تقریبا همه ما از صحبت کردن با کسانی که از هر موضوعی چیزی میدانند لذت میبریم. اما اگر خودمان چنین قابلیت و توانایی داشته باشیم، این لذت دو چندان خواهد شد. اگر اطلاعات عمومی بهتری داشته باشید تقریبا میتوانید با تمام افراد گروه بحثی برای مکالمه پیدا کنید. از این طریق میتوانید با آدمهای بیشتری آشنا شوید، فرصتهای بیشتری پیش روی شما قرار بگیرند و تجربیات جدیدی کسب کنید. علاوه بر این همیشه در نظر دیگران فرد اگاهی به نظر میرسید و دیگران از صحبت کردن با شما لذت میبرند. درست مانند مهارتهای هوش کلامی و میان فردی که شما را قادر به ارتباط برقرار کردن با دیگران میکنند. اما یکی از بهتری راه های افزایش اطلاعات عمومی، مطالعه کتاب های اطلاعات عمومی است.
اطلاعات عمومی غنی در هر جنبهای از زندگی به شما کمک میکند انتخابهای بهتری داشته باشید و به قول معروف سرتان کلاه نرود. در این مقاله به شما کتابهایی را معرفی خواهیم کرد که با خواندن آنها حجم زیادی از اطلاعات دربارهی همهچیز به سمت شما سرازیر میشود. در این جا واقعا منظور همهچیز است به قول خودمان از شیر مرغ تا جان آدمیزاد! پس اگر مواردی که در ابتدای مقاله گفتیم برای شما مهم است از خواندن کتابهای زیر غافل نشوید.
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
۱– انیشتین چه چیزی را نمیدانست؟
به نظرم اسم کتاب به خودی خود بسیار جذاب است. انیشتین قریب به یقین یکی از باهوشترین افرادیست که دنیا به خود دیده است. چه چیزی را ممکن است او ندانسته باشد؟ این کتاب به سوالاتی پاسخ میدهد که شاید انیشتین هم آنها را نمیدانسته. این کتاب اطلاعات عمومی به تمام سوالهای شما از اینکه چگونه یک آهنربا کار میکند تا اینکه اورانیوم انرژی خودش را از کجا به دست میآورد جواب خواهد داد. رابرت ولک نویسندهی این کتاب پروفسور بازنشستهی شیمی در دانشگاه پیترزبرگ است. وی مارا در این کتاب خلاقانه با دیدگاههای بسیار جالبی نسبت به حقایق علمی آشنا میکند.
او در این کتاب راجع به حقایق قطعی دربارهی هر پدیدهای از تابلوهای نئونی گرفته تا نوشیدنیهای گازدار صحبت میکند. انیشتین چه چیزی را نمیدانست اولین بار در سال ۲۰۱۴ منتشر شد. در ایران این کتاب با ترجمهی بهرام معلمی در نشر مازیار به چاپ رسیده است.
همچنین بخوانید: کتابهایی که باید خواند
۲– تاریخچهی زمان
آیا زمان آغازی داشته است؟ آیا زمان میتواند به عقب برگردد؟ جهان نامتنهاییست یا مرزهایی دارد؟
اینها تنها گوشهای از سوالاتی است که در این کتاب تقدیر شده در جهان به آن پرداخته شده است. تاریخچهی زمان توسط فیزیکدان شناخته شدهی جهانی و یکی از بزرگترین نوابغ دنیا استیون هاوکینگ نوشته شده است. او این کتاب را با مروری بر تئوریهای جهان از نیوتون و انیشتین شروع میکند و بعد به سراغ رازهایی از جهان هستی میرود که بعضی از آنها هنوز در قلب مکان و زمان مخفی ماندهاند.
استیون هاوکینگ به سراغ انفجار بزرگ، سیاهچالهها و کهکشانهای مارپیچ میرود و با زبان سادهاش دنیا و عجایبش را به میلیونها نفر معرفی میکند. استیون هاوکینگ یکی از نابغهترین فیزیکدانها در تاریخ به حساب میآید با این کتاب به افراد زیادی کمک کرده است تا سوالهای اساسی دربارهی فیزیک را متوجه شوند. اینکه جهان از کجا آمده است؟ چطور و چرا شروع شده است و آیا روزی به پایان میرسد؟ اگر بله چطور این اتفاق میافتد؟ هاوکینگ سعی کرده جواب همهی این سوالها را بدون استفادهی زیاد از اصطلاحات تخصصی بدهد. پس از خواندن آن نترسید چون که زبان این کتاب بسیار ساده است.
این کتاب افزایش اطلاعات عمومی هم با ترجمهی رضا خزانه در انتشارات فاطمی به چاپ رسیده است.
۳–تاریخچهی کوتاه تقریبا همهچیز
“برای داشتن سیارهای مناسب زندگی فقط باید خیلی خیلی خوششانس باشید.”
بیل برایسون خودش را مخالف سفر معرفی میکند اما حتی او هم زمانی که در اتاق مطالعهاش است نمیتواند کنجکاویاش دربارهی دنیای اطرافش را انکار کند. تاریخچهی کوتاه تقریبا همهچیز کاوش بیل برای فهمیدن همهچیز از انفجار بزرگ تا شکلگیری تمدنها را نشان میدهد. داستان اینکه ما چطور به اینجا رسیدیم. از هیچچیز تا به اینجا. تاریخ شروع ما. بیل برایسون در این کتاب خودش را به چالش میکشد تا برای ارائهی مطالبی مثل جغرافیا، شیمی و فیزیک که اصولا برای ما بسیار خسته کننده هستند راهی پیدا کند تا هرکسی که روزی فکر میکرد که به علم و دانش هیچ علاقهای ندارد، نظرش جلب شود و آن را بفهمد. این کتاب دربارهی چیزهایی که میدانیم نیست بلکه دربارهی این است که چطور و از کجا این چیزها را میدانیم.
مثلا از کجا میدانیم که در مرکز زمین چیست؟ سیاهچاله چیست؟ یا اینکه ۶۰۰ میلیون سال قبل قارهها کجا بودند و چطور دیگران این مسائل را کشف کردند؟ یا حتی اینکه تندخوانی چیست و از کجا آمده (البته در این مورد مطمئن نیستیم چیزی در کتاب گفته شده باشد!) بیل در این سفر زمان و مکان با مجموعهی جذابی از دانشمندان غیر عادی، رقابتی و حتی احمق برخورد میکند. مثل دانشمند خجالتی هنری کَوِندش که روی معماهای زیادی مثل وزن زمین کار کرد ولی هیچ وقت دربارهی یافتههایش به دیگران چیزی نگفت. بیل برایسون ما را در این سفر همراه خودش کرده تا با هم از رازهایی در جهان پرده برداریم که پیش از این حتی دربارهی آنها نشنیدهایم.
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
۴–نمادها و نشانهها
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که از چه زمانی یکسری علامتها و یا ژستها نشانگر یک موضوع خاص شدهاند؟ مثلا از چه زمانی اخم کردن نشانهی ناراحتی یا عصبانی شدن شده است؟ جالب است نه؟
برای هزاران سال است که انسانها از طریق نمادها و نشانهها با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. از یونیفرمهای مختلف بگیرید تا لوگوی شرکتها. نمادها و سمبلها همه جا هستند. این کتاب به شما کمک میکند تا رازهای این نمادها، معنی و تاریخ هرکدام را متوجه شوید. مثلا خورشید، شب، ستارهها از خیلی زمانهای دور به عنوان نشانه و سمبلهای مختلف در زبان و ادبیات کشورهای مختلف استفاده میشده است. در این کتاب افزایش اطلاعات عمومی شما دلیل تمام این نشانهها را خواهید فهمید.
علاوه بر این متوجه خواهید شد که چطور انسانها از الگوها، اعداد و لباسها به عنوان سمبل استفاده میکردهاند یا دیگر نمادها دربارهی ملیت یا خویشاوندی از کجا میآیند. میراندا بوروس میتفورد در این کتاب نمادها و نشانهها راز بیش از ۲۰۰۰ نماد در موضوعات مختلف مثل مذهب، معماری و مرگ و … را برای ما آشکار میسازد. این کتاب در انتشارات سایان به چاپ رسیده است.
این مقاله را از دست ندهید:
۵– ۱۰۰ دانشمندی که جهان را تغییر دادند
به نظرتان اگر علم و یا دانشمندی وجود نداشت انسان در این دنیا چقدر دوام میآورد؟
اینکه ما امروز زندهایم و راحت زندگی میکنیم را مدیون بسیاری از اختراعات و اکتشافات علمی دانشمندان مثل بسیاری از داروهای پزشکی، تلفن، هواپیما، کامپیوتر و حتی لامپ هستیم. اما گاهی هم این تحقیقات علمی به اختراعات و کشفیات خطرناکی مثل اسلحه و بمب اتم هم ختم شده است. شما فکر میکنید مزایای آن بیشتر بوده است یا معایب آن؟ در این کتاب دربارهی دانشمندانی میخوانیم که چطور با آزمایشات و مشاهدات خودشان طی ۲۵۰۰ سال گذشته زندگی امروز ما را کاملا تغییر دادهاند. به علاوه در این کتاب متوجه میشویم که ما اطلاعات خودمان دربارهی جهان و کهکشان و حتی مغزمان را چطور به دست آوردهایم.
جان بالچین در این کتاب طرز سادهی کشف کشفیات بزرگ توسط دانشمندان به زیبایی به قلم درآورده و نظر خوانندگان را جلب کرده است. مثلا اینکه چطور افتان سیبی از درخت باعث کشف بزرگ جاذبه شده است. یا مثلا این سوال که تمرکز چیست و چه نقشی در زندگی ما دارد به خوبی در این کتاب پاسخ داده شده است. این کتاب توسط سید یوسف عرفانی فرد و بهناز دادمان ترجمه شده است و در انتشارات مازیار به چاپ رسیده است.
۶-آیندهی بشر
آخر دنیا! انفجار زمین یا زندگی جدید میان ستارهها؟
در حال حاضر بشر آماده زندگی در سیارات دیگر است. البته ضروریت اینکار بیشتر از احتمال آن است. چه به دلیل تغییرات آب و هوایی و تمام شدن منابع طبیعی و چه اتفاق افتادن فاجعهای در زمین بشر بالاخره سر از زندگی در میان ستارهها در میآورد. فیزیکدان شناخته شدهی جهان میچیو کاکو به شکل گستردهای مسئلهی ایجاد زندگی پایدار در سیارهی دیگر را با جزئیات مورد بررسی قرار میدهد. کاکو با لحن جذاب و خاص خودش در داستان سرایی به ما نشان میدهد که چطور در حال حاضر داستانهای تخیلی به واقعیت تبدیل میشوند. چرا که کشفیات و اختراعات جذاب در زمینهی رباتیک، نانو تکنولوژی و بایو تکنولوژی میتوانند انسان را قادر سازند که در مریخ سکونت پذیرند و شاید روزی با پیشرفت بیشتر تکنولوژی انسان بتواند جسم فیزیکیاش را تا ابد حفظ کند.
دکتر کاکو خوانندههایش را همراه با خود به سفری هیجان انگیز به آینده میبرد، آیندهای که در آن جا انسان بالاخره به آرزوی ابدیش یعنی زندگی در میان ستارهها میرسد و حتی شاید میتواند به جاودانگی دست پیدا کند.
این کتاب با ترجمهی یاشار مجتهدزاده در انتشارات سبزان به چاپ رسیده است.
با هم بخوانیم: بهترین رمان ها و کتاب های ایرانی
۷–چه کسی چه وقت چه چیزی را اختراع کرد
چه اختراعی در طول زندگی بشر برای شما از همه جذابتر است؟ شاید برای اکثر جوانان گوشی همراه باشد (که البته در این مورد بهتر است حتما مینیمالیسم دیجیتال را نیز بیاموزید!). شاید برای کسانی که عاشق غذا هستند، یخچال باشد و برای یک گیمر پی اس فایو. چه کسی چه وقت چه چیزی را اختراع کرد تفکرات و اختراعات ۵۰۰ سال گذشته را با ما دوره میکند. اختراعاتی که در اصل زندگی الان ما را شکل دادهاند. در این کتاب همراه با دیوید الیارد به سفری از اولین اختراعات مثل اولین ساعت جیبی تا آخرین آنها در زمینهی نانو تکنولوژی میرویم. در این کتاب اختراعات بر اساس زمان مرتب شدهاند و هر اختراع جدیدی در زمینهی تاریخی خودش بررسی شده است.
همچنین در این کتاب دربارهی انگیزهی مخترع و دیدگاه او نسبت به اختراعش را هم متوجه میشویم. این میزان از اطلاعات دقیق در این کتاب ریشه در زندگی سراسر درگیر با علم دیوید الیارد است. او به عنوان محقق، معلم، گویندهی رادیو و تلویزیون، نویسندهی موفق و مشاور سیاسی دولت اعتقاد زیادی به نقش علم در زندگی دارد.
این کتاب با ترجمهی دکتر محمد اسماعیل فلزی در انتشارات مازیار به چاپ رسیده است.
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
۳ سوته مهاجرت کن + ارزیابی فوری مهاجرت فوری به پشت گرمی هوش مصنوعی
۸- اطلاعات عمومی
کتاب اطلاعات عمومی یا دانستنیهای ایران و جهان اثر نصرالله آژنگ شامل کاملترین اطلاعات دربارهی ایران و حتی جهان است. در این کتاب ۲ جلدی شما میتوانید اطلاعات زیادی در زمینههای زیادی مثل تاریخ، جغرافیا، ورزش، علوم و حتی ادیان و چهرههای مهم ادبی و علمی بدست بیاورید. پس اگر علاقه دارید در اکثر زمینه دربارهی ایران و جهان اطلاعاتی داشته باشید این ۲ جلد کتاب کمک زیادی به شما میکند. نصرالله آژنگ در این ۲ جلد کتاب ما را از سیارات و کرهی ماه به تاریخچهی سفرهی هفت سین میبرد. بله همانطور که گفتیم در این کتاب از شیر مرغ تا جان آدمیزاد صحبت شده است.
برای افزایش اطلاعات عمومی باید چند کتاب بخوانیم؟
پاسخ در مقاله:
کتاب برای افزایش اطلاعات عمومی؛ سخن پایانی
میشود گفت اطلاعات عمومی یکی از ضروریات زندگی ما محسوب میشود. هرچقدر اطلاعات شما در زمینههای مختلف بیشتر باشد میتوانید دایرهی ارتباطی خودتان را بزرگتر کنید. همان طور که خودتان میدانید ارتباط با افرادی که اگاهی و اطلاعات بیشتری دارند بسیار جذابتر از دیگر افراد است. البته فراموش نکنید که صرف داشتن اطلاعات عمومی نسبتا بالا برای موفقیت در هر کاری کافی نیست. ۸ کتابی که در این مقاله به شما معرفی شد میتوانند کمک زیادی به شما در زمینهی افزایش اطلاعات عمومی بکنند.
4 پاسخ
ممنون عالی بود
ممنون،خیلی عالی…
چطور میشه این کتابها رو تهیه کرد؟
سلام دوست عریر
نسخه الکترونیکی این کتاب هارو میتونید از اپلیکشن فیدیبو و طاقچه خریداری کنید.