H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

چگونه بدون استرس درس بخوانیم

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

چگونه بدون استرس درس بخوانیم

مشخصات:

دانلود فایل :

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

چگونه بدون استرس درس بخوانیم ، مطالعه بدون اضطراب

فهرست مطالب

اگر شما هم هنگام درس خواندن دچار استرس می‌شوید بد نیست بدانید که اکثر دانش‌آموزان استرس دارند. تکالیف، درس‌های جدید و امتحانات درحال انباشته شدن هستند. به همین خاطر استرس شما روز به روز بیشتر می‌شود و آرزو می‌کنید که ایکاش می‌توانستید کاری برای آن انجام دهید! هنگام یادگیری چیزهای جدید و گذراندن یک دوره، فشار مضاعفی به شما وارد می‌شود. شما می‌خواهید یک نمره خاص را برای قبولی کسب کنید و همین می‌تواند استرس‌زا باشد. همچنین فرایند یادگیری زمان زیادی می‌برد و تعادل آن با سایر مسئولیت‌هایتان در زندگی، می‌تواند دشوار باشد. اما در این مقاله به کمک راهکارهایی که برای افزایش تمرکز و کنترل ذهن به شما می‌آموزیم، یاد می‌گیریم که چگونه بدون استرس درس بخوانیم و خیالمان را از قبولی در آزمون‌های مختلف راحت کنیم. 

 

عوامل استرس دانش‌آموزان

  1. دانشگاه/مدرسه
  2. تکلیف شب
  3. فعالیت‌های فوق برنامه
  4. تغییر (فارغ‌التحصیلی، مهاجرت، زندگی مستقل)
  5. روابط
  6. کار

استرسی شدن

استرس چیست و چگونه می‌توانیم بدون استرس درس بخوانیم

استرس یک پدیده طبیعی است که همه افراد را تحت‌تاثیر قرار می‌دهد. دو نوع استرس وجود دارد که هر کدام مجموعه‌ای از علائم خاص خود را دارند. اولین مورد «استرس مفید» شناخته می‌شود که می‌تواند انگیزه‌ای برای درس خواندن باشد. دومین مورد «پریشانی» است. خب، ما باید نگران پریشانی باشیم و سعی کنیم آن را از خود دور نگه داریم؛ زیرا می‌تواند تأثیرات عاطفی و جسمی داشته باشد. همچنین بر عملکرد تحصیلی شما تاثیر منفی می‌گذارد. خوشبختانه، پریشانی قابل کنترل است.

 درواقع چند روش وجود دارد که می‌توانید با عملی کردن آنها، بدون استرس درس بخوانید و نمرات مدنظر خود را در امتحانات کسب کنید. در ادامه مقاله راهکارهایی را برای پاسخ به سوال چگونه بدون استرس درس بخوانیم بررسی خواهیم کرد.


همچنین بخوانید: روش های غلبه بر استرس


 

 یک برنامه 40 دقیقه‌ای بنویسید

برای مغز انسان دشوار است تا مدت طولانی روی یک چیز تمرکز کند. به همین خاطر تمرکز 40 دقیقه‌ای در یک زمان و استراحت 20 دقیقه‌ای ما بین آن، بهترین راه برای درس خواندن یا نوشتن یک مقاله است. با این حال مطمئن شوید که از آن 20 دقیقه عاقلانه استفاده می‌کنید تا به ذهن و بدن خود اجازه استراحت دهید. 

یک فنجان چای بردارید، کمی پیاده‌روی کنید تا چشمانتان از صفحه نمایش و کتاب‌ها برداشته شود یا حتی حرکات کششی انجام دهید. فراموش نکنید که در این تایم استراحت، سراغ شبکه‌های اجتماعی یا بازی‌های کامپیوتری نروید؛ زیرا بدون شک ساعت‌ها درگیر خواهید شد! این راهکار به رفع استرس شب امتحان هم کمک زیادی می‌کند.

غذای سالم

غذاهای سالم بخورید

خوب غذا بخورید تا استرس کمتری داشته باشید! کلاس‌های معمولا از ساعت 7 یا 8 صبح شروع می‌شود؛ بنابراین شما باید همیشه روز را با یک صبحانه خوب شروع کنید. جودوسرپرک و شیر  با میوه‌های فصلی یا یک بشقاب سبزیجات با تخم‌مرغ می‌تواند بهترین صبحانه باشد.  یک رژیم غذایی متعادل به شما این امکان را می‌دهد تا در طول روز انرژی‌تان را حفظ کنید. خوردن یک رژیم غذایی سالم ساده است؛ زیرا تقریبا در هر جایی سالاد پیدا می‌شود. از طرفی رستوران‌ها و کافه‌ها انواع غذاهای خوشمزه و سالم را در منوی خود دارند. البته هیچ چیز بهتر از غذای خانگی نیست. 

فراموش نکنید که میوه‌ها و سبزیجات را در رژیم غذایی خود بگنجانید. نوشیدن آب کافی نیز برای سلامتی شما مهم است. ممکن است متوجه نباشید؛ اما رژیم غذایی می‌تواند توان ذهنی شما را افزایش یا کاهش دهد. برای انتخاب منابع غذایی مناسب می‌توانید از مقاله برای تمرکز حواس چه بخوریم استفاده کنید. با داشتن یک رژیم غذایی سالم، بدون استرس درس بخوانید و از آن به عنوان یک نیروی کمکی بهره بگیرید. 

 

زمان را مدیریت کنید

تهیه یک جدول زمانی مطالعاتی ضروری است. در اینصورت می‌توانید بدون استرس درس بخوانید و از زمان نهایت بهره را ببرید. برنامه‌ریزی برای مطالعه از یک هفته یا یک ماه قبل ایده‌آل است؛ زیرا دقیقا می‌دانید چه کاری را باید انجام دهید و زمان کافی برای پوشش همه چیز خواهید داشت.

حتی اگر زمان کمتری نسبت به زمان موردنیاز داشته باشید؛ تهیه یک جدول زمانی به شما کمک می‌کند تا مهمترین موارد را در زمان باقیمانده خود بگنجانید. برای استراحت و فعالیت‌های آرامش‌بخش نیز وقت بگذارید و آن‌ها را با هم ترکیب کنید تا کل روز را صرف یک موضوع نکنید؛ زیرا خسته خواهید شد!

حواس پرتی

حواس‌ پرتی ممنوع

اگرچه شاید غیرممکن به نظر برسد؛ اما برای بدون استرس درس خواندن، باید فاصله گرفتن از فیسبوک و اینستاگرام نیز در نظر گرفته شود. به یاد داشته باشید که لحظه «من یک لحظه این نوتیفیکیشن را بررسی می‌کنم» می‌تواند ساعت‌ها شما را در دام شبکه‌های اجتماعی گرفتار کند. بنابراین در طول مطالعه، تلفن خود را خاموش کنید. اجتناب کامل از شبکه‌های اجتماعی (حتی برای چند ساعت) به شما کمک می‌کند تا تمرکز کنید و گرفتار افکار منفی نشوید. از طرفی چرا می‌خواهید به عکس‌ دوستانتان در حال تفریح ​​در اوقات فراغت نگاه کنید، در حالیکه خودتان باید درس بخوانید؟

اگر نمی‌توانید تلفن همراه خود را خاموش کنید، پس شبکه‌های اجتماعی را از تلفن خود حذف کنید. همچنین یک مسدودکننده وبسایت مثل Blocksite روی گوشی خود نصب کنید تا حتی نتوانید به سایت‌هایی که حواس شما را پرت می‌کنند دسترسی داشته باشید. 


همچنین بخوانید: مدیریت ذهن و کنترل افکار


 

چگونه با آرامش و بدون استرس درس بخوانیم

وقتی بدن شما تحت استرس است، ممکن است نتوانید به خوبی فکر کنید. تمرینات تنفسی، روشی سریع برای آرام شدن است. آنها را می‌توان تقریبا در هر مکانی انجام داد تا در عرض چند دقیقه، استرس از بین برود. نتایج نشان داده است که این حرکات، به طور قابل توجهی برای کاهش اضطراب شدید و بدون استرس درس خواندن، موثر هستند. تا زمانی که آرام نباشیم نمی‌توانیم بفهمیم که چگونه بدون استرس درس بخوانیم و مطالب را به خوبی یاد بگیریم.

مهم نیست که چقدر مشغله دارید؛ زیرا مراقبت از خود یک الزام است. کارهایی همچون تنفس عمیق، مدیتیشن، رژیم غذایی سالم و متعادل، ورزش و غیره تجمل نیستند. تمام آنها به رفاه کلی شما کمک می‌کنند. برنامه‌ریزی برای استراحت و ریکاوری ضروری است. برای مثال می‌توانید تنها به پیاده‌روی بروید تا از آرامش و خلوت طبیعت لذت ببرید. همچنین گوش دادن به موسیقی هم کمک می‌کند تا آرام شوید.

خواب و چگونه بدون استرس درس بخوانیم

خواب خود را تنظیم کنید

این کار بسیار دشوار خواهد بود؛ زیرا شما یک دانش‌آموز هستید. با این حال هر شب به رختخواب رفتن تقریبا در یک زمان مشخص، راهی بی‌خطر برای بهبود کیفیت خواب شما است. یک برنامه روتین قبل از خواب نیز توصیه می‌شود تا بدن بداند در شرف خواب است و بتواند با آمادگی استراحت کند.

تمام وسایل الکترونیکی را حداقل 30 دقیقه قبل از رفتن به رختخواب خاموش کنید و از درس خواندن روی تخت خودداری کنید؛ زیرا دوباره احساسات منفی مانند استرس در وجودتان ایجاد خواهد شد. همچنین تحقیقات نشان دادن است که چرت زدن در طول روز، فواید زیادی دارد.

اگر به شارژ سریع نیاز دارید، سعی کنید 20 دقیقه چرت بزنید. خوابیدن بیشتر از این مدت می‌تواند بیدار شدن را سخت کند و کسل شوید. درنهایت همه چیز بستگی به این دارد که چه چیزی برای شما بهتر است تا بتوانید بدون استرس درس بخوانید.


بیشتر بخوانید: فواید سحرخیزی


 

 مصرف میان وعده اشکالی ندارد

مصرف غذاها و نوشیدنی‌های سرشار از قند یا کافئین تنها استرس شما را افزایش می‌دهند. درعوض سعی کنید بدن خود را با غذاهای مغذی تامین کنید تا به شما کمک کند آرام بمانید و مغزتان را تقویت کنید. زغال اخته، شکلات تلخ و پسته از جمله بهترین (و خوشمزه‌ترین) میان وعده‌ها برای بهبود حس و حال هستند.

تخمه کدو و آفتابگردان نیز سرشار از منیزیم هستند که به تنظیم احساسات کمک می‌کند. همچنین می‌توانید از میوه‌های خشک و طبیعی هم استفاده کنید. البته خوردن بیش از حد هر چیزی باعث می‌شود تا احساس تنبلی و کسلی کنید؛ بنابراین تعادل را در خوردن حفظ کنید.

نتایج نشان داده است کسانی که بعد از انجام یک کار استرس‌زا، چای سیاه یا سبز می‌نوشند میزان کمتری هورمون استرس کورتیزول تولید می‌کنند. پس هروقت هنگام درس خواندن احساس کردید که استرس دارید، بدون معطلی کتری را روی گاز بگذارید!

ورزش کردن

فعالیت بدنی داشته باشید

ورزش باعث افزایش ترشح اندورفین در مغز شما می‌شود. اندورفین‌ نقش مهمی در کاهش استرس دارد؛ زیرا انتقال‌دهنده‌های عصبی هستند که سلامت روان شما را بهبود می‌بخشند. بنابراین اگر پس از یک روز پر استرس ورزش کنید، به تدریج تنش‌ها، ناامیدی‌ها و نگرانی‌هایی که در طول روز احساس می‌کردید از بین می‌رود. گذشته از آن، نقش ورزش در یادگیری بسیار پررنگ است. به همین دلیل هم می‌تواند به ما در پاسخ به سوال چگونه بدون استرس درس بخوانیم کمک بسیاری کند. 

استرس شما را در زمانی که باید بخوابید بیدار نگه می‌دارد؛ اما با ورزش منظم دوباره می‌توانید بخوابید. ماهیچه‌ها یکی از اعضای بدن هستند که در هنگام استرس دچار تنش می‌شوند. جلسات تمرینی منظم باعث می‌شود تا روی عضلاتی که در نتیجه استرس دچار تنش شده‌اند کار کنید.

هنگام ورزش مغز شما روی دستیابی به هدف تمرین ورزشی متمرکز شده است و فضای کمی برای ایجاد استرس باقی می‌گذارد. شما احساس شادی و سلامت بیشتری خواهید داشت؛ زیرا سبک‌تر شده‌اید یا دیگر اصلا نگران نیستید. پس هرچه فعالیت بدنی بیشتری داشته باشید، با استرس کمتری درس خواهید خواند.

 

 

صحبت کنید

صحبت کردن و چگونه بدون استرس درس بخوانیم

به قول معروف: «مشکل مشترک، مشکل نصف شده است!» هنگامی که برای درس و امتحانات خود استرس دارید، ممکن است فشار غیرقابل تحملی را تجربه کنید. صحبت کردن با همسالان خود درمورد شرایطی که دارید، یک راه عالی برای کنترل استرس است. حتی ممکن است متوجه شوید که آنها هم احساس مشابه شما را دارند.

پس از درس خواندن کمی استراحت کنید و با یک دوست یا والدین تماس بگیرید تا درمورد مشکلات تحصیلی خود صحبت کنید. مطمئن باشید که پس از ابراز نگرانی‌های خود، احساس بسیار بهتری خواهید داشت و تلفن را با تمرکز و انگیزه دوباره‌ قطع خواهید کرد.

البته فراموش نکنید که هیچ جایگزینی برای مکالمه رو در رو وجود ندارد. اگر هنگام درس خواندن استرس زیادی دارید، یک همراه درسی پیدا کنید یا عضو یکی از گروه‌های مطالعاتی دانشگاه شوید. درس خواندن در کنار دیگران، خلق و خوی شما را بهبود می‌بخشد و کمتر درگیر شبکه‌های اجتماعی، خیالبافی یا استرس درمورد امتحانات خواهید بود.

 

چگونه بدون استرس درس بخوانیم ؛ جمع‌ بندی

چگونه بدون استرس درس بخوانیم

درنهایت دو نکته برای اینکه چگونه بدون استرس درس بخوانیم وجود دارد. اول اینکه وقتی مشکل درسی پیش می‌آید، آیا تمایل دارید فکر کنید که فاجعه رخ داده است؟ خب، هنگامی که ذهن ما افکار فاجعه آمیز تولید می‌کند، استرس زیادی می‌گیریم. اگر فاجعه‌سازی می‌کنید، به نوع افکارتان توجه کنید و از خود بپرسید: «آیا جور دیگری می‌توانم به این وضعیت نگاه کنم؟» دوم اینکه آیا درس‌هایتان مطابق برنامه پیش نمی‌رود؟ خب، به جای اینکه تلاش کنید تمام کارها را یکباره انجام دهید، از خود بپرسید: «قدم بعدی چیست؟» یک کار را به مراحل قابل انجام تقسیم کنید، سپس به آرامی آنها را یکی یکی انجام دهید. بد نیست که پس از انجام این نکات و کنترل استرس هنگام درس خواندن، به خودتان پاداش دهید!

اما در کنار تمام این نکات، به شما پیشنهاد می‌کنم که حتما خلاصه کتاب آسایش را از باشگاه کتابخوانی ما دانلود و مطالعه کنید. 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *