H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی

مشخصات:

دانلود فایل :

مدت زمان مطالعه:

فهرست مطالب

برنامه ریزی موفق برای یادگیری زبان انگلیسی

فهرست مطالب

تقویت زبان انگلیسی و یادگیری مهارت‌های جدید به یک برنامه مطالعاتی نیاز دارد. دلیل این است که داشتن برنامه ریزی درست برای یادگیری زبان انگلیسی به مطالعه شما نظم و پیوستگی می‌بخشد و می‌توانید از موفقیت خود اطمینان حاصل کنید. به همین دلیل در این مقاله خواهیم گفت چگونه می‌توان برنامه منظم و مدون برای یادگیری زبان انگلیسی تنظیم کرد؟ چه زمانی از دوره‌های آموزشی و منابع آنلاین، موسیقی و سایت مکالمه زبان انگلیسی استفاده کرد؟ و چگونه می‌توان به برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی خود پایبند بود؟

 

چرا باید برای یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی کنیم؟

واقعیت این است که هر چقدر هم زبان بخوانید باز مطلبی برای یاد گرفتن وجود دارد. به همین دلیل، داشتن برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی مسیر مطالعه را مدیریت‌پذیر می‌کند. به عبارتی، شما با یک برنامه مطالعاتی هدف بزرگ تسلط به زبان انگلیسی را به مراحل کوچکتر تقسیم می‌کنید و دیگر یادگیری زبان انگلیسی دشوار به نظر نمی‌رسد.

علاوه بر این، یادگیری چندین هفتگی زبان انگلیسی بر اساس جدول زمانی مطالعاتی پیشرفت شما را نشان می‌دهد و نقاط ضعف شما را پر رنگ می‌کند. همچنین، داشتن برنامه ریزی شما را مجبور به تعیین هدف می‌کند و ایده‌هایی در ذهن شما متبلور می‌شوند که چراغ راه آینده شما است.

ویژگی دیگر داشتن برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی این است که هر زمان که بخواهید می‌توانید برنامه را تنظیم کنید، حتی در افزایش مطالعه افراد پرمشغله موثر است. و اما بهترین قسمت برنامه ریزی حفظ انگیزه است. دستیابی به اهداف باعث افزایش انگیزه شما برای ادامه یادگیری می‌شود، حتی زمانی‌که یادگیری مطالب سخت می‌شود.

امیدواریم تا اکنون به اهمیت برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی پی برده باشید. در ادامه قصد داریم قبل از ارائه راهنمای برنامه ریزی مطالعاتی زبان انگلیسی به عواملی اشاره کنیم که در برنامه ریزی و موفقیت شما در یادگیری زبان انگلیسی موثر هستند.

برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی
تقویم گوگل برای نوشتن جدول برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی گزینه خوبی است.

چه عواملی را باید در برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی در نظر بگیریم؟

قبل از اینکه سراغ کتابخانه‌تان بروید باید به تعدادی سوال جواب بدهید. سوالاتی که در زیر به آن اشاره کرده‌ایم به عواملی اشاره می‌کند که تدوین برنامه ریزی را هدفمندتر و دقیقتر می‌نماید. لازم به ذکر است این نکات از تجربیات و راهنمایی‌های معلمان نیتیو گرفته شده که آن را در زیر تبیین کرده‌ایم. بنابراین سعی کنید به ۶ سوال ساده زیر پاسخ دهید سپس برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی را برای خود تدوین کنید.

۱- انگیزه و هدف من از یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

اینکه مشخصا بدانید چرا باید زبان انگلیسی را یاد بگیرید اولین قدم به سوی یادگیری است. آیا خودتان علاقمند شده‌اید یا کسی از شما خواسته است؟ خوب، مثل هر تصمیم دیگری که در زندگی می‌گیرید، یادگیری زبان انگلیسی باید خود خواسته باشد.

۲- برای هدف خود به کدامیک از دوره های زبان انگلیسی نیاز دارم؟

اگر بدانید انگیزه شما از یادگیری زبان انگلیسی چیست راحت‌تر هدفگذاری می‌کنید. مثلا ممکن است بخواهید به یک جلسه کاری بروید! چه عالی! در این موقعیت اگر لازم شد در دوره زبان انگلیسی تجاری شرکت کنید تا با اصطلاحات و آداب خاص آن آشنا شوید. حتما اهدافتان را بنویسید و مشخص کنید برای موفقیت در موقعیت هدف به چه مهارتهایی نیاز دارید.

برنامه ریزی مدون برای یادگیری زبان انگلیسی
خودتان را با دیگری مقایسه نکنید و سعی کنید هر روز بهتر از روز پیش عمل کنید.

۳- سبک یادگیری من چیست؟

دانستن سبک یادگیری در انتخاب نوع منابع و مدت زمان یادگیری شما تاثیر زیادی دارد. اگر مطمئن شوید که یادگیری شما تصویری است، لغات را با استفاده از اپلیکیشن‌های مشخص و گرامر را با نقشه کشی ذهنی به سرعت یاد می‌گیرید. و زمان ذخیره شده را به یادگرفتن مهارت‌های سخت‌تر اختصاص می‌دهید.

۴- چند ساعت می‌توانم در جدول برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی زمان اختصاص بدهم؟

یکی از نکات مهم در برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی مدت زمان مطالعه روزانه است. سعی کنید هر روز حتی اگر ۳۰ دقیقه هم که فرصت می‌کنید زبان بخوانید. در صورتی که در هیچ دوره‌ای شرکت نمی‌کنید، باید زمان بیشتری را به مطالعه خودخوان اختصاص دهید. بنابراین، این مسائل را در برنامه ریزی در نظر بگیرید.


بیشتر بخوانید: برنامه ریزی در ۵ گام موثر به کمک روش GTD


۵- در چه سطحی از زبان قرار دارم؟

یکی از عواملی که اغلب در پایندی ما به مطالعه و نتیجه گرفتن از اهداف مطالعاتی تاثیر دارد این است که بدانیم در چه نقطه‌ای هستیم. این مسئله در انتخاب منابع، تعیین مباحث مطالعاتی روزانه و مدت زمان متغییر هر مهارت تاثیر بسزایی دارد. پس حتما در یکی از آزمون‌های تعیین سطح آنلاین یا حضوری موسسات آموزش زبان شرکت کنید.

برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی
در انتخاب منابع به هدف یادگیری خود دقت کنید.

۶- چه مهارت‌هایی را باید تقویت کنم؟

بعضی از دوستان علاقمندند بدانند کدام مهارت مهم‌تر است. ما در مقاله‌های قبل‌تر مثل تقویت تلفظ زبان انگلیسی تاکید کرده‌ایم که همه مهارت‌ها به هم وابسته‌اند. اما اگر قصد ارتباط برقرار کردن دارید ۴۰ درصد مهارت صحبت کردن از مهارت شنیداری کسب می‌شود و ۱۶ درصد موفقیت ما در گفتار تحت تاثیر مدت زمانی است که ما برای مهارت خواندن می‌گذاریم. به این جهت، باید متناسب با هدفتان برای تقویت زبان انگلیسی خود اقدام کنید.

ویژگی‌های یک برنامه ریزی خوب برای یادگیری زبان انگلیسی چیست؟

یک برنامه ریزی موفق برای یادگیری زبان انگلیسی به دانستن یک سری اطلاعات کلی وابسته است. به همین دلیل نکاتی را در زیر یادآور شده‌ایم که مطمئنیم در مسیر یادگیری زبان انگلیسی به شما کمک شایانی می‌کند. لازم به ذکر است بخشی از مطالب این قسمت از ۶ مرحله برای موفقیت در برنامه ریزی برای زبان انگلیسی و بخشی دیگر تجربیات شخصی گرفته شده است. ابتدا نکات زیر را مطالعه کنید، سپس قسمت بعدی را بخوانید و هنگام تدوین برنامه دقیق این نکات را در برنامه خود جای دهید.

۱- هر روز ۱۵ الی ۳۰ دقیقه به مطالعه گرامر و کلمه اختصاص دهید.

صحبت کردن در مورد مسائل مختلف نیازمند داشتن اطلاعات کافی از ساختارهای گرامری و دامنه لغات مربوط است. بنابراین ترجیحا با تکنیک‌های یادگیری زبان انگلیسی در خواب از نیم ساعت یادگیری روزانه غافل نشوید.

۲- تعداد کلماتی که هر روز قصد دارید یاد بگیرید را مشخص کنید.

اگر از اپلیکیشن‌های موبایل استفاده می‌کنید که چه بهتر. در غیر این صورت از کتاب‌های لغات موضوع بندی شده استفاده کنید و از ۵ لغت در روز شروع کنید و کم‌کم تعداد آن را افزایش دهید.


بیشتر بخوانید: حفظ کردن لغات انگلیسی به ساده ترین روش ممکن


۳- مهارت شنیداری را با مهارت نوشتن یا اسپیکینگ تمرین کنید.

سعی کنید با استفاده از منابع ذکر شده در مقاله آموزش زبان با انیمیشن مهارت شنیداری خود را تقویت کنید. سپس در خصوص آن متنی بنویسید یا با پارتنر خود در ارتباط با آن به انگلیسی صحبت کنید.

۴- مهارت خواندن را با مهارت اسپیکینگ یا نوشتن تمرین کنید.

اگر متنی می‌خوانید یا با استفاده از سایت‌های خبری به نکته جالبی می‌رسید، با دوستان انگلیسی زبان خود در مورد آن صحبت کنید یا برداشت خود را از آن موضوع یا خلاصه‌ای از آن متن را بنویسید.

وقت مرده و یادگیری زبان انگلیسی
وقتهای مرده را در برنامه ریزی زبان انگلیسی قرار دهید. مثلا از مسیر محل کار تا منزل به رادیو یا پادکست انگلیسی گوش کنید.

۵- مهارت‌های میکرو (مثل تلفظ و املا) را در دل مهارتهای ماکرو (مثل اسپیکینگ و رایتینگ) یاد بگیرید.

هر کدام از چهار مهارت اصلی شامل زیرمجموعه مهارت‌هایی می‌شوند که می‌بایست به آن‌ها نیز توجه کنید. به این منظور می‌توانید مثلا ۱۵ دقیقه از کل مدت زمان مهارت اسپیکینگ را به دریافت آموزشهای تقویت تلفظ زبان انگلیسی اختصاص دهید.

۶- برای تنوع در یادگیری از منابع آنلاین استفاده کنید.

همانطور که از بازی‌ها در کلاس درس برای خارج کردن حالت سنتی تدریس استفاده می‌شود، هنگام مطالعه در خانه نیز با بهترین اپلیکیشن‌های زبان انگلیسی را یاد بگیرید.

۷- پاتنر انگلیسی زبان پیدا کنید.

در مقاله ۷ سایت برتر مکالمه زبان انگلیسی به شما آموزش داده‌ایم چه مدت زمانی و چگونه با دوستان انگلیسی زبان ارتباط برقرار کنید که نه تنها تنوع در یادگیری را تجربه کنید بلکه دوست جدید پیدا کنید.

اشتباهات شما در برنامه ریزی یا یادگیری مطالب بهترین معلم شما هستند.

۸- هر شب برنامه روز بعد را به طور مشخص بررسی کنید.

آمادگی دادن به ذهن در مورد اینکه در روز بعد قرار است به کدام یک از اهدافتان در جدول برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی دست بیابید انگیزه شما را برای مطالعه بالا می‌برد.


بیشتر بخوانید: مطالعه هدفمند چیست و چرا تا این اندازه اهمیت دارد؟


۹- آخر هفته جدول برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی مطالب را مرور کنید. 

اگر هفتمین روز مطالعه شما جمعه است، حدود ۳ ساعت به بررسی نقاط ضعف خود و مرور مطالبی که در طول هفته خوانیده‌اید بپردازید. همچنین، مشخص کنید چه میزان در برنامه ریزی خود موفق بوده‌اید و چه انتظاراتی در هفته آینده از خودتان خواهید داشت.

[sc name=”paligelot_banner”][/sc]

۱۰- لذت یادگیری را فراموش نکنید.

لذت در یادگیری باعث افزایش تمرکز شما می‌شود. پس در برنامه خود گوش کردن به موسیقی انگلیسی، تماشای فیلم با زیرنویس انگلیسی یا یادگیری با اپلکیشن‌ها را قرار دهید.

برنامه مطالعاتی زبان روزانه
برنامه خود را به نحوی تدوین کنید که فضا برای جبران وجود داشته باشد.

چگونه برای یادگیری زبان انگلیسی برنامه ریزی کنیم؟

سعی کنید حداقل برای یک هفته خود هدف‌گذاری کنید و مشخص کنید چه حجمی از مطالب را در برنامه ریزی خود برای یادگیری زبان انگلیسی یاد خواهید گرفت. حتما در این مورد واقع بین باشید و کمتر یا بیشتر از توان خود را در برنامه قرار ندهید. البته هر روز باید برای روز بعد خود برنامه دقیق‌تری بنویسید و اهداف کوتاه مدت و بلند مدت خود را یاد داشت کنید. اگر فرض بگیریم شما قرار است از ۱۴ فروردین به مدت یک ماه مطالعه مستمر داشته باشید ابتدا جدولی به شکل زیر رسم کنید.

Total Hours of Study Farvardin 14th to Ordibehesht 13th Step 1 Days

Farvardin 14th– 20th

Farvardin 21st– 27th

Farvardin 28th– Ordibehesht 3rd

Ordibehesht 4th– 10th

تست  :Ordibehesht 11th-13th

Grammar Daily Task
Vocabulary Daily Task
Sat

Mon

Wed

Listening Even Days
Sat

Mon

Wed

Writing Even Days
Sun

Tue

Thu

Reading Odd Days
Sun

Tue

Thu

Speaking Odd Days

هر ماه را به یک مرحله نام‌گذاری کنید و ترجیحا گرامر و لغت را به صورت روزانه در برنامه خود قرار دهید. در ستون سوم، برای هر هفته تعداد مباحث و تعداد کلمات مورد مطالعه را به تفکیک هفته مشخص کنید. همچنین مانند جدول، برای روزهای فرد و روزهای زوج دو مهارت متفاوت را قرار دهید. برای هر یک از روزها، باید حداقل سه منبع در جدول برنامه ریزی خود مشخص کنید. در نهایت، تخمین بزنید در طول هر هفته برای هر یک از مهارت‌ها چند ساعت مطالعه خواهید کرد زیرا این اعداد به شما نشان می‌دهد در تست‌ها به چه شکل عمل می‌کنید و چه تغییراتی در برنامه شما نیاز است اعمال شوند. اگر از ابتدا می‌دانید کدام یک از مهارت‌های شما به تقویت نیاز دارند ساعت مطالعه خود را برای آن مهارت کمی افزایش دهید.

برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی در خواب
شب هنگام وقتی هنوز نیمه هشیار هستید بهترین زمان برای یادگیری لغات مصور است.

چگونه به برنامه مطالعاتی خود پایبند باشیم؟

سعی کنید از جدول و رنگ‌های متنوع برای برنامه ریزی خود استفاده کنید. نوشتن اهداف و برنامه مطالعاتیتان باید به گونه‌ای باشد که هر زمان چشمتان به آن افتاد حس درس خواندن به شما بدهد. فرقی ندارد آیا از OneNote استفاده می‌کنید یا در دفتر پلنر برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی خود را یادداشت می‌کنید. فقط باید به شکلی باشد که بتواند در طول روز به آن دسترسی داشته باشید و هر هفته بتوانید عملکرد خود را بسنجید و برنامه ریزی مجدد انجام دهید. داشتن یک برنامه مطالعاتی انعطاف‌پذیر و در دسترس یادگیری را هم ساده می‌کند.

[sc name=”gelat504″][/sc]


بیشتر بخوانید: آموزش زبان از پایه را با این ۷ توصیه طلایی شروع کنید!


اگر احیانا ابتدای کار مطالعه زبان انگلیسی رافراموش می‌کنید، آلارم تلفن همراه یا کامپیوتر خود را فعال کنید و سر ساعت مطالعه کنید. حتما سهم مطالعاتی روز خود را روی یک ورق بنویسید و وقتی در انجام آن موفق شدید کنار آن چک‌مارک بزنید. این کار ذهن را شرطی می‌کند و چه بهتر که خودتان را به خاطر پیشرفتتان به یک کافه یا خرید دعوت کنید. همیشه به یاد داشته باشید که هیجان و لذت یادگیری عامل بسیار موثری در انگیزه شما به ادامه یادگیری است.  

سخن آخر

احتمالا تا کنون به یک دید کلی نسبت به برنامه ریزی برای یادگیری زبان انگلیسی دست یافته‌اید. اگر واقعا درست برنامه ریزی کنید نتایج درخشانی خواهید گرفت. به اندازه کافی برای تبیین برنامه خود وقت بگذارید، از یادگیری لذت ببرید و در فرآیند یادگیری گاهی تنوع بدهید. برنامه مطالعاتی خاص شما از شما فردی مسلط به زبان انگلیسی می‌سازد. پس به جای آرزو کردن و حسرت خوردن برای یک یادگیری فوق‌العاده آماده شوید! به نظرتان ویژگی خاص برنامه مطالعاتی زبان انگلیسی شما چیست؟

 

یادگیری واقعی و اصولی زبان انگلیسی

اگر میخوای انگلیسی واقعی رو بر اساس مهارت های یادگیری و نوروساینس و به کمک ابزار هایی مثل نقشه کشی ذهنی یاد بگیری، همین حالا روی لینک زیر کلیک کن. ایمپکت بر اساس متد علمی و معروف تاپ ناچ طراحی شده و همه مهارت های زبان رو با کمک فیلم، سریال و داستان بهتون آموزش میده.
برای دریافت دوره + اطلاعات تکمیلی در دکمه روبرو استفاده نمایید.

 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *