H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

فتوریدینگ و عکس خوانی ذهنی

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

فتوریدینگ و عکس خوانی ذهنی

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

فتوریدینگ یا عکس خوانی ذهنی چیست ؛ توهم یا واقعیت

فهرست مطالب

دنیا با سرعتی باور نکردنی در حال پیشرفت است. در چنین شرایطی هم ما باید سرعت مطالعه خود را افزایش دهیم تا بتوانیم از میدان رقابت سربلند بیرون بیاییم. چرا که بدون شک مطالعه کردن و کتاب خواندن بهترین منبع برای افزایش آگاهی در هر زمینه ای است که ما در آن فعالیت می‌کنیم. هر چه بیشتر کتاب بخوانیم و اطلاعات بیشتری کسب کنیم، بدون شک می‌توانیم حضور قدرتمند تری در بازار و در رقابت با دیگران داشته باشیم. اما در میان تمام روش هایی که برای افزایش سرعت مطالعه استفاده می‌شوند دو روش از محبوبیت بسیار زیادی برخوردارند. فتوریدینگ یا عکس خوانی ذهنی یکی از روش‌هایی است که چند سالی است در ایران تدریس می‌شود. به همین دلیل هم ما تصمیم گرفتیم که در این مقاله به بررسی این سیستم بپردازیم و ببینیم که تا چه اندازه حقیقت دارد و می‌تواند باعث افزایش سرعت مطالعه ما شود.

تاریخچه فتوریدینگ

پاولش شیل عکس خوانی ذهنی

فتوریدینگ برای اولین بار توسط پاول شیل Paul R. Scheele که یک فرد امریکایی است پایه گذاری شد. او در کتاب خود آورده است که این روش می تواند به شما کمک کند تا سرعت مطالعه خود را افزایش دهید و بتوانید در زمان بسیار کوتاهی مطالبی را که می خواهید بخوانید.

پاول شیل در کتاب خود ادعا می‌کنند که اگر فردی بتواند عکس خوانی ذهنی را به طور کامل اجرا کند، قادر خواهد بود تا با سرعت ۲۵ هزار کلمه در دقیقه مطالب را بخواند. اما این ادعا تا چه اندازه صحیح است؟ بگذارید قبل از هر چیز با هم مراحلی که یک فرد برای عکس خوانی ذهنی باید بگذراند را بررسی کنیم.

 

 

 

تعیین هدف ، اولین مرحله عکس خوانی ذهنی

در مرحله اول شما باید هدف خود را از خواندن کتاب مشخص کنید. یعنی به این فکر کنید که چرا این کتاب را باید مطالعه کنید؟ این کتاب چه چیزهایی به شما اضافه خواهد کرد؟ و در صورتی که آن را مطالعه نکنید چه مشکلاتی ممکن است برای شما پیش بیاید؟ پاسخ به این سوالات، اهداف شما از مطالعه کتاب را مشخص خواهد کرد.

داشتن هدف

درباره کتاب فکر کنید

در مرحله دوم شما باید چشمان خود را بسته و به کتاب فکر کنید. به نویسنده آن، دوباره به هدف خود و حتی چیزهایی که شاید در آن کتاب نوشته شده است. فراموش نکنید که همه این مراحل را باید با چشمانی بسته و در ذهن خود انجام دهید.

نگاهی به کتاب بیندازید

در مرحله سوم شما باید چشمان خود را باز کنید و حالا کتاب را بررسی کنید. این مرحله از عکس خوانی ذهنی یا فتوریدینگ بسیار حائز اهمیت است . شما باید در آن کتاب را برداشته و نگاه کنید، آن را ورق بزنید، فهرست آن را مطالعه کنید و نگاهی به طرح کلی آن بیندازید. البته بدون آنکه قصد داشته باشید بخش هایی از آن را بخوانید.

یادداشت کردن نکات کلیدی در مرحله چهارم

حال کاغذی برداشته و نکات کلیدی و بخش‌های مهمی که در کتاب وجود داشتند و به چشم شما خورده را بر روی آن یادداشت کنید. سعی کنید که تمامی مطالب را به سرعت و پشت سر هم یادداشت کنید تا چیزی از قلم نیفتد. هرچه که به نظر شما مهم می‌آمده را بر روی کاغذ بیاورید. مطمئن باشید بعدا این کار به دردتان خواهد خورد.

یادداشت نکات کلیدی

به خودتان انرژی مثبت تزریق کنید

مرحله بعدی عکس خوانی ذهنی به گفته پاول شیل جایی است که شما باید به خود انرژی مثبت بدهید. یعنی شما مدام با خود تکرار می‌کنید که من کتاب را خواهم خواند، آن را متوجه خواهند شد و از آن برای رشد و پیشرفت خودم استفاده خواهم کرد. این جملات یا جملاتی شبیه به این را مدام با خود تکرار کنید تا اینکه ملکه ذهنتان شود. دلیل؟ فتوریدینگ در مغز شما و در قسمت ضمیر ناخودآگاه اتفاق می‌افتد، پس آماده سازی ذهن به این شکل به شما کمک می‌کند که بهتر مطالب را جذب کنید.

حالا عکس خوانی ذهنی را شروع کنیدفتوریدینگ

بعد از این مراحل پروسه اصلی فتوریدینگ شروع خواهد شد. یعنی شما کتاب را برداشته و طبق گفته پاول شیل شروع می کنید به ورق زدن صفحات آن و با استفاده از چشمان خود از تمامی مطالب عکس برداری میکند. عکس خوانی ذهنی سیستمی است که مستقیماً با ضمیر ناخودآگاه ما در ارتباط است. وقتی که ذهن خود را قبل از اینکه مردم را مطالعه کنیم آماده می‌کنیم، در واقع ضمیر ناخودآگاه خود را تحریک کرده‌ایم. پس باشروع مطالعه متن، مغز ما به طور خودکار مطالب را در ناخودآگاهمان ضبط خواهد کرد.

پس از عکس خوانی ذهنی

در مرحله بعد و بعد از پایان یافتن طبق زدن تمامی صفحات کتاب، حالا فرد به این نیاز دارد که اطلاعاتی که احتمالاً کسب کرده را فعال سازی کند. فعال سازی اطلاعات یعنی شما سعی کنید با استفاده از یک ورق کاغذ تمامی مطالبی را که مطالعه کرده‌اید بازیابی کنید. همانطور که گفتیم عکس خوانی ذهنی بر مبنای ضمیر ناخودآگاه ماست. به همین دلیل هم برای فعال کردن اطلاعاتی که مطالعه کرده‌ایم، نیاز داریم که ضمیر ناخودآگاه خود را تحریک کنیم. استفاده از کلمات کلیدی که قبلاً یادداشت برداری کرده‌ایم می‌تواند یکی از راهکارهای خوب برای انجام این کار باشد.

همچنین اگر هر کاری کردیم مطالبی که مطالعه کرده بودیم را به یاد نیاوردیم باید از جای خود بلند شده و کمی ورزش کنیم، ورزش کردن می تواند با رساندن خون بیشتر به مغز ما کمک کند تا مطالب را دوباره یادآوری کنیم.

پس ۲۵ هزار کلمه در دقیقه چه شد؟

مطالعه سریع

صبر کنید مگر قرار نبود که با سرعت ۲۵ هزار کلمه در دقیقه یک کتاب را کاملا تمام کنیم؟ این یعنی کتاب پاول شیل را باید در ۳ دقیقه تمام می‌کردیم. پس تکلیف این زمان های جانبی چه خواهد شد؟

 حقیقت این است که فکر کردن به هدف، بررسی کتاب، یادداشت برداری نکات مهم و تمام مراحلی که برای عکس خوانی ذهنی یا فتوریدینگ لازم است انجام دهیم وقت بسیاری از ما خواهد گرفت. به همین دلیل هم قطعاً مطالعه و درک ۲۵ هزار کلمه بیش از یک دقیقه طول خواهد کشید. اما سوال اصلی اینجا نیست بلکه پرسش این است که با وجود تمام زمان و تلاشی که فرد باید در این راه انجام دهد، آیا هیچ گونه تضمینی وجود دارد که نتیجه چیزی باشد که مورد قبول ما است؟ یعنی آیا ما توانسته ایم یاد بگیریم که چگونه کیفیت مطالعه را بالا ببریم ؟

 

پس به این نتیجه می‌رسیم که چیزهایی که تابحال در مورد عکس خوانی ذهنی شنیده‌ایم، تمام واقعیت نبوده‌اند. بلکه تنها سطح آبی بوده‌اند، که در زیر آن اقیانوسی نهفته است.

 

 

چرا باید فتوریدینگ یا عکس خوانی ذهنی را بیاموزیم؟

فتوریدینگ در واقع سیستمی است که به مغز شما اجازه می‌دهد که به کمک ضمیر ناخودآگاه خود،مطالب را درک و حفظ کنید. اما تعریف سیستم چیست؟ سیستم مجموعه‌ای اعضایی هستند که در کنار هم و برای رسیدن به هدف خاصی تلاش می‌کنند. در عکس خوانی ذهنی هم، ما با به کارگیری اقدامات و مراحلی که پیشتر ذکر کردیم، سعی می‌کنیم که اطلاعات را درون مغزمان دسته بندی و ثبت کنیم.

یادگیری این مراحل و پیروی از آنها برای یاد گرفتن فتوریدینگ واجب است. به همین دلیل هم اگر فرد یک مرحله را جا بیاندازد، ممکن است با شکست مواجه شود. در واقع خاصیت هر سیستم این است که تمام اجزای آن باید در هماهنگی کامل با هم کار کنند تا نتیجه مورد نظر حاصل گردد. اما در صورتی که همه آنها به خوبی انجام شوند، ما یاد می‌گیریم که چگونه از درس خواندن لذت ببریم.

 

بایدها و نباید های عکس خوانی ذهنی

بایدها و نبایدها

  1. فراموش نکنید که عکس خوانی ذهنی هم تمرینات زیادی دارد که باید حتما انجام دهید.
  2. به همین دلیل هم نباید انتظار داشته باشید که فورا و ظرف مدت کوتاهی بر این سیستم مسلط شوید.
  3. نکته سوم این است که عکس خوانی ذهنی به تنهایی نمی‌تواند تمام نیزاهای مطالعه شما را برطرف کند. بلکه شما می‌بایست آن را در کنار مهارت‌هایی مثل تندخوانی بیاموزید تا بتوانید به بهترین شکل از آن بهره ببرید.
  4. فتوریدینگ معمولا سطح درک مطلب پایینتری نسبت به تندخوانی ایجاد می‌کند، برای همین هم بهتر است از آن برای مطالعه دروس امتحانی استفاده نکنید.
  5. دانستن اینکه هدف از فتوریدینگ یا عکس خوانی ذهنی چیست به شما کمک می‌کند که از این سیستم نهایت استفاده را ببرید. پس برای برنامه‌ریزی بخش هدف گذاری به اندازه کافی زمان بگذارید.

شما هم می‌توانید سرعت مطالعه خود را چند برابر کنید. کافی است کمی وقت صرف تمرین تکنیک های تندخوانی و عکس خوانی ذهنی یا فتوریدینگ کنید. آنگاه خواهید دید که ترکیب این دو با هم چه تاثیر شگرفی بر روی مطالعه سریع ما خواهند داشت.

عکس خوانی ذهنی و تندخوانی

تندخوانی و فتوریدینگ

علیرغم تمام تلاشی که برخی اساتید برای مقابل هم قرار دادن این دو مهارت انجام می‌دهند، باید گفت که این دو به هیچ وجه در مقابل و ضد همدیگر نیستند. بلکه می‌توان گفت که هر دوی آنها مکمل یکدیگر هستند. در واقع برخلاف فتوریدینگ که یک سیستم است، تندخوانی یک مهارت به حساب می‌آید. اما چه تفاوت اساسی بین سیستم و مهارت وجود دارد؟

به طور کلی سیستم‌ها ابزاری هستند که استفاده از آن‌ها به ما کمک می‌کند که راحتتر به اهداف خود برسیم. در حالی که یادگیری مهارت‌های مختلف می‌تواند به ما در استفاده و بهره‌گیری هر سیستم کمک کند. بگذارید با یک مثال مطلب را برای شما باز کنم.

فرض کنید که شما و یک آشپز ماهر قرار است که با هم به رقابت بپردازید. به هر دوی شما هم مواد غذایی یکسان داده شده است. در نهایت اما چه اتفاقی افتاد؟ کدامیک غذای بهتری می‌پزید؟ پاسخ مشخص است، آشپز! اما چرا؟ وقتی دستور غذا و مواد غذایی کاملا یکسانی در اختیار هر دوی شما قرار گذاشته شده، چگونه یکی از دیگری بهتر عمل کرده است؟ دلیل این اتفاق مهارت بالای آشپز بوده است.این یعنی مهارتهایی مثل تندخوانی و تقویت حافظه می‌توانند به شما کمک کنند.

دیدگاه هوش برتر ایرانیان

این دقیقا کاری است که ما قرار است در دوره کوچینگ مطالعه انجام دهیم. ما در هوش برتر ایرانیان قصد داریم که عکس خوانی ذهنی را با رویکردی جدید و مانند یکی از ترفندهای تندخوانی به شما آموزش دهیم. از این رو سعی کرده ایم که با بهره‌گیری از اطلاعات مفید مربوط به این روش و ادغام آن با ترفند‌های تندخوانی، عکس خوانی ذهنی را وارد مرحله‌ای جدید تر و کاربردی تر کنیم.

دلیل انجام چنین کاری این است که ما باید برای یادگیری بهتر، از مجموعه‌ای از عوامل بهره ببریم. به همین دلیل هم بهتر است همانطور که از ابزارهایی مثل نقشه کشی ذهنی برای یادگیری بهتر استفاده می‌بریم، فتوریدینگ را نیز به عنوان ابزاری جانبی در حوزه تندخوانی در نظر بگیریم. ابزاری که در برخی موارد می‌تواند به ما کمک کند.

تندخوانی و فتوریدینگ

فتوریدینگ و تندخوانی با هم در تعارض نیستند!

برخلاف ادعاهای بری افراد که تندخوانی را روشی منسوخ شده می‌دانند، جالب است بدانید که هنوز هم در کشورهای جهان اول چنین مهارتی به دانش آموزان و دانشجویان آموزش داده می‌شود. چرا؟ چون مهارت آموزی گام اول موفقیت است. یادتان که نرفته، تندخوانی یک مهارت است و عکس خوانی ذهنی یک سیستم. پس برای اینکه بتوانید از سیستم‌ها و ابزارهایی که در اختیار دارید بهترین استفاده را ببرید، بهتر است که اول مهارت آموزی کنید. اگر هنوز هم این موضوع برای شما جا نیفتاده، کمی بالاتر بروید و مثال آشپز را یک بار دیگر مطالعه کنید.

در جهان امروز تنها کسانی موفق خواهند بود، که یاد گرفته‌اند چگونه مهارت‌های گوناگون را با هم ترکیب کرده و از آنها در جهات پیشرفت خود بهره ببرند. دنیا در سال ۲۰۲۰ جایی برای پیشرفت تک مهارتی‌ها نخواهد داشت!

شما هم می‌توانید از عکس خوانی ذهنی برای یاد گرفتن و حفظ جداول و نمودارها استفاده کنید.
چرا؟ چون این سیستم بر پایه عکس گرفتن در ذهن است. حال اگر از چیزی که عکس برداری می‌کنیم، خود آن هم عکس باشد یادگیری آن برای ما ساده تر خواهد شد.

 

اصول عکس خوانی ذهنی

اولین و شاید مهمترین اصلی که در عکس خوانی ذهنی وجود دارد این است که شما باید به کاری که انجام می‌دهد ایمان داشته باشید. گرچه چنین چیزی تقریبا در مورد یادگیری هر موضوع دیگری صادق است، اما اینجا و در عکس خوانی چنین کاری موجب تقویت اراده برای درس خواندن خواهد شد. شما زمانی که بدانید قرار است با استفاده از یک ابزار، یادگیری خود را بهبود ببخشید، قطعا با میل و اراده بیشتری درس خواهید خواند.

مطالعه فتوریدینگ عکس خوانی ذهنی

همین موضوع در مورد نقشه کشی ذهنی هم صادق است. دانستن این که چطور نقشه ذهنی بکشیم به ما کمک خواهد کرد تا با دید بازتری به سراغ درس خواندن برویم. همچنین استفاده از چنین روش‌هایی به هر فرد کمک می‌کند که بتواند مطالب را به صورت دسته بندی شده و با نظم به حافظه خود بسپارد.

 به همین دلیل هم ما تصمیم گرفته ایم به جای اینکه این دور مورد را از یکدیگر جدا کنیم، آنها را همراه با هم و در کنار هم آموزش دهیم. اینگونه آموزش فرد نیز کامل خواهد شد و دیگر نیازی به دوره‌‎ها و ابزارهای جانبی نخواهد داشت. چرا که در این مجموعه ما نقشه کشی ذهنی را نیز به او خواهیم آموخت.

این یعنی یک تیر و ۳ نشان!

فتوریدینگ ؛ سخن پایانی

ما در هوش برتر ایرانیان تصمیم داریم که دور‌‎‎ه‌ای طراحی کنیم که در آن فتوریدینگ در کنار تندخوانی باهم تدریس شوند. چرا که در درجه اول این دو مهارت مکمل همدیگر هستند. در درجه دوم هم یادگیری هر یک خللی در استفاده از دیگری ایجاد نخواهد کرد. بلکه به فرد کمک می‌کند که از هر دوی این استراتژی ها بهتر استفاده کند. پس تا آن زمان، می‌توانید با مطالعه مقاله افزایش حوزه دید ، چشمان خود را تقویت کنید. چرا که چشمان شما قویترین سلاح برای مطالعه کردن خواهند بود.

 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

7 پاسخ

  1. سلام ببخشید من دوره کوچینگ رو تهیه کردم با اومدن این دوره ایا به کانالی که به من توی اون دسترسی دادید اپلودش می کنید یا باید دوباره پول بدیم؟

    1. سلام دوست عزیز
      براتون توی پنل کاربری داخل وب سایت فعال میشه.
      به شماره ۰۹۳۷۴۲۷۲۸۲۵ در واتساپ پیام بدید تا راهنماییتون کنند

  2. سلام ببخشید یعنی با خرید این دوره کاملا از دوره های عکس خوانی و تند خوانی دیگه بی نیاز میشیم؟

    1. سلام دوست عزیز
      بله این دوره بسیار جامع و کامله

  3. ببخشید من مطلبی رو خوندم.توسایتتون.که تند خوانی درک مطلب بالاتری نسبت به فتوریدینگ داره و این اتفاقا برعکسه

  4. سلام بخشید دوره ای که در متن بالا بهش اشاره کردید منتشر شده؟اگر آره اسمش رو لطفا بنویسید اگر هم نه لطفا تاریخ حدودی رو بگید ممنون

    1. سلام دوست عزیز
      به زودی منتشر و اطلاعات رسانی میشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *