تربیت فرزندان یکی از مهمترین نکاتی است که هر زوجی پیش از بچهدار شدن باید به آن فکر کند. در واقع به عقیده من این بزرگترین باری است که بر روی دوش همه والدین قرار دارد. در کنار تمام راه هایی که برای تربیت فرزندان وجود دارد، کتابخوانی احتمالا کم هزینهترین و بی دردسر ترین آنها است. برای همین هم تصمیم گرفتیم در این مقاله شما را با برخی از بهتری کتاب های فرزند پروری آشنا کنیم. مطالعه این کتاب ها به ما کمک میکند تا با برقراری ارتباط مناسب با کودک، در تربیت او تاثیرگذارتر باشیم. همچنین با در ک بهتر انها، میتوانیم به مواردی همچون تقویت هوش هیجانی در کودکان توجه بیشتری داشته باشیم. برای همین هم توصیه میکنیم حتما مطالعه کتاب های این لیست را در اولویت خود قرار دهید.
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
تاثیر مطالعه بهترین کتاب های فرزند پروری بر تربیت فرزند
اما شاید از خودتان بپرسید که آیا اصلا کتاب خواندن تاثیری در روابط ما با فرزندتان میگذارد؟ البته! کتابخواندن همیشه یکی از ارزانترین و سریعترین روشهای یادگیری بوده و هست. برای همین هم تقریبا برای یادگیری هر مهارت یا نکتهای من همیشه کتاب را در قدم اول پیشنهاد میکنم. اما مهمترین هدیهای که خواندن این کتابها به شما میدهد اصلاح طرز فکر و درک شما نسبت به موضوع فرزندپروری است. در واقع زمانی که این کتابها را میخوانید متوجه میشوید که برای پدر یا مادر شدن باید آمادگی کامل داشته باشید. موضوعی که متاسفانه برخی والدین نسبت به آن بیاهمیتند.
برای تربیت یک فرزند سالم، ما به چیزی فراتر از پول نیاز داریم. البته پول و شرایط اقتصادی بسیار مهم هستند، اما کافی نیستند. ما باید نحوه برخورد با کودک را در موارد و موقعیتهای مختلف بفهمیم. تنها اینگونه است که میتوانیم ضمن احترام به او، رفتار و تصمیماتش را اصلاح کنیم. خوشبختانه کتاب های فرزند پروری که در این مقاله معرفی میشوند، به ما کمک میکنند تا درک درستی از این موضوع پیدا کنیم. خب، حالا نوبت به معرفی این کتابها میرسد.
همچنین بخوانید: هوش مالی برای کودکان
1- کتاب والدین صلح طلب، کودکان شاد
یکی از کتابهای بسیار مفید برای تربیت فرزندان که اتفاقا نویسنده آن هم موسس وب سایت مشهور AhaParenting است. دکتر لارا مارکهام در کتاب والدین صالح، کودکان شاد، به ما آموزش میدهد که چگونه یک ارتباط دوستانه با فرزندانمان ایجاد کنیم. به گفته او اگر ما بتوانیم چنین ارتباطی را با فرزند یا فرزندانمان ایجاد کنیم، دیگر احتیاجی به تهدید، تنبیه و یا حتی باج دادن به آنها نخواهیم داشت. این موضوع بسیار اهمیت دارد چرا که بیشتر ما در موارد مشابه تصمیم به تهدید یا تنبیه کودکان خود میگیریم. اما دکتر مارکهام به ما یاد میدهد که چگونه بدون نیاز به تنبیه یا تهدید کودکانمان، با آنها ارتباط مناسبی برقرار کنیم.
برای مثال شاید اگر کودکی داشته باشیم که خوب غذا نخورد یا تا چهار یا پنج سالگی مجبور به پوشک کردنش باشیم، یا حتی توانایی افزایش تمرکز کودک بیش فعالمان را نداشته باشیم، احتمالا حس خوبی نخواهیم داشت. حتی شاید شروع کنیم به مقایسه او با دیگران. در واقع بیشتر ما در چنین مواردی تصور میکنیم که تربیت ما یا حتی خود کودکانمان مشکلی دارد. البته بر اساس این کتاب چنین تفکری کاملا غلط است.
دلیل معرفی کتاب والدین صلح طلب، کودکان شاد به عنوان یکی از بهترین کتاب های فرزند پروری هم دقیقا همین رویکرد متفاوت نویسنده آن با افکار و اعتقادات سنتی است. به گفته دکتر مارکهام، والدین خوب هیچگاه کودکانشان را با دیگران مقایسه نمیکنند.
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
2- کتابی که آرزو میکنید والدینتان خوانده بودند
سالها پیش جایی خواندم که روانشناسان اعتقاد دارند ما تا 70 درصد موجوداتی احساسی هستیم. اما به نظر من این عدد کمتر از حد واقعی احساساتی بودن ما است! خب، شاید بپرسید این چه ربطی به کتابی که قرار است راجع به آن صحبت کنیم دارد؟ کتابی که آرزو میکنید والدینتان خوانده بودند یکی دیگر از بهترین کتاب های فرزند پروری است که مثل کتاب قبلی بر روی ایجاد ارتباط مناسب و موثر بین والد و فرزند تاکید دارد. با این تفاوت که فلیپا پری نویسنده این کتاب بر روی احساسات ما و فرزندانمان تمرکز کرده است. در واقع با خواندن این کتاب درمییابیم که در موقعیتهای مختلف چگونه باید احساسات خود را کنترل و یا بروز دهیم.
البته این موضوع در مورد کودکان هم صدق میکند. ما علاوه بر خودمان، باید به احساسات فرزندمان نیز توجه کنیم. برای همین هم نکاتی برای درک احساسات آنها در این کتاب آورده شده است. پری هم مانند مارکهام معتقد است که داشتن یک ارتباط سالم و موثر با فرزندانمان تا حد بسیار زیادی باعث کاهش بحث و دعوا بین ما و آنها میشود.
از دست ندهید: فواید کتابخوانی برای کودکان
3- کتاب چگونه با کودکم صحبت کنم که گوش کند
و چگونه گوش کنم که کودکم صحبت کند؟! ارتباط و گفتمان یکی از مهمترین دغدغههای بشر مدرن است. ما انسانهای به ظاهر بالغ در بسیاری موارد هنگام مکالمه یا گفتگو باهم دچار مشکل میشویم. یا حتی خیلی وقتها به دلیل ضعف خود در این موضوع، جرات یا توان گفتن برخی مطالب را نداریم. دلیلش هم این است که از کوکی خوب صحبت کردن و خوب گوش دادن را یاد نگرفتیم. کتاب چگونه با کودکم صحبت کنم که گوش کند و چگونه گوش کنم که کودکم صحبت کند نوشته ادل فیبر و الین مازلیش است. این کتاب به ما نشان میدهد که چگونه با اصلاح نحوه صحبت کردن خود با فرزندانمان، ارتباط بهتری با آنها برقرار کنیم.
خیلی وقتها سرزنش کردن یا داد زدن سر کودک تاثیر منفی و برعکسی روی رفتار او دارد. یادگیری نحوه صحبت با کودک میتواند تا حد زیادی به ما در تربیت و پرورش او کمک کند. البته به شرطی که از دستورالعملهای گفته شده در این کتاب پیروی کنیم.
بیشتر بخوانید: تقویت هوش کلامی کودکان
4- کتاب لذت بدون خوشی
کتابی متفاوت اما مهم. به نظر من کتاب لذت بدون خوشی یک یاز بهترین کتاب های فرزند پروری است. در واقع این کتاب از دید دیگری به مقوله پرورش و تربیت فرزندان نگاه کرده است. همانطور که در همین مقاله هم دیدید، بیشتر کتابهای این حوزه درباره تاثیر رفتار و تفکرات ما والدین بر روی فرزندانمان است. اما هیچکدام از این کتابها تاکنون درباره تاثیری که کودکان بر زندگی ما میگذارند ننوشتهاند. اما جنیفر سنیور نویسنده کتاب لذت بدون خوشی با دقت این موضوع را بررسی کرده است.
او چالشهای فرزندپروری و اصلا بچه دار شدن را به صورت بخش بخش و به ترتیب برای والدین بیان میکند. البته نه برای اینکه آنها را از بچهدار شدن منصرف کند. بلکه برای اینکه بتواند دید بهتری از این موضوع به آنها ارائه کند. همچنین وقتی از قبل با چنین چالشهایی آشنا باشیم، توانایی ما در کنترل موقعیت و توانمان برای تربیت بهتر فرزندانمان افزایش پیدا میکند. میترا دانشور این کتاب را در ایران ترجمه و انتشارات پندار تابان آن را منتشر کرده است.
همچنین بخوانید: تقویت حافظه در کودکان
5- کتاب شادترین کودک محله
یکی از بهترین کتابها برای تربیت کودکان نوپا که بدون شک در لیست ما قرار میگیرد. متاسفانه بسیاری از والدین توجه چندانی به نحوه تربیت فرزند خود در این سنین ندارند. برای همین هم کودک آنها از برخی موارد بسیار مهم محروم میشود. اما هاروی کرپ نویسنده این کتاب سعی کرده نکاتی را به ما آموزش دهد که به تربیت کودکانمان کمک میکند. این نکات همچنین فضای شادتر و آرامتری را بین ما و فرزندمان به وجود میآورد.
هاروی کرپ به ترتیب مطالب و نکات خود را بیان میکند. او ابتدا به سراغ رفتارهایی که از کودکان این گروه سنی سر میزند میرود و آنها را بررسی میکند. او همچنین دلیل اینکه تحمل چنین رفتارهایی برای والدین دشوار است را بررسی کرده است. سپس او به ما نحوه ارتباط برقرار کردن با کودکان نوپا را میآموزد.
او در ادامه به ما در سه مرحله و با سه چراغ نحوه رفتار صحیح را میآموزد:
سبز: تقویت رفتارهای صحیح
زرد: دوری از رفتارهای بد
قرمز: جلوگیری از رفتارهای غلط و غیرقابل قبول
در نهایت هم نکاتی را یاد میگیریم که به ما در اجرا کردن این موارد کمک میکنند. انتشارات کتاب پنجره شادترین کودک محله را با ترجمه طاهره براقچی منتشر کرده است. شما هم میتوانید با کلکی بر روی لینک زیر خلاصه این کتاب را دانلود و مطالعه کنید.
بیشتر بخوانید: معرفی و خلاصه کتاب شادترین کودک محله
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
6- کتاب کلید های فرزند پروری آسان و شاد
به پدر و مادر، ببخشید، به فرزند خود احترام بگذارید! بله، شاید انتظار این جمله را نداشتید، اما مطمئنن با خواندن این کتاب نظرتان در موردش عوض میشود. حیف بود اگر در کنار تمام صحبتهایی که درباره بهترین کتاب های فرزند پروری کردیم، کتابی را که درباره خود کودکان است معرفی نکنیم. کتاب کلیدهای فرزندپروری آسان و شاد اثر جنت لنزبری است. فردی که دیدگاه نو و نکات آموزشی او نظر بسیاری از متخصصین را هم به خودش جلب کرده است. این کتاب کاری میکند تا شما از پدر و مادر بودن خودتان لذت ببرید.
کلیدهای فرزندپروری آسان و شاد به ما نشان میدهد که هر کودک موهبی خاص و منحصر به فرد است. برای همین هم او به والدین آموزش میدهد که چگونه با دوری از نگاههای غلط و کمک گرفتن از اصول انسانی، روش تربیتی مناسبی را برای فرزند دلبندشان انتخاب کنند. استفاده از این نکات به ما کمک میکند تا درک بهتری از کودک خود داشته باشیم. در نتیجه میتوانیم کنترل، تربیت، تاثیرگذاری و از همه مهمتر رابطه بهتری با فرزندمان داشته باشیم. نکته جالب اینکه مترجم این کتاب به سبب آشنایی با موضوع تربیت کودکان، توانسته ترجمه خوبی از این کتاب داشته باشد. خانم بهیه وحیدی این کتاب را ترجمه و نشر بعثت آن را منتشر کرده است.
بهترین کتاب های فرزند پروری ؛ سخن پایانی
همانطور که دیدید تربیت فرزندان به عوامل مختلفی بستگی دارد. در این بین ما سعی کردیم شما را با 6 مورد از بهترین کتاب های فرزند پروری آشنا کنیم. پس حتما آنها را مطالعه کنید و به کمک نکات درونشان فرزند خود را تربیت کنید.
2 پاسخ
یه کتاب دیگه که به نظر من بینظیره . کتاب والدمتفکر کودک متفکر نویسنده میرناشر هستش که خیلیییس خوبه و کتاب دیگه والدین فوق العاده چطور عمل میکنن نویسنده هچ اریکا رایشر هستش
و هوش هلطفی دانیل گلمن رو هم والدین باید بخونن به نظر من
خیلی ممنونم از نظرتون