H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

یادگیری زبان جدید

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

یادگیری زبان جدید

مشخصات:

دانلود فایل :

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

نکات مهم در یادگیری زبان جدید ؛ 10 نکته طلایی

فهرست مطالب

“زبان فرّاره، تو مخ من نمیره، اصلا چرا خودمو زحمت بدم وقتی مترجم گوگل هست!” این‌ها بهانه‌هایی هستند که ما هربار برای خودمان می‌آوریم تا از یادگیری زبان جدید طفره برویم. در حالی که از فوایدی که این کار برای ما دارد غافلیم. آشنا بودن با یک یا چند زبان جدید نه تنها فرصت رشد و پیشرفت را در اختیار ما قرار می‌دهد، بلکه به نوعی تجربه یک زندگی دیگر را به ما می‌بخشد. زندگی‌ای که با یک فرهنگ و آداب جدید در دل زندگی روزمره خودمان اتفاق می‌افتد. اما اگر شما هم دوست دارید یک زبان جدید را بیاموزید و این تجربیات را به خود هدیه کنید، پیشنهاد می‌کنیم تا پایان این مقاله همراه ما باشیم و نکات مهم در یادگیری زبان را با ما بیاموزید. 


مقاله مرتبط: نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی


 

1- ثبت نام در کلاس زبان

یادگیری زبان جدید در کلاس

هر وقت دوست یا آشنایی از من می‌پرسد: “میخوام زبانمو تقویت کنم، تو می‌دونی چجوری؟” پاسخ من این است: تو یک کلاس زبان ثبت نام کن. بیشتر ما کلاس زبان رفتن را دوست نداریم، دلیلش هم این است که هم وقت‌گیر است و هم نسبت به دوره‌های آنلاین موجود، به مدت زمان بیشتری برای یادگیری نیاز دارد. اما بد نیست بدانید این‌ها تنها بخشی از فرآیند طبیعی یادگیری زبان انگلیسی هستند.

وجود یک معلم اولین چیزی است که باعث بهبود فرآیند یادگیری زبان برای شما می‌شود.معلم‌ها یادگیری زبان را برای ما ساده‌تر می‌کنند و اگر سوالی داشته باشیم به آن پاسخ می‌دهند. همچنین بحث و گفتگو با سایر افراد حاضر در کلاس هم می‌تواند سرعت و کیفیت یادگیری ما را بهبود ببخشد.

البته منظور من هر کلاس زبانی نیست. بهتر است اگر قصد ثبت نام در یک کلاس زبان را دارید، حتما در یک آموزشگاه معتبر و خوشنام ثبت نام کنید. چرا که در غیر این صورت ممکن است به طور کلی از یادگیری زبان جدید منصرف شوید.

اگر هم وقت و شرایط شرکت در کلاس را ندارید، می‌توانید یک معلم خصوصی برای خودتان بگیرید. مطالعه مقاله ویژگی های یک معلم زبان خوب می‌تواند به شما در انتخاب معلم کمک کند.

[sc name=”paligelot_banner”][/sc]

2- هدف خود را مشخص کنید

اهداف

 

هر کدام از ما هدف خاصی را در یادگیری یک زبان جدید دنبال می‌کنیم. برخی از ما دوست داریم در آزمون آیلتس موفق شویم، برخی دیگر می‌خواهیم از این زبان برای بهبود روابط کاری و شغلی خود استفاده کنیم و برخی دیگر هم صرفا از یادگیری زبان‌های جدید لذت می‌بریم. برای همین هم دانستن اینکه هدف ما از یادگیری این زبان جدید چیست، فرآیند یادگیری را برای ما ساده‌تر می‌کند.

دلیل اصرار ما بر هدفگذاری این است که وقتی شما هدف خود از انجام کاری را بدانید، در برنامه‌ریزی برای آن بهتر عمل می‌کنید. مثلا اگر قرار است در آیلتس جنرال شرکت کنید، خودتان را بیش از حد نگران کلمات آکادمیک نخواهید کرد. یا اینکه اگر قصد دارید زبان جدید را در روابط شغلی خود استفاده کنید، بیش از هرچیز باید به اصطلاحات و معادل‌های زبانی مرتبط با شغلتان توجه کنید.

پس بهتر است حتی پیش از مرحله قبل، هدف خود را از یادگیری زبان جدید تعریف کنید.

 

3- اهمیت لغات در یادگیری زبان جدید

اگر یاد گرفتن زبان جدید را به ساختن یک ساختمان تشبیه کنیم، لغات بدون شک آجرهای آن ساختمان خواهند بود. در واقع اصلی‌ترین ابزار شما برای برقراری ارتباط به یک زبان دیگر، لغت‌های آن زبان هستند. اما خوشبختانه برای فهمیدن یک زبان در حد متوسط، نیازی نیست که تمام لغات آن را حفظ کنید. در واقع برای اینکه یک زبان جدید را تا 75 درصد درک کنید، شما تنها به 500 کلمه پرتکرار آن زبان نیاز دارید.

این موضوع محدود به زبان خاصی نیست و طبق اصل پارتو، 20 درصد از لغات هر زبان 80 درصد از معنای آن را می‌سازند. اما یادتان نرود، شما نباید لغات و کلمات یک زبان جدید را حفظ کنید، بلکه باید آن‌ها را یاد بگیرید. برای یادگیری هم کافی است که لغات جدید را به شکل مداوم در نوشتار یا گفتار خود به زبان مقصد استفاده کنید.

برای راهنمایی بیشتر می‌توانید مقاله‌ای که در ادامه معرفی کردیم را مطالعه کنید.


بیشتر بخوانید: حفظ کردن لغات انگلیسی به ساده ترین روش ممکن


لغات جدید

4- تمرین کنید

انگلیسی‌ها یک ضرب المثل دارند که می‌گوید: Practice Makes Perfect. یعنی فقط با تمرین کردن است که می‌توانیم به یک مهارت مسلط شویم. برای یادگیری یک زبان جدید و تسلط بر آن هم باید تا می‌توانیم تمرین داشته باشیم. از گرامر و کلمات گرفته، تا مهارت‌های شنیداری و گفتاری همگی باید در برنامه تمرینی ما باشند.

اگرچه مهارت‌های نوشتاری، شنیداری و خواندن به تنهایی قابل تمرین هستند، اما برای تمرین مهارت گفتاری ما به یک همراه یا همان حریف تمرینی نیاز دارید. مثلا اگر امکانش را داشته باشید می‌توانید با افرادی که به زبان مقصد صحبت می‌کنند ارتباط برقرار کنید.

علاوه بر این خودتان هم می‌توانید تا حد بسیاری به خود کمک کنید. حرف زدن با خود یا گفتن آنچه به فارسی می‌گوییم به زبان مقصد، می‌تواند شما را برای صحبت کردن بهتر و بیشتر آماده کند. تقویت مهارت گفتاری یا همان Speaking تا حد بسیار زیادی بر روی اعتماد به نفس شما هم تاثیر می‌گذارد. پس بد نیست اگر سری به ۷ سایت برتر مکالمه زبان انگلیسی با تمرین روزانه بزنید.

5- از اشتباه کردن نترسید

یکی از بزرگترین موانع یادگیری یک زبان جدید ترس از اشتباه است. بیشتر ما به دلیل اینکه می‌ترسیم جمله‌هایمان غلط باشند، آن‌ها را به زبان نمی‌آوریم. در نتیجه اصلا نمی‌فهمیم اشتباهاتمان کجا هستند و برای اصلاح آن‌ها هم تلاشی نمی‌کنیم.

این ذهنیت روند آموزش زبان را در ما به شدت کند می‌کند. در حالی که صحبت کردن و به اشتراک گذاشتن دانش زبانی ما (در هر سطحی که باشد) به ما کمک می‌کند تا به مرور زمان پیشرفت کنیم. یادتان باشد که اصلی‌ترین هدف از یادگیری زبان، ارتباط برقرار کردن است. برای ارتباط برقرار کردن هم درست مانند کودکی که تازه متولد شده باید آزمون و خطا داشته باشیم.

البته یادتان باشد، ما کسی را تشویق به اشتباه نمی‌کنیم. بلکه اگر اشتباهی کردید نباید از خودتان ناامید شوید. تنها کافی است که اشتباهات خود را یادداشت کنید و آن‌ها را در برنامه تمرینی خود قرار دهید.

[sc name=”gelat504″][/sc]

6- از فیلم و سریال کمک بگیرید

یادگیری زبان جدید با فیلم انگلیسی

همانطور که احتمالا بسیاری از شما می‌دانید، استفاده از فیلم برای یادگیری زبان یکی از روش‌های مرسوم و البته کاربردی است. البته برای یادگیری زبان جدید با فیلم نباید صرفا آن را تماشا کنید، بلکه باید این 6 مرحله را انجام دهید:

  • اول از همه فیلم مناسبی انتخاب کنید که دیالوگ محور باشد و سطح زبانی زیاد بالایی نداشته باشد. (مثل انیمیشن‌ها)
  • در گام بعدی یک بار فیلمی که انتخاب کردید را به قصد سرگرمی ببینید.
  • در مرحله سوم یک قسمت از فیلم (در حد 10 تا 15 دقیقه) را انتخاب کنید و کلمات جدید آن را با تلفظ‌های آن‌ها یادداشت کنید.
  • حالا یکبار دیگر همان بخشی که انتخاب کرده بودید را بدون زیرنویس ببینید.
  • در مرحله پنجم سعی کنید دیالوگ‌های بخشی که انتخاب کردید را همزمان با شخصیت‌ها و از روی زیرنویس (به زبان اصلی) بخوانید.
  • حالا همین کار را یک بار دیگر و اینبار بدون زیرنویس تکرار کنید.

همچنین بخوانید: آموزش زبان با انیمیشن ؛ تجربه یک کلاس شاد و فعال


 

7- از اپلیکیشن‌ها غافل نشوید

اپلیکیشن رزتا استون

خوشبختانه چند سالی هست که اپلیکیشن های آموزش زبان  به بازار آمده‌اند. نکته مثبت بیشتر این اپلیکیشن‌ها این است که شما نه تنها می‌توانید به عنوان مکمل از آن‌ها استفاده کنید، بلکه امکان این را دارید که آن‌ها را به تنهایی و به صورت خودخوان استفاده کنید. این کار به شما کمک می‌کند تا بتوانید مقداری جای خالی معلم را پر کنید.

از جمله اپلیکیشن‌های مشهور برای یادگیری زبان‌های مختلف، Rosetta Stone است. این اپلیکیشن به شما کمک می‌کند تا سطح زبان خود را تا متوسط بالا بیاورید. همچنین به کمک این اپلیکیشن می‌توانید زبان‌های بسیار متنوعی را یاد بگیرید.

Duolingo هم یکی دیگر از این اپلیکیشن‌ها است که می‌توانید از آن برای یادگیری زبان های جدید استفاده کنید. اگر به یادگیری با استفاده از تکنولوژی علاقه دارید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله متاورس و یادگیری را هم بخوانید.

8- به فرهنگ هم توجه کنید

یکی از روش هایی که به یادگیری یک زبان جدید کمک می‌کند این است که ما با فرهنگ آن زبان هم آشنا شویم. زبان و فرهنگ دو یار جدانشدنی هستند. پس اگر بتوانید با فرهنگ یک کشور بیشتر آشنا شوید، شانستان برای سریعتر یاد گرفتن زبان هم بیشتر می‌شود.

دلیل اصرار ما بر آشنایی با فرهنگ این است که معمولا هر زبانی با تحولات فرهنگی، تغییر پیدا می‌کند. برای همین هم آشنایی با یک فرهنگ، می‌تواند تا حد زیادی به ما در یادگیری آن زبان کمک کند. در واقع یکی از دلایلی که باعث می‌شود شما یک زبان جدید را در محیط یک کشور بهتر یاد بگیرید، همین فرهنگ است. آشنایی با فرهنگ سرعت یادگیری ما را چند برابر می‌کند.

9- مهارتِ یادگیری زبان جدید را بیاموزید!

وبینار پالیگلات

نکته‌ای که شاید هیچکدام به آن توجه نداشتید! بد نیست بدانید یادگیری زبان هم مثل بسیاری از کارها، یک مهارت است. این یعنی اگر چگونگی یاد گرفتن زبان را بدانید، یادگیری آن برای شما بسیار ساده‌تر خواهد شد. برای درک بهتر این موضوع به افرادی فکر کنید که 6 یا 7 زبان بلدند.

به این افراد پالیگلات (Polyglot) گفته می‌شود. راز موفقیت این افراد در یادگیری زبان های جدید این است که آن‌ها زبان‌آموزی را به چشم یک مهارت می‌بینند. مهارتی که حالا در آن استاد شده‌اند و به راحتی می‌توانند هر زبانی را با آن بیاموزند.

اما اگر شما هم دوست دارید مهارتِ یادگیری زبان را بیاموزید، پیشنهاد می‌کنیم فیلم وبینار پالیگلات را حتما تماشا کنید. ما در این وبینار مرحله به مرحله به شما آموزش می‌دهیم که چگونه هر زبانی را به تنهایی و بدون نیاز به کلاس رفتن بیاموزید. برای آشنایی با این وبینار کافی است روی لینک زیر کلیک کنید.


از دست ندهید: فیلم وبینار پالیگلات ؛ آموزش مهارتِ یادگیری زبان


 

10- برای یادگیری یک زبان جدید صبور باشید!

چند سال طول کشید که زبان مادری خود را به خوبی و کامل یاد بگیرید؟ تازه در طول این دوران شما در کشور و محیطی زندگی می‌کردید که همه مردمش به همان زبان صحبت می‌کردند. پس انقدر به خودتان نگویید چرا یادگیری زبان سخت است؟ نکته اینجاست که در یادگیری زبان جدید هم باید صبور باشید. عجله کردن نه تنها شما را خسته می‌کند، بلکه میل شما به زبان آموزی را هم از بین می‌برد.

پیشنهاد من این است که با یک برنامه‌ریزی دقیق و روزانه، به مرور و ذره ذره مطالب مربوط به زبان جدید را بیاموزید. یادتان باشد، رهرو آن نیست که گهی تند و گهی خسته رود، رهرو آن است که آهسته و پیوسته رود.

سوالات متداول در خصوص یادگیری زبان جدید

یادگیری واقعی و اصولی زبان انگلیسی

اگر میخوای انگلیسی واقعی رو بر اساس مهارت های یادگیری و نوروساینس و به کمک ابزار هایی مثل نقشه کشی ذهنی یاد بگیری، همین حالا روی لینک زیر کلیک کن. ایمپکت بر اساس متد علمی و معروف تاپ ناچ طراحی شده و همه مهارت های زبان رو با کمک فیلم، سریال و داستان بهتون آموزش میده.
برای دریافت دوره + اطلاعات تکمیلی در دکمه روبرو استفاده نمایید.

چرا باید یک زبان جدید را یاد بگیریم؟

مدت زمان یادگیری یک زبان جدید چقدر است؟

اهمیت یادگیری زبان جدید با کمک تکنولوژی در چیست؟

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *