جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

هوش کلامی

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

هوش کلامی

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

هوش کلامی چیست و چه تاثیری در زندگی افراد دارد؟

فهرست مطالب

داشتن یک زبان چرب و نرم چیزی است که بیشتر ما آرزوی آن‌را داریم. در واقع توانایی صحبت کردن و استفاده از کلمات می‌تواند به ما در جهت پیشبرد اهداف خود کمک کند. البته این استفاده صرفا به صحبت کردن و حرف شنیدن محدود نمی‌شود. بلکه هر نوع استفاده از زبان می‌تواند برای ما زمینه پیشرفت‌های بیشتری را فراهم کند. بد نیست بدانید هوش کلامی در افرادی که از چنین قابلیتی برخوردارند قوی‌تر از سایرین است. در این مقاله هم قصد داریم اول با این دسته‌بندی هوش آشنا شویم و سپس به سراغ راهکارهایی برای تقویت آن برویم.

هوش کلامی چیست؟هوش کلامی چیست

هوش کلامی توانایی یک فرد برای تفکر و بیان آن افکار با استفاده از لغات است. ما به صورت ناخودآگاه در زمینه‌های مختلف مثل خواندن، شنیدن، صحبت کردن، نوشتن و حتی فکر کردن از هوش کلامی خود استفاده می‌کنیم.

از کلاس درس گرفته تا روابط اجتماعی و به طور کل تمام دنیای مدرن امروز حول محور هوش کلامی می‌گردد. چرا که برای هر فعالیتی ابتدا باید برای دریافتن معنی و مفهوم به کلمات گوش کرده یا آن‌ها را بخوانیم و برای بیان نظر و اطلاعات خود با استفاده از لغات صحبت کرده و یا آن را بنویسیم.

تمام افراد دنیا به نوعی از هوش کلامی بهره می‌برند. حتی زمانی که با دوستتان شوخی می‌کنید هم در آن لحظه از هوش کلامی خود بهره می‌گیرید. پس هوش کلامی در تمام لحظات زندگی ما نقش پر رنگی دارد. البته فراموش نکنید که این نوع از هوش بر خلاف اسم آن تنها محدود به زمانی که ما در حال صحبت کردن هستیم نیست و هر استفاده‌ای از زبان و کلمات را شامل می‌شود.


همچنین بخوانید: هوش اجتماعی چیست؟


 

چرا هوش کلامی اهمیت زیادی دارد؟

هوش کلامی قبل از شروع‌ مدرسه و در زمان خردسالی نقش مهمی در زندگی ما ندارد چرا که اکثر فعالیت‌های ما در آن زمان غیر کلامی است. مثلا همگی بیشتر وقتمان را صرف فعالیت‌هایی مثل نقاشی ، بازی با أسباب بازی  می‌کردیم‌ که نیاز به هوش کلامی قوی‌ای نداشتند. ولی زمانی که وارد مدرسه شدیم اهمیت هوش کلامی هم افزایش پیدا کرد. حتی در زمان مهدکودک و پیش‌دبستانی هم بچه‌ها باید دستورالعمل‌های گفتاری مثل وارد صف شوید یا کتاب‌هایتان را در کتابخانه قرار دهید را دنبال کنند. در این مرحله کودک کم‌کم با هوش کلامی درگیر می‌شود. در کلاس اول هم با هوش کلامی از طریق نوشتاری آشنا می‌شوند. هرچه کودک بزرگ‌تر شده اهمیت هوش کلامی در زندگی‌اش بیشتر می‌شود چرا که برای شرکت در بحث‌های مختلف یا کتاب خواندن یا نوشتن انشا و… باید هوش کلامی خودش را به کار گیرد.

در زمان دبیرستان اکثر فعالیت‌های کلاسی در گرو داشتن هوش کلامی بالاست حتی درس‌های انتزاعی مثل ریاضی و فیزیک هم به هوش کلامی نیاز دارند چون به صورت شفاهی توسط معلم توضیح‌ داده شده و به صورت نوشتاری تمرین می‌شوند. در دانشگاه یا محل کار هوش کلامی مرکز تمام فعالیت‌هایی است که باید انجام دهیم. می‌شود گفت تقریبا هیچ کاری وجود ندارد که در آن میزانی از هوش کلامی، مورد نیاز نباشد. همانطور که متوجه شدید هوش کلامی در تمام مراحل زندگی نقش موثری در برقراری ارتباط و پیشرفت درکارها ایفا می‌کند. در ادامه مشخصه‌های یک فرد با هوش کلامی بالا را بررسی می‌کنیم.

 

ویژگی‌های افراد با هوش کلامی قوی چیست؟اهمیت هوش کلامی

افرادی که‌ از بین انواع هوش، هوش کلامی قوی‌ای دارند چه در صحبت‌ها و چه در نوشته‌هایشان به‌خوبی از کلمات استفاده می‌کنند. اصولا این اشخاص کسانی هستند که شما با اشتیاق به سخنرانی‌هایشان گوش کرده و داستان‌هایی که تعریف می‌کنند را دنبال می‌کنید یا حتی بدون اینکه آن‌ها را بشناسید از نوشته‌هایشان لذت می‌برید. لغات نقطه‌ی قوت این افراد است.  از دیگر ویژگی‌های این افراد می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

– آ‌ن‌ها عموما در به خاطر سپردن اطلاعاتی که در قالب نوشته یا گفتار هستند، بسیار خوب عمل می‌کنند. 

-از خواندن و نوشتن لذت می‌برند. 

-سخنران‌های انگیزشی بسیار خوبی هستند. (مثلا آنتونی رابینز از این دسته افراد است.)

-همه‌چیز را به خوبی می‌توانند توضیح دهند.

-اکثرا از حس شوخ طبعی خوبی برخوردارند.

 این در حالیست که افرادی که از هوش کلامی بالایی بهره نبرده‌اند:

-نمی‌توانند اطلاعات خودشان را به خوبی به دیگران انتقال دهند.

-کلمات را گم کرده یا لغت مناسب را پیدا نمی‌کنند.

-هیچ‌گاه نمی‌توانند به خوبی منظورشان را برسانند.

افرادی که این نوع از هوش در آن‌ها قوی‌تر است می‌توانند نویسنده، وکیل، معلم و یا سخنران‌های بسیار موفقی شوند. چرا که می‌توانند حداکثر قدرت خودشان را برای استفاده از کلمات به کار گیرند. هوش کلامی تنها برای بدست آوردن شغل رویاییتان به شما کمک نمی‌کند بلکه باعث می‌شود که همیشه در برخورد اول تاثیر مثبتی داشته و خود را حرفه‌ای نشان دهید. علاوه بر این به شما کمک می‌کند در مصاحبه‌های کاری، رابطه‌های شخصی و یا محل کار با موفقیت عمل کنید. بد نیست بدانید هوش کلامی را می‌توان از طریق  یادگیری و‌ تمرین تقویت‌ کرد. در ادامه‌ی مقاله به نکاتی می‌پردازیم که به تقویت هوش کلامی کمک می‌کند.

 

راهکارهایی برای تقویت هوش کلامی

 

۱افزایش مطالعهافزایش مطالعه

مطالعه کردن یکی از بهترین روش‌ها برای تقویت هوش کلامی است.‌ مطمئن شوید که به اندازه‌ی کافی در موضوعات مختلف مطالعه دارید. مثلا اگر همیشه کتاب‌های روانشناسی می‌خوانید اینبار به سراغ یک موضوع دیگر رفته و کتاب تاریخی انتخاب کنید. زمانی که از نقطه‌ی امن خود خارج شده و به سراغ موضوعات جدید بروید با طیف گسترده‌ای از کلمات روبه‌رو خواهید شد که به‌ تقویت هوش کلامی شما کمک زیادی می‌کنند. البته به شرط آن که از این کلمات استفاده کنید. البته قرار نیست که حتما روزی یک کتاب بخوانیم. همین که کم کم یاد بگیریم مطالعه را به برنامه روزانه خود اضافه کنیم ‌می‌تواند قدم مثبتی برای ما محسوب شود.

 

۲هر روز، یک کلمه‌ی جدید

صدها وبسایت وجود دارد که به شما این امکان را می‌دهد که روزی یک کلمه‌ی جدید یاد بگیرید. به این صورت که هر روز یک کلمه‌ی‌جدید به‌ همراه معنی، تلفظ و … را به ایمیل شما ارسال می‌کنند. از این طریق شما می‌توانید به مرور زمان هوش کلامی خود را تقویت کنید. البته می‌توانید انتخاب کنید که این کلمات مربوط به شغل یا موضوع خاصی باشند یا خیر. همچنین شما می‌توانید بعد از مطالعه هر کتاب، کلمات جدیدی که در آن دیده‌اید را یادداشت کنید.

۳- استفاده از لغات جدید

بهترین راه برای تثبیت آنچه که یاد گرفته‌اید، استفاده از آن است. پس تنها به خواندن و یادگیری کلمات جدید بسنده نکنید. مثلا اگر دیروز کلمه‌ی جدیدی راجع‌به شغلتان یاد گرفته‌اید امروز در محل کار و‌ در صحبت با همکارهایتان از آن استفاده کنید. هرچه بیشتر از این کلمات جدید در مکالمات روزمره‌ی خود استفاده کنید به خاطر سپردن آن‌ها آسان‌تر می‌شود. به مرور زمان این کلمات به دایره‌ی لغات شما اضافه می‌شود. دایره‌ی لغات گسترده‌تر برابر است با هوش کلامی بالاتر.

کلمات جدید

۴یادداشت کلمات جدید

یادداشت کلمات جدیدی که یاد می‌گیریم راه بسیار خوبی برای به خاطر سپردن آن‌هاست. چرا که می‌توانیم کلمات را یک جا جمع کرده تا هروقت که‌ خواستیم آن‌ها را مرور کنیم. برای اینکار دفترچه‌ای تهیه کرده و هرجایی که به لغت جدیدی برخوردید که به نظرتان جالب آمد یا معنی آن را نمی‌دانستید، آن را یادداشت کنید. زمانی را برای یادگرفتن لغت جدید صرف‌ کرده و سعی کنید در صحبت‌هایتان از آن استفاده کنید. اگر کلمه‌ی جدیدی که می‌خواهید یاد بگیرید را یادداشت نکنید ممکن است بعد از مدتی آن را به طور کل فراموش کنید. پس حتما کلمات جدید را بنویسید و هر چند وقت یکبار آن‌ها را مرور کنید. برای یادگیری نحوه صحیح مرور مطالب، مقاله منحنی فراموشی ابینگهاوس را مطالعه کنید.

 

۵یادگیری فعال

اگر در زمان کتاب خواندن یا تماشای فیلمی به کلمه‌ای برخوردید که معنی آن را نمی‌دانستید حتما همان لحظه به دنبال معنی کلمه بروید. چرا که هر بار که معنی کلمه‌ی جدیدی را جست‌وجو کرده و معنی آن را یاد می‌گیرید به‌ همان میزان به شما کمک می‌کند که در آینده نسبت به اتفاقات مختلف درک و عملکرد بهتری داشته باشید. مثلا اگر هنگام کتاب خواندن به اسم یک بیماری برمی‌خورید که برای شما ناشناخته است. شما راجع به آن کلمه جست‌وجو می‌کنید و معنی آن را متوجه می‌شوید. این کار به شما‌ کمک می‌کند که‌ اگر در آینده به هر نوعی با این بیماری برخورد کردید، بهتر آن را درک کرده و عمل کنید. جالب است بدانید این کار جتی موجب تقویت هوش هیجانی شما نیز خواهد شد. 

 

۶یادگیری زبان جدیدیادگیری زبان جدید

یادگیری زبان جدید به خودی خود چالش بزرگیست. اما می‌دانستید که یادگیری زبان جدید به شما کمک می‌کند که پایه‌ی زبان مادری خودتان را تقویت‌ کنید؟ شما برای اینکه که‌ یاد گرفتن یک زبان جدید را شروع کنید باید به‌ خوبی زبان مادری خود را بشناسید. از این طریق شما به تقویت زبان و البته هوش کلامی خود کمک بزرگی کرده‌اید. یادگیری زبان‌های مختلف حافظه و هوش کلامی شما را تقویت کرده و به علاوه یک مهارت دیگر به رزومه‌ی شما اضافه می‌کند. پس به قول معروف با یک‌ تیر دو نشان زده و هم زبان جدید یاد بگیرید هم زبان مادریتان را از این طریق تقویت کنید.


دوست دارید بدانید چگونه باید بر لغات انگلیسی مسلط شد؟
پس این مقاله را از دست ندهید:

راهکارهایی برای حفظ لغات انگلیسی


۷درس دادن

به‌ هر میزان که یادگرفتن زبان جدید به تقویت هوش کلامی ما کمک می‌کند، درس دادن زبان مادری خودمان چند برابر این کار را انجام می‌دهد.

«شما هیچ چیز را به خوبی نمی‌دانید تا زمانی که آن را درس دهید» پس چرا به صورت داوطلبانه مقداری از زمان خود را صرف این کار نمی‌کنید؟  ممکن است افراد زیادی در اطراف شما باشند که بتوانید برای یادگیری زبان به آن‌ها کمک کنید. پس چه‌ کاری مفیدتر از اینکه هم به دیگران کمک کرده و هم از این طریق هوش کلامی خود را تقویت کنید.

 

۸بازی با لغات

یادگیری زمانی سرگرم کننده‌ است که در قالب بازی اجرا شود. بسته به نوع فرهنگ خودتان بازی‌ای را انتخاب کنید که در آن از لغات استفاده شود مثل حل جدول یا بازی اسم و فامیل. این بازی‌‌ با لغات کمک بسیار زیادی به تقویت هوش کلامی شما می‌کند. بهترین بخش این نوع از یادگیری این است که شما اوقات خوشی را می‌گذرانید که این بهترین نوع یادگیری محسوب می‌شود.

 

۹- روزنامه خواندنروزنامه خواندن

روزنامه‌ خواندن چه به صورت آنلاین و چه به شکل کاغذی روش بسیار خوبی است که درک شما از لغات جدید را به روش موثری به چالش بکشد. همیشه سعی کنید هر چه که خوانده‌اید را به خاطر بسپارید. کلمات جدید مربوط به موضوعات مختلف مثل سیاست، ورزش، اقتصاد و … را یاد بگیرید و در مکالمات روزمره از آن‌ها استفاده‌ کنید. و‌ مثل‌ همیشه هر زمان به‌ کلمه‌ای برخوردید که معنی آن را نمی‌دانستید، درباره‌ی آن جست‌وجو کنید.

 

۱۰درک مطلب

به جای اینکه یک متن را سریع بخوانید و به سراغ موضوع یا صفحه‌ی بعدی بروید، این عادت را در خود ایجاد کنید که متن را به آرامی خوانده و آن را برای خودتان توضیح دهید. بعد کمی وقت بگذارید و درباره‌ی آن فکر کنید. درک‌مطلب زمانی به دست می‌آید که درباره‌ی آنچه که خوانده‌اید فکر کنید. نه‌اینکه فقط از روی آن خوانده و به صفحه‌ی بعد بروید. سعی کنید آن چیزی که خواندید را برای خودتان یا دیگران توضیح دهید، از این طریق متوجه نقاط ضعف خودتان هم خواهید شد. پس برای خواندن هیچ متنی عجله نکرده و سعی کنید اول به‌ خوبی آن را بفهمید. این تمرین علاوه بر تقویت هوش، موجب افزایش درک مطلب شما هم خواهد شد. 

 

هوش کلامی؛ مطلب پایانی

خوشبختانه هوش کلامی موضوعی است که می‌توان با تمرین آن را تقویت کرد. و از مزیت‌های بی‌شمار آن بهره گرفت. پس اگر می‌خواهید تاثیر مثبتی بر روی دیگران داشته باشید، در کارتان موفق شوید،و یا روابط خوبی با دیگران ایجاد کنید با استفاده از راهکار‌های بالا هوش کلامی خود را تقویت کرده و از اهمیت آن غافل نشوید.

 

 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

5 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *