جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

راه های تقویت حافظه و هوش

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

راه های تقویت حافظه و هوش

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

راه های تقویت حافظه و هوش ؛ با ۳ تمرین نابغه شو!

فهرست مطالب

“ایرانی ها باهوش ترین مردم جهان اند”. حتما همه شما این جمله رو شنیده اید، اما آیا واقعا چنین چیزی حقیقت دارد؟ ما امروز به اینکه آیا واقعا باهوش ترین مردم جهان هستیم یا نه کاری نداریم، بلکه امروز می خواهیم یاد بگیریم که حتی اگر جزو باهوش ترین ها هم نیستیم، راه های تقویت حافظه و هوش چیست و چگونه می توانیم از آنها برای افزایش هوش و حافظه استفاده کنیم؟ به نظر شما اصلا ارتباطی بین هوش و حافظه وجود دارد؟ آیا شناخت انواع هوش می تواند به ما در تقویت حافظه برای درس خواندن کمک کند؟

برای پاسخ به این سوال باید اول بفهمیم هوش چیست و از آن مهمتر چند نوع اصلی دارد.
به طور کلی هوش به دو نوع سیال و متبلور تقسیم بندی می شود.
اما اگر می خواهید بدانید هرکدام از این انواع هوش به چه شکل به ما کمک می کنند.
و چگونه می توان آنها را تقویت کرد، کافیست مقاله را تا انتها مطالعه کنید.

انواع هوش

ریموند کتل، روانشناس مشهور امریکایی، هوش را به دو دسته اصلی تقسیم بندی می کند. دسته اول هوش سیال یا هوش جاری نام دارد. این نوع هوش به ما توانایی حل مسئله و منطق را می آموزد و به ما در این دو زمینه کمک می کند. در حالی که دسته دوم یعنی هوش متبلور به فرد این امکان را می دهد که از دانشی که در گذشته به دست آورده استفاده کند. این دانش صرفا به معنای دانش علمی نیست، بلکه تجربیات هم بخشی از این دانش می باشند. قبل از اینکه بخواهیم با راه های تقویت حافظه و هوش آشنا شویم، بهتر است هر یک از این دو هوش را بهتر بشناسیم.

هوش سیال

همانطور که گفتیم این بخش از هوش به ما کمک می کند تا با استفاده از عقل و منطق خود بتوانیم مسائل را حل کنیم و به سوالات پاسخ دهیم. به بیان دیگر هوش سیال بدون استفاده از هیچ گونه اطلاعات یا دانشی که ممکن است در مغز ما وجود داشته باشد، و با استفاده از قوه منطق و فکر کردن به حل مسئله کمک می کند. اما این اتفاق چگونه می افتد؟ من دوستی دارم که یکی از بهترین نوازنده های پیانو ایست که تا به حال دیده ام، اما نکته جالب در مورد این فرد آن است که او هیچ گونه دانش موسیقیایی ندارد! این یعنی هیچکدام از نوت هایی را که می نوازد بلد نیست و فقط بصورت بداهه موسیقی ای می نوازد که شما از آن لذت می برید. این قابلیت مربوط به هوش سیال یا جاری است.

همچنین حل کردن پازل ها و یا معماها هم به کمک هوش سیال انجام می شوند چون در اکثر موارد ما هیچگونه الگویی از پیش در ذهن مان نداریم. اما نکته ای که در مورد هوش سیال وجود دارد این است که این نوع هوش با گذشت زمان ضعیف می شود. به همین خاطر است که افراد با گذشت زمان در بسیاری موارد توانایی هایی مثل خلاقیت را از دست می دهند یا حداقل میزان آن در آنها کاهش می یابد. بسیاری هم بر این باورند که این نوع هوش قابل بهبود نیست. اما نگران نباشید، ما اینجاییم تا به شما راه های تقویت و افزایش حافظه و هوش را بیاموزیم. پس با ما همراه باشید.

راه های تقویت حافظه و هوش 2

هوش متبلور

در طرف مقابل، هوش متبلور بر پایه اطلاعات و دانشی که شما از پیش دارید عمل می کند. تمام مطالبی که در طول زندگی تان و یا در زمان مدرسه و دانشگاه یاد گرفته اید، حقایق و مهارت های مختلف همه در این دسته از هوش قرار می گیرند. به کمک هوش متبلور ما می توانیم به سوالات و مسائلی که نیازمند داشتن دانش قبلی هستند پاسخ دهیم. برای مثال شرکت کردن در آزمون آیلتس و پاسخ دادن به سوالات گرامر، لغت و ریدینگ، همه به کمک هوش تبلور صورت می گیرد. برعکس هوش سیال که از قانون خاصی پیروی نمی کند، هوش متبلور معمولا با افزایش سن افزایش می یابد. دلیل آن هم این است که معمولا با بالاتر رفتن سن ما چیزهای جدیدی را یاد میگیریم، پس این نوع هوش دائما در حال بهبود یافتن است.

اما در مورد ریاضی و فیزیک چطور؟ حل کردن مسائل ریاضی بر عهده هوش سیال است یا هوش متبلور؟ پاسخ هر دوی آن هاست. شما برای حل مسائل ریاضی و فیزیک معمولا به فرمول ها نیاز دارید، این فرمول های به هوش متبلور مربوط می شوند. در حالی که استراتژی شما برای حل مسئله به هوش سیال بر میگردد و بدون استفاده از هوش سیال عملا حل مسئله غیرممکن خواهد بود. پس هوش سیال و متبلور لزوما در برابر یکدیگر قرار نمی گیرند، بلکه ممکن است حتی در کنار هم به ما کمک کنند.

 

پس تکلیف IQ و EQ چه می‌شود؟

احتمالا خیلی از شما میپرسید که پس چه بلایی به سر IQ آمد و EQ چه شد؟ تعجبی هم ندارد چون هر وقت صحبت از انواع هوش به میان بیاید، همه ما ناخوداگاه به هوش هیجانی و هوش شناختی فکر می‌کنیم.
اما جالب است بدانید که هوش هیجانی و هوش شناختی هم در همین دسته بندی قرار می‌گیرند.
از آنجایی که هوش هیجانی معمولا با ضمیر ناخودآگاه و احساسات و عواطف ما در ارتباط است، می‌توان گفت که این نوع از هوش متبلور است و با توجه به مطالبی که در ناخودآگاه ما وجود دارند عمل می‌کند.

در سمت دیگر، هوش شناختی از آنجا که بیشتر با توانایی ما در حل مسئله و منطق ما سر و کار دارد، پس می‌توان آن را زیر مجموعه هوش سیال قرار داد. IQ همچنین بیشتر با اعداد و ارقام در ارتباط است که خود این موضوع هم آن را به عنوان یکی از زیر مجموعه های هوش سیال به حساب می‌آورد. 


اگر دوست دارید به طور کامل با هوش هیجانی آشنا شوید و تاثیر فوق‌العاده آن را بر روی زندگی و آینده خود ببنیید، حتما مقاله هوش هیجانی چیست را مطالعه کنید.


راه های تقویت حافظه و هوش

اما برسیم به بحث اصلی خودمان یعنی افزایش و تقویت هوش و حافظه. تحقیقات مختلف نشان می دهند که تمریناتی که با حافظه و تمرکز شما سر و کار دارند، می توانند موجب تقویت هوش شما شوند. این تمرینات تاثیرات شگفت انگیزی بر روی هوش سیال می گذارند و از کاهش آن جلوگیری می کند. من هم روزی مثل شما نمی دانستم که برای تقویت حافظه چه باید کرد و یا حتی چه ارتباطی بین تقویت هوش و حافظه وجود دارد. اما بعد از خواندن یک مقاله به این نتیجه رسیدم که می توان با انجام تمرینات به خصوصی، هوش و حافظه را همزمان افزایش داد. اگر شما هم دوست دارید بدانید چگونه، حتما ادامه این مقاله را مطالعه کنید.

هوش و حافظه

راه های تقویت حافظه و هوش ؛ تاثیر حافظه بر هوش

سوزان جاگی یکی از مشهور ترین روانشناسان و محققین مغز است که در حوزه هوش و یادگیری فعالیت می کند. در سال ۲۰۰۸، جاگی به همراه عده ای همکارانش یک پروژه تحقیقاتی انجام دادند، حدود ۵ سال پیش و در حین مطالعاتم در حوزه هوش و یادگیری به این مقاله برخوردم و در نهایت امروز تصمیم گرفتم نتایج آن را با شما هم در میان بگذارم. سوزان و همکارانش در این تحقیق به این نتیجه رسیدند که تمریناتی که معمولا برای تقویت حافظه کوتاه مدت استفاده می شدند، می توانند باعث افزایش و بهبود هوش سیال نیز شوند. این به آن معناست که برای تقویت هوش لازم نیست که فقط تمرینات مربوط به آن را انجام دهید، بلکه حتی تمریناتی که ما با هدف تقویت حافظه برای درس خواندن نیز انجام می دهیم، می تواند به افزایش هوش کمک کند.

اما دلیل این اتفاق چیست و چرا به نوعی می توان گفت که راه های تقویت حافظه و
هوش یکسان اند؟ جالب است بدانید که هوش و حافظه (مخصوصا حافظه کوتاه مدت)
هر دو تا حد زیادی به شبکه های مغزی ما وابسته اند، به خاطر همین هم تقویت یکی
می تواند به افزایش دیگری کمک کند. این یافته ها باعث شدند که این تفکر که هوش
متبلور قابل افزایش نیست تا حد زیادی به چالش کشیده شود، چرا که نتایج نشان
می دهند با استفاده از تمرین های مناسب، فرد می تواند به راحتی هوش خود را در
کنار حافظه تقویت کند. ولی چه تمرین هایی و اینکه چگونه باید آن ها را انجام دهیم؟
در ادامه به شما خواهیم گفت.

 

راه های تقویت حافظه و هوش ؛ نقش تمرین ها

همان طور که گفتیم نقش تمرینات به عنوان یکی از مهمترین راه های افزایش
هوش و حافظه غیر قابل انکار است. ما در ادامه به شما ۳ تمرین فوق العاده
موثر را خواهیم آموخت که به وسیله آن می توانید علاوه بر هوش، حافظه بلند مدت
و کوتاه مدت خود را هم تقویت کنید.

۱٫ نواختن یک ساز را بیاموزید

یادگیری و نواختن یک آلت موسیقی هم استرس شما را کاهش میدهد،
هم برای شما و اطرافیانتان لذت بخش است و در نهایت هم به افزایش هوش
و حافظه شما کمک خواهد کرد. جالب است بدانید که نواختن ساز به اندازه ای
برای مغز مفید است، که یک جلسه تمرینی در باشگاه برای اندام شما مفید
می باشد. نواختن موسیقی بر روی توانایی شما در حل مسئله و بهبود عملکرد
شما در ریاضیات هم موثر است. این موضوع به دلیل آن است که نواختن موسیقی،
با داشتن دانش موسیقیایی و شناختن نت ها، موجب تقویت هوش سیال و متبلور
شما خواهد شد. پس به این ترتیب شما با یک تیر دو نشان خواهید زد!

نواختن پیانو هوش سیال

اما به دلیل گران بودن سازها و با توجه به وضعیت بد اقتصادی ممکن است خیلی از شما نتوانید یک ساز تهیه کنید. اما نگران نباشید، شما می توانید با دانلود و نصب یک اپلیکیشن بر روی گوشی موبایلتان، به راحتی و بدون پرداخت هیچ وجهی به تعداد زیادی از ساز های مختلف دست پیدا کنید و از این روش به عنوان یکی از راه های تقویت حافظه و هوش استفاده کنید. بهتر است با هفته ای ۳۰ دقیقه تمرین شروع کنید، لازم نیست که تمام وقت خود را صرف یاد گرفتن و نواختن ساز واقعی یا مجازی خود کنید. اما اگر به نواختن ساز علاقه ندارید، حتما مورد بعدی را مطالعه کنید.

۲٫ اگر هنرمند نیستید، لااقل هنر و یادگیری را فراموش نکنید!

حتی اگر دوست ندارید نواختن یک ساز را یاد بگیرید، بهتر است خود را از دنیای هنر و به طور کلی یادگیری مطالب جدید محروم نکنید. مطالعه کتاب هایی که مخصوصا در زمینه هایی مثل تاریخ، هنر، ادبیات، روانشناسی و فلسفه هستند، به مرور زمان در کنار افزایش حافظه تان، موجب تقویت هوش شما نیز خواهند شد. سعی کنید در حین مطالعه یک متن به الگو های موجود در آن توجه کنید. یکی از بهترین راه های تقویت حافظه و هوش شناختن الگو های موجود در یک اثر است، چرا که این کار نیازمند تمرکز و دقت زیادی است.

مطالعه

علاوه بر این موضوعات، یادگیری ریاضیات و زبان های جدید هم می توانند به
شدت به افزایش هوش و حافظه شما کمک کنند. اگر دقت کرده باشید اغلب
افراد ثروتمند و موفق از لحاظ مالی که در اطراف ما وجود دارند، در ریاضیات، به
خصوص در بحث محاسبات ذهنی قوی هستند. این به دلیل آن است که این
افراد به صورت ناخودآگاه یا حتی خودآگاه ذهن خود را برای چنین محاسباتی
پرورانده اند. همچنین یادگیری یک زبان جدید هم به این دلیل که نیازمند به خاطر
سپردن کلمات و قواعد دستوری جدیدی است، می تواند موجب تقویت حافظه و
هوش ما شود. اما اگر این کار هم برایتان سخت است به مطالعه علاقه زیادی ندارید،
به شما توصیه می کنیم در دوره تندخوانی و تقویت حافظه تایفون ثبت نام کنید، ما
قول می دهیم که شما را با کتاب آشتی دهیم.

۳٫ تمرینات هوازی یکی از راه‌های تقویت حافظه و هوش هستند

دویدن

بارها و در بسیاری از مقالاتی که در مورد تقویت حافظه نوشته ام به اهمیت انجام ورزش و نقش آن در تقویت حافظه کودکان و بزرگسالان اشاره کرده ام. انجام ورزش های هوازی قبل از هرچیزی موجب آزاد شدن میزان زیادی اندورفین در بدن شما می شود. اندورفین نه تنها به شما احساس خوبی می دهد، بلکه باعث بهبود عملکرد سلول های مغز شما نیز خواهد شد. همچنین، انجام دادن تمرینات هوازی باعث افزایش سرعت گردش خون در بدن شما خواهد شد. با افزایش سرعت گردش خون در بدن، اکسیزن بیشتر به سلول های مغز می رسد و این سلول ها قادر خواهند بود که وظایفشان را به خوبی انجام دهند. اگر دنبال راه های
تقویت حافظه و هوش هستید، حتما روزانه بخشی از زمان خود را به تمرینات هوازی اختصاص دهید.

راه های تقویت حافظه و هوش ؛ سخن پایانی

آموختیم که هوش غالبا به دو دسته اصلی و مهم سیال و متبلور تقسیم بندی می شود. هوش سیال با توانایی حل مسئله و منطق سر و کار دارد، در حالی که هوش متبلور بیشتر بر روی دانش و اطلاعاتی که در ذهن موجود است تاثیر دارد. همچنین در ادامه با تمرین هایی آشنا شدیم که به تقویت هوش و حافظه ما کمک می کنند. علاوه بر این تمرین ها شما می توانید تمریناتی که به تقویت حافظه تصویری مربوط اند را نیز انجام دهید. با امید آنکه این مقاله برای شما مفید بوده باشد، اگر هرگونه سوالی در مورد این مقاله یا به طور کلی مبحث افزایش هوش و حافظه داشتید، می توانید در بخش نظرات آن را بپرسید تا به آنها پاسخ دهیم.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

6 پاسخ

    1. نمیتونیم به قطع بگیم شما باهوش هستید یا کم هوش چون طبق آزمون گاردنر چند هوش تعریف شد

  1. سلام
    پاراگراف دوم در عنوان “راه های تقویت حافظه و هوش ؛ تاثیر حافظه بر هوش” یک ایراد جزئی داره؛ به نظرم باید به جای اینکه نوشته بشه هوش متبلور قابل افزایش نیست باید نوشته می شد هوش سیال قابل افزایش نیست.
    نمی خواستم الکی غلط بگیرم فقط می خوام سایتتون بی نقص باشه.
    به هر حال ممنون.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *