H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

مطالعه و درس خواندن در ماه رمضان

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

مطالعه و درس خواندن در ماه رمضان

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

مطالعه در ماه رمضان ؛ چگونه حین روزه درس بخوانیم؟

فهرست مطالب

هر سال با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان، برنامه زندگی بیشتر ما تغییر پیدا می‌کند. از ساعت خواب و بیدار شدنمان گرفته تا زمان مطالعه و درس خواندنمان همگی دچار تغییر می‌شوند. این شرایط شاید برای کسانی که درگیر مطالعه برای آزمون‌های مهمی مانند کنکور، آیلتس، آزمون وکالت یا هر امتحان مهم دیگری در پیش دارند دشوارتر هم باشد. برای همین هم تصمیم گرفتیم در مقاله امروز به سراغ راهکارهایی برای آموزش نحوه مطالعه در ماه مبارک رمضان برویم. این نکات به ما کمک می‌کنند تا بتوانیم به راحتی با زبان روزه درس بخوانیم و بیشترین بهره را از آنچه مطالعه می‌کنیم ببریم. پس اگر شما هم دوست دارید یاد بگیرید که در ماه مبارک رمضان چگونه درس بخوانیم، حتما این مقاله را تا انتها دنبال کنید.

 

تفاوت‌های درس خواندن در ماه رمضان

درس خواندن در ماه رمضان

خب، همانطور که در ابتدای مقاله هم گفتیم، درس خواندن و مطالعه کردن در ماه مبارک رمضان با سایر زمان‌های سال متفاوت است. اولین دلیل این موضوع زمان خواب و بیداری متفاوت ما در ماه رمضان نسبت به سایر ماه‌های سال است. ما معمولا در این ماه دیرتر می‌خوابیم و طبیعتا برای خوردن سحری هم زودتر از خواب بیدار می‌شویم. پس بدیهی است که باید زمان مطالعه خود را هم در این ماه تغییر دهیم.

مورد دوم اما نوع رژیم غذایی است. از آنجا که در طول ماه مبارک رمضان و زمان روزه‌داری ما نمی‌توانیم چیزی بخوریم، پس اینکه در سایر وعده‌ها مثل افطار و سحر چه چیزی می‌خوریم اهمیت بیشتری پیدا می‌کند. نکته آخر هم به شکل و روش مطالعه ما برمی‌گردد. خب، حالا که با این نکات آشنا شدیم، وقت آن است که روش های مطالعه موثر مناسب برای درس خواندن در ماه رمضان را هم یاد بگیریم.

 

برنامه ریزی، اولین گام برای درس خواندن در ماه رمضان

برنامه برای مطالعه و درس خواندن در ماه رمضان

اگر یکبار دیگر به تفاوت‌های این ماه با سایر زمان‌های سال نگاهی بیندازید، متوجه یک نکته مهم می‌شوید. برنامه ریزی! بله، وقتی شرایط عوض می‌شوند، ما به یک برنامه جدید نیاز داریم. برنامه‌ای که با شرایط ماه رمضان همخوانی داشته باشد و بتواند به ما در راستای رسیدن به اهدافمان در این ماه کمک کند. یادتان باشد که اگر هدف مهمی دارید، هیچ چیزی نباید سد راه شما شود. پس از ماه رمضان هم نترسید و نگران مطالعه با زبان روزه نباشید.

برنامه شما باید چند ویژگی مهم داشته باشد:

  • باید واقع‌بینانه باشد! انرژی شما برای درس خواندن در طول روزهای ماه رمضان کمتر است، پس آن را هوشمندانه تقسیم کنید.
  • حوصله سر بر نباشد، چرا که بدون شک تشنگی و گرسنگی به اندازه کافی کلافه‌تان خواهند کرد. پس بهتر است درس‌ها را طوری قرار دهید که شما را خسته نکنند.
  • مطالب را حتما بخش بندی کنید. یادتان باشد درس خواندن در ماه رمضان کمی خسته کننده است. پس از مطالعه طولانی مدت پرهیز کنید و مطالب را به بخش‌های کوچکتری تقسیم بندی کنید.
  • حتما در برنامه زمان‌هایی را برای استراحت کردن قرار دهید. می‌پرسید چرا؟ یک بار دیگر مورد قبلی را بخوانید!
  • باید با زمان خوابتان هماهنگ باشد. برای اینکه بتوانید به بهترین شکل این کار را انجام دهید، ادامه مقاله را بخوانید.

همچنین بخوانید: برای درس خواندن چگونه برنامه ریزی کنیم؟


کتاب

خواب خود را تنظیم کنید

خواب یکی از بزرگترین چالش‌هایی است که در ماه مبارک رمضان با آن مواجه می‌شوید. می‌پرسید چرا؟ چون یک وعده کامل غذایی به نام سحری هم به منوی شما اضافه می‌شود! آن هم دقیقا زمانی که باید در خواب ناز باشید. اما نیازی نیست نگران باشید، چرا که با مدیریت زمان و ساعت خواب، می‌توانید از این چالش هم به سلامت عبور کنید.

معمولا خواب عمیق بین ساعت 11 تا 5 صبح اتفاق می‌افتد. علاوه بر آن طبق تحقیقات ما در هر 8 ساعت خواب شبانه، به 1 تا 2 ساعت خواب عمیق نیاز داریم. پس بهتر است در این زمان و تا قبل از اذان که برای خوردن سحری بیداری می‌شوید حتما کمی بخوابید. این کار کمک می‌کند تا در طول روز هم کمتر احساس خستگی کنید. پس به هوای اینکه بعد از ظهر چند ساعتی را چرت می‌زنید، این ساعت از خواب را فدا نکنید.

 

سالم بخورید!

خب، رسیدیم به بخش جذاب تغذیه در ماه مبارک رمضان. فرقی ندارد که یک کنکوری هستید یا یک داوطلب آزمون آیلتس، آنچه شما در دو وعده افطار و سحر میل می‌کنید می‌‌تواند نقش بسیار مهمی را در موفقیتتان ایفا کند. در واقع شما فقط همین دو بار را فرصت دارید که انرژی مورد نیاز بدن خود را با خوردن مواد غذایی تامین کنید. برای همین هم توصیه اول ما به شما این است که حتما از غذاهای طبیعی و سالم استفاده کنید.

میوه‌جات، سبزی‌ها، مواد پروتئینی مثل انواع گوشت و کربوهیدرات‌هایی مانند نان و برنج باید در رژیم غذاییتان وجود داشته باشند. علاوه بر آن خوردن مغ زهایی مانند گردو به خاطر امگا3 موجود درون آن بسیار برای شما مفید است. در عوض تا جایی که می‌توانید از غذاهای چرب، شور و قندهای مصنوعی و شکر دوری کنید و خرما را جایگزین آن کنید. به این ترتیب در طول روز هم دچار ضعف و خستگی نمی‌شوید.


مقالات مرتبط:

برای تمرکز حواس چه بخوریم؟ 

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟ 


مطالعه و درس خواندن در ماه رمضان

در ماه مبارک رمضان حرفه‌ای مطالعه کنید

یکی از نکاتی که می‌تواند به شکل چشمگیری مطالعه و درس خواندن شما در ماه رمضان را متحول کند، آشنایی با مهارت‌های مطالعه است. مهارت‌های مطالعه در حالت عادی باعث افزایش یادگیری و بازدهی ما می‌شوند. موضوعی که می‌تواند باعث افزایش کیفیت مطالعه ما در ماه رمضان شود.

اما در بین تمام مهارت‌های مطالعه، تندخوانی می‌تواند بیشتری کمک را به ما بکند. دلیلش این است که ما در ماه رمضان زمان کمتری برای مطالعه داریم. تندخوانی هم به افراد کمک می‌کند تا بتوانند در زمان کوتاهتری نسبت به قبل مطالب را مطالعه کنند. علاوه بر این با توجه به روزه داری در این ماه، مطالعه در زمان‌های طولانی برای ما خسته کننده می‌شود. پس اگر بتوانیم در مدت زمان کمتر همان حجم مطالب را با همان کیفیت مطالعه کنیم، بدون شک بازدهی بیشتری خواهیم داشت.

برای آن‌هایی که به دنبال موفقیت در آزمون‌های پیش روی خود در زندگی هستند، حتی یک روز هم اهمیت زیادی دارد. پس هیچکدام نمی‌توانند به خاطر ماه رمضان درس خواندن را کنار بگذارند. چاره کار این است که با استفاده از مهارت‌هایی مانند تندخوانی، فرصت مطالعه در ماه رمضان را از خود دریغ نکنید.

 

آب خوردن را فراموش نکنید

اگر تجربه درس خواندن در ماه رمضان را داشته باشید، احتمالا با احساس خستگی و خواب آلودگی مواجه شدید. تقریبا همه ما در چنین شرایطی تصور می‌کنیم که این موضوع به دلیل عدم خواب کافی است. اما حتی وقتی خوابمان را تنظیم می‌کنیم هم این شرایط پابرجاست. دلیل اصلی این اتفاق کم خوابی نیست، بلکه کم آبی است!

بدن بیشتر ما به خاطر روزه‌دار بودن آب کمی در اختیار دارد. به همین دلیل علاوه بر اینکه بهتر است از فعالیت‌های اضافه بپرهیزید، پیشنهاد می‌کنم که در هنگام سحر و افطار به اندازه کافی آب بنوشید. نوشیدن آب برای فعالیت مغز بسیار مهم است. شما خوردن هندوانه و تخم شربتی هم می‌تواند تا زمان زیادی تشنگی شما را برطرف کند. پس آب خوردن را بیشتر از قبل جدی بگیرید.

نکته مهم

اگر عادت دارید بدون سحری روزه بگیرید، همین حالا این عادت غلط را کنار بگذارید! روزه گرفتن بدون سحری نه تنها برای بدن شما ضرر دارد، بلکه باعث افت شدید درک مطلب و یادگیری شما هنگام مطالعه می‌شود. پس یادتان باشد برای تجربه مطالعه موفق در ماه رمضان، سحری خوردن اجباری است!

در ماه رمضان گروهی مطالعه کنید

گروهی

یکی از راه‌هایی که می‌تواند گره گشای شما باشد مطالعه گروهی است. همانطور که چند بار گفتیم، مطالعه در ماه رمضان می‌تواند تا حد زیادی خسته کننده و حوصله سر بر باشد. اما وقتی این کار را در کنار دوستانتان انجام دهید، دیگر خیلی برایتان سخت نخواهد بود. تنها کافی است که با یک یا چند نفر از دوستانتان قرار مطالعه بگذارید. حتی لازم نیست که این قرار حضوری باشد، شما می‌توانید به صورت آنلاین با یکدیگر در ارتباط باشید.

مطالعه گروهی نه تنها به شما انگیزه می‌دهد، بلکه باعث می‌شود بتوانید نقاط ضعف و قوت خود را پیدا کنید. به این ترتیب و با کمک دوستانتان می‌توانید این نقاط ضعف را بهبود و نقاط قوت را حفظ کنید.


همچنین بخوانید: درس خواندن در شب


 

مرور را فراموش نکنید

یکی از مواردی که مخصوصا در روزهای پایانی و منتهی به یک آزمون اهمیت بیشتری پیدا می‌کند، مرور مطالب است. برای اینکه بتوانید از درس خواندن در ماه رمضان بیشترین بهره را ببرید، بهتر است که حتما زمان‌هایی را در روز به مرور مطالب اختصاص دهید. این کار به شما کمک می‌کند تا به مرور زمان آنچه خوانده‌اید را در ذهنتان ثبت کنید. فاصله بین بعد از افطار تا زمان خوابیدن بهترین فرصت برای مرور مطالب در ماه رمضان است. برای این کار می‌توانید از منحنی فراموشی ابینگهاوس هم کمک بگیرید. 

مرور مطالب

بهترین ساعت مطالعه در ماه رمضان

برای این سوال نمی‌توان جواب مشخصی پیدا کرد. در واقع هیچ کس نمی‌داند بهترین زمان برای مطالعه در ماه رمضان دقیقا چه وقتی است؟ دلیلش هم این است که هر کدام از ما بسته به شرایط زندگی خودمان زمان‌های خالی مشخصی در اختیار داریم. مثلا اگر یک دانش آموز یا دانشجو هستید، فقط می‌توانید بعد از مدرسه تا پیش از افطار و بعد از افطار مطالعه کنید. اما اگر یک فرد شاغل یا کارمند هستید، احتمالا این زمان به بعد از افطار تا سحر تغییر پیدا می‌کند.

بهترین شرایط را شاید افرادی دارند که نه مجبورند به دانشگاه و مدرسه بروند و نه شاغل هستند. این افراد می‌توانند از بعد سحر تا ظهر مطالعه کنند. پس چند ساعت استراحت کنند، تا افطار دوباره مطالعه کنند و در نهایت هم کمی بعد از افطار مطالب را دوره کنند.فرقی ندارد که جزو کدام دسته بالا هستید. در هر صورت بهتر است یک ساعت بعد از صرف افطار یا سحری مطالعه نکنید. دلیلش این است که در طول این زمان خون بیشتری دور معده جمع می‌شود و به همین علت اکسیژن کمتر به مغز می‌رسد. در نتیجه خستگی هنگام مطالعه به سراغ ما می‌آی د.

در هر دو صورت، آشنایی با مهارت‌هایی مثل تندخوانی می‌تواند برای شما مفید باشد. تندخوانی مهارتی است که به ما کمک می‌کند تا در همان زمان اندکی هم که در اختیار داریم، بتوانیم حداکثر مطالب ممکن را یاد بگیریم. دلیل این اتفاق آن است که با یادگیری تندخوانی سرعت مطالعه ما بین 3 تا 5 برابر افزایش پیدا می‌کند. عاملی که باعث می‌شود ما در کمترین زمان هم بیشترین مطالب را یاد بگیریم.

روش های مطالعه در ماه رمضان ؛ سخن پایانی

همه ما ماه رمضان را با نام ماه مهربانی و خوبی می‌شناسیم. اما به هر حال مطالعه کردن در این ماه به دلیل شرایط روزه‌داری کمی سخت‌تر از سایر ماه‌های سال است. در این مقاله سعی کردیم علاوه بر صحبت درباره چالش‌های درس خواندن در ماه رمضان، راهکارهایی را برای مقابله با این چالش‌ها به شما معرفی کنیم. امیدوارم که بتوانید با استفاده از این راهکارها و توکل بر خدا به اهداف خود در ماه مبارک رمضان برسید. 

 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *