H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم ؛ 9راهکار طلایی

فهرست مطالب

چه اتفاقی می‌افتاد اگر بدون این که چیزی را فراموش کنیم، می‌توانستیم آنرا مطالعه کنیم. خب قطعا همه ما خوشحال می‌شدیم که قرار نیست مطالب را مدام مطالعه کنیم و باز هم ترس این را داشته باشیم که در سر جلسه امتحان آنها را از یاد ببریم. به همین دلیل هم تصمیم گرفتیم بعد از مقاله چگونه عاشق درس خواندن شویم ، راهکارهایی را برای درس خواندن بدون فراموشی در اختیار شما بگذاریم. با یادگیری این راهکارها یاد خواهیم گرفت چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم . پس با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید. 

 

آیا می‌توانیم بدون نگرانی بابت فراموش درس بخوانیم

برای اینکه یاد بگیریم چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم باید اول بفهمیم آیا چنین کاری ممکن است یا نه؟ زمانی مطالب برای همیشه در ذهن ما باقی می‌مانند، که بتوانیم آن‌ها را به حافظه بلند مدتمان منتقل کنیم. در واقع اولین قدم برای انجام این کار تقویت حافظه و یادگیری روش‌های انتقال مطالب به حافظه بلند مدت است. برخلاف تصور، بیشتر مردم باور دارند فقط با چند دور مطالعه محتوای یک کتاب یا امتحان می‌توانند آن را برای همیشه به خاطر بسپارند. در حالی که چنین کاری برای درس خواندن بدون فراموشی کافی نیست. در واقع برای اینکه بتوانیم هرچیزی را به سادگی به خاطر بسپاریم و موقع نیاز هم به سرعت به یاد بیاوریم، ابتدا باید با تکنیک های حافظه آشنا شویم.

برای همین هم ما در ادامه به سراغ  راهکار می‌رویم و سپس به شما دوره تقویت حافظه را معرفی می‌کنیم که تمامی تکنیک های حافظه را به همراه نکات مهمی برای تقویت و بهبود عملکرد حافظه به شما آموزش می‌دهد. پس اگر واقعا به دنبال پاسخ سوال چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم هستید حتما پس از نکات و راهکارهایی که در ادامه به شما می‌گوییم، حتما سری هم به دوره تقویت حافظه ما بزنید.

 

۱- چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم ، مثبت بیندیشید

مثبت اندیشی

دید مثبت نسبت به هر چیزی می‌توان انجام آن را برای شما ساده تر کند. مثلا یکی از روش درس خواندن برای امتحان این است که خود را سر جلسه امتحان و در حال حل کردن سوالات تصور کنید. همین روحیه و تکنیک در هنگام درس خواندن هم می‌تواند به داد شما برسد. برای اینکه بدون فراموشی درس بخوانیم ، بهتر است که با رویکردی مثبت به سراغ کتاب و دفتر بروید. به این فکر کنید که چرا به مطالعه این درس نیاز دارید. قبول شدن در امتحان آن چه تاثیری در آینده شما خواهد گذاشت و از همه مهمتر چه احساس خوبی بعد از موفقیت در آن امتحان پیدا می‌کنید.

همه این عوامل نه تنها مطالعه برای امتحان را برای شما آسانتر می‌کنند بلکه سبب می‌شوند که بدون نگرانی درس بخوانید. درس خواندن خیلی کار شیرین و دل انگیزی نیست، پس باید از هر ابزاری که در اختیار داریم برای جذابتر کردن آن استفاده کنیم. مثبت اندیشی همچنین می‌تواند باعث یادگیری بهتر شما نیز شود.

 

 

 

۲-چگونه با استفاده از تکنیک های حافظه درس بخوانیم که فراموش نکنیم 

تقویت حافظه

شاید پیش از این درباره تکنیک های حافظه مثل کدگذاری یا تکنیک کاخ حافظه چیزهایی شنیده باشید. اگر از این روش های مطالعه و یادگیری برای به خاطر سپردن مطالب استفاده کرده باشید، متوجه شدید که تا چه اندازه موثر و مفید هستند. در واقع  وقتی ما اطلاعات را به صورت کدگذاری شده به مغز تحویل می‌دهیم، هنگام یادآوری هم مغز راحتتر آن‌ها را پیدا می‌کند. تکنیک های حافظه به ما نشان می‌دهند، برای اینکه مطالب بهتر در مغز ما ثبت شوند و یادگیری آنها راحتتر شود، بهتر است که آنها را به چیزهایی ارتباط دهیم که یادآوری آنها ساده تر است. مطالب خنده دار یا حتی بی ادبی(!) می‌توانند به شما در این راه کمک کنند.

استفاده از تکنیک های حافظه مثل این است که زبان مغزتان را یاد بگیرید و با آن زبان با مغز خود صحبت کنید. برای همین هم این روش‌ها به شما کمک می‌کنند تا نه تنها مطالب را سریع‌تر یاد بگیرید و به خاطر بسپارید، بلکه موقع امتحان هم به راحتی آن‌ها را به یاد بیاورید و روی برگه بنویسید!

فرصتی استثنایی برای یادگیری تکنیک‌های تقویت حافظه و یادگیری

اگر دوست دارید یک بار برای همیشه از شر فراموشی مطالب درسی خلاص شوید و هر وقت احتیاج داشتید آن‌ها را به خاطر بیاورید، این پیشنهاد باورنکردنی را از دست ندهید! همین حالا روی دکمه کلیک کنید تا دوره تقویت حافظه ما را با 80 درصد تخفیف ویژه و 2 هدیه رایگان دریافت کنید!
فقط 48 ساعت تا پایان تخفیف فرصت دارید!

۳- حتما خلاصه نویسی کنید

حتما از هرچه مطالعه می‌کنید یادداشت بردارید. یادداشت برداری یکی از مهمترین روشهای مطالعه فعال یا همان Active Reading است. مغز ما خیلی زود مطالبی را که خوانده‌ایم فراموش می‌کند. پس برای ثبت آنها، بهتر است حتما حتی شده کلیدواژه های مهم را یادداشت کنید. به این ترتیب هنگام مرور مطالب هستید، تنها با یک نگاه اجمالی می‌توانید هرچه قبلا مطالعه کردید را یک بار دیگر درون مغز خود ثبت کنید. برای این کار می‌توانید مقاله چگونه خلاصه نویسی کنیم را مطالعه کنید.

در واقع خلاصه نویسی به ما کمک می‌کند که راحتتر بتوانیم مطالب را مرور کنیم و آن‌ها را به حافظه بلند مدتمان منتقل کنیم. البته ما در دوره تقویت حافظه حتی بهترین روش و ابزار خلاصه نویسی را هم به شما آموزش می‌دهیم. یادتان باشد، همانطور که در ابتدای مقاله هم گفتیم، تقویت حافظه برای به خاطر سپردن و یادآوری مطالب ضروری است. پس بهتر است با خلاصه نویسی اصولی این کار را برای خود ساده‌تر کنید

.

۴- برای درس خواندن برنامه‌ریزی کنید

وقتی همه چیز سر جای خودش است، همیشه کارها بهتر و طبق برنامه پیش خواهند رفت. به همین دلیل هم داشتن برنامه‌ای مناسب که بخش های مختلف درسی در آن مشخص شده‌اند به شما کمک خواهد کرد تا با نظم کار کنید. داشتن نظم باعث می‌شود که از زمان خود بهتر استفاده کنید. این مورد زمانی به کار شما می‌آید که امتحان دشواری در پیش رو دارید و باید به خوبی برای آن آماده شوید. علاوه بر این، تهیه برنامه مناسب برای مطالعه دروس به شما کمک می‌کند که مطالب را به صورت دسته بندی و کامل در ذهن خود دسته بندی کنید. این دسته بندی به بهتر ثبت شدن مطالب درون مغز و حافظه شما کمک خواهد کرد.

برنامه ریزی چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم

تنها زمانی می‌توانید بدون ترس از فراموشی درس بخوانید که برای تک تک قدم های خود برنامه داشته باشید. اگر اطلاعات را دسته بندی کنید و کم کم به ذهنتان بسپارید، آنگاه یادآوری آنها هم به همان میزان برای شما آسانتر خواهد شد.

 

نکته
مطالعه یادداشت‌ها درست مانند تحریک کردن مغز است.
هرچه مغز شما بیشتر توسط چیزهای طبیعی تحریک شده و به چالش کشیده شود
عملکرد حافظه آن بهبود پیدا خواهد کرد.
مورد بعدی هم یکی دیگر از راه های تحریک مغز را بیان می‌کند.

 

۵- مرور و منحنی فراموشی ابینگهاوس را جدی بگیرید

منحنی فراموشی ابینگهاوس به خوبی به ما نشان می‌دهد که مطالب چگونه در طول زمان از یاد ما می‌روند. اما چگونه باید با استفاده از این منحنی، بدون فراموشی مطالعه کرد؟ وقتی اولین بار یک مطلب را می‌خوانیم، در واقع آن را به حافظه کوتاه مدت یا همان حافظه کارگر خود منتقل کرده‌ایم. اگر بعد از مدتی آن را دوباره مرور نکنیم، مطلبی که مطالعه کرده‌ایم هیچگاه به حافظه بلند مدت ما منتقل نخواهد شد. به این ترتیب زمانی که سر جلسه امتحان نشستیم، هرچقدر فکر کنیم، مطالبی که پیش تر مطالعه کرده‌ایم یادمان نمی‌آید.

در واقع مرور مانند پلی است که مطالب را به حافظه بلند مدت ما منتقل می‌کند. برای همین هم باید در کنار کمک گرفتن از تکنیک های حافظه، مطالب را هم به طور مداوم برای خود مرور کنیم. ما هم با علم بر اهمیت این موضوع مرور اصولی و صحیح را هم بر اساس منحنی فراموشی ابینگهاوس به شما آموزش می‌دهیم. این نوع مرور به شما کمک می‌کند تا بر فراموشی خود غلبه کنید و به راحتی تمام مطالب درسی درون ذهن خود ذخیره کنید. 

 

۶- با دوستانتان به بحث و گفتگو بپردازید

چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم گپ زدن با دوستان

بحث و گفتگو کردن در مورد مطالبی که مطالعه کرده‌اید با یک دوست بسیار می‌تواند برای شما مفید باشد. به خصوص وقتی بر سر چیزی اختلاف داشته باشید و شما یا دوستتان فردی باشد که به دنبال استدلال و دلیل و مدرک باشد. اینگونه بخشی از درس که در حال جر و بحث کردن در مورد آن هستید، هیچگاه از ذهن شما پاک نخواهد شد. بگذارید با یک مثال طبیعی این موضوع را برای شما توضیح دهم.

زمانی که در دبیرستان تحصیل می‌کردم، دوستی داشتم که به شدت به درس فیزیک علاقه‌مند بود. یک روز و زمانی که استاد از او خواست تا تمرینی را حل کند، سر موضوع کوچکی در مورد درس با استاد اختلاف پیدا کرد. به همین دلیل هم جر و بحث بین آن دو درون کلاس بالا گرفت. ما همه مات و مبهوت معلم و شاگردی را نگاه می‌کردیم که مثل دو سیاستمدار در حال حمله به یکدیگر بودند. آخر مشخص شد که اشتباه از دوست من بوده و او سر جای خود نشست. در پایان ترم هم امتحان نهائی فیزیک را ۲۰ شد.

اما چرا این ماجرا را اینجا بازگو کردم؟ به این دلیل که حالا بعد از گذشت سالها، و در حالی که دوست من یک پزشک عمومی است، هنوز جز به جز حرف‌هایی را که در آن جر و بحث بین او و استاد اتفاق افتاده بود به یاد دارد. جالب نیست؟ پس مطمئن باشید که شما هم می‌توانید با این استراتژی مطالب را بهتر یاد بگیرید. البته، لازم نیست حتما با هم بحث و دعوا کنید، گاهی اوقات یک صحبت دوستانه هم به همین میزان کمک کننده خواهد بود.

 

۷- استفاده از نقشه کشی ذهنی

نقشه کشی ذهنی

تا اینجا از اهمیت استفاده از خلاصه نویسی و مرور مطالب گفتیم. اما استفاده از نقشه ذهنی به شما کمک خواهد کرد تا بدون دغدغه و ترس از پراکندگی مطالب، همه آنها را بر روی یک صفحه کاغذ یا یک پی دی اف ثبت کنید. نقشه های ذهنی نه تنها جای کمی می‌گیرند، بلکه به دلیل استفاده از رنگهای مختلف در طراحی آنها معمولا به خاطر سپردن مطالب موجود در آنها ساده تر از نوشته های معمولی است. علاوه بر آن روابط بین مطالب به خوبی در نقشه کشی ذهنی مشخص می‌شود.

همچنین نقشه کشی ذهنی مبتنی بر مغزترین ابزار یادداشت برداری است و به شما کمک می‌کند تا مطالب یک کتاب کامل را به راحتی بر روی یک برگ کاغذ جمع آوری و مرتب کنید. خوشبختانه نقشه کشی ذهنی هم یکی از سرفصل های دوره تقویت حافظ هوش برتر ایرانیان است و ما این مهارت را هم در دوره جامع تقویت حافظه به صورت مختصر و مفید آموزش دادیم تا بتوانید از نقشه کشی ذهنی هم برای به خاطر سپردن و یادگیری مطالب درسی استفاده کنید. برای همین است که اصرار داریم این دوره جامع‌ترین آموزش تقویت حافظه در ایران است؛ چرا که علاوه بر تقویت حافظه، سایر روش‌های یادگیری مطالب را هم به شما آموزش می‌دهیم. 

 

فرصتی استثنایی برای یادگیری تکنیک‌های تقویت حافظه و یادگیری

اگر دوست دارید یک بار برای همیشه از شر فراموشی مطالب درسی خلاص شوید و هر وقت احتیاج داشتید آن‌ها را به خاطر بیاورید، این پیشنهاد باورنکردنی را از دست ندهید! همین حالا روی دکمه کلیک کنید تا دوره تقویت حافظه ما را با 80 درصد تخفیف ویژه و 2 هدیه رایگان دریافت کنید!
فقط 48 ساعت تا پایان تخفیف فرصت دارید!

 

۸- چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم ، نمونه سوال حل کنید

تمرین کردن

آخرین پیشنهاد ما به شما این است که سعی کنید حتما تمرینات یا نمونه سوالات مربوط به بخشی که مطالعه کرده‌اید را حل کنید. این کار به ثبت مطالب در ذهن شما و درس خواندن بدون فراموشی کمک خواهد کرد. همچنین شما از این طریق می‌توانید بفهمید نقاط ضعف و مثبت شما چیست و در نتیجه یادگیری خود را کامل کنید. 

خلاصه نویسی یعنی جمع بندی مطالبی که مطالعه کرده‌اید
و نقشه کشی ذهنی یعنی مرتب کردن تمام مطالب خلاصه شده.

 

8+1- در دوره تقویت حافظه هوش برتر ایرانیان شرکت کنید

اگر از ما بپرسید چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم بی‌درنگ به شما دوره تقویت حافظه هوش برتر ایرانیان را پیشنهاد می‌دهیم. نه به خاطر اینکه این دوره را خودمان تهیه کردیم، بلکه به خاطر اینکه تقریبا هر آنچه برای به خاطر سپردن مطالب نیاز دارید را در آن به شما آموزش دادیم. از آموزش نحوه حفظ اعداد گرفته تا تمام تکنیک های مهم و کاربردی حافظه؛ در واقع دوره تقویت حافظه ما شما را از یک فرد عادی به کسی تبدیل می‌کند که حتی می‌تواند در مسابقات حافظه هم شرکت کند.

با شرکت در دوره تقویت حافظه و یادگیری نکاتی که در این دوره به شما آموزش دادیم، می‌توانید از نهیات پتانسیل مز خود استفاده کنید. بنابراین قبولی در کنکور و گرفتن نمرات خوب در امتحانات دیگر برای شما یک رویا نیست. تکنیک‌های حافظه موجود در این دوره به شما کمک می‌کنند تا به راحتی و با صرف کمترین زمان مطالب درسی را یاد بگیرید و به خاطر بسپارید. بنابراین هر زمان هم که به آن‌ها نیاز داشته باشید می‌توانید در به سادگی هر یک را به خاطر بیاورید.

همین حالا روی لینک زیر کلیک کنید تا هم با این دوره بیشتر آشنا شوید و هم هدیه شگفت انگیزی از ما دریافت کنید!

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

4 پاسخ

  1. خیلی ممنون ازتون ولی من یهو یادم میره اما سر جلسه یادم یماد این منو آزار میده چون استرس میگیرم و حالم بد میشه😔

  2. با سلام
    ممنونم از مطالاب بارزشی که در سایت خودتون قراردادید
    با آرزوی موفقیت برای شما و تیم خوش فکرتون

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *