H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

سالی چند کتاب بخوانیم

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

سالی چند کتاب بخوانیم

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

سالی چند کتاب بخوانیم + مطالعه بیشتر در چند گام

فهرست مطالب

قرار گرفتن در جمع‌های فرهیخته و در میان افراد کتابخوان بدون شک حس فوق‌العاده‌ای خواهد داشت. از به اشتراک گذاشتن تجربیات خود از مطالعه کتاب‌های مختلف گرفته، تا نقد و بررسی آثاری که مشترکا مطالعه کرده‌اید. اما در کنار همه این موارد، اتفاقی که می‌تواند بیش از سایرین برای شما جذاب باشد برگزاری یک چالش کتابخوانی است. امروز قصد دارم تجربه شخصی خودم را از شرکت کردن در یک چالش کتابخوانی با شما به اشتراک بگذارم.در واقع من و دوستان کتابخوانم تصمیم گرفتیم ببینیم می‌توانیم سالی چند کتاب بخوانیم و در پایان سال چقدر نگرش ما نسبت به اتفاقات اطرافمان تغییر می‌کند. برای همین هم چنین چالشی را به راه انداختیم. اگر دوست دارید بدانید چگونه باید کتاب بخوانیم و اصلا چه تعداد کتاب را می‌توان در طول یک سال مطالعه کرد، این مقاله هوش برتر ایرانیان را از دست ندهید. 

چالش سالی چند کتاب بخوانیم

شروع چالش سالی چند کتاب بخوانیم

بعد از این که قرار شد با دوستانم این این چالش را شروع کنیم، هر کدام تعداد مشخصی از کتاب‌ها را برای مطالعه کردن تا پایان سال انتخاب کردیم. هدف من این بود که هفته‌ای یک کتاب بخوانم. با توجه به تسلط و آشنایی با روش های تندخوانی، مطمئن بودم که توانایی انجام چنین کاری را دارم. پس خواندن ۵۲ کتاب تا آخر سال تبدیل به هدف من شد. دوستان دیگرم هم از ۱۰ تا ۴۳ کتاب برای خود هدفگذاری کردند. 

بعد از این مرحله اما نوبت به آن رسید که مشخص کنیم چه کتاب‌‌هایی را قرار است در طول این مدت بخوانیم. همه ما سعی کردیم که تقریبا ۷۰ تا ۸۰ درصد کتاب‌‌هایی که قصد داشتیم در طول سال آینده مطالعه کنیم را مشخص کنیم. آن ۲۰ بقیه را هم به کتاب‌هایی اختصاص دادیم که ممکن بود در طول این مدت به یکدیگر پیشنهاد کنیم. 

در پایان هم قرار شد که در تاریخ مشخصی چالش را شروع کنیم و در پایان هر ماه گزارش دهیم که هر کدام کجای هدفگذاری خودمان هستیم. چنین چیزی در یک گروه ۶ نفره می‌توانست موجب ایجاد حس رقابت شود. رقابتی که به بهترین و سالم‌ترین شکل ممکن قرار بود اتفاق بیفتد. اما خود من برای اینکه بفهمم سالی چند کتاب می‌توانم بخوانم برنامه خاصی برای خود تنظیم کردم. در واقع من از برخی استراتژی‌ها استفاده کردم که در ادامه آن‌ها را با شما به اشتراک خواهم گذاشت. 


بیشتر بخوانید: روش های مطالعه موثر 


استراتژی‌های من!

فارغ از بحث رقابت و کل کل دوستانه‌ای که با دوستانم داشتم، من به دنبال این بودم که به بهترین شکل خود را به چالش بکشم. به همین دلیل هم قصدم این بود که با استفاده از روش‌های مختلف هر طور که هست شرایط کتابخوانی را برای خود فراهم کنم. نتیجه این بود:

استفاده از کتاب‌های صوتیکتاب صوتی

خب مسلما من بخش مهمی از زندگی زورمزه خود را در حال رفت و آمد بودم. برای همین هم تصمیم گرفتم این تهدید را به فرصت تبدیل کنم و در این زمان‌ها به کتاب‌های صوتی گوش کنم. گوش دادن به کتاب صوتی تجربه بی‌نظیری است که بعد از چند بار استفاده از آن تقریبا نمی‌توانید آن‌را کنار بگذارید. من برای این کار تصمیم گرفتم که کتاب‌های انگلیسی را از وبسایت Librivox و کتاب‌های فارسی را هم با استفاده از فیدیبو گوش کنم. به این ترتیب تقریبا هیچ محدودیتی در پیدا کردن کتابی که به دنبال آن بودم نداشتم. 

کتاب‌های الکترونیک آنقدرها هم بد نیستند

ممکن است شما از PDF ها فراری باشید. راستش را بخواهید من هم اوایل همین مشکل را داشتم. در واقع من هیچوقت نمی‌توانستم به کتابی به جز نسخه چاپی آن ارتباط برقرار کنم. اما این اشتباه باید متوقف می‌شد. مطالعه دروس دانشگاه تا حد زیادی باعث شد که رابطه من با کتاب الکترونیک بهتر شود. به همین دلیل هم تصمیم گرفتم مطالعه پی دی اف را هم در برنامه ریزی خود لحاظ کنم. چرا؟ چون اینگونه حتی اگر یک روز هندزفری یا هدفون خود را فراموش می‌کردم، می‌توانستم روی گوشی تلفن همراهم و در مترو و اتوبوس مطالعه کنم. 

کتاب خریدم! خرید کتاب

بعد از اینکه برخی کتاب‌های مورد علاقه خود را به شکل پی دی اف یا صوتی دانلود کردم، نوبت به آن رسید که به سراغ بقیه آن‌ها بروم. لیست خود را برداشتم و به دنبال کتاب‌هایی که در آن وجود داشتند از این کتابفروشی به آن کتابفروشی راه افتادم. قبلا و در مقاله رعایت اصول مطالعه صحیح به شما گفتیم که خرید کتاب چگونه می‌تواند باعث شود که ما بیشتر کتاب بخوانیم. کتاب‌های مورد نیازم را بعد از یک نصف روز خریدم و به خانه برگشتم. فردا قرار بود که چالش آغاز شود!

خداحافظ تلویزیون

مهمترین استراتژی که در این مدت پیش گرفتم کاهش میزان تلویزیون نگاه کردن بود. در واقع هر کدام از ما برای اینکه بتوانیم بفهیم سالی چند کتاب می‌توانیم بخوانیم باید همین کار را انجام می‌دایدم. در این بین مهمترین برنامه تلویزیونی که از برنامه من خارج شد اخبارها بودند. گوش دادن بیش از حد به اخبار باعث افزایش استرس و کاهش تمرکز شما می‌شود. برای همین هم تصمیم گرفتم برای افزایش تمرکز هنگام مطالعه، از تلویزیون دوری کنم. اما این تمام ماجرا نبود. اگر تماشای تلویزیون تا این اندازه مضر است، پس با فیلم و سریال‌های مورد علاقه‌ام هم باید همین کار را انجام دهم.

گرچه این جوابی نیست که شما دوست داشته باشید بشنوید، اما باید بگویم که بله، شما باید تمشای بیش از حد این آثار را هم از برنامه خود خارج کنید. اما پیشنهاد من به شما این است. بهتر است به جای فیلم یدن، ابتدا کتابی که در مورد یک فیلم نوشته شده را پیدا کنید. اگر بعد از مطالعه کتاب فیلم آن‌را تماشا کنید، خواهید دید که چقدر این کار برای شما لذتبخش تر خواهد بود. مثلا خود من در این مدت ابتدا کتاب “کشتن مرغ مقلد” از هارپر لی را ابتدا مطالعه کردم. بعد از اتمام کتاب، ترجیح دادم که فیلمی که در رابطه با آن ساخته بود را هم ببینم. تجربه فوق‌العاده‌ای که به همه شما توصیه می‌کنم. 

برنامه برای درس خواندن

نوشتن یک برنامه روزانه

بعد از اینکه تمام این مراحل را طی کردم، نوبت به آن رسید که یک برنامه روزانه برای خودم بنویسم. این برنامه تقریبا از دو بخش تشکیل میشد. بخش اول مطالبی بود که من قرار بود طی ماه آینده مطالعه کنم. من تمام کتاب‌هایی که قرار بود هر ماه بخوانم را لیست می‌کردم. سپس هر شب قبل از خواب برای روز بعد خود برنامه ریزی می‌کردم تا آن بخش از کتاب را که قرار بود بخوانم را مطالعه کنم. این کار باعث می‌شد که من علاوه بر اینکه مسیر یک ماهه خودم را بدانم، هر روز را بر اساس کارهای فردای خود برنامه ریزی کنم. اینگونه برنامه من انعطاف پذیری بیشتری داشت. 

به طور میانگین، افراد مختلف در سراسر جهان سالی ۱۲ کتاب مطالعه می‌کنند.

نتایج چالش سالی چند کتاب بخوانیم

سال ۹۷ تمام شد و من زمان چالش من و دوستانم هم به پایان رسید. خب، حدس می‌زنید من چند کتاب از ۵۲ کتاب که ابتدای سال هدفگذاری کرده بودم را با موفقیت مطالعه کردم؟ شاید پیش خودتان فکر کنید ه من لاف می‌زنم، اما من در طول این یک سال ۵۴ جلد کتاب خواندم! این یعنی حتی دو کتاب بیشتر از چیزی که برایش هدفگذاری کرده بودم. اگر قبل از شروع چالش کسی از من می‌پرسید که آیا قادر هستم چنین کاری را انجام دهم یا نه، جواب من حتما منفی بود. اما زمانی که مطالعه به بخشی از زندگی شما تبدیل شود، دیگر دل کندن از آن آسان نحواهد بود. مهترین کاری که باید انجام بدهید این است که خود و توانایی‌های درونتان را باور داشته باشید. آنگاه جابجا کردن هر رکوردی برای شما آسان خواهد بود.

راز موفقیت من چه بود؟موفقیت در سالی چند کتاب بخوانیم

قبل از اینکه به سراغ عوامل موفقیت من برویم، بگذارید درباره سایر دوستانم که در این چالش بودند صحبت کنیم. نکته جالب این بود که یکی از دوستان من با وجود اینکه تنها ۱۳ کتاب را برای مطالعه در سال انتخاب کرده بود، اما در پایان موفق شد که ۲۴ کتاب مطالعه کند. این یعنی ۱۱ کتاب بیشتر از هدفی که داشت. اصلی‌ترین دلیل موفقیت او در چالش سالی چند کتاب بخوانیم ثبات بود. او از روز اول و با توجه به برنامه ریزی خودش مطالعه کردن را شروع کرد. نیتجه این شد که خیلی زود ۱۳ کتابی که مدنظرش بود را مطالعه کرد و حالا او مانده بود و عادات صحیح کتابخوانی که درونش به وجود آمده بود. برای همین هم تصمیم گرفت کتاب‌های بیشتری را در مدت باقی مانده مطالعه کند. ثبات دقیقا مهمترین عامل موفقیت من هم بود. 

از ثبات که بگذریم به برنامه ریزی می‌رسیم. یک برنامه مناسب به همان اندازه مهم است که عمل کردن به آن. پس وقتی برنامه دارید که فردا ۲۰ دقیقه را به مطالعه کردن بپردازید، هر طور که شده این کار را انجام دهید. علاوه بر این سعی کنید برنامه شما به قدری مشکل نباشد که در اجرای آن به مشکل بر بخورید. 

راز موفقیت بعدی اما انتخاب کتابهاست. به جای اینکه صرفا به خاطر کل کل با دیگران کتاب‌هایی را انتخاب کنید که هیچ تناسبی با سلیقه شخصی شما ندارند، بهتر است به سراغ آن‌هایی بروید که واقعا خودتان هم از مطالعه‌شان لذت می‌برید. دانستن اینکه چگونه از مطالعه کردن لذت ببریم کار سختی نیست. البته به شرطی که کتابی که در دست داریم واقعا انتخاب خودمان باشد.  


بیشتر بخوانید: عادات غلط مطالعه 


 

شما و چالش سالی چند کتاب بخوانیمسالی چند کتاب بخوانیم نکات

اما حالا که با پستی و بلندی‌های این چالش آشنا شدیم، نوبت به آن می‌رسد که برخی نکات که به شما در اجرای این چالش کمک خواهند کرد را بیان کنیم. دانستن این نکات به شما کمک می‌کند تا بدون دغدغه فکری از پس این چالش بربیایید. 

۱- هدفگذاری مناسب داشته باشید

فراموش نکنید که همه ما یکسان نیستیم. پس قاعدتا سرعت مطالعه و زمانی که برای مطالعه کردن در اختیار داریم هم با هم متفاوت است. هیچ کس از شما انتظار ندارد که هفته‌ای یک کتاب بخوانید. پس در درچه اول این تفکر را از ذهنتان دور بریزید. گاهی وقت‌ها ما اهداف بسیار بزرگی را انتحاب می‌کنیم. اهدافی که رسیدن به آن‌ها خارج از توانایی ماست.

۲- به دنبال پز دادن نباشید!

متاسفانه هدف برخی افراد از شرکت کردن در این چالش‌ها این است که جلوی دیگران با کتاب‌هایی که وانده (یا نخوانده‌اند!) پز بدهند. در حالی که چنین چیزی با منطق و طبیعت مطالعه و کتاب خواندن در تضاد است. هدف من و دوستانم از به راه انداختن چالش سالی چند کتاب بخوانیم این بود که فرهنگ و میل به کتاب خوانی را در خود افزایش دهیم و چیزهای جدیدی یاد بگیریم. در چنین شرایطی اینکه چند کتاب خوانده باشید عملا بی‌اهمیت خواهد شد. چیزی که اهمیت داشت میزان چیزهای جدیدی است که مطالعه این کتاب‌ها یاد میگیرید. پس سعی کنید تا جایی که می‌توانید از مطالب موجود در هر کتاب استفاده کنید. 

۳- خلاصه نویسی کنید

اگر دوست دارید هرچه بیشتر مطالب را به ذهن خود بسپارید و آن‌ها را یاد بگیرید، بهتر است که حتما در پایان هر روز، خلاصه مطالبی را که مطالعه کرده‌اید بنویسید. مثلا اگر قرار است شبی نیم ساعت مطالعه کنید، بعد از تمام شدن آن ۳۰ دقیقه، ۵ دقیقه را نیز به نوشتن خلاصه مطالب اختصاص دهید. حتی اگر در حال مطالعه یک رمان هستید هم خلاصه نویسی به درد شما خواهد خورد. این کار باعث می‌شود شما با شخصیت‌ها و داستان رمان بهتر ارتباط برقرار کنید. 

مطالعه کردن

۴- خودتان را با کسی مقایسه نکنید

یکی از مشکلاتی که در چنین چالش‌هایی پیش می‌آید کل کل‌های بچگانه است. رقابت کردن اصلا چیز بدی نیست، اصلا چه چیزی بهتر از رقابت کردن بر سر اینکه چه کسی بیشتر کتاب بخواند؟اما این رقابت هم باید سالم باشد. به همین دلیل بهتر است که به جای اینکه به دنبال این باشدی که حتما از دوستتان بیشتر کتاب بخوانید، روی کار خود تمرکز کنید. مثلا تفاوت من که سالهاست با دانش تندخوانی آشنا شده‌ام با یک فرد که با این دانش آشنا نیست بسیار زیاد است. من ممکن است با سرعت میانگین ۸۰۰ کلمه در دقیقه مطالعه کنم. در حالی که شاید این عدد برای شمایی که با تندخوانی آشنایی ندارید ۲۰۰ کلمه در دقیقه باشد. پس قبل از مقایسه، سعی کنید مهارت‌های لازم را کسب کنید. 


برای آشنایی بیشتر با محصول تندخوانی فوق پیشرفته تایفون کلیک کنید


سالی چند کتاب بخوانیم ؛ سخن پایانی

فراموش نکنید که هدف اصلی این چالش‌ها افزایش سطع یادگیری افراد است. پس به شما هم توصیه می‌کنیم حتی اگر یک کتاب هم در طول این چالش مطالعه کردید، از مطالب همان کتاب بهترین استفاده را ببرید. راستی، از آخرین دفعه که کتابی مطالعه کرده‌اید چقدر می‌گذرد؟ 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

7 پاسخ

  1. بسیار عالی 👌🏻
    توضیحات کاربردی و مفیدی بود و البته ایده چنین چالشی هم جای تحسین داشت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *