H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

تاریخچه تندخوانی

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

تاریخچه تندخوانی

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

تاریخچه تندخوانی ؛ از پیدایش تا شکل امروزی آن

فهرست مطالب

با تاریخچه تندخوانی آشنا شوید

مثل تمام مهارت های موجود در دنیای امروز، تندخوانی هم از روز اول به شکلی که ما الان با آن روبرو هستیم نبوده است. دانستن تاریخ پیدایش و به وجود آمدن هر چیزی هم می‌تواند برای ما جالب باشد. امروز قصد داریم تا در این مقاله به تاریخچه تندخوانی بپردازیم. پس اگر به آموزش تندخوانی علاقه دارید و دوست دارید بدانید که این مهارت از کجا و توسط چه کسی اختراع شد و چگونه تا این حد محبوب شده است، به هیچ وجه این مقاله را از دست ندهید.

تاریخچه آموزش تندخوانی

تاریخچه تغییرات تندخوانی

تندخوانی در طول سالیانی که از ابداع آن می‌گذرد دست خوش تغییرات مختلفی شده است. اما تمرینات و پایه‌های اصلی آن بدون تغییر مانده‌اند. مثلا کنترل صدای درون یا همان Subvocalization از همان اوایل پیدایش این مهارت تدریس می‌شده و همچنان هم یکی از اصلی‌ترین روش های تندخوانی به حساب می‌آید. یا تکنیک خط بردن که آن هم از ارکان اصلی تندخوانی محسوب می‌شود. اما خب افرادی بوده اند که در طول این دوران مهارت تندخوانی را بهبود بخشیده‌اند. در ادامه به معرفی و بررسی آنها خواهیم پرداخت.

تاریخچه تندخوانی ؛ اولین استفاده

دستگاه تاکسیتوسکوپ

سخت است که تاریخ دقیقی برای به وجود آمدن مهارتی به نام تندخوانی متصور شویم. اما برخی از شواهد نشان می‌دهند که اولین نمونه تندخوانی در نیروی هوایی ارتش ایالات متحده امریکا به کار گرفته شد. در دهه ۱۹۲۰ در امریکا برای اینکه بتوانند حوزه دید خلبانان را افزایش داده و تقویت کنند، از دستگاهی به نام تاکیستوسکوپ استفاده می‌کردند. این دستگاه کلمات را به مدت بسیار کوتاهی به افسران ارتش نشان می‌داد (در حد صدم و یا هزارم ثانیه). به این صورت آن‌ها کم کم چشم آنها قوی‌تر می‌شد و قادر بودند که کلمات را در صدم ثانیه بخوانند.

این موضوع به مرور زمان موجب تقویت چشم این افسران شد و بدین ترتیب آنها قادر بودند با سرعت بیشتری مطالعه کنند. البته هدف اصلی از انجام این تمرین، افزایش سرعت مطالعه نبود. بلکه این تمرین قرار بود به آن‌ها در شناسایی هواپیماهای دشمن کمک کند.

 

اولین وود و نقش پررنگ او

اما تندخوانی به شکل امروزی خود اولین بار توسط اولین وود معرفی و به نوعی اختراع شد. وود توانست با یافته های تجربی خود و همچنین بررسی عادات رفتاری افرادی که سرعت بالایی در مطالعه کردن داشتند، موفق به طراحی و ساخت سیستمی شود، که امروز از آن به عنوان تندخوانی یاد می‌شود. در واقع خود اولین وود این مهارت را تندخوانی نامید.

 

مهمترین تحولی که وود ایجاد کرد، در نوع مطالعه افراد بود. اغلب ما عادت داریم که مطالب را به صورت افقی و در طول خطوط مطالعه کنیم. در حالی که اولین وود توانست به افراد بیاموزد تا مطالب را به صورت عمودی و از بالا به پایین بخوانند. این دانش در زمان ظهور به قدری محبوب شد که علاوه بر دو رئیس جمهور امریکا، تقریبا تمام کارکنان کاخ سفید هم در دوره های او شرکت کرده و این مهارت را یاد گرفتند. پس می‌توان گفت که نقش اولین وود در تاریخچه تندخوانی بدون شک پررنگ تر از سایرین است.

مورتیمر آدلر و تاثیر او

کتابخوانی و تاریخچه تندخوانی

اگرچه اغلب افراد تندخوانی را با اولین وود می‌شناسند، اما کمی قبل تر از او هم فردی به نام مورتیمر ادلر توانسته بود در کتاب مشهور خوب به نام چگونه کتاب بخوانیم، روش های متنوعی را برای یادگیری و مطالعه بهتر به افراد آموزش دهد.

ادلر در این کتاب به دو موضوع مهم اشاره می‌کند که می‌تواند به افراد کمک کند تا بتوانند سرعت و کیفیت مطالعه خود را بیشتر کنند. نخست او به ما توصیه می‌کند که رویکردمان در قبال کتابی که در دست داریم و مطالعه آن، خواندن از کل به جز باشد. این یعنی ابتدا مفهوم کلی کتاب را درک کرده و سپس به دنبال جزئیات برویم.

همچنین ادلر به ما توصیه می‌کند که به جای نقد کردن یا قضاوت کردن در مورد نویسند اثر، بهتر است با اون همراه شویم. جبهه گرفتن و پیش داوری کردن می‌تواند میزان یادگیری ما را از متنی که مطالعه می‌کنیم کاهش دهد.


اگر دوست داری با تمام نکات این کتاب فوق‌العاده از مورتیمر ادلر آشنا بشی
همین حالا مقاله چگونه کتاب بخوانیم رو مطالعه کن.


سایر افراد تاثیر گذار در تاریخچه تندخوانی

افراد دیگری هم تلاش کرده اند که به شکل های گوناگون سرعت مطالعه افراد را افزایش دهند. مثلا لوزانوف باور داشت که در روش ابداعی تدریس او که به Suggestopedia (ساجستوپدیا) مشهور است، در صورت فراهم کردن شرایط مناسب می‌توان سرعت مطالعه و یادگیری افراد را بیشتر کرد. تئوری ای که خیلی با استقبال مواجه نشد.

تونی بوزان

 

اما افرادی مثل تونی بوزان را هم می‌توان در گسترش تندخوانی موثر دانست. اگرچه او کتابی در این باب نوشته است، اما دلیل اصلی تاثیر او اختراع سیستم یادداشت برداری موسوم به نقشه کشی ذهنی است. بوزان با اختراع این سیستم توانست به افراد کمک کند تا برای مطالعه ذهنی سیستماتیک داشته باشند. یک ذهن دسته بندی شده هم قادر است با سرعت بیشتری مطالب را مطالعه کند.

[sc name=”tondkhani”][/sc]

آخرین نفر این لیست هم کسی نیست جز پاول شیل. او که با سیستم تصویرخوانی شناخته می‌شود، هنوز نتوانسته شهرت و تاثیری به اندازه تندخوانی در سراسر جهان ایجاد کند. در پایان به شما توصیه می‌کنیم که کتاب ‌هایی که هریک از این افراد در lورد تندخوانی نگاشته اند را مطالعه کنید.

 

تندخوانی در دنیای امروز

تاریخچه امروز تندخوانی

تندخوانی در دنیای امروز به بحثی حیاتی تبدیل شده است. با توجه به سرعت پیشرفت بشر، یادگیری این مهارت بیش از پیش ضروری است. به همین دلیل هم ما در مجموعه هوش برتر ایرانیان تلاش کرده ایم تا با استفاده از بهترین و به روز ترین مطالب آموزشی دنیا، دوره ای را به دست شما برسانیم، که به بهترین شکل شما را برای استفاده از این مهارت آماده کند. یکی از همین قدم ها، ترکیب کردن دوره تندخوانی با فنون افزایش تمرکز و حافظه است که به فرد کمک می‌کند بهره بیشتری هم از مطالعه ببرد. 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *