H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

مراحل تغییر رفتار 1

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

مراحل تغییر رفتار 1

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

مراحل تغییر رفتار در 4 گام ؛به یک الگو تبدیل شوید

فهرست مطالب

همه می میخواهیم از شر رفتار های منفی خود خلاص شویم و تبدیل به یک الگو برای اطرافیان خود شویم.مراحل تغییر رفتار 2
من هم دقیقا  4 سال پیش بدنبال چنین تغییری بودم ولی چنان در رفتار های منفی غرق شده بودم که نمیتوانستم مراحل تغییر رفتار را در خودم پیدا کنم.
در دوران دانشجویی رفتار های ناشایست من باعث شده بود هیچ محبوبیتی بین دوستان و اساتید نداشته باشم. در خانواده هم دائم مورد انتقاد شدید قرار می گرفتم. احساس تنهایی گاهی چنان من را آزار می داد که حاضر بودم با هر کسی وارد رابطه دوستی شوم. از گفتن این موارد هیچگونه ابایی ندارم، زیرا الان شخصیتی برای خود ساخته ام که به آن افتخار می کنم. اما چطور؟ به سادگی یک تصمیم.

من در راه ساختن رفتار های مثبت متحمل رنج های بسیار زیادی شده ام و حرف ها و رفتارهای نه چندان جالبی را تحمل کرده ام.
اما در این مقاله در مورد تمام این موانع و مشکلات صحبت کرده ام، شما با خواندن تجربیات من در مورد مراحل تغییر رفتار می توانید به سادگی عادات بد خود را اصلاح کنید. 
اگر تمام راهکار های این مقاله را عملی کنید تضمین می کنم در کمتر از یک سال تغییر را حس کنید.

 

چرا مراحل تغییر رفتار اهمیت بسیاری دارند؟

مراحل تغییر رفتار 3

همانطور که در عنوان این مقاله مشاهده کردید امرور می خواهیم یاد بگیریم که با یاد گرفتن مراحل تغییر رفتار ، چطور مثل یک الگو رفتار کنیم. اولین مزیت رفتار کردن مثل یک این است که افراد نمی توانند در امور شخصی ما دخالت کنند. ساختن رفتار های مثبت و تبدیل شدن به یک الگو، بدون شک زیبا ترین دستاوردی است که یک فرد می تواند به آن برسد. رفتار های منفی موجود در من موجب شده بود که دیگران این اجازه را به خود بدهند که در کار های من دخالت کنن و به نوعی من را کنترل کنند. به بیان دیگر رفتارهای بد من باعث کاهش قدرت من در همه جوانب شده بود.

یک فرد زمانی احساس مرگ و خفقان می کند که ضعف خود را در کنترل شرایط ببیند و کاری از دستش برنیاید. تبدیل شدن به یک الگو به شما این امکان را می دهد که برای زندگی خودتان تصمیم بگیرید و مانند ناخدای یک کشتی آنرا به هر سمت و سویی که می خواهید هدایت کنید. حس اعتمادی که پس از تبدیل شدن شما به یک الگو در ذهن دیگران شکل می گیرد، بسیار خوشایند است.

 

مراحل تغییر رفتار در تمام دایره های ارتباطی

فردی را تصور کنید که در بین دوستان خود یک قهرمان واقعی است ولی در خانواده همه از او بیزار هستند.
و یا میتوانید فردی را تصور کنید که بهترین فرزند برای پدر و مادرش است اما در زندگی مشترک اصلا همسر خوبی نیست.
یا یک همسر ایده آل را تصور کنید که در محیط کارش مورد انتقاد همگان قرار می گیرد.
افرادی که در بالا به آن ها اشاره کردم مثال های خوبی برای الگو بودن نیستند. الگوی واقعی کسی است که در تمام دایره های ارتباطی خود مورد تحسین قرار گیرد.
عموم مردم در 5 اجتماعی که در ادامه به آن ها اشاره خواهم کرد فعال هستند. اگر این افراد بتوانند در هر 5 اجتماع بدرخشند، زندگی روی خوشش را به آن ها نشان خواهد داد:

  • خانواده جدید (همسر و فرزندان)
  • خانواده قبلی (پدر، مادر، برادران،خواهران و…)
  • جمع دوستان
  • محیط کار
  • خانواده همسر

اگر تا الان تصمیم گرفته اید از شر تمام رفتار های منفی خود خلاص شوید و مراحل تغییر رفتار را یکی یکی پشت سر بگذارید، در نظر داشته باشید که باید در همه 5 اجتماع به انسان بهتری تبدیل شوید.

حال به بررسی مراحل تغییر رفتار می رسیم. من این فرآیند را به چهار قسمت تقسیم کرده ام که در ادامه مقاله به طور مفصل هر بخش را بررسی خواهیم کرد. این 4 قسمت عبارتند از:

  1. شناسایی رفتار منفی
  2. یادگیری
  3. استخراج
  4. عمل و غوطه وری
  5. اندازه گیری پیشرفت

 

مراحل تغییر رفتار 4

مراحل تغییر رفتار : شناسایی رفتار منفی (مرحله اول)

خیلی از افراد را می شناسم که اصلا نسبت به رفتار های منفی خود آگاه نیستند یا بهتر بگوییم که نمی خواهند آگاه باشند.
وقتی ما ندانیم کدام رفتار های ما مطلوب نیست قطعا نمی توانیم آن ها را تغییر دهیم.

تغییر همیشه با آگاهی شروع می شود.

بسیاری را هم می شناسم که رفتار های منفی خود را گردن افراد دیگر یا شرایط می اندازند و در توجیح رفتار های خود فرد دیگری را مقصر می دانند. اگر در محیط کار شکست می خوریم تقصیر همکارانمان نیست. اگر زندگی مشترک خوبی نداریم تقصیر همسرمان نیست. برای پیشرفت باید انگشت اتهام را به سمت خودمان بگیریم و شروع به شناسایی رفتار های منفی خود کنیم.
شناختن رفتارهای منفی اولین قدم در پیشرفت من بود. اگر شما هم می خواهید پیشرفت کنید باید با دقت رفتار های منفی خود را شناسایی کنید. در ادامه برای شناسایی رفتار های منفی 3 راهکار موثر را به شما پیشنهاد خواهم داد.

 راهکار اول: کدام رفتار های منفی شما را آزار می دهد؟

مرد در حال فکر

بزرگترین خیانتی که یک فرد می تواند به خودش بکند این است که با خودش صادق نباشد. از شما دعوت می کنم با نهایت صداقت به این فکر کنید که کدام رفتار ها باعث شده اند زندگی ای که آرزویش را دارید را نداشته باشید.
اگر با خودتان صادق باشید، خیلی راحت می توانید تشخیص دهید که کدام رفتار ها همیشه شما را به دردسر می اندازند. برای مثال این سوالات را از خودتان بپرسید، پاسخ به این سوالات به شما در پیدا کردن رفتار های منفی تان کمک خواهد کرد. اگر بیش از 2 رفتار منفی دارید سعی کنید یک لیست درست کنید.

  • کدام رفتار ها مانع داشتن یک رابطه خوب با همسرتان می شود.
  • کدام رفتار ها در محیط کارتان شما را اذیت می کنند.
  • خانواده کدامیک از رفتار های شما را دوست ندارد؟
  • دوستانتان از کدام رفتار های شما همیشه می نالند؟

اگر هنوز موفق به نوشتن رفتار های منفی خود نشده اید عیبی ندارد. در جدول زیر سعی کردم بیشتر رفتار های منفی را جمع آوری کنم.
امروز مجبورید تمام رفتار های منفی خود را شناسایی کنید. همین که گفتم!!!

وابسته خودبین افسرده دروغگو
فریبکار بدبین خشمگین بی وفایی
بی ادب ناخشنود از کار مادی گرا بدقول
معتاد به کار تنبل همیشه نگران متعصب
ذهنیت قربانی کینه ای خسیس رفتار بچه گانه
منفی گرا ولخرج ایرادگیر خود بیمار انگاری
اعتیاد بی ثبات وقت نشناس سبکسر
 نژاپرست معتاد به تلویزیون کثیف و نامرتب دو رو
بدگو قضاوت کننده شلخته خودخواه

ممکن است با دیدن این همه صفات بد شکه شوید و بگویید من تمام این رفتار ها را دارم؟ اما اصلا نگران نباشید چرا که همه ما کمابیش این رفتار ها را داریم.
برای انتخاب بهتر باید از خودتان این سوالات را بپرسید:

  1. کدام یک از این رفتار ها من را آزار می دهد؟
  2. با حذف کدامیک مشکلات کنونی ام با همسرم/دوستم/همکارم/خانواده ام/… حل می شود؟

حال که یک لیست برای خودتان درست کرده اید وارد قدم بعدی می شویم و راهکار بعدی را برای شناسایی رفتار های بد پیشنهاد می دهیم.

راهکار دوم: پرسیدن از اعضای خانواده/دوستان/همکاران/…

زوج خوشحال

در بعضی از مواقع اطرافیان ما بیشتر از رفتار های منفی ما خسته می شوند و آنها را حس می کنند. یکی از بهترین راه ها برای شناسایی رفتار های منفی پرسیدن این موضوع از اطرافیانمان است.

ممکن است برای بعضی ها صحبت در مورد رفتار های منفی شان خجالت آور باشد. ولی اصلا نترسید. وقتی طرف مقابلتان بفهمد عزم جدی برای تغییر رفتار های منفی تان دارید قطعا علاقه اش به شما بیشتر خواهد شد. یکی از رفتار های یک شخصیت کاریزماتیک این است که ویژگی های منفی شخصیت اش را به راحتی بپذیرد و در مورد آنها صحبت کند. برای مثال یک نمونه از مکالمه های من و همسرم را در ادامه برای شما قرار می دهم. شما هم می توانید با این الگو از اطرافیانتان سوال بپرسید. قطعا پاسخ های شگفت انگیزی دریافت خواهید کرد:

 

سهیل: عزیزم! من دارم رو خودم کار می کنم که رفتار های بهتری داشته باشم. میتونی کمکم کنی؟
الهام: آره عزیزم، خیلی خوشحال شدم. هر کمکی از دستم بربیاد انجام میدم.
سهیل: چند تا از رفتار های بد و چند تا از رفتار های خوبمو می تونی بگی؟ کدوم یک از رفتار هام تو زندگی مشترکمون اذیتت میکنه؟
الهام: واقعا چیز خاصی نیست، ولی……

با این روش خیلی راحت می توانید از رفتار های منفی خود آگاه شوید. در این مکالمه می توانید تغییراتی ایجاد کنید و آن را با هر کس که به شما نزدیک است داشته باشید.

راهکار سوم: کسب تجربه برای تغییر رفتار های منفی

مراحل تغییر رفتار 5

قبل از هرچیز با یک مثال شروع می کنم. کسی که تا به حال به کسی قولی نداده است نمی تواند بفهمد فرد بدقولی است یا نه.
و یا کسی که تا به حال پول نداشته است نمی تواند کامل بفهمد که فردی ولخرج یا خسیس است.
من ابتدا فکر می کردم فردی هستم که می توانم به خوبی از پس سختی ها بربیایم. ولی به محض اینکه وارد یک چالش بزرگ در زندگی ام شدم، متوجه شدم توانایی تحمل سختی را ندارم.  درست همانجا بود که به این رفتار منفی خود پی بردم و خودم را قوی تر کردم. تا رمانی که خودتان در معرض تجارب مختلف قرار ندهید، شانس این را نخواهید داشت که تمام ویژگی های منفی شخصیتی تان را پیدا کنید.

برای رشد شخصیت تان لازم است از یکنواختی بیرون بیایید و مسائل مختلف را تجربه کنید. البته هر تجربه ای خوب نیست. مثلا خوب نیست که شما برای اینکه بفهمید معتاد می شوید یا نه شروع به مصرف مواد مخدر کنید.

سه راهکاری که برای شناسایی رفتار های منفی پیشنهاد دادم عبارتند از:

  1. کدام رفتار های منفی شما را آزار می دهد؟
  2. پرسیدن از اعضای خانواده/دوستان/همکاران/…
  3. کسب تجربه برای تغییر رفتار های منفی

در ادامه وارد قدم دوم مراحل تغییر رفتار می شویم. این قدم دقیقا بعد از شناسایی رفتار های منفی اتفاق می افتد.

مراحل تغییر رفتار : یادگیری و استخراج (مرحله دوم)

موفقیت

بعد از اینکه رفتار های منفی خود را شناختیم باید با کسب دانش این رفتار ها را با رفتار های مثبت جایگزین کنیم. بسیاری از افراد دقیقا می دانند مشکلشان کجاست و به اصطلاح کجای کار می لنگد ولی متاسفانه هیچ دانشی برای حل مسئله ندارند.
شناختن رفتار های منفی و غلط در ابتدا موجب رنجش من شده بود و حتی برای چند ماه از خودم متنفر شده بودم. زیرا هرچه تلاش می کردم نمی توانستم رفتار های منفی ام را عوض کنم. بعد از کلی کلنجار متوجه شدم یادگیری کلید تغییر است. بعد از اینکه پروسه یادگیری ام شروع شد زندگی به من لبخند زد و از لحاظ مالی و شخصیتی رشد فراوانی را تجربه کردم.
برای یادگیری 4 روش اصلی وجود دارد.

  1. مطالعه کتاب
  2. خواندن مقاله
  3. دیدن ویدیو
  4. شرکت در رویداد های آموزشی(حضوری و غیر حضوری)

 

اگر می خواهید در دنیای پیچیده ی امروز زندگی راحتی داشته باشید با حتما از طریق یکی ازین روش ها و یا حتی همه آنها، مطالب جدید را فرا بگیرید و از آنها استفاده کنید. پیشرفته ترین انسان کسی است که از هر 4 روش بالا برای رشد خود استفاده می کند. در مقابل می توانم تضمین کنم اگر اهل 4 روش بالا نباشید حتما یک جای کار در زندگی تان میلنگد. اگر حتی از یکی از این روش ها استفاده کنید باز هم تغییر شگرفی را احساس خواهید کرد. در ادامه هر یک از این روش ها را به تفصیل توضیح خواهم داد.

مطالعه کتاب

کتاب

صرف نظر از تمام مطالب کلیشه ای که در مورد اهمیت مطالعه گفته شده است، فقط می خواهم به شما بگویم که اگر اهل مطالعه نیستید قطعا زندگی خوبی نخواهید داشت.
همه افراد در ایران به اهمیت مطالعه کاملا آگاه هستند ولی شرم آور است که بگویم سرانه مطالعه در ایران فقط 3 دقیقه در روز است. تحقیقات در ایران ثابت کرده است که ریشه بسیاری از مشکلاتی که هر روزه با آن دست و پنجه نرم می کنیم همین مطالعه کم است. من، سهیل امانی زمانی، توانستم پیشرفت کنم که به کتاب و کتابخوانی روی آوردم.
یکی از دلایلی که افراد کتاب نمی خوانند این است که کتاب خواندن را عملی کسل کننده می دانند. اما کتاب خواندن زمانی کسل کننده و خسته کننده می شود که کتاب مناسبی انتخاب نکنید. در ادامه 2 راهکار عالی برای انتخاب کتاب به شما پیشنهاد می کنم.

1. از گوگل بپرسید

کمتر سوالی است که گوگل نتواند به آن پاسخ دهد. مثلا تصور کنید از زندگی مشترکتان راضی نیستید و احساس می کنید مشکلاتی وجود دارد. کافی است در سایت گوگل سرچ کنید:
“بهترین کتاب های زندگی زناشویی”

یا اگر نمی توانید با کسی دوست شوید و روابط اجتماعی خوبی ندارید می توانید در گوگل عبارت
“بهترین کتاب های دوست یابی” را جستجو کنید.

نکته: اگر به زبان انگلیسی جستجو ها را انجام دهید با نتایج بهتری رو به رو می شوید.
اگر هم انگلیسی بلد نیستید اشکالی ندارد، سرچ فارسی هم مشکلتان را حل می کند.

کتاب 2

2. از یک فرد مورد اعتماد بپرسید

همه ما افراد کتاب خوانی را در اطراف خود داریم.
کسانی که به معنای واقعی کلمه کتاب خوان هستند می توانند بهترین پیشنهاد ها را داشته باشند. فقط توجه داشته باشید که نباید از فردی که تمام مطالعاتش حول محور مهندسی شیمی می گردد بخواهیم یک کتاب در مورد دیجیتال مارکتینگ پیشنهاد دهد. من بیش از 4 سال است که در حوزه رشد فردی مطالعه دارم. می توانم پیشنهادات شگفت انگیزی برای مطالعه داشته باشم. شما هم می توانید زیر این پست کامنت بگذارید و از من بخواهید متناسب با نیازتان به شما کتاب پیشنهاد دهم. اما فعلا چند پیشنهاد عالی برای شما دارم. اگر این 6 جلد کتاب را بخوانید قطعا زندگی تان متحول می شود:

  1. تئوری انتخاب (نوشته ویلیلم گلسر و ترجمه دکتر علی صاحبی)
  2. مردان مریخی و زنان ونوسی (نوشته جان گری و ترجمه مهدی قراچه داغی)
  3. اثر مرکب( نوشته دارن هاردی)
  4. آیین دوست یابی (نوشته دیل کارنگی)
  5. راهبی که فراری اش را فروخت (نوشته رابین اس شارما)
  6. بیندیشید و ثروتمند شوید (نوشته ناپلئون هیل)

خواندن مقاله

اگر مشکلی بسیار جدی دارید ولی زمان کافی برای مطالعه چندین جلد کتاب ندارید می توانید از مقالات استفاده کنید. کافی است عینا مشکل مان دار در گوگل جستجو کنیم و حداقل 4 مقاله در مورد آن مشکل بخوانیم. برای مثال مقاله ای که هم اکنون در حال خواندن آن هستید چکیده چندین کتاب مختلف می باشد و مطمئنا کسی که می خواهد رفتار های منفی اش را عوض کنید می تواند از این مقاله استفاده کرده و مشکل خود را حل کند. اما نکته اینجاست که هیچوقت نباید به خواندن یک مقاله اکتفا نکنیم.
مجلاتمی توانیم با دنبال کردن مقالات شگفت انگیز فراوانی بخوانیم که باعث رشد شخصیتی ما شوند.

دیدن ویدیو

سخنرانان بسیاری در مورد مشکلات ما در طول تاریخ سخنرانی کرده اند.
یک سخنرانی چند دقیقه ای گاها می تواند به اندازه یک کتاب
چند هزار صفحه ای برای ما موثر باشد. تماشای ویدیو های آموزشی
یکی از موثرترین کار هایی است که یک فرد می تواند انجام دهد .
4 بستر عالی برای مشاهده ویدیو را به شما پیشنهاد می دهم:

  1. یوتیوب (اگر به زبان انگلیسی مسلط باشید که عالیه، اما حتی اگر انگلیسی هم بلد نیستید ویدیو های خیلی خوبی میتونید پیدا کنید)
  2. آپارات
  3. ted.com
  4. بخش ویدیو گوگل

فقط کافیست کلمات کلیدی مشکلات خود را در این سایت ها سرچ کنید. مثلا اگر از خجالتی بودن رنج می برید کافیست جستجو کنید: “how to overcome shyness” یا “چگونه خجالتی نباشیم”.

شرکت در رویداد های آموزشی

رویداد آموزشی

هر روزه تعداد زیادی رویداد آموزشی در حال انجام هستند. یکی از زیبا ترین عادات یک شخصیت موفق شرکت در رویداد های آموزشی میباشد. این رویداد های آموزشی 2 ویژگی خیلی مثبت دارند:

  1. فراگیری دانش
  2. ایجاد ارتباط با افراد موفق

وقتی برای اولین بار در یک رویداد آموشی شرکت کردم متوجه شدم که پروش این عادت باعث می شود یک شبه به یک شخصیت دیگری تبدیل شویم. رویداد های آموزشی می تواند به شکل های مختلفی باشند:

  1. سمینار
  2. وبینار
  3. دوره های حضوری
  4. دوره های غیر حضوری
  5. کارگاه های حضوری
  6. کارگاه های غیر حضوری

میتوانید با دنبال کردن بزرگترین سخنرانان ایران در شبکه های اجتماعی از رویداد های آموزشی آنان مطلع شوید. سایت ایوند هم می تواند مرجع خوبی برای اطلاع رسانی رویداد های آموزشی باشد.حتما قبل از شرکت در رویداد یک استاد چند مقاله از او بخوانید تا آگاهی تان نسبت به او افزایش پیدا کند. بیاد داشته باشید که شرکت در هر رویداد آموزشی ای مثمر ثمر نیست.

استخراج مطالب آموزشی

فقط یک احمق به حافظه اش اعتماد دارد

یادداشت برداری بسیار مهم تر از یادگیری می باشد. طبق منحنی فراموشی
افراد چیزی را که یاد میگیرند در کمتر از یک هفته فراموش می کنند.
کاری که من می کنم این است که همیشه یک دفترچه با خود
به همراه دارم که در آن نکاتی را که یاد گرفته ام را یادداشت می کنم.
و مهم تر از آن، این نکات را هر روز مرور می کنم.

حتما مقاله ای که در مورد یادداشت برداری نوشته ام را بخوانید

در این قسمت یاد گرفتید:

  1. کتاب بخوانید
  2. مقاله بخوانید
  3. ویدیو های آموزشی تماشا کنید
  4. در رویداد های آموزشی شرکت کنید
  5. یادداشت برداری کنید

در ادامه وارد قدم سوم مراحل تغییر رفتار می شویم. این قدم دقیقا بعد از یادگیری و استخراج اتفاق می افتد.

مراحل تغییر رفتار : عمل کنید (مرحله سوم)

مراحل تغییر رفتار 6

افراد زیادی را می شناسم که دو قدم قبلی را طی کرده اند ولی به هیچ نتیجه ای نرسیده اند. شناخت رفتار های منفی و کسب آگاهی در مورد آن ها لزوما نمی تواند از شما یک شخصیت شگفت انگیز بسازد. کسانی که دو مرحله قبلی را طی کرده اند ولی هنوز رفتار های زننده از خود بروز می دهند تنها یک قدم با عمل فاصله دارند. قدیم ها می گفتند:

دانش قدرت است.

ولی امروزه می گویند:

دانش یک قدرت پنهان است. عمل کردن قدرت است.

پس نتیجه می گیریم مادامی که شما به دانسته هایتان عمل نکنید به هیچ موفقیتی نخواهید رسید. سخت ترین بخش کار همین عمل کردن است. ممکن است بگویید: چند بار تصمیم گرفتم به یک چیزی عمل کنم ولی نتوانستم. دلیلش این است که عمل کردن چندان هم ساده نیست.
من هم در ابتدا دانش فراوانی داشتم ولی داشتن این دانش فراوان هیچ کمکی به من نکرد تا اینکه با یک فرمول شگفت انگیز برای تغییر رفتار های منفی در عمل آشنا شدم.
در ادامه با 4 راهکار برای اهل عمل بودن آشنا می شودید.

1. عمل آنی

گاهی اوقات افراد چیز منحصر به فردی یاد می گیرند ولی عمل کردن به آن را به تعویق می اندازند. مثلا یاد می گیرند که باید در رابطه زناشویی شان اشتباهات خود را گردن بگیرند و خیلی روشن عذرخواهی کنند. اما عمل کردن به این موضوع را به تعویق می اندازند و دائم می گویند: از فردا، از شنبه، از دفعه بعد، از سال جدید و …
یکی از ارزشمند ترین راهکار ها این است که شما به محض یادگیری یک چیز به آن عمل کنید یا حداقل گامی در راستای آن بردارید.

سال ها پیش در یک وبینار هدف گذاری شرکت کردم. استاد آن وبینار دائما نکاتی را در مورد هدف گذاری بیان می کرد. او در انتهای وبینار از ما خواست همین الان هدف های خود را بنویسیم. سپس گفت اگر همین الان این کار را نکنید، دیگر هیچوفت این کار را نخواهید کرد. وی حتی به این نکته اشاره کرد که اگر شرایط نوشتن اهداف خود را ندارید حداقل یک دفتر برای آن کنار بگذارید. پس وقتی چیزی را یاد گرفتید سریعا یک قدم به جلو بردارید و یک کاری را انجام دهید. این راهکار را انجام دهید تا متوجه شوید چقدر شگفت انگیز است.

موفقیت 3

2. تقلید کردن

یک ضرب المثل انگلیسی می گوید:

Fake it until you make it.

یعنی:

تقلید کنید تا بتوانید آن رفتار را واقعا بسازید.

من شخصا این روش را بار ها برای ساختن رفتار های مختلف به کار برده ام تقلید
و نتایج شگفت انگیزی نیز گرفته ام. برای مثال زمانی بود که بسیار ولخرج
بودم و هر پولی که در می آوردم خرج می کردم و همزمان از این موضوع
همیشه ناراحت بودم. بعد از آشنا شدن با این راهکار از یکی از دوستان
خود که در بحث مدیریت مالی خبره بود الگوبرداری کردم و سعی کردم
در خرج کردن رفتار های او را تقلید کنم. شاید باورتان نشود ولی تقلید
آگاهانه رفتارهای او به من کمک کردم که بتوانم منابع مالی ام را مدیریت کنم.
جالب تر آنکه امروز همان دوستم گاهی برای پرسیدن سوال های مالی
سراغ من می آید و با من مشورت می کند.

بسیاری از مردان دوست دارند تبدیل به یک جنتلمن واقعی شوند.
برای رسیدن به این هدف کافی است یک جنتلمن واقعی را الگو
قرار داده و آگاهانه رفتار های او را تقلید کنند.

3. الگو برداری

ما بیشتر از هرکس شبیه الگو های خود می شویم. اگر شما تبدیل به یک الگو شوید، افراد سعی خواهند کرد دقیقا مثل شما عمل کنند. پس شما هم برای تغییر رفتار های خود نیاز به الگو های بسیار خوبی دارید که درست مانند آن ها عمل کنید. برای انتخاب الگو 4 روش زیر را پیشنهاد میدهم:

  1. الگوبرداری از دوستان و یا اعضای خانواده
  2. الگو برداری از شخصیت های مثبت کتاب ها
  3. الگوبرداری از اساتید مختلف
  4. الگوبرداری از شخصیت های مثبت فعال در شبکه های اجتماعی

4. دلسرد نشوید

دلسرد نشوید

تغییر یک رفتار منفی اصلا کار ساده ای نیست. در ابتدا ممکن است دلسرد یا ناامید شوید. برای اینکه بر این حس غلبه کنید، پیشنهاد میکنم رفتار درست را حتی به صورت دروغین اجرا کنید. اتفاقی که می افتد این است که بعد از یک ماه رفتار جدید جایگزین رفتار قبلی خواهد شد. این نکته یک فوت کوزه گری است. خیلی از افراد شروع به اصلاح رفتار های خود می کنند ولی بعد از چند روز دلسرد می شوند و آن را نشدنی می دانند و صد ها استدلال برای خود می آورند. 

اگر می خواهید پیروز شوید باید در اصلاح خود مسر و پیوسته باشید، “رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود”. اگر یک رفتار را 21 روز تکرار کنید مسیر عصبی آن رفتار شکل می گیرد. وقتی می خواهیم رفتاری را عوض کنیم چند روز اول بسیار رنج میبریم ولی بعد از حدود یک ماه تبدیل به یک انسان جدید می شویم.

مراحل تغییر رفتار : پیشرفت خود را اندازه گیری کنید (قدم چهارم)

حتی وقتی تمام موارد بالا را انجام دادید هم کار تمام نشده است. در این مرحله از مراحل تغییر رفتار باید پیشرفت خود را اندازه گیری کنید. اندازه گیری پیشرفت انگیزه شما را تا حد قابل توجهی افزایش می دهد. اگر متوجه پیشرفت خود شوید به عقب برنخواهید گشت. بعد از هر پیشرفت  به خودتان هدیه دهید. مثلا می توانید چیزی که همیشه دوست داشتید را برای خود بخرید و یا می توانید به یک سفر شگفت انگیز بروید. برای اندازه گیری پیشرفت راهکار های زیر پیشنهاد می شود:

  1. از نزدیکانتان بپرسید: “آیا از ارتباط با شما راضی هستند؟”
  2. لیستی که در ابتدا تهیه کردید را جلوی خود بگذارید و میزان پیشرفت خود را در هر یک از آیتم ها اندازه گیری کنید و اگر هرکدام از عادات را ترک کرده اید آنرا خط بزنید.
  3. آزمون های آنلاینی برای تست شخصیتی وجود دارند که می توانید در آن ها شرکت کنید.

جمع بندی

مراحل تغییر رفتار 4 مورد اند که عبارتند از:

  1. شناسایی رفتار های بد
  2. یادگیری و استخراج
  3. عمل کردن
  4. اندازه گیری پیشرفت

فراموش نکنید که این مراحل را باید برای هر یک از رفتار های خود تکرار کنید.
سعی کنید آهسته و بدون هیچ عجله ای هر یک از این مراحل را برای هر عادت
یا عادات بدی که دارید انجام دهید.
بیاد داشته باشید که این کار طبیعتا کار سختی خواهد بود، اما در پایان نتیجه
شیرینی برای شما به جای می گذارد.

توصیه آخر من به شما این است که بعد از خواندن این مقاله به اصطلاح
جوگیر نشده و با تفکر عمل کنید. سعی کنید برای تغییر خود هدف های
واقعی و منطقی داشته باشید. هدف های غیرواقعی می توانند شما
را از رسیدن به چیزی که میخواهید منصرف کنند. برای شروع از تغییر یک
رفتار آغاز کنید، نیازی نیست که همه رفتار های اشتباهتان را همزمان
اصلاح کنید! اما به یاد داشته باشید، که اینکار را باید از همین الان شروع کنید،
بله دقیقا همین حالا! 

 

مراحل تغییر رفتار 8

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

18 پاسخ

  1. سلام خیلی عالیه خب من یه سری رفتار های بچگانه دارم و میخوام اصلاحشون کنم و این مقاله شما خیلی کمکم کرد و اگه یک ویدیو هم ازش به اشتراک بزارید و بیشتر توضیح بدید ممنونتون میشم

  2. سلام وقت بخیر . من می خوتم تغییر کنم و مشکلم اینه که یکمی سردم و نمی تونم خوب با محیط ارتباط بگیرم حتی رابطه ام با خواهرم هم که ۲ سال با هم اختلاف سنی داریم خوب نیست میشه یه راه کار پیشنهاد کنید؟؟

  3. سلام مقالتون عالی بود برای ولخرجی چه کتابی و چه راهایی رو پیشنهاد میکنید

  4. اوووَه ۱ سسسسسسسسسسساااااااااااااااااااااااااااااللللللللللللللللللللللللللللللللللل؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟یا ابوالفضل من میخام ۱شبه خوب شم ۱ سسسسسسااااااااااااالللللللللللللللل که جونم بالا میاد.یا علی!!!!! عزیزم راهی داری من رو یه شبه خوب کنه؟؟؟؟اگه دارین لطفا بگین خیلی محتاجم.

    1. یک شبه هیچ اتفاقی نمیفته دوست عزیز. اگر هم بیفته پایدار نخواهد بود.

  5. همیشه از مطالب مفیدتون لذت میبرم ولی عمل کردن بهش سخته
    من تنبلی یا سهل انگاری میکنم متاسفانه

  6. درسته که ما یکسری رفتارهای نامناسب داریم ولی ما نمیتونیم بخاطر خوش آمد دوستان یا اطرافیانمون دائم خودمونو سرزنش کنیم در صورتی که اونها هیچوقت به رفتارهای زشتشون حتی فکر هم نمیکنن ما باید خوب باشیم و خودمون رو مناسب افرادی کنیم که با ما در ارتباط هستن؟ چرا ما باید شخصیت اصلی خودمون رو پنهان کنیم تا تبدیل به یک الگو برای دیگران بشیم؟ چرا اصلا ما باید خودمونو به هر دری بزنیم تا بقیه از ما خوششون بیاد و الگو بشیم؟ تیپ شخصیتی هرکسی فرق میکنه همه نمیتونن زور بزنن تا تیپ شخصیتیشونو مطابق میل دیگران دربیارن تا الگو بشن. میخوام صد سال الگو نشم. من تو دوره شگفت انگیز تندخوانی و تقویت حافظه شرکت کردم و فوق العاده جواب گرفتم و ازتون خیلی ممنونم که این اطلاعات گرانبها رو در اختیار عموم قرار دادید. ولی بعضی اوقات مقالاتتون سوالایی رو تو ذهن من میاره که جوابش تو مقاله نیست. تغییر کردن در راستای پیشرفت و خودباوری عالیه بنظرم همین باعث میشه ما بهتر برای خودمون باشیم معیارهای دیگران از یه فرد خوب همیشه درحال تغییره و ما دائم باید قلم بدست دنبالشون باشم تا ببینیم چه رفتار بدی کردیم تا درستش کنیم تا باب طبع اونا رفتار کنیم…
    اینکه بخوایم خودمون رو از همه لحاظ برای دیگران تغییر بدیم تا الگو بشیم اصلا فکر جالبی نیست من نمیتونم خودم نباشم تا بقیه از من خوششون بیاد…

    1. سلام و درود. به نکات ارزشمندی اشاره کردید. من هم موافق نیستم که صرفا برای راضی نگه داشتن بقیه ما رفتار هامون رو عوض کنیم. منظور من از نوشتن این مقاله این بود که ما رفتارمون را در محیط خانواده و کار عوض کنیم . مثلا مردی رو تصور کنید که خشمگینه و همسرش رو اذیت میکنه. آیا بهتره رفتارشو اصلاح کنه یا همونی که هست بمونه؟ یا ی همکاری که همش غیبت بقیه رو جلوی رئیس میکنه. یا مثلا دوستی که همیشه بدقوله.

      1. سلام خیلی عالی بود …. من رفتار های بچگانه زیاد دارم و دس خودم نیس خودمم ناراضی ام و اینکه نمیتونم به اطرافیانم محبت کنم و سردی باهاشون رفتار میکنم ..ایا کتابی برای این دو مورد میشناسین که به من پیشنهاد بدین ؟!

    2. جایی از مقاله نخوندم گفته باشه باب میل دیگران باشیم
      گفته شده چه تغییراتی دوست دارین بکنید چه نقاط ضعفی در خود میبینید اگر نمیتوانید پیدا کنید از دیگران کمک بگیرین تغییر کردن به معنی فقط عوض شدن به دلخواه دیگران نیست شاید تو اون زمینه هم تاثیر داشته باشه ولی صرفا به اون هدف نیست

    3. منظورشون تغییر رفتارهای بد بود
      مثلا من زود عصبانی میشم و بعد عصبانیت و ناراحت کردن طرف مقابلم تازه متوجه می شم اصلا لازم نبود عصبانی بشم!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *