H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

عادت های غلط در مطالعه

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

عادت های غلط در مطالعه

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

۷ تا از عادت های غلط مطالعه و نحوه اصلاح آن‌ها

فهرست مطالب

مطالعه کردن یکی از بهترین عادت‌هایی است که یک فرد می‌تواند در طول زندگی خود داشته باشد. کتاب‌ها منبعی فوق‌العاده برای یادگیری و سرگرمی هستند. به همین دلیل هم حتی با وجود پلتفرم‌های آموزشی مختلفی که این روزها در دسترس است، کتاب هنوز محبوبیت خودش را از دست نداده است. اما برخی عادت های غلط مطالعه ممکن است تاثیر منفی بر روی مطالعه و یادگیری ما بگذارند. اولین قدم هم برای یاد گرفتن اینکه چگونه کتاب بخوانیم، آشنایی با همین عادت‌های غلط و اصلاح آنهاست. به همین بهانه تصمیم گرفتیم تا برخی از رایج‌ترین اشتباهات افراد را در این مقاله دسته بندی کنیم، تا بتوانیم در کنار هم بهره بیشتری از این یار مهربان داشته باشیم.

 

۱٫ خرید بر اساس ظاهر کتاب

خرید کتاب

یکی از بزرگترین اشتباه‌هایی که افراد مرتکب می‌شوند، خریدن و انتخاب کردن کتاب‌ها بر اساس رنگ و لعاب روی جلد آنهاست. خیلی از افراد صرفا برای اینکه کتاب‌هایی که می‌خرند از لحاظ رنگ و طراحی جلد با بقیه کتاب‌های موجود در قفسه کتابخانه‌شان همخوانی داشته باشد، کتاب‌هایی را انتخاب می‌کنند که هیچ علاقه‌ای به آنها ندارند. یادتان نرود، کتاب و کتابخانه وسایل تزیینی نیستند. بزرگترین ایراد این کار این است که مواجه شدن با کوهی از کتاب‌ها که هنوز هیچ یک از آنها را مطالعه نکرده‌اید، می‌تواند بر روی انگیزه شما برای درس خواندن و مطالعه هم تاثیر منفی بگذارد.

 

۲٫ دوباره خوانی یکی از مهمترین عادت های غلط در مطالعه

یکی از بزرگترین مشکلاتی که تقریبا همه ما با آن دست و پنجه نرم می‌کنیم، دوباره‌خوانی است. دوباره‌خوانی یعنی صدایی درون ذهن ما وجود دارد که مطالب را دوباره درون مغز ما تکرار می‌کند. بعضی وقتها این دوباره‌خوانی در ذهن ما آنقدر اتفاق می‌افتد که چشمانمان هم ناخودآگاه هوس می‌کنند دوباره آن قسمت از متن را بخوانند. تمرکز داشتن هنگام مطالعه به حل این مشکل ما کمک خواهد کرد. کافی است سعی کنید در هنگام مطالعه تمام حواس خود را معطوف به کتاب کنید.

مطالعه بی دقت

۳٫ عدم توجه به معنای عبارت‌ها

این عادت غلط در مطالعه زمانی اتفاق می‌افتد که ما در حال مطالعه متنی هستیم که به زبانی به جز زبان مادری ما نوشته شده است. مثلا وقتی در حال خواندن یک کتاب انگلیسی هستیم، ممکن است معنای برخی کلمات را بلد نباشیم. در این مواقع، ما معمولا یکی از این دو کار را انجام می‌دهیم. اول اینکه سعی می‌کنیم معنای لغت را در دیکشنری پیدا کنیم. اما اشتباه این است که بدون توجه به آن کلمه یا کلمه‌ها، به خواندن متن ادامه دهیم. اینکار باعث می‌شود که درک مطلب ما به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند.
بهتر است قبل از هر چیزی، کتابی را انتخاب کنید که یک سطح نسبت به میزان تسلط حقیقی شما بر زبان مقصد، پایینتر باشد. اینگونه لازم نیست که مدام دیکشنری خود را برای پیدا کردن معنی کلمات چک کنید.

۴٫ مطالعه در نور ناکافی

مطالعه

مطالعه در نور کم علاوه بر اینکه به چشم شما فشار می‌آورد و موجب ضعیف شدن آن می‌گردد، خیلی زود چشمان شما را خسته خواهد کرد. نتیجه این خستگی هم چیزی جز خواب آلودگی در هنگام مطالعه نخواهد بود. پس بهتر است که در نور کافی و فضای مناسب مطالعه کنید.

۵٫ تا کردن گوشه صفحات کتاب از دیگر عادت های غلط در مطالعه

یکی از بدترین و غلط ترین عادت های مطالعه که من به شخصه خیلی با آن مشکل دارم. این اتفاق معمولا زمانی می ‌افتد که ما قصد دارم صفحه یا صفحاتی از کتاب را برای مطالعه دوباره علامت گذاری کنیم. به همین دلیل هم فکر می‌کنیم بهترین و ساده‌ترین راه برای انجام چنین کاری، تا کردن پایین صفحه است. این کار در طولانی مدت ظاهر کتاب شما را خراب می‌کند. به همین دلیل هم معمولا وقتی چنین بلایی سر کتاب‌های بیچاره می‌آوریم، دیگر میلی به دوباره خواندن آن‌ها نخواهیم داشت.

عادت غلط مطالعه

۶٫ مطالعه کردن با شکم پر یا خالی!

بهتر است قبل از اینکه مطالعه کردن را شروع کنید، غذای سنگین مصرف نکرده باشید. بعد از خوردن غذا، خون بیشتری در اطراف معده جمع خواهد شد. این موضوع باعث می‌شود خون کمتری به مغز شما برسد و در نتیجه زودتر احساس خستگی کنید. علاوه بر این کیفیت مطالعه شما هم به شدت کاهش پیدا خواهد کرد.
اما همان اندازه که شکم پر می‌تواند بر روی مطالعه کردن شما تاثیر منفی بگذارد، مطالعه کردن با شکم خالی هم یکی دیگر از عادت های غلط است که افراد ممکن است داشته باشند. قبل از شروع مطالعه حتما کمی مواد انرژی زا و قندی مصرف کنید تا انرژی مورد نیاز سلول های مغز خود را تامین کرده باشید.


برای آشنایی با تکنیک های مطالعه 
میتوانید مقاله اصول مطالعه صحیح را مطالعه کنید


۷٫ مطالعه کردن جلوی تلویزیون از دیگر عادت های غلط در مطالعه

احتمالا شما هم کسانی را دیده‌اید یا می‌شناسید که روی مبل و جلوی تلویزیون لم داده، و همانطور که در حال مطالعه کردن کتابی که در دستشان است هستند، گاهی اوقات هم نگاهی به تلویزیون می‌اندازند. این گونه افراد نه می‌توانند بر روی مطلبی که دارند مطالعه می‌کنند تمرکز کنند، و نه توانایی این را دارند که بتوانند. بهتر است برای مطالعه کردن مکان خاصی را در نظر بگیرید که به دور از هرگونه صدا و عوامل برهم زننده تمرکز باشد.

خودتان را محدود نکنید

اصلاح عادت های غلط در مطالعه

برای اینکه مطالعه کردن را شروع کنید و عادت مطالعه را در خودتان شکل دهید، بهتر است با کتاب‌هایی شروع کنید که به آنها علاقه مند هستید. اما آیا باید همیشه در یک ژانر باقی ماند؟ مسلما خیر. مطالعه کردن کتاب‌های سایر ژانرها و سایر نویسندگان باعث می‌شود که شما آشنایی بیشتری با دنیای کتاب ها پیدا کنید. مثلا اگر طرفدار داستان‌های عاشقانه هستید، هرازچندگاهی هم سری به داستان‌های جنایی و یا علمی تخیلی بزنید. حتی اگر در ابتدا خیلی با آن‌ها ارتباط برقرار نکنید، ممکن است در ادامه به آن‌ها حتی علاقه مند شوید. پس این عادت غلط مطالعه را دور ریخته و به دنبال کشف سرزمین های جدید بروید.

 

منبع: نشریه گاردین 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *