H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

بازی های تمرکزی

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

بازی های تمرکزی

مشخصات:

دانلود فایل :

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

بازی های تمرکزی ؛ ۹ بازی جذاب برای افزایش تمرکز

فهرست مطالب

بازی کردن سن و سال خاصی ندارد. از کودکان گرفته تا افراد بزرگسال، همه ما به اندازه‌ای بازی کردن را دوست داریم. اما چطور میشد اگر بازی‌های ما می‌توانستند برای تقویت و بهبود عملکرد مغزمان هم مفید باشند. بد نیست بدانید برخی بازی‌های تمرکزی به ما کمک می‌کنند که بفهمیم جایگاه تمرکز چیست و تا چه اندازه می‌تواند در آینده ما تاثیرگذار باشد. ما در این مقاله قصد داریم برخی از مشهورترین بازی‌های تمرکزی را به شما معرفی کنیم. البته فراموش نکنید که تنها با بازی کردن نمی‌توان تمرکز خود را افزایش داد. برای همین هم در انتهای مقاله چند راهکار و یک پیشنهاد ویژه برای افزایش تمرکز شما قرار داده‌ایم.

بخش‌های مختلف این مقاله:

 بازی های تمرکزی تا چه اندازه بر افزایش دقت ما تاثیر دارند؟

قبل از اینکه به سراغ معرفی این بازی‌ها برویم اجازه دهید کمی در مورد تاثیر آن‌ها صحبت کنیم. بازی‌های فکری فارغ از هر سنی برای تقویت و بهبود عملکرد ما مفیدند. اما تحقیقات نشان می‌دهند افرادی که پیش از سنین میانسالی و پیری بازی های تمرکزی انجام می‌دهند، کمتر ز سایرین در سنین پیری با اختلالات حافظه و عدم تمرکز دست و پنجه نرم می‌کنند. در واقع به طور کلی انجام دادن تمریناتی که موجب افزایش تمرکز ما می‌شوند برای ما دو فایده دارند. نخست اینکه در هر سنی که باشیم، این تمرینات به افزایش تمرکز و دقت ما کمک می‌کنند. دومین فایده آن‌ها اما بلند مدت است. همانطور که گفتیم تمریناتی که موجب افزایش تمرکز ما می‌شوند، در آینده و سنین پیری نیز موجب عملکرد بهتر مغز و حافظه ما خواهند شد.

اما سوال اینجاست، آیا برای تقویت قوه تمرکز، بازی کردن کافی است؟ مشخص است که نه. استفاده از سایر راهکارهای افزایش تمرکز مانند مینیمالیسم دیجیتال و یا مدیتیشن (مراقبه) برای افزایش تمرکز ما الزامی استو به همین منظور هم ما دوره‌ای به نام دوره جامع ذهن متمرکز طراحی کرده‌ایم که در آن تمامی تکنیک‌های موثر در افزایش تمرکز به صورت کاملا کاربردی تدریس شده‌اند. پیشنهاد ما به شما این است که برای تجربه یک ذهن متمرکز و قدرتمند، حتما در این دوره که در حال حاضر با تخفیف ویژه در اختیار شما قرار گرفته است شرکت کنید.

در ادامه ما بازی های تمرکزی را از لحاظ گروه های سنی به شکل زیر دسته بندی می کنیم:

  1. بازی های تمرکزی مناسب کودکان تا سنین ۸-۹ سال
  2. بازی های تمرکزی مناسب کودکان ۱۰ سال به بالا و بزرگسالان

بازی های تمرکزی گروه A

در این دسته ما بازی‌هایی را بررسی می‌کنیم که بیشتر مناسب کودکان بین سنین ۱ تا ۸-۹ سال هستند. البته این به آن معنا نیست که شما نمی‌توانید این بازی‌ها را با بقیه کودکان انجام دهید. اگر احساس کردید بازی ها برای خود یا کودکتان خسته کننده شدند، می توانید تغییرات جزئی در آنها ایجاد کنید.

افزایش تمرکز در کودکان بازی تمرکز حواس

۱- بازی تفاوت‌ها

اولین بازی که می تواند موجب افزایش تمرکز و دقت در کودک یا خود شما شود، بازی پیدا کردن تفاوت‌ها است. از یک عکس دوبار کپی بگیرید. سپس بر روی یکی از آنها تغییرات جزئی ایجاد کنید. دقت کنید که این تغییرات هر چه کوچکتر باشند بازی سختتر خواهد شد و در نتیجه برای گروه سنی بالاتری مناسب است. پس بهتر است اگر برای کودکان این بازی را طراحی می‌کنید، تفاوت‌ها زیاد جزئی و ریز نباشند. اگر کودکتان به انجام این بازی علاقه ندارد، می‌توانید از تصاویری استفاده کنید که آن‌ها را بیشتر دوست دارد. استفاده از عکس‌هایی مثل انیمیشن موردعلاقه‌اش، باعث بیشتر شدن میل کودک شما به بازی کردن خواهد شد.

اما راه ساده‌تری هم برای انجام این بازی وجود دارد. شما می‌توانید با دانلود اپلیکیشن‌های موجود برای این بازی، آنرا به سادگی بر روی گوشی تلفن همراه خود یا تبلت فرزندانتان داشته باشید. به این ترتیب نه تنها خودتان تمرکز خود را افزایش می‌دهید، بلکه فرزند شما نیز به جای بازی‌هایی که هیچ فایده‌ای برای او ندارند، با انجام چنین بازی‌های تمرکزی دقت خود را افزایش خواهد داد. لینک دانلود دو مورد از این بازی‌ها را در ادامه برای شما قرار داده‌ایم.

دانلود بازی پیدا کردن تفاوت‌ها برای اندروید

دانلود بازی پیدا کردن تفاوت‌ها برای آیفون

۲- بازی جابجایی یکی دیگر از بازی های تمرکزی

دومین بازی تمرکزی که بسیار برای افزایش تمرکز و تقویت حافظه  کودکان و بزرگسالان مفید است، بازی جابجایی است. این بازی شباهت زیادی به بازی قبلی دارد و می‌توانید آنرا به سادگی در منزل انجام بدهید.

  • با کودک خود در یک اتاق مثل اتاق نشیمن بنشینید.
  • سپس از او بخواهید که همه جای اتاق را بادقت بررسی کند و جای همه لوازم را به ذهن بسپارد.
  • حالا از او بخواهید که برای ۳۰ ثانیه به اتاق خودش برود و سپس برگردد.
  • بعد از اینکه کودک اتاق را ترک کرد، محل یک یا چند تا از وسایل را تغییر دهید.
  • زمانی که کودک برگست از او بخواهید بگوید جای کدام یک از وسایل تغییر کرده است.
  • سپس جای خود را با کودک عوض کنید و این بازی را بار دیگر تکرار کنید.

سعی کنید در انجام این بازی و به خصوص در دفعه اول بیش از یک وسیله را جابجا نکنید. اگر هم بعد از مدتی جابجایی‌ها برایتان خسته کننده شدند، می‌توانید وسایل را پنهان کنید و از کودک بخواهید حدس بزند چه چیزی در اتاق گم شده است. کودک می تواند علاوه بر بازی با شما، این بازی را با دوستانش نیز انجام دهد و از آن لذت ببرد. انجام این بازی علاوه بر اینکه باعث افزایش تمرکز در کودکان می‌شود، کنجکاوی آن‌ها را نیز افزایش می‌دهد. کودکان کنجکاو عملکرد مغزی بهتری نسبت به سایرین خواهند داشت.

آدم برفی

۳- آدم برفی شو !

سومین بازی برای افزایش تمرکز، بازی آدم برفی است. بازی آدم برفی شاید به ظاهر خیلی جذاب نباشد، اما در واقع برای افزایش تمرکز و دقت و همچنین بهبود قوه شناختی کودکان بسیار مهم است. برای انجام این بازی از کودک بخواهید:

  • از کودک بخواهید که مثل یک آدم برفی بایستد .
  • سپس شما به او شرایط آب و هوایی را مرحله به مرحله بگویید.
  • کودک با شنیدن اینکه هوا گرم است حالت شل شدن و آب شدن به خود می‌گیرد.
  • بالعکس زمانی که شما صدای باد و بوران را در می‌آورید کودک خود را سفت و صاف نگه خواهد داشت.

راز بازی آدم برفی در سادگی آن است. شما می‌توانید این بازی را در خانه، پارک و یا هر جای دیگری انجام دهید. یادتان نرود که در حین بازی مدام جایتان را با کودک عوض کنید. این کار باعث می شود کودک حس بهتری برای ادامه بازی داشته باشد. همچنین خوب است بدانید که برخی بازی های تمرکزی مثل همین بازی آدم برفی، باعث افزایش ذهن آگاهی کودکان نیز خواهند شد.


همچنین بخوانید: ذهن آگاهی چیست


بازی های تمرکزی گروه B

این دسته از بازی‌ها نسبت به دسته قبلی سختتر هستند و برای گروه سنی بالاتری مناسب‌اند.
دلیل آن‌هم این است که برای انجام دادن آن‌ها شما نیاز دارید که مهارت‌هایی مثل خواندن و نوشتن را به خوبی بلد باشید. بازی‌های این بخش به طور کلی جزو تکنیک های افزایش تمرکز هم به شما می‌روند، چرا که برای گروه سنی بالاتری قابل اجرا هستند.

۴- بازی تمرکزی ترتیب‌ها

بازی ترتیب‌ها یکی دیگر از بازی‌هایی است که هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان می‌تواند مفید باشد. برای انجام دادن این بازی کودک شما باید بیش از ۹ سال سن داشته باشد. اما چگونه این بازی را انجام دهیم؟

  • ابتدا از دوست یا فرزندتان بخواهید حروف الفبا را یکبار از اول تا آخر بگوید.
  • سپس از او بخواهید که یکبار اینکار را برعکس انجام دهد و از آخر به اول آن‌ها را بگوید.
  • در مرحله بعد از دوست یا فرزند خود بخواهید که ماه‌های سال را به ترتیب حروف الفبا نام ببرد.
  • ساده بود؟ حالا همین کار را بر اساس تعداد حروف هر کدام از ماه‌ها انجام دهید و از کوچک به بزرگ آنها را مرتب کنید.

این بازی بشدت نیازمند تمرکز بالا و توجه است، پس قبل از هرچیز سعی کنید این بازی را در جایی ساکت انجام دهید. در درجه دوم حتما خودتان هم این تمرینات را انجام دهید و مدام جایتان را با دوست یا فرزند خود عوض کنید. در آخر اینکه زمانی که با کودکان این بازی را انجام می‌دهید، سعی کنید به اندازه کافی به آنها وقت برای فکر کردن و تمرکز کردن بدهید. این کار آن‌ها را از انجام بازی های افزایش تمرکز خسته و دلسرد نمی کند. در واقع باعث می‌شود که کودک بجای حدس زدن‌های متوالی، بتواند با فکر کردن به پاسخ برسد. علاوه‌بر‌این شما می‌توانید این بازی را به صورت انفرادی هم انجام دهید. کافیست یک ورق کاغذ بردارید و پاسخ هایتان را بر روی آن بنویسید، سپس بعد از تمام شدن جواب هایتان را چک کنید.


فرزندتان در تمرکز ناتوان است؟
نمی‌توانید با استفاده از تکنیک‌های مختلف تمرکز او را بالا ببرید؟
همین حالا مقاله بهترین بازی برای افزایش تمرکز کودکان را مطالعه کنید!


۵- حروف و نقطه‌ها

“کشتم شپش شپش کش شش پا را”. این جمله برای اکثر بچه‌های دهه شصتی و نیمه اول دهه هفتاد آشناست. بیاد دارید که این جمله را می گفتیم و از طرف مقابل می‌خواستیم تا تعداد نقطه‌های آن را بگوید؟ خب در واقع ما با گفتن این جمله به طرف مقابل، در حال انجام یک تمرین تمرکزی بوده‌ایم. بدون آنکه خودمان متوجه آن شده باشیم. در واقع بسیاری از بازی‌هایی که در زمان کودکی آنها را انجام می داده‌ایم، تا حد بسیار زیادی به عملکرد مغز، حافظه و ضریب هوشی ما بستگی داشته است.

اما حالا چه کنیم؟ شما می توانید با فرزند خود این بازی را انجام دهید.
بدین صورت که جمله یا یک بیت شعری به او بگویید و از او بخواهید که تعداد حرف “پ” را در آن پیدا کند.
برای جذاب تر کردن این بازی جملاتی را بگویید که کودک در معرض آنها قرار گرفته است.
مثلا مصرع معروفی که فامیل دور مدام در کلاه قرمزی استفاده می کند چطور است؟
“که با این در اگر در بند در مانند، درمانند”.
سپس از کودک بخواهید که تعداد حرف “د” را در این جمله مشخص کند.
به همین ترتیب سعی کنید از جملات جذاب و گاها بامزه برای بازی با کودکان استفاده کنید.

پازل

۶- پازل ها یکی از بهترین انواع بازی های تمرکزی اند

‌یکی دیگر از بازی‌هایی که نیازمند تمرکز زیادی است، پازل‌ها هستند. درست کردن پازل‌ها از همان سنین کودکی می‌تواند ذهن کودک و حتی خود شما را متمرکز‌تر کند. همچنین با به بازار آمدن پازل های بزرگ و چند هزار تکه، حالا بزرگترها هم می توانند علاوه بر لذت بردن از درست کردن یک پازل زیبا، تمرکز خود را نیز تقویت کنند. این اسباب بازی برای افزایش تمرکز حواس در بزرگسالان بسیار مفید است و می‌تواند آن‌ها را نیز مانند بچه‌ها به خودش جذب کند.

۷- روبیک و تمرکز

اسباب بازی برای افزایش تمرکز حواس

مکعب روبیک یکی از بازی‌های تمرکزی است که درست کردن آن علاوه بر تمرکز، به مهارت نیز نیاز دارد. برای شروع می توانید از مکعب‌هایی استفاده کنید که تعداد مربع های کمتری در هر وجه آنها  قرار دارد. اندازه استاندارد هر وجه مکعب روبیک ۹ مربع است، اما شما می‌توانید از مکعب‌هایی شروع کنید که در هر وجه ۴ مربع دارند.

همه ما بارها کسانی را دیده‌ایم که زیر ۱۰ ثانیه این مکعب‌ها را درست می کنند. درست است که این افراد شگردهایی برای انجام این کار دارند، اما قبل از هرچیز آنها به قدری تمرکز و تمرین داشته‌اند که بتوانند به راحتی آن شگردها را در مسابقات پیاده کنند. پس شما هم اگر می‌خواهید از روبیک که یکی از بهترین اسباب‌بازی‌ها برای افزایش تمرکز است بهره کافی را ببرید، زیاد تمرین کنید و از شکست خوردن دلسرد و خسته نشوید.

 ۸- اپلیکیشن Elevate

پیش تر و در مقاله اپلیکیشن های آموزش زبان Elevate را به شما معرفی کردیم. در این اپلیکیشن ۳۵ بازی مختلف برای بهبود عملکرد مغز وجود دارد. شما می‌توانید هر یک از این بازی‌ها را به دلخواه خود انتخاب کرده و به کمک آن به مرور زمان عملکرد مغز خود را بهبود ببخشید. اما این بازی‌ها زمانی تاثیر بیشتری بر روی مغز و تمرکز شما خواهند داشت که آن‌ها در کنار سایر تکنیک‌های تمرکزی استفاده کنید. مثلا شما می‌توانید در کنار شرکت در دوره ذهن متمرکز از Elevate برای افزایش تاثیر تکنیک‌ها و همچنین پیگیری روند پیشرفت ذهن و تمرکز خود استفاده کنید.

۹- شطرنج، بهترین بازی برای تمرکز حواس

شطرنج را می‌توان به عنوان یکی دیگر از بازی‌های خوب که برای افزایش تمرکز استفاده می‌شوند قلمداد کرد. شطرنج بازی کردن نه تنها برای افزایش تمرکز در بزرگسالان و کودکان مفید است، بلکه برخی دیگر از توانایی‌های شما را هم تقویت خواهد کرد. تحقیقات نشان می‌دهند که بازی کردن شطرنج باعث تقویت هوش هیجانی افراد خواهد شد. چرا که در حین بازی شما می‌بایست تصمیمات لحظه‌ای و در عین حال عاقلانه‌ای بگیرید. این به نوعی تمرینی برای روزهای سخت زندگی است.

بازی تمرکزی شطرنج

شطرنج به‌عنوان یک بازی تمرکزی نیازمند توجه و دقت بسیاری است. اما بازی کردن شطرنج در سنین کودکی یک فایده شگفت انگیز دیگر هم دارد. حرکت هر مهره در شطرنج با عکس‌العملی از حریف مساوی است. پس این حرکات باید در کمال آرامش و با دقت بالایی انجام شوند. به همین دلیل وقتی یک کودک نابالغ شطرنج بازی می‌کند، در درجه اول سعی می‌کند با نهایت تمرکز و تفکر حرکات و مهره‌هایش را انتخاب کند. در درجه بعدی اما بازی کردن شطرنج باعث می‌شود که کودک به این مفهوم آشنا شود که هر حرکت و عمل اش در زندگی با عکس العملی همراه خواهد بود. پس بی دلیل نیست که شطرنج یک بازی خوب برای افزایش تمرکز کودکان به حساب می‌آید.

۱۰-سودوکو

یکی دیگر از بازی های پرطرفدار تمرکزی، سودوکو است. سودوکو از جمله بازی‌هایی است که فواید آن فراتر از تاثیری است که بر روی تمرکز ما دارد. از آنجا که اعداد در جدول سودوکو باید بدون تکرار در ردیف‌های عمودی و افقی جایگذاری شوند، حافظه کوتاه مدت ما هم کاملا درگیر این فرایند خواهد شد. پس می‌توان نتیجه گرفت که علاوه بر تمرکز، سودوکو عملکرد حافظه شما را نیز بهبود می‌بخشد.

۱۱- بازی های تمرکزی برای گوشی

اما علاوه بر تمام بازی های نام برده شده، برخی بازی‌ها هستند که می توانید آنها را بر روی گوشی تلفن همراه یا تبلت خود نصب کنید و در راه منزل یا سرکار به جای تلف کردن وقت‌تان در اینستاگرام از آن ها بهره ببرید. این بازی‌ها می توانند تا حد زیادی بر روی تمرکز حواس بزرگسالان تاثیر گذار باشند و آن‌را افزایش دهند. البته مراقب باشید که بیش از حد به این بازی‌ها وابسته نشوید. البته ما با گنجاندن تکنیک‌های مینیمالیسم دیجیتال در دوره ذهن متمرکز، این مشکل را به کلی حل کرده‌ایم. در دنیای امروز گوشی‌های تلفن همراه یکی از بزرگترین عوامل حواس پرتی ما به حساب می‌آیند. پس اگر قرار است از گوشی خود برای افزایش تمرکز استفاده کنیم، ابتدا باید طرز استفاده از آنرا یاد بگیریم.

اما اگر قصد دارید بازی‌های تمرکزی را بر روی گوشی تلفن همراه خود نصب کنید، با کلیک بر روی هر یک از بازی‌های زیر شما به صفحه دانلود آن هدایت خواهید شد.

  1. Brainwars
  2. CogniFit
  3. Train your brain

دیگر روش های افزایش تمرکز

افزایش تمرکز هم مانند همه چیز راه های دستیابی مختلفی دارد. بعضی از راه ها بسیار سریع تر و موثرترند و بعضی از آن‌ها زمان بیشتری میگیرند و تاثیر کمتری دارند. اگرچه خود بازی‌های تمرکزی هم بر روی تمرکز شما تاثیر مثبتی می‌گذارند، اما برای افزایش دقت خود ما به راهکارهای دیگری نیز نیاز داریم. یکی از راه های افزایش تمرکز مراقبه و مدیتیشن است که واقعا تاثیر شگرفی در تمرکزتان ایجاد خواهد کرد. مدیتیشن با کاهش استرس و مقابله با افکار منفی آرامش را به شما هدیه می‌دهد. آرامشی که می‌تواند پایه‌گذار تمرکز شما باشد.

مورد دیگری که به سرعت روی تمرکزتان تاثیر خواهد گذاشت تغییر بعضی از عادت های بد است مثل کم خوابی یا پرخوابی و یا خوابیدن در زمان های اشتباه و… . همچنین آشنا یادگیری روش‌های برنامه‌ریزی صحیح نیز به شما کمک خواهد کرد تا ذهنی متمرکز داشته باشید.

روش‌های افزایش تمرکز بیشتر از آن هستند که بتوانیم در یک مقاله به آن‌ها بپردازیم. به همین دلیل تلاش کردیم تا در یک دوره ۱۲ ساعته این تکنیک‌ها را به شما آموزش دهیم. دوره جامع ذهن متمرکز به تک تک روش های افزایش تمرکز پرداخته است و به شما کمک می‌کند در مدت بسیار کوتاهی تمام روش‌ها و تکنیک‌های افزایش تمرکز را بیاموزید .


بازی های تمرکزی ، جمع بندی

ما سعی کردیم که در این مقاله شما را با انواع و اقسام بازی‌ها و اسباب بازی‌هایی که برای افزایش تمرکز حواس در کودکان و بزرگسالان استفاده می شوند آشنا کنیم.
اما فراموش نکنید افزایش تمرکز بسیار مهمتر از آن است که تنها به بازی‌ها بتوان اکتفا کرد. برای همین هم توصیه ما به شما شرکت در یک دوره آموزشی مانند ذهن متمرکز است که علاوه بر افزایش تمرکز، بر روی سایر جنبه‌های شخصیتی شما نیز تاثیر خواهد گذاشت.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

4 پاسخ

    1. خواهش میکنم دوست عزیز.
      تمام مقالات ما از منابع علمی و تخصصی نوشته شده اند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *