جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

هوش مالی

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

هوش مالی

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

هوش مالی چیست + نقش آن در توسعه فردی هر یک از ما

فهرست مطالب

پول در آوردن و کسب درآمد مناسب یکی از اولویت‌های زندگی همه ماست. در دنیای پیرامون ما که پول عملا حرف اول را می‌زند، چالش بزرگ پیش رویمان پولدار شدن است. داشتن ثروت همچنین یکی از مهمترین شاخصه‌های رشد و توسعه فردی نیز به حساب می‌آید. اما آیا تا به حال این سوال برای شما پیش آمده است که راه دستیابی به ثروت توسط افراد چه بوده است؟ در این مقاله کوشیده‌ایم تا با یکدیگر اصلی‌ترین فاکتور رسیدن به درآمد که هوش مالی نام دارد را بررسی کنیم. سپس ۶ راهکار که به مرور زمان هوش مالی ما را تقویت می‌کنند را به شما آموزش داده‌ایم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.


همچنین بخوانید: توسعه فردی چیست 


هوش مالی چیست؟

امروزه و با تلاش روانشناسان و دانشمندان مشخص شده که هوش انواع مختلفی دارد. در این میان هوش مالی را می‌توان یکی از اصلی‌ترین و کارآمدترین انواع هوش دانست. امروزه هوش مالی به عنوان پرکاربردترین هوش انسانی شناخته می شود. اما تعریف این هوش به زبان ساده چیست؟

“هوش مالی توانایی درک شرایط مالی و حل کردن مشکلات وابسته به آن است.”

افراد دارای درصد هوش بالای مالی می‌توانند در کمترین زمان به پول برسند. شم اقتصادی را می‌توان عبارتی اصطلاحی و جایگزینی برای هوش مالی دانست. افراد دارای هوش مالی بالا به راحتی از پس چالش‌های وابسته پول و سرمایه بر می‌آیند. 

 

هوش مالی رابرت کیوساکی
“هیچ سرمایه ‌گذاری یا تجارت بدی وجود ندارد، بلکه این سرمایه‌گذاران و کارآفرینان هستند که بد عمل می‌کنند.” رابرت کیوساکی

هوش مالی از نگاه رابرت کیوساکی

رابرت کیوساکی یکی از مشهورترین افرادی است که در کتابش به هوش مالی پرداخته است. او در کتاب “پدر پولدار، پدر بی پول” راه‌های ساده ای برای ثروتمند شدن در اختیار خوانندگان قرار داده است. رابرت کیوساکی هوش مالی را توانایی تولید ثروت می‌نامد. از نظر او افراد ثروتمند راهکارهای درآمدزایی را آموخته‌اند. ثروتمندان با استفاده از این روش ها روزانه به ثروت خود می‌افزایند. رابرت کیوساکی باور دارد افراد فقیر نیز نیازمند تلاش بسیاری هستند. او می‌گوید “اگر فقیران برای یادگیری روشهای درآمدزایی تلاش نکنند،تا ابد فقیر خواهند ماند.”

رابرت کیوساکی اعتقاد دارد که ثروت به تنهایی راهگشا نمی‌باشند. افراد ثروتمند بیش سایرین نیازمند داشتن هوش مالی هستند، چرا که آنها بدون‌ داشتن هوش مالی ثروت خود را به راحتی از دست خواهند داد.

از نظر وی پول نیازمند رفتار مناسب است. پول همچون برده ای برای انسان رفتار می‌کند و تقریبا هر چه انسان انتظار دارد را برای او فراهم می‌کند. اما اگر از هوش مالی برخوردار نباشیم این مسئله کاملا متفاوت خواهد بود.


در مورد سایر انواع هوش چه می‌دانید؟
پیشنهاد ما به شما مقاله:

هوش اجتماعی چیست؟


تقسیم بندی‌های هوش مالی تقسیم بندی های هوش مالی

هوش مالی شامل ارکان و تقسیم بندی‌های متفاوتی می‌باشد. رعایت هریک از این ارکان، به افزایش هوش کمک و شما را به ثروت بیشتر نزدیک‌تر می‌کند‌. در واقع هریک از این موارد هم به عنوان نشانه‌های هوش مالی در افراد به حساب می‌آیند و هم فرد با پیروی از آن‌ها می‌تواند هوش مالی خود را افزایش دهد. حال در نظر داریم این ارکان را به ترتیب با یکدیگر بررسی کنیم.

از نظر کیوساکی هوش مالی ۶ مرحله یا بخش دارد که به کمک آن‌ها می‌توانید:
۱. درآمد بیشتری ایجاد کنید.
۲. از پول خود حفاظت کنید.
۳. برای سرمایه خود برنامه ریزی داشته باشید.
۴. از اهرم مالی استفاده کنید.
۵. اطلاعات مالی خود را اصلاح نمایید.
۶. کارنامه مالی داشته باشید

کسب درآمد بیشتر

امروزه افراد به شغل‌های گوناگونی مشغولند. .اما داشتن درآمد بیشتر نیازمند هوش اقتصادی و مالی بالاست. به طور مثال افرادی که سالیانه درآمدی بالغ بر ۲۰۰ میلیون تومان دارند هوش مالی بیشتری نسبت به افراد دارای درآمد سالانه ۱۰۰ میلیون تومان هستند. اما آیا تنها رقم درآمد آن‌هاست که آن‌ها را از لحاظ مالی باهوش می‌سازد؟

از نظر کیوساکی مردم نمی‌دانند این فرایند کسب درآمد است که افراد را ثروتمند می‌سازد نه خود پول. برای ایجاد درآمد بیشتر باید بتوانیم هیجانات خود را کنترل کنیم چرا که هوش مالی وابسته به هوش هیجانی است. بهتر است قبل از هر کاری فکر کنید تا آینده مالی خود را قربانی شرایط گذرا نکنید. سپس موانع خود را بشناسید و برای یافتن ثروت  آنها را از سر راه خود بردارید.


یک پیشنهاد استثنایی!

مقاله 

هوش هیجانی چیست

را از دست ندهید.


 

حفاظت از پولحفاظت از پول

حفاظت از سرمایه و پول بدین معنا نیست که پول خود را خرج نکنید بلکه باید مراقب نوع پول خرج کردن خود باشید. با استفاده از روش‌های مختلف سعی کنید با صرف کمترین هزینه کار خود را پیش ببرید. همیشه راه‌های بهتری برای انجام کارها وجود دارد که ما از آن‌ها بی‌خبریم. پس قبل از اینکه پول خود را صرف چیزی کنید، به دنبال راه‌حل‌های دیگر هم باشید.

بودجه بندی و برنامه ریزی

اولویت بندی نیازها و برنامه‌ریزی برای خرج کردن منابع مالی که در اختیار داریم می‌تواند کمک بزرگی به رشد و پیشرفت ما کند. سعی کنید بیشتر درآمد خود را صرف آموزش و پیشرفت خودتان کنید. از خرج های اضافی برای خورد و خوراک بپرهیزید. البته اشتباه نکنید این به این منظور نیست که اصلا تفریح کنید یا از پوشاک خوب استفاده نکنید. شما باید خوب زندگی کنید، اما خوب زندگی کردن همیشه به معنای زیاد خرج کردن نیست. بهتر است که همیشه اولویت‌های خود را بشناسید تا هنگام پول خرج کردن تصمیم درستی بگیرید.

برنامه ریزی مخارج

بد نیست بدانید که این برنامه‌ریزی فقط نباید در مورد میزان و نحوه خرج کردن منابع مالی باشد. بلکه شما باید برای زمان و انرژی که صرف می‌کنید هم برنامه داشته باشید. اینگونه بازدهی بیشتری را هم تجربه خواهید کرد.


دوست دارید برنامه‌ریزی صحیحی داشته باشید؟
پس این مقاله را از دست ندهید!

برنامه ریزی به روش GTD


 

استفاده از اهرم‌های مالی

استفاده از اهرم مالی یعنی از درآمد خود استفاده کنید و درآمد بیشتری بسازید. اما چگونه؟پاسخ شما سرمایه گذاری است. شما می توانید با سرمایه‌گذاری بلندمدت سرمایه‌ای هنگفت به دست آورید. کیوساکی معتقد است که اگر بتوانید به کمک هوش مالی خود سرمایه‌گذاری داشته باشید عالی است. اما ناتوانی در برابر کنترل سرمایه گذاری بسیار خطرناک است. سرمایه‌گذاری در پروژه‌های پر ریسک ممکن است که شما را به سود سرشاری برسانند. اما به همان میزان هم برای شما خطر آفرین خواهند بود. چرا که شکست در این موارد برای شما بهای سنگینی خواهد داشت. 

آگاهی مالی

آگاهی در هر زمینه‌ای راه پیشرفت را هموارتر می‌سازد. با داشتن آگاهی و اطلاعات مالی بالا قدرت تحلیل بالایی خواهید داشت.به این ترتیب خیلی زودتر از سایرین می‌توانید شرایط و اتفاقات را تحلیل کرده و تصمیم درستی بگیرید. مثلا اگر پیشنهاد یک سرمایه‌گذاری به شما بشود، خیلی زود می‌توانید فرصت‌ها و ریسک‌های این سرمایه‌گذاری را در ذهن خود بررسی کنید. تصمیم گیری های صحیح و سریع نیازمند اطلاعات کافی است. هر چه آگاهی و علم شما بالاتر باشد به مراتب موفقیت‌های بیشتری کسب خواهید کرد. کیوساکی معتقد است این سرمایه شما نیست که شما را ثروتمند می سازد بلکه اطلاعات شما نسبت به دارایی ها و نحوه برخورد با آنها به ثروت شما معنا می‌بخشد.


حالا که حرف از آگاهی شد بد نیست این مقاله را هم به شما پیشنهاد کنیم:

ذهن آگاهی چیست؟ با مهمترین مهارت قرن ۲۱ام آشنا شوید


کارنامه مالیکارنامه مالی

داشتن کارنامه مالی به مشخص کردن مسیر حرکت شما و شناخت اشتباهاتتان کمک می‌کند. اگر کارنامه مالی نداشته باشید یکپارچگی مالی شما از بین می‌رود. بدون یکپارچگی مالی اصطلاحا دخل و خرج شما با هم جور درنمی‌آید. نداشتن کارنامه مالی باعث خواهد شد که شما میزان دارایی و بدهی خود را ندانید. حتما افرادی را دیده‌اید که همیشه به دیگران بدهی دارند. این افراد معمولا حساب دخل و خرج خود را ندارند. برای داشتن کارنامه مالی مناسب دخل و خرج خود را یادداشت کرده و برنامه‌ای برای هر یک از آن‌ها داشته باشید. با این روش می‌توانید کنترل خود را بر روی درآمد، سرمایه و مخارج خود داشته باشید.

هوش مالی؛ جمع بندی

انسان‌ها با قدرت بخشیدن و تقویت ابعاد مختلف ذهنی و ذاتی خود مسیر زندگی خود را بهبود می‌بخشند. این ابعاد هر یک همچون حلقه های زنجیر یکدیگر را کامل می‌کنند. هوش مالی به عنوان یکی از این حلقه ها نقش بسزایی در تحول و پیشرفت کیفیت افراد دارد. با مطالعه و افزایش سطح آگاهی در این زمینه می‌توانیم کیفیت زندگی خود را ارتقا داده و در زمانی مناسب به ثروت و درآمد دلخواه خود دست یابیم‌.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

5 پاسخ

  1. سلام
    من اکثر مطالب این مقاله را قبول دارم اما متاسفانه در اقتصاد دربوداغون ایران نه این صحبت مال کشورهایی است که اقتصاد سالم و همراه با عدم دخالت سیاسی است نه ایران که هر جا بری برای سرمایه گذاری اصل و فرع سرمایه به فنا میرود. نمونه اش بازار طلا دلار بورس و…. است.
    کار اقتصادی که بیچاره می‌شوند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *