H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی

فهرست مطالب

این روزها فراموش کردن بدیهی‌ترین امور مربوط به زندگی و حواس پرتی‌های مداوم نه تنها در کهن سالی، بلکه در جوانان نیز افزایش چشمگیری یافته است؛ اما چرا امروزه جوانان و میانسالان بیش از پیش از فراموشی و ضعف حافظه گله مند هستند؟ احتمالا حتی شما که تصمیم به مطالعه این مطلب از هوش برتر ایرانیان گرفته‌اید، از این مسئله رنج می‌برید و به دنبال راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی هستید.

راستش را بخواهید راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی، پیچیدگی خاصی ندارند؛ اما نیاز به استمرار و تلاش برای ایجاد یک سری عادت‌های مطلوب و کنار گذاشتن عادت‌های مضر در زندگی دارند. پس آن چه که بعد از مطالعه این مقاله اهمیت دارد، دنباله روی از برنامه‌های مرتبط با تقویت حافظه است. در نتیجه بدین شکل بتوانید گام‌های موثری در جهت جلوگیری از فراموشی بردارید.

۱/ تکرار بافاصله و مستمر اطلاعات را بخشی از زندگی خود قرار دهید

چند اصل و اساس مهم در رابطه با دریافت اطلاعات ورودی به حافظه وجود دارد؛ یکی از این اصول مهم، یادآوری مجدد و تقویت داده‌ها و اطلاعات در فواصل زمانی منظم و مشخص است. با این راهکار با یک تیر دو نشان می‌زنید.

  1. هم از فراموشی اطلاعات جلوگیری می‌کنید تا در زمان مشخصی به راحتی دوباره آن اطلاعات را به یاد آورید.
  2. هم حافظه خود را تقویت می‌کنید.

بدین شکل از ذهنی پویا بهره مند می‌شوید که به سادگی هر چیزی را به فراموشی نمی‌سپارد.

۲/ بخش بندی کردن مطالب با نمودار درختی را یاد بگیرید

طبقه بندی داده‌ها و اطلاعات مختلف با نمودار درختی نظم خاصی را در یادگیری مطالب و به خاطر سپردن آن‌ها ایجاد می‌کند. با این راهکار کافیست در به خاطر سپردن مطالب طولانی با عنوان‌ها و دسته‌ بندی‌های زیاد، روش نمودار درختی را یاد بگیرید. لذا پیشنهاد می‌کنیم چند آموزش مختصر و مفید در این رابطه ببینید؛ تا با به صورت اصولی داده‌ها و اطلاعات مدنظرتان را بخش بندی کنید. چنین راهکاری نه تنها موجب یادگیری مفید در مدت زمان کوتاه می‌شود، بلکه با نظم دهی به داده‌ها به خاطر سپردن آن‌ها را نیز آسان‌تر می‌کند.

خواب کافی برای تقویت حافظه

۳/ از اهمیت خواب کافی غافل نشوید

در زندگی ما انسان‌ها منشا بسیاری از مشکلات مثل عدم تمرکز، فراموشی اطلاعات، کمبود انرژی، بداخلاقی و غیره ممکن است از عدم خواب کافی باشد. اکثر ما اهمیت خواب کافی در زندگی و در تقویت حافظه را نادیده می‌گیریم. به ویژه با پیدایش عصر جدید، دنیای وب و رسانه بیش از پیش با اختلالات خواب مواجه می‌شویم. بنابراین با آگاهی از این موارد سعی کنید برنامه خواب منظمی برای خودتان ایجاد کنید. حتی آخر هفته‌ها به این برنامه خواب پایبند بمانید! در ضمن حداقل یک ساعت قبل از خواب استفاده از موبایل، تلویزیون و لپ تاپ را به حداقل برسانید تا خوابتان دچار اختلال نشود.

اگر عادت دارید شب‌ها دیر بخوابید احتمالا پیروی کردن از برنامه خواب به موقع برایتان سخت خواهد بود. اما اگر به عنوان مثال هر شب یک ربع زودتر به رختخواب بروید و یک ربع زودتر از همیشه بیدار شوید، کم کم برنامه خواب به موقع و کافی بخشی از زندگی شما خواهد شد. پس در این مسیر عجله نکنید و سعی کنید به مرور زمان برنامه خواب کافی و به موقع را در برنامه زندگی خود بگنجانید.

۴/ تا حد امکان از استرس دوری کنید

هر چند که دوری از اضطراب و استرس بسیار سخت است و اگر دغدغه زیادی در زندگی داشته باشید یا با مشکلات متعددی دست و پنجه نرم کنید، امکان فاصله گرفتن از استرس دشوارتر می‌شود. اما در نظر داشته باشید که عدم کنترل استرس برای زندگی و حافظه انسان تنش‌زا است. با وجود آن مغز علاقه‌ای به تمرکز بر روی موارد دیگر را ندارد. از این رو به مرور زمان استرس و نگرانی بر روی حواس دیگر تاثیر منفی می‌گذارد. سپس اجازه به خاطر سپاری و تمرکز بر روی چیز دیگر را به ذهن نمی‌دهد. پس باید به دنبال راهکارهایی در جهت کنترل آن باشید! در غیر این صورت در آینده نه تنها با آلزایمر که با بیماری‌های دیگری نیز دسته و پنجه نرم می‌کنید.

برای دوری از استرس با تجویز پزشک می‌توانید دارو مصرف کنید. همچنین برخی از محصولات لیست داروی تقویت حافظه به صورت آزاد قابل خریداری هستند و به شما در افزایش قدرت حافظه و اکتیو شدن مغز کمک می‌کنند.

جلوگیری از فراموشی با مدیتیشن

۵/ مدیتیشن کنید

مدیتیشن یکی دیگر از راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی است که اگر به خوبی پیش برود، تاثیرات مثبتی در خلاقیت، افزایش تمرکز، یادگیری بهتر و افزایش مهارت‌های استدلال در امورات مربوط به زندگی ایجاد می‌کند. با مدیتیشن مغز روی جزئیات بیشتر متمرکز می‌شود و ارتباط بین سلول‌های مغز را به خوبی تقویت می‌کند.

۶/ ذهن خود را با سرگرمی جدید به چالش بکشید

یکی دیگر از راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی ایجاد سرگرمی جدید است. زمانی که مغز درگیر فعالیت‌های چالش برانگیز می‌شود، پویاتر می‌شود و به این ترتیب امکان یادآوری اطلاعات نیز راحت‌تر می‌شود. برای نمونه فعالیت بدنی، شطرنج، یادگیری زبان جدید و یا یادگیری نواختن ساز جدید از جمله گزینه‌های معقولی به شمار می‌روند؛ که می‌توانند منجر به تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی شوند.

۷/ از تصویرسازی ذهنی برای تقویت حافظه غافل نشوید

برای به خاطر سپردن مطالب و یا هر چیزی که برایتان یادگیری آن دشوار است، از تصویرسازی ذهنی استفاده کنید. به این طریق که اسم، داده و یا هر چیزی را که قصد به خاطر سپردنش را دارید، به تصویری ارتباط دهید. جالب‌تر این که هر چه تصویرسازی شما برای به خاطر سپردن آن مورد عجیب‌تر باشد، احتمال فراموشی و از یاد بردنش تا حد زیادی کاهش می‌یابد. این روش نه تنها در یادگیری مطالب، اسامی، داده‌ها و غیره برای شما مفید خواهد بود؛ بلکه از سوی دیگر با خلاق‌تر کردن شما حافظه‌تان را نیز تقویت می‌کند.

۸/ اطلاعات بدون معنا را برای خودتان معنادار کنید

خب این جمله یعنی چه؟ برای مثال فرض کنید باید ردیفی از ارقام را به خاطر بسپارید؛ به خصوص اگر شمار این ارقام بالا باشد! در چنین حالتی می‌توانید تا حد ممکن ارقام را به چند بخش تقسیم کنید و هر بخش را به رویدادها یا موارد مرتبط با آن ربط دهید. هر چند که پیدا کردن معنا برای ارقام دشوار است؛ اما اگر این روش به اجرا در بیاید، به خاطر سپردن اطلاعات را راحت‌تر و از سوی دیگر از فراموشی جلوگیری می‌کند. با چنین راهکارهایی همواره به دنبال پیدا کردن معنا در اطلاعات بدون معنا خواهید بود. بدین شکل با ذهنی که همواره به دنبال راهکار است، به سختی دچار بیماری‌هایی همچون آلزایمر خواهید شد.

غذای سالم برای تقویت حافظه

۹/ مراقب کالری مصرفی در وعده‌های غذایی باشید

پرخوری و افزایش کالری مصرفی یکی دیگر از عوامل بروز آلزایمر است. به طوری که اگر در سنین پایین‌تر به طور مستمر خود را در معرض پرخوری قرار دهید، در بهترین حالت با عدم تمرکز روبه‌رو می‌شوید. پس مراقب کالری مصرفی خود باشید! چرا که وعده‌های پرکالری و با چربی و قند بالا خطر اختلال شناختی خفیف را به مرور زمان افزایش می‌دهد. این اختلال مشخصه کاهش حافظه‌ است که از سوی دیگر به زوال عقل می‌انجامد. از طرف دیگر اگر کالری مصرفی خود را رعایت کنید و غذاهای کم چرب و با پروتئین بالا را در لیست وعده‌های خود قرار دهید، به بهبود حافظه خود کمک شایانی می‌کنید. همینطور انرژی بیشتری برای انجام کارهای‌تان به دست می‌آورید.

۱۰/ در کنار یادگیری مستمر اجازه پردازش اطلاعات را به مغزتان بدهید

مغز انسان نوعی ماهیچه است که هر چقدر با آن کار کنید، قدرتمندتر خواهد شد. اما اگر از آن کار نکشید به مرور زمان تحلیل رفته و ضعیف می‌شود. برای کار کشیدن از مغز باید به طور مستمر در حال یادگیری باشید؛ اما این یادگیری طوری نباشد که مغزتان را با انبوهی از اطلاعات جدید مواجه کنید و اجازه پردازش و تحلیل داده‌های ورودی را به آن ندهید! لذا برای تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی لازم است یادگیری مطلب جدید، هنر، زبان و مهارت‌های مختلف را در برنامه زندگی خود قرار دهید تا حافظه پویاتری داشته باشید.

۱۱/ برای یادآوری هر مطلبی بلافاصله به تکنولوژی متوسل نشوید!

پیشرفت تکنولوژی هر چند بسیاری از کارها را برای ما آسان‌تر کرده و در برخی عرصه‌ها رفاه برای ما ایجاد کرده است؛ اما از طرف دیگر ضررهای جبران ناپذیری به زندگی ما وارد کرده است. برای نمونه اکثر ما بدون تلاش به یادآوری مطلبی بلافاصله به گوگل مراجعه می‌کنیم. همینطور برای حساب ضرب و تقسیم چند عدد سراغ ماشین حساب در گوشی خود می‌رویم. تمامی این کارها باعث شده تا مغز ما به راحتی عادت کند و از قرار گرفتن در معرض چالش خودداری کند. این همان چیزیست که برای حافظه انسان سم است و منجر به فراموشی، عدم تمرکز و تضعیف حافظه می‌شود.

بنابراین اگر به دنبال راه‌های تقویت حافظه هستید از همین قدم‌های ساده شروع کنید. به توصیه ما، برای پیشبرد تمامی کارهای خود سراغ تکنولوژی و ابزارهای دیجیتالی نروید.

سبک یادگیری مفید برای افزایش حافظه

۱۲/ سبک یادگیری خود را پیدا کنید

برای یافتن راه های تقویت حافظه و جلوگیری از فراموشی باید به دنبال یادگیری باشید و برای این منظور سبک خود را در یادگیری پیدا کنید. برای نمونه ممکن است فردی با شنیدن مطلبی بهتر از خواندن آن را یاد بگیرد و فردی دیگر با آموزش تصویری یادگیرنده بهتری می‌شود. پس با پیدا کردن سبک یادگیری و استراتژی‌های موثر در یادگیری به دنبال تقویت حافظه خود باشید؛ تا به این ترتیب هم از آموزش و یادگیری لذت ببرید. همچنین از آلزایمر و فراموشی مطالب جلوگیری کنید.

آموزش تندخوانی از جمله تکنیک‌هایی است که به شما در روند یادگیری کمک زیادی می‌کند. برای اطلاعات بیشتر به لینک آن مراجعه کنید.

۱۳/ برای ورود به مسیر تقویت حافظه از تمرینات کاربردی و بروز غافل نشوید

تمامی راه‌هایی که از ابتدای مطلب تا به این جا برای شما بازگو کردیم، نیازمند به چالش کشیدن مغز و انجام یکسری فعالیت‌های در جهت جلوگیری از فراموشی و کاهش تمرکز است. اما به انجام رساندن برخی از این روش‌ها در قدم اول ممکن است برای همه ما دشوار باشد. همچنین با مقاومت حافظه برای خارج شدن از نقطه امن و پویاتر کردن آن مواجه شویم. لذا لازم است مسیر تقویت حافظه را قدم به قدم و به صورت اصولی برداریم و برای این منظور حتی آموزش ببینیم!

درست شنیده‌اید ما برای تقویت حافظه نیز نیاز به دیدن آموزش‌های اصولی و برپایه پژوهش‌های بروز جهانی داریم که در این مسیر می‌توانید از خدمات هوش برتر ایرانیان راهنمایی لازم را دریافت کنید. از همین رو پیشنهاد می‌کنیم سری به صفحه اصلی بزنید تا بهتر متوجه منظورمان شوید.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *