افسردگی شایع ترین بیماری قرن بیست و یکم است که افراد بسیاری را در سرتاسر دنیا به شکل های گوناگون درگیر خود کرده است. این بیماری علاوه بر اینکه روح شما را آزار میدهد، میتواند اثرات جسمی و فکری زیادی هم برای شما پیدا کند. یکی از راههای مقابله با افسردگی هم، مطالعه کردن است. متاسفانه سرانه مطالعه در ایران به حدی پایین است که ما را در مورد مضرات و مشکلات احتمالی که افسردگی میتواند برای ما پدید بیاورد بیشتر نگران میکند. به همین دلیل هم در این مقاله سعی کردهایم با بررسی تاثیر مطالعه بر افسردگی از جنبههای مختلف، این مشکل را بررسی کنیم.
رفع بیخوابی به کمک مطالعه و تاثیر آن بر افسردگی
بسیاری از افرادی که دچار افسردگی هستند، معمولا مشکلاتی از قبیل بی خوابی را نیز تجربه میکنند. به همین دلیل هم معمولا در انجام کارهای روزمره خود از عدم تمرکز کافی رنج می برند. یکی از راه حل های مناسب برای مبارزه با این بیخوابی، مطالعه کردن است. کافی است شب ها قبل از خواب، کتابی که دوست دارید را برداشته و ۱۰ تا ۲۰ صفحه از آن را مطالعه کنید. این کار به شما کمک می کند که بدون مشکل و با خیال راحت به خوابی خوب و عمیق فرو بروید.
متاسفانه خواب ناکافی علاوه بر تشدید افسردگی، بر روی یادگیری هم تاثیر منفی دارد. برای همین هم بهتر است با اصلاح الگوی خواب خود به کمک مطالعه، تاثیر افسردگی را بر خود کاهش دهید.
تاثیر مطالعه بر افسردگی با افزایش عزت نفس
یکی از بزرگترین عوامل افسردگی، دست کم گرفتن خود و مقایسه خود با دیگران است. اما مطالعه کردن از این جهت بر روی افسردگی تاثیر مثبت میگذارد، که به شما یاد میدهد همه افراد موفق و بزرگ دنیا از ابتدا بزرگ زاده و موفق نبوده اند. مطالعه کتاب هایی که در مورد سرگذشت افراد بزرگ است به شما کمک خواهد کرد که به خوبی بر این روحیه خود غلبه کرده و یاد بگیرید که رشد کردن و پیشرفت همیشه مرحله به مرحله اتفاق میافتد.
یک مثال بارز برای اینگونه افراد، آنتونی رابینز است. رابینز میگوید در دوران جوانی در خانهای زندگی میکرده که حتی سینک ظرفشویی هم نداشته است. برای همین او مجبور بوده که ظرف هایش را در وان حمام بشوید.
اما چگونه آنتونی رابینز به ثروت صدها میلیون دلاری میرسد؟ آیا او هم مثل ما نشسته و حسرت زندگی سایرین را خورده و افسرده شده که چرا اون چنین جایگاهی ندارد؟ ابدا! رابینز و افرادی مثل او با مطالعه و یادگیری مهارت های مختلف خود را از چنگال فقر و افسردگی نجات دادهاند.
نکته فراموش نکنید که این راهکارها زمانی برای شما موثر خواهند بود که حتما برای درمان افسردگی خود به پزشک هم مراجعه کرده باشید. |
ایجاد احساس رضایت و خوشحالی
قرار نیست که کتابی که برای مبارزه با افسردگی مطالعه می کنید حتما نوشته ای اگزیستانسیالیستی یا فلسفی باشد که ریشه های تاریک وجود شما را بیرون بکشد. (البته این نوع کتابها هم میتوانند بسیار مفید باشند) شما میتوانید یک داستان، مجله یا هر چیز فکاهی و خنده داری را مطالعه کنید و تاثیر آن را پس از مدتی بر روی افسردگی خود حس خواهید کرد.
البته این شادی و هیجان همیشه با خواندن مطالب خنده دار به سراغ ما نمیآیند. بلکه خیلی وقت ها یادگیری یک مطلب علمی جدید و یا داستانی جذاب که شما را صفحه به صفحه به دنبال خودش میکشاند، میتواند در شما شور و شادی و خوشحالی زیادی ایجاد کند.
فقط یادتان نرود، بهتر است که برای در امان ماندن از تاثیرات منفی شبکه های اجتماعی و فضای مجازی بر روی مغز خود، این مطالعه را حتما از روی کتاب ها مطالعه کنید. این کار شما را از وسوسه شدن برای سرک کشیدن به تلگرام و اینستاگرام باز میدارد.
افزایش تمرکز، تاثیر مثبت مطالعه بر تمرکز
همانطور که اوایل حرف هایمان گفتیم، اغلب افراد افسرده در تمرکز کردن مشکل دارند. این یعنی تاثیر منفی افسردگی بر تمرکز باعث میشود که این افراد نتوانند به خوبی بر روی کارهایی که انجام میدهند تمرکز کنند. علاوه بر آن، ضعف در حافظه کوتاه مدت یکی دیگر از علائم مهم در تشخیص افسردگی است. اکثر افراد افسرده معمولا مطالب و کارهایی که در کوتاه مدت به آنها سپرده شده است را به راحتی فراموش میکنند. این یعنی علاوه بر تمرکز، افسردگی بر روی حافظه هم تاثیرگذار است.
اما راه حل مناسبی که میتواند هر سه این مشکلات، یعنی عدم تمرکز، افسردگی و ضعف حافظه را جبران کند، کتاب خواندن است. کتاب خواندن اگر به صورت روزانه و مانند یک عادت انجام شود، مستقیما بر روی تمرکز و حافظه او تاثیر مثبت خواهد گذاشت. بنابراین شما با مطالعه کردن عوض ۱ تیر و ۱ نشان، با ۱ تیر، ۳ نشان را هدف قرار خواهید داد. افزایش تمرکز، تقویت حافظه و در نهایت خلاص شدن از افسردگی!
جلوگیری از آلزایمر و سلامت مغز
مطالعه کردن و از آن مهم تر عادت به مطالعه یکی از بهترین عاداتی است که یک فرد میتواند در طول حیات خود داشته باشد. تحقیقات نشان داده اند که مطالعه روزانه به افراد کمک میکند تا ۲٫۵ برابر در مقابل بیماری هایی مثل آلزایمر مقاوم تر شوند. همچنین نتایج یک گزارش نشریه گاردین نشان میدهد که مطالعه کردن در بین دانشجویان و دانش آموزان میتواند تا ۲۱ درصد احتمال ابتلا به افسردگی را در آنها کاهش دهد.
بهبود مهارتهای نوشتاری، آخرین تاثیر مثبت مطالعه بر تمرکز
اگر به نوشتن علاقه دارید اما خوب نمینویسید، بر شما واجب است که تا میتوانید کتاب بخوانید. مطالعه کردن یکی از بهترین روش های بهبود مهارت های نوشتاری است. اما این موضوع واقعا چه ربطی به افسردگی دارد؟ خبر خوب اینکه علاوه بر مطالعه ، نوشتن هم بر روی افسردگی تاثیر مثبتی دارد. بهتر است که روند روزانه خود را بر روی کاغذ و قلم بیاورید. این کار علاوه بر اینکه به شما کمک میکند تا ذهن خود را از اتفاقات روزمره خالی کنید، استرس های اضافی را نیز از شما دور خواهد کرد. اینگونه شما توانستهاید یکی از بزرگترین عوامل افسردگی را از خود به خوبی دور کنید.
4 پاسخ
ادم وختی افسرده اس نمیتونه بخونه….خودم عاشق خوندم خدا میدونه چقد دلم میخواد بخونم ولی وختی نکا میکنم عصبی میشم نه تمرکزشو دارم نه حوصله …و میدونم خعلیام اینجورین
بله دوست عزیز
دقیقا همینطوره
خداوند میبخشد و ای دانشمندان جهان علم را باید صدقه داد نه پول گرفت پس ببخشید تا بخشوده شوید