H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم

مشخصات:

دانلود فایل :

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم ؛5 قدم تا افزایش

فهرست مطالب

تقابل بین کیفیت و کمیت همیشه وجود داشته است. اما وقتی صحبت از مطالعه کردن و درس خواندن به میان می‌آید، این موضوع بیش از پیش خودش را نشان می‌دهد. مطالعه کردن به اندازه کافی کاری خسته کننده برای بسیاری از ماست. برای همین هم بسیاری از ما زیاد به اینکه وقت خود را صرف مطالعه کنیم علاقه نداریم. و حتی وقتی هم که انکار را انجام می‌دهیم، بلد نیستیم چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم . اما واقعا چه راهکارهایی برای افزایش کیفیت مطالعه وجود دارند؟ ما قصد داریم در این مقاله شما را با روش های مطالعه و یادگیری آشنا خواهیم کرد که به شما در داشتن یک مطالعه با کیفیت کمک خواهند کرد.

 

علاقه و تسلط

علاقه به مطالعه

این نکته البته بیشتر در مواردی کاربرد دارد که شما می‌خواهید کی کتاب غیردرسی را مطالعه کنید. اما با کمی تغییر می‌توان از آن برای مطالعه دروس هم بهره برد. اگر چند وقت است که به سراغ کتابخانه خود نرفته‌اید و چیزی مطالعه نکرده‌اید، پیشنهاد می‌کنیم با کتاب‌هایی شروع کنید که هم حجم کمتری دارند، و هم موضوع آن‌ها بیشتر شما را جذب می‌کند. مثلا اگر به موضوعاتی تاریخی علاقه مندید، لازم نیست با کتابی در مورد فیزیک مطالعه‌تان را شروع کنید. یادتان که نرفته، عادت مطالعه رفته رفته در ما شکل می‌گیرد، پس بهتر است قدم اول را آهسته و کوتاه بردارید.

اما اگر مطالعه ما یک مطالعه آزاد نبود چه؟ اگر امتحانی در پیش داشتیم چگونه کیفیت مطالعه خود را بالا ببریم ؟ 
برای این که از این تکنیک برای درس خواندن هم بهره کافی را ببرید بهتر است که ابتدا به دروس یا مباحثی شروع کنید که به آنها بیشتر علاقه مند هستید. این تکنیک خصوصا در زمان مطالعه برای کنکور به شما کمک زیادی خواهد کرد. حتی اگر فقط قرار است از یک کتاب هم امتحان بدهید، بهتر است درس خواندن را از آنجایی شروع کنید که بیشتر به آن علاقه دارید یا بر مباحث آن مسلط هستید. 

افزایش کیفیت مطالعه به کمک تکنیک های تندخوانی

قبل از اینکه متن را با دقت مطالعه کنید، سعی کنید یکبار با سرعت و به قول معروف بصورت روزنامه‌وار آن را برانداز کنید. اینکار به شما کمک می‌کند که محتوای کلی کتاب یا متن پیش روی خود را دریابید. همچنین کلماتی که به صورت بولد شده یا ایتالیک تایپ شده‌اند را پیدا می‌کنید. بدین ترتیب هنگام مطالعه اصلی خواهید توانست قسمت های مهم را پیدا کرده و تمرکز بیشتری هنگام مطالعه آن‌ها داشته باشید. 

ترفندهای تندخوانی

استفاده از خط بر یکی از مهمترین ترفند های تندخوانی نیز محسوب می‌شود. برای اینکه بفهمیم چگونه چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم لازم است که حتما از یک خط بر استفاده کنیم. این خط بر می‌تواند هرچیزی باشد. از انگشت اشاره شما گرفته تا یک خودکار یا حتی خط کشی که آنرا زیر جملات قرار می‌دهید. این کار هم باعث افزایش دقت شما در حین مطالعه کردن می‌شود، هم موجب افزایش سرعت مطالعه شما نیز خواهد شد. برای این کار کافی است خط بر را زیر هر کلمه ( یا در سطوح بالاتر زیر هر عبارت) قرار دهید و با حرکت چشم آنرا تکان دهید. استفاده از خط بر مساوی است با سرعت و دقت، آن هم به صورت همزمان!

 

چگونه به کمک تمرکز کیفیت مطالعه را بالا ببریم ؟

داشتن تمرکز کافی در انجام هر کاری ضروری است. مخصوصا اگر کاری که در حال انجام آن هستیم، نیازمند فکر کردن است. ذهن آگاهی به ما می‌گوید که رمز موفقیت در زندگی این است که هنگام انجام هر کاری، تمام توجه خود را به آن معطوف کنیم. یک فرد متمرکز قادر است به خوبی مطالب را درک کرده و یاد بگیرد. حال آنکه، کسی که در هنگام مطالعه از تمرکز کافی برخوردار نیز، همیشه با یادگیری مطالب مشکل خواهد داشت. اما برای مقابله با عدم تمرکز هنگام درس خواندن چه کار باید کرد؟

تمرکز و چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم 2 

چجوری متمرکز شم!

اولین چاره این است که تمامی وسایلی که ممکن است حواس شما را پرت کنند، اعم از گوشی تلفن همراه، لپ تاپ و یا تلویزیون، را یا از خود دور کنید، یا خودتان از آنها دور شوید. مغز ما قادر نیست که همزمان بر روی دو کار تمرکز کند. پس اگر فکر می‌کنید که می‌توانید همزمان هم درس بخوانید و هم با دوست خود در تلگرام یا واتسپ چت کنید، سخت در اشتباهید. بهتر است که گوشی خود را خاموش کرده یا آن را روی حالت بی‌صدا بگذارید تا هنگام مطالعه حواستان پرت نشود. این گونه مطالعه با کیفیت و خوبی خواهید داشت.

 


اگر دوست دارید تمام مطالب کتاب درسی رو به خوبی یاد بگیرید
حتما مقاله چگونه مفهومی درس بخوانیم را مطالعه کنید


 

چگونه با یادداشت کردن مراحل کیفیت مطالعه خود را بالا ببریم ؟

داشتن یک دفترچه خاطرات یکی از رضایتبخش‌ترین اتفاقات بچگی بود. ما در دفترچه خاطرات خود سعی می‌کردیم که اتفاقات و وقایع تلخ و شیرین را ثبت کنیم. این کار به ما کمک می‌کرد (یا می‌کند) که به خوبی با پستی و بلندی های زندگی آشنا شویم و در ادامه با آنها روبرو شویم. یادداشت کردن خاطراتمان ما را به یاد این می‌انداخت که هنوز هم چیزهایی داریم که برای داشتن آن‌ها خوشحال باشیم. اما این موضوع چگونه به ما کمک می‌کند تا کیفیت مطالعه خود را بالا ببریم ؟ 

افزایش کیفیت مطالعه با یادداشت کردن

عجله نکنید!

برای اینکه بتوانید مطالعه با کیفیت تری داشته باشید، بهتر است که یک دفترچه یادداشت کنار خود قرار دهید. سپس بعد از تمام شدن هر بخش آن را در دفترچه خود یادداشت کنید. این کار در درجه اول موجب افزایش انگیزه برای درس خواندن خواهد شد. به علاوه با انجام این کار شما خواهید فهمید که کجای برنامه‌تان قرار دارید. موفقیت های کوتاه مدت در ما حس رضایت را به وجد می‌آورند که این حس به صورت مستقیم بر روی کیفیت مطالعه و درس خواندن شخص تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

داشتن ثبات، کلید افزایش کیفیت مطالعه

آهسته و پیوسته درس بخوانید. این یعنی مثلا اگر قرار است یک کتاب را مطالعه کنید که ۵ ساعت از وقت شما را خواهد گرفت، بهتر است آن کتاب را به جای اینکه در یک روز و تنها در یک جلسه مطالعه کنید، آنرا به ۵ یا حتی ۱۰ قسمت تقسیم بندی کنید و کتاب خود را در جلسات نیم ساعته یا یک ساعته مطالعه کنید. باز هم برمی‌گردیم به عادت سازی، یادتان که نرفته است؟ اگر شما یک بار یک متن را برای ۵ ساعت مطالعه کنید، عمل مطالعه کردن را فقط یک بار انجام داده‌اید. این یعنی شما عملا هیچ عادتی را در ذهن خود تشکیل نداده‌اید. در عوض اگر ۵ بار و در فاصله زمانی های مختلف همان متن را بخوانید، با اینکار ۵ بار عمل مطالعه کردن را تکرار کرده‌اید. اجازه بدهید با یک مثال این موضوع را برای شما توضیح دهم.

مطالعه با کیفیت

سال‌ها پیش زمانی که یک پشت کنکوری بودم، دوستی داشتم که شیفته پزشکی بود . همین هم باعث شده بود که گاهی اوقات شبانه روز برای قبولی در آن درس بخواند. اما آیا او همیشه این کار را انجام می‌داد؟ سوال اصلی همینجاست. خب قضیه این طور ادامه پیدا کرد که دوست ما گاهی اوقات روزانه ۱۶ ساعت مطالعه می‌کرد. اما در عوض در بعضی زمان‌ها هم اصلا درس نمی‌خواند. دوستان عزیز، بزرگترین نکته ای که شما را به موفقیت در هر مسیری می‌رساند داشتن ثبات است. رفیق همکلاسی ما زمانی موفق شد در رشته پزشکی قوی شود که توانست درس خواندن خود را به روزی ۸ ساعت کاهش دهد. بله، او میزان ساعات را کاهش داد، اما در عوض هرروز به خوبی مطالعه می‌کرد. 

 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

3 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *