H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

یادگیری سریع

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

یادگیری سریع

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

یادگیری سریع به کمک ۷ نکته کاملا کاربردی!

فهرست مطالب

جهان با سرعتی باورنکردنی در حال پیشرفت است. هر روز یک تکنولوژی پا به عرصه ظهور می‌گذارد و همه ما را متحیر می‌کند. اما ما تا کجا می‌توانیم سرعت خود را با سرعت جهان پیرامون خود هماهنگ کنیم؟ آیا اصلا این کار ممکن است؟ بله، ممکن است. برای اینکه بتوانید در دنیای حاضر حرفی برای گفتن داشته باشید، باید مدام در حال آموزش باشید. اما متاسفانه مشکلی به نام “زمان” این کار را برای شما مشکل خواهد کرد. به همین دلیل است که بسیاری از مردم به دنبال یادگیری سریع مطالب مختلف هستند. اما آیا آنها موفق خواهند شد؟ آیا آشنایی با روش های مطالعه و یادگیری به سرعت ما کمک خواهد کرد؟ عجله نکنید، در این مقاله هوش برتر ایرانیان با هم به بررسی این موضوع خواهیم پرداخت. پس با ما همراه باشید.

 

یادگیری سریع به چه معناست؟

مغز ما مثل تمام ماهیچه های بدنمان است. این یعنی اینکه شما هرچه آنرا تقویت کنید، ورزیده تر خواهد شد. نتیجه این ورزیدگی هم افزایش سرعت یادگیری شما خواهد بود. اما علاوه بر مغز عوامل دیگری هم هستند که می‌توانند به شما کمک کنند تا مطالب را سریعتر از قبل یاد بگیرید. فراموش نکنید که یادگیری سریع صرفا به این معنا نیست که شما در مدت زمان کوتاهتری مطالب را یاد بگیرید. بلکه کیفیت یادگیری شما نیز در این تکنیک‌ها مورد نظر قرار گرفته شده است. ما در این مقاله به ۷ مورد از این نکات اشاره خواهیم کرد که عبارتند از:

  1. آموزش تندخوانی
  2. یادداشت برداری
  3. استفاده از نقشه های ذهنی
  4. ایجاد ارتباط ذهنی
  5. استفاده از حالت آلفا
  6. عادت به مطالعه
  7. استفاده از روش های مختلف یادگیری

تندخوانی

۱- تندخوانی و تاثیر آن بر یادگیری سریع

تندخوانی یکی از مهمترین مهارت‌هایی است  که تقریبا هرکس که به دنبال موفقیت است به آن نیاز دارد. مخصوصا در کشورهایی مثل کشور ما که عملا هیچگونه آموزش تندخوانی در مدارس و دانشگاه ها وجود ندارد، بر ما واجب است که خودمان این مهارت را یاد بگیریم. اما تندخوانی واقعا به چه معناست؟ به بیان ساده، تندخوانی یعنی مطالعه مطالب با ۳ یا ۴ برابر سرعت بیشتر، آنهم بدون افت کیفیت مطالعه.

ولی آیا چنین چیزی ممکن است؟ آیا تندخوانی واقعیت دارد؟ البته که بله. تندخوانی سالهاست که در کشورهای پیشرفته ای مثل ژاپن و امریکا در مدرسه و دانشگاه تدریس می‌شود. همین هم باعث شده سرعت مطالعه دانش آموزان و دانشجویان این کشور ها ۳ تا ۴ برابر از ما بیشتر باشد. اما همانطور که گفتیم تندخوانی فقط با سرعت بالا همراه نیست. بلکه تندخوانی به نوعی تندفهمی نیز به حساب می‌آید. یک فرد تندخوان علاوه بر اینکه سرعت بالایی در مطالعه دارد، در فهم مطالب هم بهتر از سایرین عمل می‌کند.

اما چگونه؟

تندخوانی به طور مستقیم و غیر مستقیم باعث تقویت برخی مهارت‌ها و ویژگی‌ها درون مغز شما خواهد شد. اولین فایده آن حذف دوباره خوانی یا Subvocalization است. دوباره خوانی همان حالتی است که ما در حین مطالعه یک متن دوباره به عقب برمیگردیم تا بخشی از مطلب را دوباره مطالعه کنیم. همین اتفاق به ظاهر ساده تا جد بسیار زیادی سرعت مطالعه ما را پایین خواهد آورد. همچنین تندخوانی با افزایش حوزه دید شما باعث افزایش سرعت شما  خواهد شد. تندخوانی به صورت غیر مستقیم حافظه و تمرکز شما را نیز تقویت خواهد کرد.

۲- یادداشت برداری اصولی

قطعا یادداشت کردن نکات هر مبحثی به شما کمک خواهد کرد تا در آینده آن‌ها را راحتتر به یاد بیاورید. اما از سوی دیگر بسیاری از ما در حین مطالعه مطالب مختلف و یا درس دادن معلم چکیده آنها را یادداشت می‌کنیم. اما یادداشت برداری اصول و قواعد خاصی دارد که اگر آن‌ها را رعایت نکنیم فقط وقت خود را تلف کرده‌ایم. یکی از مهمترین نکاتی که در فاز اول یادداشت برداری بهتر است آن را رعایت کنیم، نوشتن با مداد یا خودکار است.

یادداشت برداری

این نکته دو دلیل دارد. نخست اینکه نوشتن با خودکار یا مداد معمولا آهسته تر از تایپ کردن است. به همین دلیل مغز ما فرصت بیشتری برای ثبت نکات درون خودش دارد. دومین نکته اما این است که موقع نگارش، مسیر حرکت دست شما، یک مسیر ذهنی را در مغزتان ثبت خواهد کرد. به این ترتیب مطلبی که یادداشت می‌کنید هم بهتر در ذهنتان ثبت خواهند شد. اما اگر می‌خواهید بدانید بهترین ابزار یادداشت برداری چیست، نکته بعدی را حتما مطالعه کنید.

۳- نقشه کشی ذهنی

خب، حالا که بحث از خلاصه نویسی و یادداشت برداری است، بد نیست به مدرن‌ترین ابزار برای این کار هم اشاره ای داشته باشیم. نقشه کشی ذهنی بهترین روشی است که شما می‌توانید به کمک آن تمام مطالب را به خوبی دسته بندی کرده و بصورت خلاصه در کنار هم بنویسید. این کار موجب می‌شود که از شر برگه های پخش و پلا که حتی ترتیب آن‌ها را هم یادتان نیست خلاص شوید. در عوض یک نمودار رنگی و با کیفیت خواهید داشت که به کمک آن می‌توانید در کوتاه‌ترین زمان ممکن مطالب را مرور کنید.

نقشه کشی ذهنی و یادگیری سریع

نقشه کشی ذهنی به دو شکل به یادگیری سریع کمک می‌کنند. اول اینکه حجم زیادی از مطالب را در خود جای می‌دهد پس برای افرادی که مجبورند حجم زیادی از مطالب را مطالعه کنند بسیار مناسب‌اند. مثلا دانشجوهای رشته‌هایی مثل پزشکی از طرفداران پر و پا قرص این نقشه های ذهنی هستند. تصویر بالا هم عکسی است که یکی از شرکت کنندگان در دوره های ما برای ما ارسال کردند. همانطور هم که در تصویر پیداست ایشان به خوبی از این ابزار برای خلاصه نویسی استفاده کرده‌اند.

اما دومین نکته در مورد نقشه های ذهنی این است که به دلیل استفاده از رنگ های مختلف، یادگیری آن‌ها و به خاطر سپردن شان بسیار برای ما راحتتر از متن است.

۴- ایجاد ارتباط ذهنی

ارتباطات ذهنی زمانی اتفاق می‌افتند که شما اطلاعات جدید را به مطالبی که از پیش خوانده‌اید مرتبط کنید. فرقی نمی‌کند که مبحث جدیدی که یاد گرفته‌اید تا چه اندازه برای شما جدید است. مطمئن باشید بین این مطلب با چیزهایی که در گذشته خوانده بودید ارتباطاتی وجود دارد. پس وظیفه شما این است که خیلی زود این ارتباطات را پیدا کرده و آنها را به هم متصل کنید. اینکار نه تنها باعث یادگیری سریع خواهد شد، بلکه حافظه شما را نیز به چالش کشیده و با این کار موجب تقویت حافظه برای درس خواندن می‌شود.

حالت آلفا و یادگیری سریع

۵- استفاده از حالت آلفا

قبل از اینکه توضیح بیشتری دهیم، اگر در مورد امواج مغزی چیزی نمی‌دانید همین حالا مقاله حالت آلفا چیست را مطالعه کنید. اما چگونه می‌توان از حالت آلفا برای افزایش سرعت یادگیری استفاده کرد؟ مدیتیشن آن هم به صورت روزانه به شما در انجام این کار کمک خواهد کرد. اما ما قصد داریم در این مقاله به شما راه دیگری را پیشنهاد کنیم.

پیشنهاد هوش برتر ایرانیان

موسیقی یکی از چیزهایی است که امواج مغزی شما را تحت تاثیر قرار می‌دهد. برای اینکه بتوانید به حالت آلفا برسید و از آن برای یادگیری سریع بهره ببرید باید به نوع خاصی از موسیقی گوش دهید. آن هم درست زمانی که در حال مطالعه هستید. یکی از بهترین نمونه های موسیقی که برای تقویت این موضوع موثر است، موسیقی باروک است. موسیقی دوره باروک (مثل آثار یوهان سباستین باخ) امواجی تولید می‌کند که کاملا با امواج مغزی شما در حالت آلفا همخوانی دارند. فقط مراقب باشید، چرا که گوش دادن به موسیقی با کلام آن هم در هنگام مطالعه و درس خواندن تاثیر برعکس روی یادگیری شما خواهد گذاشت.

۶- عادت به مطالعه

نقل است که شکل گرفتن عادت در هر فرد حدود ۲۱ روز زمان می‌برد. این یعنی شما اگر کاری را ۲۱ روز به صورت مداوم انجام دهید، درون مغز شما یک عادت شکل خواهد گرفت. برای اینکه یادگیری سریع هم داشته باشیم باید به صورت مداوم مطالعه کنیم یا به بیان دیگر عادت مطالعه را در خود به وجود بیاوریم. اما به وجود آوردن عادت مطالعه برای اغلب ما که معمولا میانه خوبی با کتاب‌ها نداریم کاری مشکل به نظر می‌آید. نگران نباشید، ما به شما میگوییم چگونه این کار را انجام دهید.

راه حل چیست؟

برای شروع یک کتاب که به موضوع آن علاقه مند هستید را انتخاب کنید. سپس آنرا باز کرده و یک صفحه از آن را مطالعه کنید. فقط یک صفحه، نه بیشتر و نه کمتر. کتاب خود را بسته و آن را کنار بگذارید. روز بعد دوباره همین کار را تکرار کنید و این بار به جای یک صفحه، دو صفحه از کتاب را مطالعه کنید. همین کار را تا روز ۲۱‌ام ادامه دهید. در پایان روز ۲۱‌ام شما عادت کرده‌اید که روزی ۲۱ صفحه کتاب بخوانید. این یعنی شما می‌توانید در طول یک سال بین ۱۵ تا ۲۰ کتاب بخوانید! فوق‌العاده است نه؟ به همین سادگی شما قادر خواهید بود عادت مطالعه را در خود پرورش دهید و حتی به افزایش سرعت مطالعه و یادگیری خود هم کمک کنید. 

افزایش سرعت یادگیری

۷- استفاده از روش های مختلف یادگیری

ما آدم‌ها در همه چیز با هم متفاوتیم. این موضوع هم به خصوصیات ارثی و ژنتیکی و هم به نوع زندگی که داریم بر می‌گردد. به همین خاطر هم معمولا افراد از راه های گوناگونی مطالب را یاد می‌گیرند. شما هم برای اینکه بتوانید یادگیری سریع همه چیز را یاد بگیرید باید با بهترین روش های یادگیری آشنا باشید. آشنایی با این روش‌ها به شما کمک خواهد کرد که مطالب را با رویکرد های متفاوت مطالعه کنید. در نتیجه شما وقت زیادی را صرف فهمیدن یک مطلب نمی کنید. فراموش نکنید که چگونه درس خواندن مهمتر از چقدر درس خواندن است.

یادگیری سریع ؛ سخن پایانی

در پایان باز هم به این نکته اشاره می‌کنیم که بهتر است حتما مواد غذایی سالم و مقوی را در برنامه غذایی خود قرار دهید. همچنین ورزش کردن و داشتن خواب کافی هم از جمله عواملی هستند که در یادگیری سریع بسیار موثرند. 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *