H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

تفاوت ها و شباهت های آیلتس و تافل

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

تفاوت ها و شباهت های آیلتس و تافل

مشخصات:

دانلود فایل :

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

آیلتس و تافل ؛ شباهت تفاوت و مقایسه زیر ذره‌بین!

فهرست مطالب

یکی از دغدغه‌هایی که تقریبا امروز همه ما داریم، آموزش زبان انگلیسی است. اما دغدغه بزرگتری هم برای ما وجود دارد و آن استفاده و بهره بردن از زبان انگلیسی است. سال‌ها است که دو آزمون تافل و آیلتس در کشور ما مورد توجه زبان آموزان قرار گرفته‌اند. بسیاری برای مهاجرت به یک کشور به آن‌ها نیاز دارند، برخی دیگر برای تحصیل در دانشگاه‌های معتبر و بعضی هم برای سنجیدن میزان تسلط خود بر روی زبان انگلیسی دوست دارند در این دو آزمون شرکت کنند. اما پرسش‌های زیادی درباره این دو آزمون وجود دارد مثل اعتبار یا سختی هر کدام. برای همین هم تصمیم گرفتیم در این مقاله به سراغ معرفی کوتاه، مقایسه و شباهت و تفاوت های تافل و آیلتس برویم.

اما قبل از هرچیز بیایید به شکل مختصر با این دو آزمون آشنا شویم. 

آشنایی با آیلتس IELTS

سیستم بین المللی آزمون زبان انگلیسی یا همان آیلتس (IELTS: International English Language Testing System) احتمالا مشهورترین آزمون برای سنجش سطح تسلط یک فرد بر روی زبان انگلیسی در ایران است. حتی اگر هیچ علاقه‌ای به یادگیری زبان نداشته باشید هم احتمالا در اطرافتان کسانی را دیده‌اید که به دنبال قبولی در آزمون آیلتس هستند. این آزمون هم برای دانش‌آموزان یا دانشجویان است و هم برای مشاغل و سایر افراد. در واقع قبولی در آزمون آیلتس شرط مهمی برای تحصیل در بسیاری از دانشگاه‌های دنیا یا حتی پذیرش به عنوان مهاجر در برخی کشورها است. بیش از 10 هزار موسسه و دانشگاه در بیش از 140 کشور دنیا مدرک بین المللی آیلتس را قبول دارند.


همچنین بخوانید: نقشه راه آمادگی آزمون آیلتس


 

آشنایی با تافل و آیلتس

آشنایی با تافل TOEFL

زمانی که من به کلاس زبان می‌رفتم، تافل گرفتن یکی از بزرگترین رویاهایی بود که هر کدام از ما داشتیم. البته تافلی که در آموزشگاه به ما داده می‌شد اصلا ربطی به آزمون مهم و بزرگ تافل نداشت! تافل که مخفف عبارت آزمون تسلط بر زبان انگلیسی به عنوان یک زبان خارجی (TOEFL: Test of English as a Foreign Language) است، بر خلاف آیلتس بر مبنای انگلیسیِ آمریکایی سات. برای همین هم بیشتر موسسات و دانشگاه‌های آمریکا تافل را به آیلتس ترجیح می‌دهند. شما می‌توانید چه به صورت آنلاین و چه به صورت حضوری و روی برگه در آزمون تافل شرکت کنید. البته تقریبا 98 درصد از متقاضیان تافل آزمون آنلاین را ترجیح می‌دهند.


از دست ندهید: آمادگی آزمون تافل


 

آیلتس بهتر است یا تافل

پاسخ این سوال مشخص است: هیچکدام! البته این به آن معنا نیست که هیچ کدام از دو آزمون آیلتس و تافل به درد ما نمی‌خورند! منظور ما این است که هیچ کدام نسبت به دیگری برتری خاصی ندارند. در واقع شما باید ببینید هدفتان از شرکت در این آزمون‌ها چیست. چرا که اگرچه بیشتر مراکز معتبر آموزشی و دانشگاه‌ها هر دو مدرک را قبول دارند، اما بهتر است با توجه به هدفی که دارید آزمونتان را انتخاب کنید.

[sc name=”paligelot_banner”][/sc]

اگر قصد تحصیل در آمریکا یا کشورهای آمریکای شمالی مثل کانادا را دارید، احتمالا تافل گزینه بهتری برای شما خواهد بود. از آنجا که این آزمون بر اساس انگلیسی آمریکایی طراحی شده است، پس در آمریکا هم اعتبار بیشتری دارد. اما این به معنای آن نیست که آیلتس در آمریکا اعتباری ندارد!

اگر هم قصد دارید در اروپا تحصیل کنید، احتمالا به آیلتس آکادمیک احتیاج پیدا خواهید کرد. در واقع  تقریبا تمام دانشگاه‌های معتبر و مهم دنیا مدرک آیلتس آکادمیک را قبول دارند. اگر هم قصد مهاجرت کاری یا برای زندگی داشته باشید، قبولی در آیلتس عمومی یا همان جنرال می‌تواند راه شما را به خوبی هموار کند. با این حال به طور کلی حداقل در کشور ما آزمون آیلتس نسبت به تافل طرفداران بیشتری دارد.

شباهت های تافل و آیلتس

شباهت های آیلتس و تافل

اما می‌رسیم به شباهت‌های دو آزمون که در عین تفاوت، تا حد زیادی با هم مشابه هستند. اولین و شاید مهمترین شباهت این دو آزمون در هدف آن‌هاست. آیلتس و تافل هر دو آزمون‌هایی برای سنجش میزان مهارت و تسلط افراد بر روی زبان انگلیسی هستند. دومین شباهت هم در میزان اعتبار مدرک این دو آزمون است. هر دوی این آزمون‌ها تا 2 سال اعتبار دارند و پس از گذشت این 2 سال برای تمدید آن‌ها دوباره باید رد آزمون شرکت کنید. آخرین شباهت هم در بخش‌های مختلف این دو آزمون است. آزمون‌های آیلتس و تافل هر دو از چهار بخش خواندن (Reading)، شنیداری (Listening)، مکالمه (Speaking) و نوشتاری (Writing) تشکیل شده‌اند. با این حال در تمام این 4 بخش آزمون های تافل و آیلتس با هم متفاوتند. پس بد نیست به سراغ تفاوت های آن‌ها برویم.

[sc name=”gelat504″][/sc]

تفاوت های آیلتس و تافل ؛ ساختار امتحان

اولین مورد از تفاوت های آیلتس و تافل به ساختار این دو آزمون برمی‌گردد. علیرغم شباهت‌هایی که این دو آزمون در بخش‌های خود دارند، این بخش‌ها در هر آزمون تقریبا متفاوت با دیگری است. علاوه بر این مدت زمان آزمون تافل و آیلتس هم با هم متفاوت است.

مدت زمان آزمون تافل حدود 3 ساعت است. این در حالی است که برای شرکت در آزمون آیلتس 2 ساعت و 45 دقیقه زمان دارید. همچنین سیستم نمره دهی این دو آزمون هم کاملا با هم متفاوت است. همچنین، همانطور که پیش‌تر هم گفتیم آزمون تافل به صورت آنلاین و کامپیوتری برگزار می‌شود. در حالی که آیلتس حتما حضوری خواهد بود.

ضمنا برای شرکت در آزمون آیلتس دو گزینه جنرال (عمومی) و آکادمیک (تخصصی) پیش روی شماست که با توجه به قصد خود از گرفتن آیلتس می‌توانید در هر یک از این آزمون‌ها ثبت نام کنید. در حالی که آزمون تافل این ویژگی را ندارد.

بد نیست بدانید که British Council برگزار کننده آزمون آیلتس است و تافل را هم موسسه ETS برگزار می‌کند. 

تفاوت  آیلتس و تافل در Reading

ریدینگ

اول به سراغ آزمون تافل می‌رویم. شرکت کنندگان در آزمون تافل باید 3 تا 4 متن مختلف را که هر یک رویکرد متفاوتی با دیگری دارد بخوانند. هر کدام از این متون 10 سوال دارد که شرکت کنندگان تافل باید در 54 تا 72 دقیقه زمان به آن‌ها پاسخ دهند. این زمان بستگی به تعداد متن‌هایی دارد که شما در آزمون باید مطالعه کنید. بخش Reading یا همان خواندن 30 نمره از آزمون تافل را به خودش اختصاص می‌دهد.

اما آیلتس چطور؟ شرکت کنندگان در آزمون آیلتس باید 3 متن را بخوانند و به طور کلی به 40 سوال پاسخ دهند. مدت زمان در نظر گرفته شده برای این بخش هم 60 دقیقه است. تقریبا تمام انواع سوال در این بخش از آزمون آیلتس وجود دارند و تعداد سوالات برای هر متن مساوی با دیگری نیست.


بیشتر بخوانید: تقویت مهارت ریدینگ Reading


 

تفاوت تافل و آیلتس در Listening

لیسنینگ تافل و آیلتس

این بار اول به سراغ آیلتس می‌رویم و بخش شنیداری این آزمون را بررسی می‌کنیم. بخش شنیداری آزمون آیلتس متشکل از 40 سوال است که در 4 تسک (Task) یا همان بخش طراحی شده است. داوطلبان باید به 4 فایل صوتی گوش دهند و برای پاسخ به سوالات این بخش تنها 30 دقیقه زمان دارند. فایل‌های صوتی این بخش آزمون آیلتس فقط یک بار پخش می‌شوند و ممکن است درباره هرچیزی باشند. از یک گفتگوی دو نفره گرفته تا یک مونولوگ ممکن است هرچیزی در بین فایل‌های صوتی آزمون آیلتس شما باشد. سوالات این بخش هم انواع مختلف دارد. سوالات چند گزینه‌ای، متصل کردن پرسش و پاسخ به هم، نقشه یا نمودار، پر کردن فرم یا خلاصه یا حتی متن و سوال‌های پاسخ کوتاه همگی در بین سوالات لیسنینگ آیلتس به چشم می‌خورند.

اما در آزمون تافل چطور؟ خب، شرکت کنندگان در آزمون تافل باید به 3 تا 4 ارائه کلاسی گوش دهند. هرکدام از این ارائه‌ها بین 3 تا 5 دقیقه طول می‌کشد و در پایان هریک شما باید به 6 سوال پاسخ دهید. همچنین شما به 2 تا 3 مکالمه هم گوش خواهید داد که در رابطه با مسائل روزمره هستند و هریک حدود 3 دقیقه طول می‌کشند. به علاوه در پایان هر مکالمه هم احتمالا شما باید به 4 سوال پاسخ دهید.

تفاوت اصلی: مهمترین تفاوت بین تافل و آیلتس در بخش Listening در لهجه فایل‌های صوتی است. در حالی که لهجه فایل‌های آیلتس انگلیسی بریتانیایی است، فایل‌های صوتی تافل با لهجه آمریکایی ضبط شده‌اند.


بیشتر بخوانید: تقویت مهارت شنیداری یا Listening


 

تفاوت های آیلتس و تافل در Speaking

اسپیکینگ

دوباره به تافل برمی‌گردیم. بخش گفتاری یا همان مکالمه آزمون تافل از 4 بخش تشکیل شده است. در بخش اول از شما خواسته می‌شود تا درباره موضوعی که با آن آشنا هستید صحبت کنید. شما 30 ثانیه برای آمادگی هم زمان خواهید داشت. علاوه بر این 3 بخش دیگر این مرحله از آزمون تافل بر مبنای خواندن و شنیدن هستند. سپس باید پاسخ خود را نسبت به آنچه خوانده یا شنیده‌اید در 1 دقیقه توضیح دهید. زمانی که برای این بخش از آزمون تافل در اختیار دارید 17 دقیقه است و 30 نمره از آزمون تافل را به خودش اختصاص می‌دهد. با توجه به اینکه آزمون تافل معمولا آنلاین برگزار می‌شود، این بخش از آن هم به صورت آنلاین و در حین برگزاری آزمون انجام می‌شود.

اما آیلتس چطور؟ بر خلاف تافل، این بخش از آزمون آیلتس به صورت حضوری برگزار می‌شود و شما بین 11 تا 14 دقیقه برای آن زمان دارید. بخش گفتاری یا همان مکالمه آیلتس 3 قسمت دارد و در اولین قسمت آن شما باید خودتان را معرفی کنید. ممکن است به جای معرفی خودتان، فرد آزمون گیرنده از شما سوالاتی بپرسد که در آن باید خودتان را معرفی کنید. بخش اول از آزمون Speaking آیلتس 4 تا 5 دقیقه زمان می‌برد. در بخش دوم به شما کارتی می‌دهند که روی آن یک موضوع نوشته شده و شما باید درباره آن موضوع صحبت کنید. شما 1 دقیقه زمان برای یادداشت برداری و 1 تا 2 زمان برای صحبت دارید. در بخش سوم هم دوباره به موضوعی که در بخش 2 درباره آن صحبت کردید برمی‌گردید و درباره آن بین 4 تا 5 دقیقه تبادل نظر می‌کنید.


از دست ندهید: نکات مهم اسپیکینگ آیلتس


 

 تفاوت های آیلتس و تافل در Writing

رایتینگ

شاید مهمترین تفاوت های بین این دو آزمون در همین بخش نوشتاری باشد. اگر یادتان باشد پیشتر گفتیم که آزمون آیلتس به دو شکل آکادمیک و جنرال برگزار می‌شود. مهمترین تفاوت انواع آزمون‌های آیلتس هم در همین بخش نوشتاری آن‌ها است. داوطلبان آزمون عمومی یا همان جنرال باید در بخش اول نوشتاری خود یک نامه رسمی بنویسند. اما داوطلبان آزمون آکادمیک باید یک نمودار یا نقشه را در حدود 150 کلمه تحلیل کنند. در بخش دوم اما هر دو باید 250 کلمه درباره موضوعی که به آن‌ها داده می‌شود متنی بنویسند. این موضوعات معمولا در آزمون آیلتس آکادمیک دشوارتر از آیلتس جنرال است. زمان قسمت نوشتاری آزمون آیلتس هم یک ساعت است.

اما اوضاع در آزمون تافل کمی متفاوت است. داوطلبان تافل هم مانند آیلتس با دو قسمت مواجه هستند. در بخش اول شما 20 دقیقه زمان دارید تا به پرسشی که درباره آنچه خواندید و شنیدید پاسخ دهید. در بخش دوم هم متقاضی باید در یک سوال مجزا، نظری که درباره یک موضوع داده شده است را حمایت کند و درباره آن بیشتر صحبت کند. برای کامل کردن این بخش هم 40 دقیق زمان دارید. این 50 دقیقه زمان و دو تمرین 30 نمره از نمره نهایی آیلتس را شامل می‌شوند.


بیشتر بخوانید: تقویت مهارت Writing


 

سیستم نمره گذاری آیلتس و تافل

نمره گذاری

یکی دیگر از وجوه تمایز این دو آزمون در سیستم نمره گذاری آن‌ها است. در آزمون آیلتس نمرات داوطلبان بین 0 تا 9 محاسبه می‌شود. هر یک از چهار بخش آزمون آیلتس 9 نمره دارد و در نهایت هم میانگین این 4 نمره به سمت عدد بالاتر گرد می‌شود و نمره نهایی فرد در آزمون آیلتس را تشکیل خواهد داد.

اما نمره گذاری در تافل تا حد زیادی با آیلتس متفاوت است. نمره کلی آزمون تافل از 0 تا 120 محاسبه می‌شود. اما مهمتر از آن این است که نمره نهایی در واقع جمع نمراتی است که ما در 4 بخش این آزمون می‌گیریم. برای همین هم هر یک از 4 بخش آزمون تافل 30 نمره دارد.

 

تبدیل نمره 

اما اگر دوست دارید نمره آیلتس خود را به تافل تبدیل کنید یا برعکس، می‌توانید این کار را با استفاده از جدول زیر انجام دهید. گاهی اوقات برای معادل سازی نمره خود باید آن را به نمره‌ای که در آزمون دیگر می‌گرفتید تبدیل کنید. برای همین هم این جدول به شما کمک می‌کند تا به سادگی نمره آیلتس را به تافل و تافل را به آیلتس تبدیل کنید.

 

 

سوالات متداول درباره دو آزمون آیلتس و تافل

یادگیری واقعی و اصولی زبان انگلیسی

اگر میخوای انگلیسی واقعی رو بر اساس مهارت های یادگیری و نوروساینس و به کمک ابزار هایی مثل نقشه کشی ذهنی یاد بگیری، همین حالا روی لینک زیر کلیک کن. ایمپکت بر اساس متد علمی و معروف تاپ ناچ طراحی شده و همه مهارت های زبان رو با کمک فیلم، سریال و داستان بهتون آموزش میده.
برای دریافت دوره + اطلاعات تکمیلی در دکمه روبرو استفاده نمایید.

آیلتس سخت تره یا تافل ؟

آیلتس معتبر تره یا تافل ؟

هزینه شرکت در آزمون تافل و آیلتس چگونه است؟

اعتبار آیلتس بیشتر است یا تافل ؟

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *