H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

سرانه مطالعه در ایران و جهان

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

سرانه مطالعه در ایران و جهان

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

سرانه مطالعه در ایران و جهان چقدر است؟

فهرست مطالب

سرانه مطالعه در ایران و جهان

مطالعه کردن یکی از بهترین راه ها برای افزایش اطلاعات در مورد چیزهای مختلف است. از مطالب درسی گرفته، تا اطلاعات عمومی، همه را می‌توان به مطالعه کردن و کتاب خواندن تقویت کرد. اما علاوه بر این‌ها، کتابخوانی و مطالعه کردن یکی از بهترین روش ها برای پر کردن اوقات فراغت هم به شمار می‌رود. خواندن یک رمان جذاب پلیسی یا یک داستان شیرین عاشقانه، می‌تواند شما را وارد دنیای جدید کند. اما متاسفانه علیرغم تمام این موارد، سرانه مطالعه در ایران نسبت به جهان بسیار پایین تر است.

ما در این مقاله از هوش برتر ایرانیان تصمیم گرفته ایم تا میزان مطالعه در ایران را با سایر کشور های جهان مقایسه کنیم. مقایسه این آمار به ما چیز های مختلفی را نشان خواهد داد. در پایان این مقاله، این آمار تفسیر شده و در اختیار شما قرار گرفته است.

سرانه مطالعه در جهان

بدبخت‌ترین مردم، فردی است که نمی‌تواند تنهایی خود را در یک روز بارانی پر کند، آن هم به این خاطر که کتاب خواندن بلد نیست.
بنجامین فرانکلین

کدام کشورها بیشترین سرانه مطالعه را در جهان دارند؟

 

همانطور که گفتیم، مطالعه کردن یکی از بهترین روش های پیشرفت به حساب می‌آید. به همین دلیل هم در لیستی که در ادامه به آن اشاره می‌کنیم، کشورهای صدنشین عموما از کشورهای در حال توسعه به حساب می‌آیند. هرچند احتمالا همه شما انتنظار داشتید که کشورهای اروپایی یا امریکا را در صدر این لیست ببینید. اما خب، گویا دانستن اصول مطالعه صحیح به تنهایی کافی نیست، و در کنار آن فرهنگ مطالعه هم نیاز است.

نکته جالبتر این آمار هم این است که کشورهای شرقی به طور میانگین نسبت به کشورهای غربی سرانه مطالعه بیشتری در جهان دارند.

 

نام کشور میزان ساعات مطالعه در هفته
هند ۱۰:۴۲
تایلند ۹:۲۴
چین ۸:۰۰
فیلیپین ۷:۳۶
مصر ۷:۳۰
جمهوری چک ۷:۲۴
ایران ۱:۴۰

نکته جالبتر این آمار هم این است که کشورهای شرقی به طور میانگین نسبت به کشورهای غربی سرانه مطالعه بیشتری در جهان دارند.

هند، کشوری که بیشترین سرانه مطالعه را در جهان در اختیار دارد

فرد هندی کتابخوان

هندی‌ها با ۱۰ ساعت و ۴۲ دقیقه مطالعه در طول هفته، رتبه نخست این لیست را به خود اختصاص داده‌اند. جالب اینکه ۷۴ درصد مردم هند سواد خواندن نوشتن دارند که این رقم از متوسط جهانی هم پایین تر است. سرانه مطالعه کتاب در هند، پس از استقلال این کشور در سال ۱۹۴۷، شش برابر افزایش یافت. این یعنی هندوها بعد از استقلال، توانسته اند سرعت مطالعه خود را افزایش دهند. البته این آمار صرفا برای مطالعه کتاب های چاپ شده کاغذی نیست. مطالعه نسخه های الکترونیکی کتاب‌ها و همچنین مقالاتی مثل همین مقاله هم در کنار کتاب ها محاسبه شده است.

 

تایلند

سرانه مطالعه در تایلند

دومین کشور این لیست تایلند است. تایلند کشوری زیبا و توریستی است که مردم در هفته تقریبا ۹ ساعت و نیم کتاب می‌خوانند. نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که تایلندی ها به شدت به مطالعه کتاب های کاغذی و چاپ شده علاقه مند هستند. به شکلی که ۸۸ درصد مردم این کشور از این نوع کتاب ها استفاده می‌کنند. اما عجیب اینکه آنها تنها روزی نیم ساعت را به مطالعه آنها می‌گذارنند. نتیجه اینکه، تایلندی ها بیشتر زمان خود را صرف مطالعه در اینترنت می‌کنند. بقیه افراد هم که بیشتر ترجیح می‌دهند نسخه PDF کتاب را مطالعه کنند. 

 

 

 

چین

کتابخانه در چین

سومین کشور این لیست اما، پرجمعیت ترین کشور جهان یعنی چین است. چینی ها به طور میانگین هفته ای ۸ ساعت را به مطالعه کردن می‌پردازند. در چین، ۹۶٫۳ درصد افراد سواد خواندن نوشتن دارند. اما آنها هم تنها روزی ۱۱ دقیقه را به مطالعه روزنامه و مجله اختصاص می‌دهند. تحقیقات نشان می‌دهد که چینی ها بیشتر به مطالعه مطالب سرگرم کننده علاقه مند هستند. این یعنی مطالعه کردن بخشی از اوقات فراغت چینی ها را پر می‌کند. این موضوع در بین دانش آموزان و دانشجویان چینی بیشتر از سایرین دیده می‌شود. 

سرانه مطالعه در ایران نسبت به جهان

اما از هر چه که بگذریم، می‌رسیم به کشور خودمان. بر اساس گزارش نشریه Tehran Times، ایرانی ها به طور متوسط ۱۳ دقیقه در روز مطالعه می‌کنند. این یعنی هر فرد ایرانی، در ماه حدود ۷ ساعت مطالعه دارد. البته این محاسبه هم مثل تمام محاسبات این لیست، فقط مربوط به زمان مطالعه کتاب های درسی نیست و هر نوع مطالعه ای را شامل می‌شود. اما با نگاهی کوتاه به جامعه، می‌توان فهمید که تا چه اندازه سرانه مطالعه در ایران نسبت به جهان کم است. 

سرانه مطالعه در ایران
عکس از فاطمه بهبودی

یکی از بزرگترین دلایل این اتفاق آشنا نبودن مردم کشور ما، با دانش تندخوانی است. در حالی که در اغلب کشورهای ذکر شده، مطالعه کردن باعث پیشرفت آن‌ها شده است، در ایران اما ماجرا برعکس است. وابستگی بیش از حد مردم به شبکه‌های اجتماعی باعث شده است که کمتر وقت خود را به مطالعه کردن اختصاص دهند. این یعنی مردم ما بیشتر از آنکه کتاب بخوانند، در اینستاگرام مشغول مشاهده ویدیو هستند. 

 

بهبود سرانه مطالعه در ایران، به کمک تندخوانی

یکی از بهترین راه‌ها برای بهبود آمار فاجعه بار سرانه مطالعه در ایران، آموزش تندخوانی به دانش آموزان است. یادگیری ترفندهای تندخوانی به دانش آموزان کمک می‌کند که از همان سنین بچگی به مطالعه کردن علاقه مند شوند. اگر این عادت از سنین کودکی در ما شکل بگیرد، هنگام بزرگسالی هم نخواهیم توانست آن را کنار بگذاریم. 

علاوه بر آن، یکی از دلایل مطالعه کم در بزرگسالان، کمبود وقت کافی است. در حالی که تندخوانی به شما کمک می‌کند، تا با حفظ و افزایش کیفیت مطالعه خود، بتوانید در زمان کوتاهی هم که در اختیار دارید کتاب و سایر مطالب مفید یا سرگرم کننده را مطالعه کنید. 

 

پانوشت: تمامی آمارهای این لیست برگرفته از وبسایت معتبر WorldAtlas هستند.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

4 پاسخ

  1. ماکه نفهمیدیم بالاخره ایران در رتبه چندم هست وچنددقیقه در روز یا هفته یا سال مطالعه می‌کنند ودر آخر تند خانی را چگونه یاد بگیریم فقط پاس ندید جای دیگه که خودمون بلدیم

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *