H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم ؟ ۱۰ نکته استثنایی!

فهرست مطالب

درس خواندن برای خیلی از ما کاری سخت و طاقت فرسا بوده و هست. معمولا ما از درس خواندن فراری هستیم و اگر هم کسی از ما بپرسد چرا، فورا به او پاسخ می‌دهیم که “حس درس خواندن ندارم “. فرقی ندارد که شما پدر و مادری باشید که نگران فرزندش است که درس نمیخواند، یا همان فرزند باشید که هیچ وقت حوصله و حس درس خواندن ندارد. در این مقاله ما یاد می گیریم که چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم و بتوانیم بدون هیچ مشکلی مطالب درسی را مطالعه کنیم. در هر صورت هرکسی که هستید با ما همراه باشید و جمله «مغزم نمی‌کشه درس بخونم» را دور بریزید. چرا که قرار است امروز با معرفی تکنیک های به شما چگونه مفهومی درس بخوانیم را آموزش بدهیم تا دیگر حس درس خواندن را از دست ندهید!

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم؟

ما همیشه برای کارهای فرعی حس داریم؛ اما وقتی انگیزه و هدفی را برای خودمان مشخص نکرده باشیم قطعا هیچوقت حس درس خوندن نیست و دنبال بازیگوشی می‌رویم. مهم‌ترین کاری که می‌توانید برای پیدا کردن علت درس نخواندن‌تان بکنید این است که علت به تعویق انداختن آن را پیدا کنید.

برای این کار باید قبل از هرچیز ببینیم چه چیزی حس درس خواندن را در ما می‌کشد. در واقع بهتر است که به سراغ موانع یادگیری و درس خواندن خود برویم و با پیدا کردن و برطرف کردن آن‌ها حس درس خواندن را در خودمان به وجود بیاوریم. در واقع ما تا زمانی که دلیل عدم علاقه خود به مطالعه را ندانیم نمی‌توانیم حس درس خواندن را پیدا کنیم.

اما به نظرتان اصلی‌ترین دلیل درس نخواندن و عدم علاقه به مطالعه ما چیست؟ خب، اگر بخواهیم به صورت خلاصه بگوییم، ما هیچوقت نحوه صحیح مطالعه را یاد نمی‌گیریم. برای همین هم درس خواندن نه تنها برای ما لذتی ندارد، بلکه ما را خسته هم می‌کند. ما درس خواندن را دوست نداریم چون درس خواندن را بلد نیستیم. به همین سادگی!

آشنایی با مهارت‌های مطالعه مانند آموزش تندخوانی و استفاده از آن‌ها به ما کمک می‌کند تا علاوه بر مطالعه کردن، از این کار خود لذت هم ببریم. برای همین هم پیشنهادمان این است که قبل از هرکار دیگری به سراغ یادگیری مهارت‌های مطالعه، مخصوصا تندخوانی بروید.

علت روانشناسی از دست دادن حس درس خواندن

اینکه بسیاری از دانش‌اموزان و دانشجویان حس و حال درس خواندن خود را از دست می‌دهند فقط چند دلیل روانشناختی ساده دارد که در این بخش باهم بررسی می‌کنیم. با پیدا کردن ریشه این حس و نداشتن اراده برای درس خواندن، می‌توانید راحت‌تر مشکل خود را ریشه‌یابی و حل کنید.

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم کودک

اهداف کوتاه مدت دارید

یکی از دلایل از دست دادن حس درس خواندن این است که به خود فرصت نمی‌دهید و مدام اهداف کوتاه مدت برای خود وضع می‌کنید. برای مثال اگر خواندن زیست برای شما کار سختی است، آن را به جمعه موکول کنید. اینطوری وقت بیشتری برای خواندن دارید و البته که واقع بینانه‌تر هم عمل می‌کنید.

عادت به درس خواندن ندارید

بسیاری از ما از سر اجبار تا مقطعی درس خواندیم و بعد از آن انگیزه خود را از دست دادیم و از خود پرسیدیم چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم؟ در حالی که اگر درس خواندن را به یک عادت همیشگی تبدیل کنید دیگر برای شما سخت نخواهد بود. ضمیر ناخودآگاه شما به خورد چای شیرین اول صبح عادت دارد و اگر روزی آن را نخورید خیلی سریع گرسنه می‌شوید و حالتان بد می‌شود.

شما انسان کمال گرایی هستید

کمال‌گرا بودن برعکس اسم و رسمی که دارد اصلا عادت خوشایندی نیست. خصلتی است که شما را از انجام تمام کارها و رسیدن به اهداف بزرگ زندگی‌تان باز می‌دارد. چون شما فکر می‌کنید باید همه چیز عالی و ایده‌آل پیش برود پس هیچوقت انگیزه کافی پیدا نخواهید کرد. باید در نظر بگیرید که ما نمی‌توانیم نتیجه 100 درصدی دریافت کنیم و باید به 80 و 90 درصد هم راضی باشیم.

اگر بخواهیم همه چیز عالی پیش برود و هیچ گاه خطا نکنیم و همیشه نمره 20 بگیریم، هیچوقت جسارت تلاش برای آن را پیدا نخواهیم کرد. پس کمی به خودتان آسان‌تر بگیرید.

شما فرد اهمال کاری هستید

اهمال‌کار بودن به این معناست که فرد از زیر بار کارها و فعالیت‌های روزمره خود شانه خالی می‌کند. اگر برای خودتان یک برنامه ریزی منطقی انجام دادید و ددلاین درستی برای اهداف گذاشتید و باز هم سراغ درس خواندن نرفتید، یعنی اهمال کار هستید. باید بپذیرید که مسئول درس خواندن و نخواندن خودتان هستید نه شرایط نه مدرسه و نه فرد دیگری. همینطور فقط خودتان می‌توانید به خودتان کمک کنید.

به ازای تلاشی که می کنید پاداش دریافت نمی کنید!

مغز ما مانند یک کودک نیاز به تشویق و تنبیه دارد. تا زمانی که بابت کارهای خوب و به موقع خود به او پاداش ندهید، خسته و بی انگیزه می‌گردد. اگر یک روز به اغلب کارهای خود رسیدید و خوب پیش رفتید، از خودتان تعریف و تمجید کنید و به خود انرژی بدهید. نترسید کسی به شما نمي‌گوید که خودخواه یا دیوانه هستید! فقط کافی‌ست به خودتان ارزش بدهید.

رقابت اشتباهی با دوستان خود دارید

ذهن ما ناخودآگاه خود را با افراد زیادی مقایسه می‌کند و مدام خودش را در یک رقابت بی‌انتها می‌بیند. این مسئله نه فقط در درس خواندن بلکه در پیدا کردن شغل و داشتن درآمد بالا هم همینطور است. شما خیلی باید مراقب افکار خود باشید. اگر به طور مداوم خود را با تیزهوش‌ترین فرد شهر مقایسه کنید، فقط خودتان را سرزنش می‌کنید و انگیزه را از خودتان می گیرید.

برای خودتان رقابت‌های سالم و هم سطح ایجاد کنید. ابتدا سعی کنید بین گروه دوستان خودتان بهترین شوید، سپس در کلاس و سپس در مدرسه و بعد از آن به رقابت با دانش‌آموزان شهر بپردازید.

اصلی ترین موانع عدم ایجاد حس درس خواندن

اما بد نیست بدانید برخی عوامل بیشتر از هرچیز میل به مطالعه و درس خواندن را در ما می‌کشند. این عوامل نه تنها باعث عدم علاقه ما به مطالعه می‌شوند، بلکه به مرور زمان مطالعه کردن و یادگیری زبان انگلیسی در خانه را برای ما سخت و دشوار می‌کنند. به حدی که حتی اگر مجبور باشیم هم خیلی به درس خواندن میل نخواهیم داشت. پس بهتر است قبل از هرچیز با این عوامل و موانع بیشتر آشنا شویم:

  1. عدم تمرکز: ما درس نمی‌خونیم چون بلد نیستیم موقع درس خوندن متمرکز باقی بمونیم! برای افزایش تمرکز کلیک کنید.
  2. سرعت پایین مطالعه: سرعت کم ما موقع مطالعه یکی از بدترین خصوصیات ماست. این موضوع نه تنها ما رو عقب می‌ندازه، بلکه باعث خستگی زودرس ما هنگام مطالعه میشه!
  3. عدم استراحت کافی: مطالعه کردن و درس خوندن در شب و نصفه شب زمانی مفید هست که ما قبلش به خوبی استراحت کرده باشیم. یادگیری مطالب برای یک ذهن خسته کار بسیار دشواریه!
  4. تلمبار کردن مطالب: اشتباه یعدی ما اینه که مطالعه همه مطالب رو به شب امتحان موکول می‌کنیم. می‌دونم که این جمله رو بارها شنیدید، اما “اگر در طول سال درس بخونید، دیگه لازم نیست موقع امتحان زجر بکشید.”
  5. عدم انتخاب شیوه درست مطالعه: همونطور که در ادامه مقاله توضیح می‌دیم، عدم انتخاب روش‌های صحیح مطالعه باعث میشه که ما زیاد به درس خواندن علاقه نداشته باشیم. 

اما چگونه با این عوامل مقابله کنیم؟ در ادامه خواهیم دید. 

قدم اول؛ ایجاد انگیزه برای درس خواندن

احتمالا یکی از دلایل تعویق درس خواندن یا بهتر بگویم نداشتن حس درس خواندن همین مسئله‌ی ساده و پیش پا افتاده است. انگیزه ندارید! انجام کار بی‌انگیزه دقیقا مثل کار رباتی است که فقط می‌خواهد مسئولیتش را به اتمام برساند. بیش از حد که کار کند داغ می‌کند چون انگیزه‌ای برای ادامه فعالیت ندارد. برای همین است که همواره با جمله حس درس خواندن ندارم مواجه می‌شوید. در صورتی که افزایش انگیزه برای درس خواندن می‌تواند به شما در غلبه بر این مشکل کمک کند.

برای خودتان یا فرزندتان هدفی را تعیین کنید که باعث انگیزه‌اش می‌شود. اگر آینده‌ی شغلی و درآمد زیاد مهم است، نوید درآمد بالا را سر دهید، اگر دوست دارید به پارک بروید برای خودتان جایزه تعیین کنید، مثلا بگویید تا فلان صفحه می‌خوانم و بعد به پارک می‌روم. همچنین اگر قصد یادگیری زبان انگلیسی برای مهاجرت را دارید،‌ بهترین انگیزه را ایجاد کرده‌اید.

قدم دوم؛ چگونه بدون اجبار حس درس خواندن پیدا کنیم

همیشه قرار نیست که آمادگی کارهای اجباری را داشته باشید. ببینید چه علاقه‌ای دارید. یعنی اگر همین الان دلتان می‌خواهد که به اینستاگرام سری بزنید، جلوی خودتان را نگیرید، ولی برای خودتان حد مشخص کنید. مثلا ۵ دقیقه سراغ گوشی بروید و بعد آن را در دورترین نقطه‌ی خانه قرار دهید و شش دنگ حواستان را به درس مشغول کنید. بعد از ۴۵ دقیقه مطالعه مفید دوباره به سراغ گوشی بروید و فقط در حد ۵ دقیقه از ان استفاده کنید. این‌ کار باعث می‌شود که مغزتان در آرامش باشد. اینطور بگویم اجبار بعضی وقت‌ها که نه، اکثر اوقات نتیجه‌ی کاملا برعکس دارد و به هیچ عنوان جوابگو نیست.

پیشنهادم این است که برای جلوگیری از خستگی هنگام مطالعه، از تکنیک پومودورو استفاده کنید. برای استفاده از این تکنیک کافی است بعد از هر 25 دقیقه مطالعه، 5 دقیقه استراحت کنید. سپس بعد از هر 4 بار مطالعه، به جای 5 دقیقه، 15 دقیقه استراحت کنید. این تکنیک به ظاهر ساده تا حد بسیار زیادی مطالعه کردن را برای شما ساده‌تر می‌کند. 

حس درس خواندن نیست


بیشتر بخوانیم: داشتن دقت و تمرکز بالا به شما در خواندن درس کمک بسیاری می‌کند. پیشنهاد می‌کنیم ابتدا به دنبال تکنیک‌های تقویت حافظه باشید و اگر جواب نگرفتید به دنبال داروی تقویت حافظه باشید.


قدم سوم؛ فکر کنید در شهربازی هستید

خیلی از دانش‌آموزان بارها این سوال را از ما پرسیده‌اند که چگونه عاشق درس خواندن شویم و من هربار این پاسخ را داده‌ام که علاقه پیدا شدنی نیست، درست کردنی است! این حرف یعنی چه؟بگذارید مثالی برایتان بزنم. من از درس شیمی متنفر بودم هر کاری می‌کردم متوجه می‌شدم که مغزم نمیکشه درس بخونم! بعد از اینکه پایین‌ترین نمره کلاس را گرفتم متوجه شدم که باید با این نفرت مقابله کنم، چطوری؟

شهربازی

خیلی ساده، از درس شیمی به عنوان ابزاری تفریحی استفاده کردم. مثلا می‌خواستم بازی کنم خودم را معلمی شیمی فرض می‌کردم که ‌می‌خواهد به کودن‌ترین دانش آموز جهان تدریس کند. بارها درس را برای دانش آموز کودنم تکرار می‌کردم و حتی از کوره هم در می‌رفتم که چرا درس نمی‌خواند و مدام به دنبال بازیگوشی است. آنقدر در جلد معلم دلسوز و فداکار فرو رفتم که به به خودم آمدم و دیدم واقعا معلم شیمی تمامی همکلاسی‌هایم شدم. من درس خواندن را برای خودم شهربازی کرده بودم و از درس شیمی به عنوان ابزار سرگرمی استفاده کردم و در آخر هم موفق شدم.

قدم چهارم؛ محیط را پر از وسایل درس خواندن کنید

همین قدر که این تیتر ساده است، همان قدر هم سوال برانگیز است. اگر کودک بازیگوشی دارید اتاقش را پر از نوشت افزار زیبا کنید که به عشق استفاده از ‌آن‌ها به سراغ درس خواندن برود! محیط درس خواندن باید عاری از هرگونه وسیله‌ی غیر ضروری باشد. تبلت، لپ تاپ و کامپیوتر، تلفن همراه، اسباب بازی، لاک! و هرچیزی که ممکن است که حواس را پرت کند باید از اتاق مطالعه شما دور شود. فقط و فقط کتاب درسی، مداد و خودکار و چند دفترچه کوچک برای نوت برداری. حتی اگر گل‌های قالی هم برای‌تان جذاب است سعی کنید زیراندازی سفید و ساده بر روی زمین پهن کنید تا تنها حواستان جلب درس خواندن شود.

اگر هم خیلی دلتان برای گوشی موبایل و لپ تاپتان تنگ می‌شود، حتما در برنامه خود زمانی را برای استفاده از آن‌ها در نظر بگیرید. به این ترتیب می‌توانید بدون آنکه نگران حواس پرتی خود باشید، از گوشی خود هم استفاده کنید. علاوه بر این استفاده از این روش باعث می‌شود زمان‌های استراحت شما هنگام استفاده از پومودورو جذاب‌تر باشد. البته به شرطی که مدت زمان استفاده شما از آن‌ها محدود به همان زمان گفته شده در پومودورو باشد!

درس خواندن

قدم پنجم؛ شلخته نباشید

محیط‌های شلوغ اصلی‌ترین دلیل برای حواس پرتی است. قبل از شروع به درس خواندن دوش بگیرید، محیط را تمیز کنید و در فضایی مرتب شروع کنید به درس خواندن اگر باز هم انگیزه‌ای برای درس خواندن نداشتید مورد بعدی را بخوانید. یکی از مهمترین دلایل عدم تمرکز در نوجوانان هم همین شلوغ بودن محل مطالعه آنها است که باعث خستگی ذهن آنها می‌شود. 

البته سبک مطالعه شما هم باید از شلختگی به دور باشد. مثلا زمانی که ما به خیال خودمان با دقت بالا و سرعت پایین مطالعه می‌کنیم، احتمال حواس‌پرتی ما بیشتر می‌شود. چرا؟ چون به قدری سرعتمان پایین است که احتمالا فکر کردن به هر چیز دیگری جز درس هم وجود دارد. در حالی که اگر بتوانیم به جای آهسته خواندن، سرعت خودمان را بالا ببریم، دیگر مجالی برای حواس پرتی نخواهیم داشت. درست مثل مقایسه دو راننده که یکی با سرعت پایین و دیگری با سرعت بالا در حال حرکت است. راننده اول علیرغم اینکه آهسته می‌کند، اما حواسش به همه جا جمع است. اما راننده دوم نمی‌تواند به چیزی جز جاده توجه داشته باشد. 

قدم ششم؛ چگونه با ایجاد رقابت حس درس خواندن پیدا کنیم

یکی از راه‌های ایجاد انگیزه برای درس خواندن این هست که حس رقابت و حسادتتان را تحریک کنید. با مغرور‌ترین همکلاسی‌تان دوست شوید! قطعا غرور هردوی شما حس رقابت‌تان را تحریک می‌کند و باعث می‌شود که انگیزه‌ی بیشتری برای درس خواندن داشته باشید. اما سوال اینجاست که چگونه می‌توانیم در این رقابت از دوست خود سبقت بگیریم؟ راه چاره‌اش همان چیزی است که در ابتدای مقاله گفتیم. برای اینکه بتوانید مطالب درسی را سریعتر از گذشته بخوانید، باید مهارت‌های مطالعه را یاد بگیرید. در این مورد هم بهترین مهارتی که به شما کمک می‌کند تندخوانی است.

تندخوانی مهارتی است که سرعت مطالعه شما را بدون ذره‌ای افت کیفیت تا 5 برابر افزایش می‌دهد. این یعنی بدون اینکه از بابت کاهش درک مطلب خود نگران باشید، می‌توانید به کمک تندخوانی مطالب درسی را مطالعه کنید. چنین چیزی نه تنها برای خود شما بسیار مفید است، بلکه به دوست شما هم کمک می‌کند تا با تلاش بیشتر خودش را به سطح شما برساند. این یعنی شما با یک تیر دو هدف را شکار می‌کنید. اتفاقی که موجب پیشرفت همزمان شما و دوستتان می‌شود.

قدم هفتم؛ حس عذاب وجدانت را تحریک کن

اگر از آن دسته از افراد خیال پرداز هستید و دائما موقع درس خواندن رویا پردازی می‌کنید بهتر است از این قدرت تخیل استفاده صحیح کنید. حتما از خودتان می‌پرسید که با خیالبافی چگونه به درس خواندن علاقه پیدا کنیم! جواب خیلی ساده است.. هر زمان فکرتان به سمت دیگری معطوف شد به این فکر کنید که در صورت درس نخواندن معتادی در گوشه‌ی خیابان هستید و درحالی که سرنگ تزریقات در دستتان است دارید نفس‌های آخر زندگی را می‌کشید. فکرش هم ترسناک هست نه؟ پس حالا به درس خواندن ادامه دهید و آینده‌ی زیبای خود را به صورت واقعی ترسیم کنید.

البته یادتان باشد هرکسی که درس نخواند لزوما معتاد نخواهد شد و کسانی که درس خوانده‌اند هم از اعتیاد در امان نیستند. اما ساخت چنین تصاویر می‌تواند وجدان شما را تحریک کند که بهتر و بیشتر از قبل مطالعه کنید. 

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم 5


بیشتر بخوانیم: مقاله کتاب حال خوب کن به معرفی 12 کتاب برتری می‌پردازد که در جهان معروف هستند و حال آدم را خوب می‌کنند.


قدم هشتم؛ از درس خواندن متنفرم!

من هم از درس خواندن متنفرم! حتی با وجود اینکه به مهارت تندخوانی مسلطم و می‌توانم تا 5 برابر سریعتر از افراد معمولی مطالعه کنم. ولی این آخر دنیا نیست؛ باید راهی را با هم پیدا کنیم که چگونه از درس خواندن لذت ببریم؟ چه دوست داشته باشیم و چه نداشته باشیم آینده‌ی ما تا حد زیادی وابسته به تحصیلاتی است که داریم. کافی است برای خودمان هدف تعیین کنیم. این مورد را در موارد بالا نیز گفته بودم اما انقدر موضوع مهمی است که فکر می‌کنم باز هم باید تکرارش کنم. برای خودتان، فرزندتان یا دوست‌تان که حس درس خواندن ندارد ایجاد انگیزه کنید، اما اجبار نکنید. یادتان باشد که شما ربات نیستید! انقدر خودتان را خسته نکنید که ۵ ساعت بی وقفه، آن هم بدون کوچک‌ترین استراحتی پای درس بنشینید.

این کار برای آینده‌ی تحصیلی‌تان سم است. اگر نتوانستید از تکنیک پومودورو به خوبی استفاده کنید، یک قانون را همواره رعایت کنید. قانونی که خیلی ساده است! قانون ۴۵ به 15 را رعایت کنید. بعد از هر ۴۵ دقیقه درس خواندن، ۱۵ دقیقه هر کاری که دلتان می‌خواهد انجام دهید. در این صورت انرژی شما در بالاترین حالت باقی می‌ماند و نسبت به درس خواندن هرگز دل چرکین نمی‌شوید. علاوه بر آن ما بعد از مدتی یاد میگیریم که چگونه به درس خواندن عادت کنیم و درس خواندن به بخشی از برنامه روزانه ما تبدیل خواهد شد. 

حس درس خواندن نیست

قدم نهم؛ چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم ، زمان مهم است!

نگویید« اووو، کلی وقت دارم که درس بخونم» از کوتاه ترین لحظات زندگی‌تان نهایت استفاده را بکنید. با نشستن بر روی کاناپه و خیره شدن به دیوار هیچ کاری درست نمی‌شود. لحظه‌ی نود درس خواندن، بیشترین فشار را بر روی مغز و آرامش شما خواهد گذاشت. زمان بندی درستی انجام دهید؛ مثلا اگر سه شنبه امتحان دارید و امروز جمعه است، کتاب درسی را طوری تقسیم بندی کنید که تا دوشنبه تمام شده باشد و دوشنبه شب فقط مطالب را مرور کنید. خیال آسوده بهترین دوست شماست.

البته در این راه هم می‌تواند از برخی مهارت‌های دیگر کمک بگیرید. مثلا خود من اگر به هر دلیلی زمان کافی برای مطالعه را نداشته باشم، خیلی نگران نخواهم بود. می‌پرسید چرا؟ چون من یک فرد تندخوان هستم. این یعنی می‌توانم در همان یک ساعت زمانی که برای مطالعه در اختیار دارم، به اندازه 5 ساعت مطالعه افراد معمولی درس بخوانم. به همین دلیل هم زیاد نگران کمبود زمان نیستم. حتی اگر زمان کافی برای مطالعه داشته باشم هم می‌‌توانم علاوه بر درس خواندن، بخشی از آن را صرف مرور مطالب کنم. مرور مطالب راهکار فوق‌العاده است که به ما کمک می‌کند هرچیز را با یکبار خواندن یاد بگیریم.

قدم آخر؛ وقت‌شناس باشید

بعد از آبگوشت ناهار، بعد از ورزش سنگین و باشگاه، بعد از باخت شدید در اتک کلش! بعد از جروبحث با صمیمی‌ترین دوستتان؛ این‌ها بدترین زمان‌هایی است که بخواهید به سراغ درس خواندن بروید. قطعا در این زمان ها با جمله‌ی حس درس خواندن ندارم رو به رو می‌شوید. بعد از استراحت کافی و همانطور که در قدم پنجم گفتم، مرتب کردن فضای مطالعه‌تان، راحت‌ترین لباستان را به تن کنید، تنقلات کافی را کنار خود بگذارید و شروع به درس خواندن کنید. آخر شب، و اول صبح بلافاصله بعد از بیدار شدن زمان مناسبی برای درس خواندن نیست. وقت شناس باشید! به خودتان، به درسی که می‌خوانید، به نوشته‌ی نویسنده و از همه مهم تر به مغزتان احترام بگذارید و حس درس خواندن را در بهترین زمان ممکن تقویت کنید. برنامه ریزی برای درس خواندن به شما کمک خواهد کرد تا به بهترین شکل این موضوع را مدیریت کنید.

وقت شناسی چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم

چگونه حس درس خواندن پیدا کنیم ؛ حرف آخر

انگیزه نداشتن برای درس خواندن جرم نیست، پس با خودتان کلنجار نروید. علاوه بر این موانع زیادی که برخی از آن‌‎ها هم تقصیر شما نیستند سر راه درس خواندنتان قرار دارد. پس شما حق دارید که بعضی وقت ها حس درس خواندن نداشته باشید. اگر فرزندتان گفت حس درس خواندن ندارم عصبانی نشوید و از کوره در نروید، او هم مثل شما انسان است، همانطور که ما گاهی از مشکلات و فشار های زندگی به بن‌بست می‌رسیم آن‌ها هم از درس خواندن خسته می‌شوند. باید راه‌های ایجاد انگیزه برای درس خواندن را پیدا کنید و مهمتر از آن دلیل عدم علاقه و بی‌میلی او به درس خواندن را بیابید. باید در مسیر درس خواندن همدم آن‌ها باشید و نه بلای جان‌شان، پس مانند یک دوست در کنار او بمانید و کمکش کنید. 

محیط آرام و مناسبی را برای مطالعه فراهم کنید، انگیزه‌ها و تشویق‌های کافی را ایجاد کنید و ببینید که چطور عشق اول و آخرتان درس خواندن خواهد شد. اگر با این روش‌ها هم باز برایتان سوال پیش آمد که چگونه به درس خواندن علاقه پیدا کنیم، دیگر خودتان را درگیر نکنید! کتاب را ببندید و روی طاقچه، بالاترین جایی که دست هیچکس نمی‌رسد بگذارید و هیچوقت هم سراغش نروید! درس خواندن بی علاقه رفع تکلیف است! به سراغ کاری که به آن علاقه دارید بروید و مطمئن باشید در آن خیلی موفق‌تر خواهید شد. در هوش برتر می‌توانید بهترین دوره آموزش زبان انگلیسی را هم پیدا کنید.

منبع: WikiHow

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

70 پاسخ

  1. عالی من از قدم سوم خیلی خوشم اومد و انجام دادم محشر بود ممنون عالی 🙂

  2. خیلی مقاله عالی و مفیدی بود همینطور لحن نوشته ناب👌
    ولی راستش با اون تیکه اخر مخالفم
    یجوری بود که انگار گفتین اگه دیگه این مقاله نتونست درس خونتون کنه دیگه هیچوقت درس خون نمیشین

    1. سلام وقت بخیر امیدوارم حالتون خوب باشه متاسفانه افراد اهمالکار دنبال بهانه هستن و قسمت اخر مقاله بهانه از این افراد سلب میکنه

  3. آخه منم آدمم تیزهوشان میخونم رفتم برنامه بنویسم واسه خودم فهمیدم هفته بعد 6 تا امتحان دارم شنبه یکشنبه دوشنبه و چهارشنبه هم 3 تا امتحان یجا قبلا دبیر هامون می پرسیدن کدوم روزا امتحان دارین مشخص نکنم ولی الان انگار نه انگار تازه یه عالمه تکلیف میدن هر روز 😑 این درس خوندنی که شما میگین هم دو سه درس نیست هم ریاضی هم عربی هم فیزیک اجتماعی پیام فارسی تو یه هفته امتحان و باید همشونو برسونم 😐💔با این احتساب من مجبورم هر روز 10 ساعت درس بخونم منم آدم
    تموم شد؟خیلی تاثیر کذار بود🙄به خدا دیوونه شدم
    پایش علمی رو هم که خراب کردم هعییییییییی

    1. سلام وقت بخیر اگر از ابتدای سال تحصیلی شما برنامه داشتید الان دچاراین مشکل نمیشدید الان عید بهترین فرصت هست برای رسید به سرفصل دبیر هاتون و سعی کنید درسی که دبیرتو اون روز میده همون روز مطالعه کنید تا هفته بعد دوباره نیازی نباشه اون مبحث رو آموزش ببنید

      1. سلام خوب هستین
        من نمیدونم چرا شب ها انگیزه دارم ب درس خوندن خونوادمم نمیزارن میگن شب باید انسان استراحت کنه ن درس بخونه نمیدونم چیکار کنم بیزحمت راهنمایی میکنید مشکلم حل بشه

        1. سلام تا جایی که میشه تایم خواب رو بهم نزنید چون تمرکز تو طول روز کاهش پیدا میکنه .. در مورد درس خوندن از روزی دو ساعت شروع کنید

        2. دقیقا منم همینطورم شب که میشه انگار یه آدم دیگه میشم و کلی تلاش میکنم اما همه میگن نباید شب درس بخونی😢🤕

  4. سلام من نهمم و امسال انتخاب رشته دارم ولی نمراتم بیش از حد بد شد لطفا راهنماییم کنید که ترم دوم بتونم جبران کنم

    1. سلام درود دوست عزیز
      جهت بررسی این موضوع توسط پشتیان دوره به شماره زیر در واتس اپ پیام دهید.تشکر
      ۰۹۳۰۴۲۵۲۹۲۹

  5. به نام خدای علیم و حکیم
    رحیم و بسیط و شریف و نعیم

    سلام دوستان من کلاس ششم هستم و خیلی هم از وضع درس خوندنم راضی ام و نمره هام هم عالی میشه ممنون از روش های خوبتون❤

    1. سلام درود سپاسگزاریم از نظر شما و خوشحالیم که تونستیم به شما کمک کنیم

  6. سلام خسته نباشید
    من کلاس هفتم هستم و دانش آموز مدرسه تیزهوشان هستم
    من خیلی امسال تنبل شدم
    واقعا از خودم بدم اومده
    بعضی درسارو گند میزنم
    واقعا هرکاریم میکنم میمیرم تا برم سراغ درس یه صفحه هم میخونم خوابم میگیره
    لطفا راهنمایی بفرمایید ممنون 🌹

    1. حتما بک تایم مشاوره رایگان رزرو بفرمایید تا تماس بگیریم

  7. سلام خسته نباشید
    من دهمم و نمیدونم چجوری برنامه ریزی کنم که به همه ی درسام برسم
    باید چیکار کنم

    1. سلام وفت بخیر برای راهنمایی بشتر یک تایم مشاوره رایگان رزرو کنید تا مشاورین ما باهاتون تماس بگیرن

  8. من درس خوندنو خیلی دوست دارم ولی هرچه میخونم تو مخ پوکم نمیره😂و انگیزمو از دست دادم میشه کمک کنید

    1. سلام وفت بخیر برای راهنمایی بشتر یک تایم مشاوره رایگان رزرو کنید تا مشاورین ما باهاتون تماس بگیرن.
      احتمالا نحوه ی مطالعه اشتباه

    1. سلام درود
      روز بخیر
      خوشحالیم که با مطالعه این مقاله انگیزه شما افزایش و مفیده بوده.ممنون که نظرتان را با ما به اشتراک میگدارید. سپاس

  9. سلام خیلی ممنون در پارک اگر درس بخوانیم بدون حواس پرتی مشکی داره

    1. دوست عزیز برای مظالعه رمان ها ایده جالبسیت ولی برای مظالعه بهتر شما باید یادداشت برداری هم انجام بدهید و این کار نیاز به میز و لوازم هست که در محیط پارک این امکان وجود ندارد.

  10. سلام
    من کلاس نهمم برا ازمون نمونه دولتی ثبت نام کردم معدلم بیست هس امااز تست زدن هیچ سردر نمیارم وکلا خیلی ضعیف هستمو با تست زدن آشنایی ندارم حدودا بیست روز دیگه تا زمان آزمون وقت هس نمیدونم از کجا شروع کنم و خیلی تو دام مقایسه با بقیه ای که تست زدنشون قوی هس افتادم خیلی احساس درموندگی میکنم اصلا نمیدونم چجوری باید برنامه ریزی کنم
    لطفا راهنماییم کنید

    1. با بالا بردن کیفیت مطالعتون میتونید عملکرد بهتری در ازمون ها و تست ها رو داشته باشید .

  11. والا من امروز ساعت ۱۰ صبح امتحان دارم اخرین امتحان ترممه و نهمم ولی اصلا حال انجام هیچ کاریو ندارم خوندنشون سخته و وقتیم میرم مدرسه بچه ها منو به عنوان درسخون مدرسه میشناسنو فکر میکنن من همه چیو خوندمو مشکلی ندارم و با الفاظی مثل خرخون خستم کردن. درک نمیکنن که منم ادمم و منم از درس بدم میاد الان ساعت ۴ صبحه و هنوز هیچی نخوندم دارم از استرس میمیرم ولی احساس میکنم اگه بخونم هیچی نمیفهمم . فقط چند ساعت تا امتحانم وقته . اگه اصلا نخوابم حدودا ۵ ساعت وقت دارم ولی بازم حال ندارم

    1. متاسفانه پیشنهاد موثری برای مطالعه و یادگیری در شب امتحان نمینونیم داشته باشیم امیدواریم بعد از امتحانتون اقدام به یادگیری مهارت های مطالعه و تنخوانی کنید.

  12. سلام، من هفته ی بعد روز جمعه آزمون تیزهوشان دارم، خیلی بی انگیزه شده بودم و سه روزه که درست و حسابی درس نمیخونم
    ممنون به خاطر راه کارهای خوبتون کلی انگیزه گرفتم و الان دارم همشو یادداشت میکنم که فردا صبح زود بیدار شم و همشو انجام بدم، ممنونم

  13. عالی بود خوشمان امد
    ولی یه چیزی بگم…………..
    ادم تا خودش نره سراغ کتاب هیچ بنی و بشری نمیتونه درس و بکنه تو مخ آکبند یارو
    من خودم این کارو میکنم مثلا بعضیا میگن که حوصله نداریم فلان بهمان
    من خودم صبحا که پا میشم یکم ورزش میکنم و اهنگ انگیزشی گوش میدم یعنی کلا این دوتا کار روزتو تغییر میده و حسه درس خوندنم میاد سراغت

    ❤️😁🙄امیدوارم که به مراحل زندگیه قبلتون برگردید😂:-|

    1. بسیار عالیه دوست عزیز ممنون که تجربتون رو با ما به اشتراک گذاشتید.

  14. سلام
    چرا دبیرتون کراوات داره رو بینش و افکار دانش آموزان تاثیر منفی میزاره لطفا مراعات کنید.

  15. من سال دهم انسانیم اما فردا امتحان زبان ترم دوم دارم هیچی هم نخوندم اصلا حوصلش ندارم
    میشه راهنمایی کنید؟

  16. عال بود.بخصوص اونجایی که گفتید فکر کنید معتادی در خیابان هستید.نمیدونم چرا اما خندم گرفت

  17. سلام من تا اولای کلاس ششم همش ب فکر قبول شدن تو تیزهوشان بودم اما الان هیچی از درسا نمیفهمم هرچقدرم میخونم باز نمیفهمم همه امتحانامو پایین ۱۷ میشم مگ اینکه قبلش ب مامانم بگم اگ ۲۰ شدم میزاری برم خونه دوسم و از این حرفا از اول سال تا الان من فقط امتحانای ی ماهمو خیلی خوب شدم الان همش ب فکر لایکیو عکس گرفتنو دابسمشو چت این چیزام😔 از بد عید هر روز میگم میخام درس بخونمو همش حواسم میره ی جا دیگ😕قبلا خیی کلاسام واسم مهم بود الان میگیرم میخوابم میگم تهش قایب میزنه دیگ😅😔

    1. دوست عزیز با یادگیری مهارت های مطالعه میتونید با کیفیت بالاتری مطالب رو بخاطر بسپارید و در زمان هم صرفه جویی کرده باشید.

  18. سلام هر چی درس میخونم باز نمی تونم برسم به درسا تو درس ها خیلی عقبم اونم دهم تجربی چیکار کنم

    1. ببین تو منظورشو نفهمیدی اون نگفته فقط درس بخون تو باید به آیندت فکر کنی تا بتونی از پسش بر بیای منم فردا امتحان هدیه ها دارم ۱۸ تا درس اونم شب امتحان🙁🙁

    1. منم از درس خوندن خوشم نمیاد ولی از بیکاری متنفرم.
      با اینکه همه مون میدونیم نصف این مطالبی که می‌خونیم فردا روز اصلا مورد نیاز نمیشن و فراموش می‌کنیم.😑

      1. سلام درود برشما
        برای هدف از درس خوندن مشخص باشه اگر هدفی در کار نباشه به مشکل میخورید در انجام کارها

  19. سلام
    من الان یازدهم تجربیم ، دهم ترم اول ، شاگرد اول شدم .
    ولی از وقتی کرونا اومد و گوشی خریدم دیگه دست به کتاب نزدم
    کلا هدفمو گم کردم نمیدونم اون موقع برا چی میخوندم الانم انگیزشو ندارم یعنی یکم که درس میخونم سردرد میگیرم کلی عقب موندم .
    چه کنم ؟

  20. بد نبود من درس رو خیلی دوس ندارم ولی دوستم دارم باید چکار کنم انگیزه پیدا کنم؟😔😔😔😔

  21. اشکالی نداره منم مثل تو دهم تجربیم و اولاش نمیفهمیدم هیچ کتابیو … باید خودت بری سراغشون با کلیپ های آموزشی مثلا کلیپای سایت آلا خوبه . البته الان خودمم یه کم اشکال دارم ولی نه به اندازه ی قبل

  22. من واقعاً به درس خوندن علاقه دارمم دوست دارم برای رسیدن به هدفم تلاش کنم ولی امسال که آنلاین شد منم بعد از یک ماه با تأخیر تو مدرسه ثبت نام کردم اوایل درس می خوندم ولی بعداً فقط رد میکردم و الان نیمسال اول گذشته و من هیچی از کتابام حالیم نیست دهم تجربیم درسامم خیلی سنگین شده واقعاً نمی‌دونم چجوری ادامه بدم و هیچ حس درس خوندنم ندارم فقط حرف میزنم ولی تلاش نمی کنم
    ممنون میشم بگید چیکار کنم؟؟
    چون واقعاً دیگه از این وضعیت خستم🤕💔

    1. اشکالی نداره منم مثل تو دهم تجربیم و اولاش نمیفهمیدم هیچ کتابیو … باید خودت بری سراغشون با کلیپ های آموزشی مثلا کلیپای سایت آلا خوبه . البته الان خودمم یه کم اشکال دارم ولی نه به اندازه ی قبل

  23. آخرشو خیلی خوب گفتی😂 در کل حرفات تاقیر گذار بود ممنون سپاسگزار

    1. منم نخوندم
      فردا امتحان علوم ترم اول دارم هیچی نخوندم
      دارم میمرم
      هر کاری میکنم نمتونم حتی به کتاب دست بزنم
      از صبح دارم میگم نیم ساعت دیگه درسمو شروع میکنم نیم ساعت بعد دوباره میگم شروع میکنم و نیم ساعت بعدش…
      دارم دیونه میشم 😣

    2. سلام من دهم تجربیم..حس میکنم نسبت به سالای قبل زده شدم از درسا همیشه حس خستگی دارم از صب تا ظهر تو گوشی باید سر کلاس مجازی باشم ک دبیرا خوب یاد نمیدن و سطح یادگیریم افت کرده برای همین طرف کتاب نمیرم .بعضی وقتا که میخونم حس میکنم هیچ نتیجه ای نداره
      الان باید چیکار کنم

      1. سلام درود دوست عزیز
        جهت بررسی این موضوع توسط پشتیان دوره به شماره زیر در واتس اپ پیام دهید.تشکر
        09304252929

  24. دهنت سرویس خیلی عالی بود لعنتی روحیه گرفتم انشاالله موفق باشی داداش گلم

    1. سلام دوست عزیز
      ممنونم
      موفق و تندرست باشید

    2. سلام خسته نباشید خیلی مطالبتون مفید بود فقط یه سوال اینکه حس خوندن هیچ درسی رو نداشته باشی ربطی به کم خونی هم داره؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *