H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

پخش ویدیو

هوش‌برتر پلاس

کارگاه آموزش یادگیری 100 درصدی
مدرس: سهیل امانی

4.4/5

چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم 

داشتن مغزی که همه چیز را به سادگی یاد می‌گیرد، از قدیم آرزوی خیلی از ما بوده‌است. برای همین هم همیشه دوست داشتیم با یکبار خواندن همه چیز را یاد بگیریم و دیگر نیاز به دوره کردن مطالب و چند بار تکرار کردن آنها نداشته باشیم. در یک کلام، ما همیشه به دنبال این بودیم تا از پتانسیل حداکثری مغزمان استفاده کنیم. اما آیا واقعا چنین کاری ممکن است؟ آیا ما هم می‌توانیم آنرا انجام دهیم یا چنین چیزی فقط مربوط به افرادی مانند انیشتین است؟ امروز قرار است در این مقاله یاد بگیریم که چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم . پس شما هم اگر دوست دارید با یادگیری برخی استراتژی‌ها قدرت مغز خود را افزایش دهید، این مقاله را از دست ندهید.

چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم ؛ قبل از مطالعهکتاب خواندن

حتی ورزشکاران هم قبل از هر جلسه تمرینی کمی خودشان را گرم می‌کنند. برای یادگیری هم ما باید با استفاده از برخی استراتژی‌ها مغز خود را آماده کنیم. استراـژی‌هایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، همگی به آمادگی مغز برا استفاده بیشتر از ظرفیت آن کمک خواهند کرد. 

سبک یادگیری

اولین چیزی که ما باید به آن دقت داشته باشیم، سبک یادگیری مناسب است. همه ما آدم‌ها به نحوی فرق داریم. از خصوصیات ظاهری مثل رنگ مو و پوست و چشم گرفته، تا خصوصیات اخلاقی. برای همین هم تعجبی ندارد اگر هرکدام از ما با استفاده از سبک های یادگیری مختلف بتوانیم چیزی را بیاموزیم. شاید شما مطالب را بیشتر از طریق تصاویر یاد بگیرید. در حالی که برادر یا خواهرتان یادگیری بهتری از راه شنیداری داشته باشد. برای همین هم اگر به دنبال استفاده حداکثری از مغز خود هستید بهتر است که ابتدا سبک یادگیری مناسب خود را پیدا کنید.

زمان مطالعه

درست همانطور که سبک مطالعه ما بر روی کیفیت آن تاثیر می‌گذارد، زمان مطالعه کردن ما هم بسیار مهم است. فهمیدن اینکه در چه ساعتی از شبانه روز، مغز ما بیشترین بازده را دارد، به ما کمک خواهد کرد تا از ظرفیت آن بیشتر استفاده کنیم. اما این ساعت طلایی دقیقا چه زمانی است؟ درست مثل سبک‌های یادگیری، ساعت مناسب یادگیری افراد هم با هم تفاوت دارد. پس هر کدام از ما باید ساعاتی که در آن میزان یادگیری او به حداکثر می‌رسد را پیدا کند.

برای اینکار کافی است به مدت یک هفته، مطالبی با یک درجه از سختی را در ساعات مختلف شبانه روز مطالعه کنید. سپس ببنید که میزان یادگیری شما در این ساعات چقدر بوده و بهترین آنها را برای خود انتخاب کنید.


بیشتر بخوانید: بهترین زمان برای مطالعه


برنامه ریزی برای استفاده از مغز

پاسخ به این سوال که چگونه از 100 درصد ظرفیت مغزمان استفاده کنیم کار ساده‌ای نیست. به همین دلیل هم ما باید برای رسیدن به هدف خود، برنامه داشته باشیم. برنامه ریزی کردن زمانی که ما زمان و سبک یادگیری مناسب خود را بدانیم کار چندان سختی نخواهد بود. به همین علت هم به شما توصیه می‌کنیم که قبل از برنامه ریختن، حتما این دو قدم را طی کنید.

اما برای اینکه برنامه ریزی داشته باشیم که استفاده از مغز رو در ما افزایش بدهد، باید چند شرط را هم رعایت کنیم. اولین شرط صداقت است. سعی کنید برنامه‌ای طراحی کنید که مطمئن هستید از پس آن برمی‌آیید. در صورتی که ما برنامه‌ای برای خود طراحی کنیم که از پس آن برنیاییم، دو اتفاق منفی و مهم برای شما می افتد. نخست اینکه شما نمی‌توانید به اهداف خودتان دست پیدا کنید. وقتی که این اتفاق بیفتد دومین عامل منفی و بازدارنده از استفاده از مغز هم اتفاق می افتد. در این شرایط شما احساس بدی نسبت به خودتان خواهید داشت، چرا که نتوانسته‌اید به برنامه خود عمل کنید. برای همین هم استرس و اضطراب زیادی را به خود تزریق می‌کنید که استفاده و بهره بردن از مغز را به شکر چشمگیری کاهش می‌دهد.

برنامه ریزی یکی از اولین استراتژی‌هایی است که افراد موفق از آن بهره می‌برند. پس اگر شما هم به دنبال این هستید که استفاده از مغز خود را افزایش دهید، همین حالا برنامه‌ای برای زندگی خود طراحی کنید.

چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم lxhgui

چگونه با هدفگذاری از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم

حالا که برنامه‌ای مناسب برای ادامه راه دارید، نوبت به آن می‌رسد که برای آن هدفگذاری کنید. هدف‌های شما باید به دو دسته کوتاه و بلند مدت تقسیم شوند. اهداف بلند مدت آنهایی هستند که ما دوست داریم در آینده‌ای نه چندان دور به آنها برسیم. در واقع اهداف بلند مدت ما برگرفته از ارزش‌های اصلی ما هستند (دریافت چک لیست شناسایی ارزش‌ها) که زندگی ما به آنها بستگی دارد. اما اهداف کوتاه مدت چه؟ اهداف کوتاه مدت شما برگرفته از کارهایی هستند که ما باید در مسیر رسیدن به اهداف بلند مدت انجام دهیم. مثلا اگر هدف بلند مدت ما این باشد که چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم، اهداف کوتاه مدت ما می‌توانند اجرای هر یک از این استراتژی‌ها باشند.

حالا که با انواع اهداف آشنا شدیم، نوبت به آن می‌رسد که ببینیم کدامیک اولویت دارند. برای همین هم بهتر است که اول اهداف بلند مدت و بزرگتر خود را انتخاب کنیم. برای انجام اینکار اما باید از یک نکته مهم غافل نبود. فراموش نکنید که هدف یعنی نتیجه کاری که انجام می‌دهند، نه مرحله آخر برنامه آنها. مثلا اگر قرار است در کنکور شرکت کنید، هدف شما نباید صرفا قبولی در کنکور باشد. بلکه باید موقعیت‌های شغلی و اجتماعی باشد که احتمالا با قبولی در دانشگاه به آنها دست پیدا خواهید کرد. فراموش نکنید که بعد از انتخاب هدف بلند مدت، اهداف کوتاه مدتی را هم برای رسیدن به آن تعیین و دنبال کنید.

مطالب را از زبان چند نفر بیاموزید

یکی از دلایلی که ما نمی‌توانیم از ظرفیت حقیقی مغز خود استفاده کنیم، محدود کردن خودمان به یادگیری از یک نفر و یک روش است.  آن هم در حالی که گاهی اوقات، شنیدن یک حرف از دوستمان و یا استفاده از روش های یادگیری موثر، تاثیر بسیار بیشتری نسبت به شنیدن آن از معلم بر روی مغز ما خواهد گذاشت. اما دلیل این اتفاق چیست؟

زمانی که ما با دوست یا دوستان خود صحبت می‌کنیم، معمولا هیچگونه گاردی نسبت به حرف‌‎های آنها نداریم. این یعنی اگر اشتباهات ما را یاد آور شوند، با کمی فکر کردن آنها را می‌پذیریم. به همین دلیل هم اگر مطلبی از درس را متوجه نشده باشیم، می‌توانیم رو کمک دوستانمان حساب کنیم.

اما جادو وقتی کامل می‌شود که خودمان هم مطالبی که یاد گرفته‌ایم را به کسی یاد بدهیم. چنین کاری باعث می‌شود تا شما از حداکثر ظرفیت مغزی خود استفاده کنید. به همین دلیل هم بهتر است برای بهره بردن از آن، از قبل با دوست خود برنامه‌ریزی کنید. به این ترتیب که هر یک از شما بخشی از درس را عمیقتر بخوانید. سپس در روز و ساعتی مشخص با هم قرار بگذارید و هر کس مطالبی را که عمیقتر یاد گرفته به دیگری یاد بدهد. اینگونه هر دوی شما از این استراتژی فوق‌العاده استفاده خواهید کرد.

چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم ؛ حین و بعد از مطالعهمطالعه

اما بعد از اینکه استراتژی‌های کلی را برای استفاده بیشتر از مغز بررسی کردیم، نوبت به برخی تکنیک‌ها می‌رسد که بهتر است از آنها در حین مطالعه و یا بعد از آن استفاده کنیم. هر یک از این تکنیک‌ها می‌توانند به نحوی باعث شوند که ما از مغز خود بهتر استفاده کنیم. پس به شما توصیه می‌کنیم که استفاده از آنها را فراموش نکنید.

از خود سوال کنید

اولین تکنیکی که در حین مطالعه به کار شما می‌آید سوال کردن است. بهتر است که هربار قبل یا در حین مطالعه از خود در مورد چیزی که مطلبی که در حال خواندن آن هستید سوالاتی بپرسید. اینگونه نه تنها ذهن خود را برای مطالعه آماده کرده اید، بلکه ظرفیت بیشتری در اختیار مغز خود قرار خواهید داد. اما چه سوالاتی باید از خود بپرسیم:

1- نظر شخصی من در مورد متنی که در حال مطالعه آن هستیم چیست؟

2- نکات اصلی که من باید در متن به دنبال آنها باشم کدامند؟

3- برای هر ایده و تئوری موجود در متن، چه دلایلی بیان شده؟

4- آیا بین بخش‌‌های مختلف متن، ارتباط خاصی وجود دارد؟

پرسیدن این سوال‌ها از خودمان، باعث خواهد شد که قبل از هرچیز، منطق مطالعه و یادگیری خود را پیدا کنیم. وقتی موفق به این کار شدیم دیگر پاسخ به سوال چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم دیگر کار مشکلی نخواهد بود. چرا که حالا ما بر روی چیزی که در حال مطالعه آن هستیم و همچنین مغز خود کنترل کامل داریم. فراموش نکنید که برای رسیدن به پاسخ، اول باید سوال کردن را یاد گرفت.


بیشتر بخوانید: مدیریت ذهن و کنترل افکار


ویرایش یادداشت‌ها

بعد از اینکه منطق یادگیری خود را پیدا کردیم، نوبت به آن می‌رسد که دوباره به سراغ مطالبی برویم، که با دوست یا دوستانمان یاد گرفتیم. مسلما هر چه بیشتر مطالعه کنیم، مطالب جدیدتری یاد خواهیم گرفت. به همین علت هم بهتر است که هر چند وقت یکبار سری به آنها بزنیم تا در صورت لزوم، مطالب جدیدی به یادداشت‌های گذشته خود بیافزاییم.

اما چگونه باید اینکار را انجام دهیم؟ از همین امروز هر ماه یک (یا حتی هر هفته) یک روز را به عنوان روز گردگیری انتخاب کنید. درست مثل زمان‌هایی که خانه خود را گردگیری می‌کنید، سعی کنید در این روز هم مغز خود را تمیز کنید. به سراغ یادداشتهایتان بروید و مطالب کهنه و غیر ضروری را حذف و مطالب جدید و مهم را به آنها اضافه کنید. یادتان نرود، خلاصه نویسی و یادداشت‌های ما باید در کمترین زمان بیشترین اطلاعات را د راختیار ما بگذارند، پس تا جایی که می‌توانید آنها را مختصر و مفید بنویسید.

استفاده از نقشه کشی ذهنی

بیراه نخواهد بود اگر بگوییم نقشه کشی ذهنی بدون شک بهترین ابزار برای خلاصه نویسی است. استفاده از نقشه کشی ذهنی به شکل شگفت انگیزی به ما کمک می‌کند تا از مغزمان بهتر و بیشتر استفاده کنیم. اما چرا و چگونه چنین چیزی اتفاق می‌‎افتد؟

زمانی که شما اطلاعات را به شکل یک نقشه ذهنی درمی‌آورید، دسته بندی و به خاطر سپردن آنها درون حافظه و مغزتان سریعتر صورت می‌گیرد. پس زمان بیشتری در اختیار ذهن ما قرار می‌گیرید که بتواند این اطلاعات را دسته بندی کند. علاوه بر آن، استفاده از نقشه کشی ذهنی به دلیل تحریک حافظه دیداری ما کمک خواهد کرد تا عکسی هم از مطالب درون ذهن خود داشته باشیم.

دفعه بعدی که کسی از شما پرسید چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم می‌توانید به او استفاده از نقشه کشی ذهنی را پیشنهاد دهید.

تمرین کنید و از مغز خود بیشتر استفاده کنید

یکی از بزرگترین اشتباهات ما این است که تا وقتی مجبور نباشیم، تمریناتی که به ما داده شده است را انجام نمی‌دهیم. در حالی که بهترین راه تسلط بر کاری یا موضوعی تمرین کردن است. ولی سوال اینجاست که چگونه باید تمرین کنید تا بتوانیم همزمان از 100 درصد مغزمان هم استفاده کنیم ؟ در ادامه به شما خواهیم گفت!

بهتر است که هر وقت قرار شد مطالب را مرور کنید و یادداشت‌های خود را به روز کنید، تمرینات بیشتری هم حل کنید. حل کردن تمرینات هم شما و دانش‌تان را محک می‌زند و هم باعث یادآوری و یادگیری بهتر مطالب خواهد شد. اما اگر نتوانستیم تمرینی را حل کنیم چه؟ آنگاه بهتر است از یک دوست کمک بگیرید! یادتان که نرفته، تاثیر یادگیری از دوست می‌تواند بیشتر از معلم و استاد باشد.

چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم

توصیه آخر، داستان بنویسید!

آخرین توصیه‌ای که ما به شما داریم، داستان نویسی است. درست مثل تکنیک کاخ حافظه که در آن هر چیزی را به بخشی از یک خانه اختصاص می‌دادیم، اینجا هم باید تمام چیزهایی که قرار است یاد بگیریم را در قالب یک داستان بنویسیم. اما اصلا داستان نویسی چه تاثیری در یادگیری ما و استفاده از مغز دارد؟

اولین فایده داستان نویسی افزایش خلاقیت ما است. عاملی که نه تنها در یادگیری دروس، بلکه در زندگی کاری ما هم می‌تواند به ما کمک کند. علاوه بر این مغز ما یک داستان که اجزای آن به هم متصل است را بهتر یاد خواهد گرفت. حالا که فهمیدید داستان نویسی چقدر در یادگیری ما موثر است، بیایید بفهمیم اصلا چگونه باید داستان خود را بنویسیم.

  1. داستان شما باید خنده‌دار و عجیب باشد. این دو ویژگی به خاطر سپردن آنرا ساده‌تر خواهد کرد.
  2. از کلمات کلیدی مطلبی که مطالعه کرده‌اید در داستان خود استفاده کنید.
  3. بخش‌های مرتبط را مثل قسمت‌های یک خانه بهم متصل کنید.
  4. بهتر است که بعد از مرور اول (24 ساعت بعد از مطالعه) داستان خود را بنویسید.
  5. سعی کنید داستان خود را برای کسی تعریف کنید. حتی اگر شرایط آنرا ندارید آن‌را خوانده و صدای خودتان را ضبط کنید.

چگونه از 100 درصد مغزمان استفاده کنیم ؛ جمع بندی

فراموش نکنید که ما در همه حال از مغز خود به صورت 100 درصدی استفاده می‌کنیم. پس باور نادرست ده درصد از مغز را بیرون بریزید. اما مهم این است که بتوانیم این استفاده را هدفمند کنیم. به همین علت هم به شما توصیه می‌کنیم که به کمک این استراتژی‌ها بیشتر از مغز خود استفاده کنید. پس سعی کنید با برنامه‌ریزی مناسب و همچنین هدفگذاری، قدم به قدم به چنین چیزی نزدیک شوید.  

13 پاسخ

  1. سلام شماره تماستون مرتب اشغال میزنه واینکه من فکر میکردم که طریقه مطالعه رو جزئی تر توضیح میدهید مثلا چگونه خواندن یک مبحث البته خوب بود ولی خیلی کلی بود باتشکر از شما

  2. باسلام من تخفیف ۷۰ درصدی رو دیدم ووارد شدم ولی تخفیفی نبود وهمون ۱۶۹ هزارتومن رو دادم البته مطالب جالب بود ولی من فکر میکردم که یه کلاس ادامه داره ویا اینکه اینویدئو هابیشتره بهرصورت فکر میکردم که توضیحات جزئی تر هستن برای چگونه خواندن هر مبحث که مطالب بسیار کلی گفته شد.

  3. مطالب سایت شما بسیار کاربردی و مفید ، همچنین خوندنشون بسیار هیجان انگیزه .
    موفق و پاینده باشید

    1. باتشکر . متاسفانه بیشتر از یک ساعت وقت گذاشتم ولی نتونستم ۱۰ دقیقه از فیلم رو ببینم مشکل نمیدونم از کجاست که قطع میشه.

    1. سلام و درود بر شما
      عذرخواهی مکنم بابت مشکل فنی که سرورمون رخ داده.
      بررسی کردیم و حلش خواهیم کرد.
      در حال حاضر میتونید ویدئوی کامل رو از قسمت دریافت ویدئو دانلود کنید و از تماشای اون لذت ببرید 🙂
      با سپاس فراوان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *