درگذشت. از مهم‌ترین آثار او می‌توان به اولدوز و عروسک سخنگو و ماهی سیاه کوچولو اشاره کرد.

بیشتر فعالیت صمد بهرنگی در زمینه نوشتن داستان برای کودک و نوجوان بود. او همچنین مقالات طنز  بسیاری در روزنامه دانشجویی فکاهی به چاپ رسانید. از دیگر آثار این نویسنده توانا در کنار ماهی سیاه کوچولو می‌توان به اولدوز و کلاغ‌ها، 24 ساعت در خواب و بیداری و یک هلو و هزار هلو اشاره کرد.

محمود دولت ‌آبادیمحمود دولت ‌آبادی

در بین بهترین نویسندگان ایرانی نام محمود دولت ‌آبادی نیز باید وجود داشته باشد. این شخص در مرداد ماه 1319 متولد شد و در کنار نوشتن رمان به بازیگری و نمایشنامه‌نویسی نیز مشغول بود.

محمود دولت آبادی 2 سال از عمرش را در زندان‌های حکومت پهلوی گذارند و دلیل این موضوع نیز یافتن کتاب‌های او در دست معترضین به این حکومت بود. به گفته وی ایده بسیاری از داستان‌ها در دوران زندانی بودن در ذهنش شکل گرفت.

از مهم‌ترین آثار محمود دولت آبادی می‌توان به جای خالی سلوچ، کیلدر، سلوک، کلنل، آهوی بخت من گزل، روز و شب یوسف، نون نوشتن، بنی‌آدم و اتوبوس اشاره کرد. از نظر افرادی که بسیاری از رمان‌های این نویسنده را خوانده‌اند و همچنین خود دولت‌ آبادی بهترین کتاب او کلیدر است. شما می‌توانید این آثار را از بهترین کتاب فروشی های تهران تهیه کنید.

عباس معروفیعباس معروفی

عباس معروفی از بهترین نویسندگان ایرانی است که در سال 1336 متولد شد و در سال گذشته، یعنی شهریور 1400، به‌دور از وطن و در غربت از دنیا رفت. این شخص آثار بسیار فاخری دارد و توانست نمایشنامه و رمان‌های منحصربه‌فردی از خود به‌یادگار بگذارد.

عباس معروفی از همان کوچکی در دنیای خیال‌پردازی سر می‌کرد و افکار را خود را می‌نوشت. علاقه وی به‌ نویسندگی از همان دوران خود را نشان می‌داد. او تحصیلات دبیرستان را در رشته ریاضی به پایان رساند اما در دانشگاه، رشته خود را به ادبیات دراماتیک تغییر داد.

معروفی در دوران فعالیت خود در ایران نشریه گردون را راه‌اندازی کرد که در سال 74 توقیف شد. پس از آن نیز عباس معروفی به‌دلیل فشارهای سیاسی مختلف مجبور شد برای همیشه ایران را ترک کند.

از مهم‌ترین آثار عباس معروفی که جزء معروف ترین نویسندگان ایرانی است می‌توان به سال بلوا، سمفونی مردگان، پیکر فرهاد، فریدون 3 پسر داشت و دریاروندگان جزیره آبی‌تر اشاره کرد.

علی‌محمد افغانی علی‌محمد افغانی

علی‌محمد افغانی که بیشترین شهرت خود را از کتاب شوهر آهو خانم دارد یکی دیگر از بهترین نویسندگان ایرانی است که در سال 1303 و در کرمانشاه چشم به جهان گشود.

علی‌محمد پس از پایان دوران دبیرستان به تهران رفت و برای اینکه بتواند از پس مخارج زندگی بربیاید وارد دانشکده افسری شد. به‌دلیل توانایی‌هایی که داشت وی را برای ادامه تحصیل به آمریکا فرستادند. در این مرحله از زندگی او با دنیای ادبیات جهانی و رمان آشنا شد.

محمود افغانی عضو حزب توده بود و به همین دلیل نیز پس از بازگشت به ایران به حبس ابد محکوم شد. وی تا سال 57 در زندان ماند و مهم‌ترین اثر خود که همان شوهر آهو خانم است را در همان دوران به رشته تحریر درآورد.

از دیگر آثار این نویسنده مشهور می‌توان به شلغم میوه بهشته، سیندخت، شادکامان دره قره‌سو و هم‌سفرها که شامل 3 داستان کوتاه به‌نام‌های افسانه بنی‌طی، آنتونیوی دلاور و همسفرها است اشاره کرد.

جمع‌بندی

با توجه به سابقه رمان‌نویسی در کشور می‌توان گفت بهترین نویسندگان ایرانی در زمینه داستان‌های کوتاه و بلند، فعالیت خود را از قرن پیش آغاز کردند. درواقع کشور ما در حوزه ادبیات داستانی سابقه چندانی ندارد.

با در نظر گرفتن قدمت کم روی‌آوردن نویسنده‌ها به نگارش رمان‌های بلند باید گفت هنوز به جایگاهی که لازم است، در این زمینه نرسیده‌ایم. اما نویسندگان بسیاری برای بالا بردن سطح ادبیات داستانی در ایران تلاش کرده‌اند و تا حد زیادی نیز موفق‌ شده‌اند.

از بهترین این نویسنده‌ها می‌توان به صادق هدایت، محمدعلی جمالزاده، سیمین دانشور، صمد بهرنگی، عباس معروفی، احمد محمود، علی‌محمد افغان، بزرگ علوی، صادق چوبک، جلال آل احمد و محمود دولت‌آبادی اشاره کرد.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *