در دنیایی که زمان حکم طلا را داشته و فرصت اندکی برای آزمون و خطا وجود دارد، دغدغهای که همواره ذهن فراگیران زبان را به شدت درگیر میکند، یافتن بهترین روش یادگیری زبان است. این درگیری ذهنی تا جایی پیش می رود که گاها تبدیل به مانعی بر سر راه آنان جهت شروع فراگیری زبان انگلیسی میشود. در بسیاری موارد علاقمندان زبان دچار وسواس فکری برای یافتن بهترین روش میشوند. حال، سوال اینجاست که یک روش خوب باید چه ویژگیهایی داشته باشد؟
آنچه مقاله حاضر سعی در بیان آن دارد، ارائه روشهایی بر پایه مهارتهای چهارگانه است که نه تنها بتواند تمامی نیازهای یک فراگیر را پوشش دهد، بلکه قادر باشد او را هرچه سریعتر به هدف خود که آموزش زبان انگلیسی است برساند. در این بین تنوع، انعطاف پذیری، جامع و جذاب بودن نیز میبایست به عنوان عوامل تعیین کننده در طراحی بهترین روش یادگیری زبان مد نظر قرار گیرد.
بهترین روش یادگیری زبان ؛ مهارت Listening: شنیداری
یکی از اساسیترین مهارتهایی که بایستی در نقشه راه یادگیری زبان انگلیسی گنجانده شود، مهارت شنیداری است. منابع بیشماری از پادکستها گرفته تا کتب صوتی در دسترس علاقمندان است تا با استفاده از آن بتوانند این مهارت را تقویت کنند. اما چطور؟ برای جواب به این سوال ابتدا به پرسش دیگری باید پاسخ داد: آیا تابحال به فرق بین گوش کردن و شنیدن اندیشیدهاید؟ گاهی زبان آموزان عنوان میکنند که اگرچه در هنگام رانندگی به یک داستان صوتی انگلیسی گوش میدهند یا هنگام مطالعه یا انجام کارهای منزل به یک ترانه انگلیسی گوش میدهند، اما همچنان مهارت شنیداری آنها پیشرفت نمیکند.
باید گفت مراد از گوش کردن، تمرکز بر آن مطلبی است که قصد درک آن را دارید. پس برای تقویت مهارت Listening خود، می بایست هیچ عملی به غیر از گوش کردن به فایل مورد نظر انجام ندهید. در واقع، گوش کردن فعال است که باعث پیشرفت شما خواهد شد نه صرف شنیدن یک فایل صوتی.
همچنین بخوانید:
دقیقا باید چه کاری انجام دهید؟
بهتر است برنامه مشخصی برای این کار داشته باشید. خود را مقید کنید که در طول شبانه روز، ساعاتی را به گوش دادن همراه با تمرکز به فایل مورد نظر اختصاص دهید. حداقل زمانی که صرف این مهارت میکنید ۳۰ دقیقه باشد. بدیهی است که برای شروع بهتر است از فایلهای کوتاه سه تا چهار دقیقهای استفاده کنید. این کار چند مزیت دارد:
اول اینکه، فایلهای کوتاه شما را دیرتر خسته میکند.
دوم اینکه، میتوانید فایل را چندین بار تکرار و مفهوم کلی را بهتر درک کنید.
علاوه بر مواردی که عنوان شد، بهتر است فایلی انتخاب کنید که اولا، متناسب با سطح شما باشد و ثانیا، برایتان جذابیت داشته باشد. همچنین، بهتر است خود را محدود به لهجهی بخصوصی نکنید. از لهجههای آمریکایی، بریتیش و استرالیایی با جنسیت مرد و زن استفاده کنید تا گوشتان از همان ابتدا به آنها عادت کند.
هنگامی که فایل مناسب انتخاب شد، آن را با تمرکز گوش کنید. در ابتدا قطعا با لغاتی مواجه خواهید شد که معنی آن را نمیدانید. نگران نباشید! آنچه در گام نخست اهمیت دارد درک کلی شما از موضوع است. این موضوع بیشتر بخاطر عدم آشنایی گوش، با تلفظ کلمات و لهجهی گوینده اتفاق میافتد. به جای اینکه به سراغ متن بروید، سعی کنید آنرا مجددا پخش کنید و این بار با دقت بیشتری گوش دهید. آنگاه خواهید دید لغات، مفهوم کلی و موضوع را بهتر درک میکنید. این کار را سه تا چهار بار تکرار کنید و هربار لغاتی را که متوجه نمیشوید یادداشت کنید. سپس میتوانید متن فایل صوتی را جلوی خود باز کرده و واژگانی را که معنی آنها را نمیدانستید در لغتنامه جستجو کنید. حتی اگر املای کلمهای که به گوشتان خورده را نمیدانید، بهتر است آنرا یادداشت کنید. اینگونه اگر با املای صحیح آنها مواجه شوید، آن کلمه خیلی زود در ذهنتان ثبت میشود.
از گوش کردن لذت ببرید
فراموش نکنید بهترین روش یادگیری زبان شیوهای است که شما در آن از دو گروه فایل صوتی استفاده کنید. گروه اول، فایل هایی که از سطح شما اندکی بالاتر است و منتج به افزایش سطح زبان و دامنه واژگان شما میشود، که توضیحات آن در قسمت قبل گفته شد. گروه دوم، فایلهایی است که هم سطح دانش زبانی شما هستند و شما با یک بار گوش دادن به آن قادرید بیش از ۹۵ درصد کلمات آن را متوجه شوید. این دسته فایلها به شما در افزایش قدرت درک مطلب کمک میکند. در گوش دادن به این نوع موارد دیگر نیازی به پخش مجدد و تمرکز بر کلمات، اصطلاحات و متن وجود ندارد. شما به هر میزان که تمایل دارید به فایل گوش میدهید و در واقع از جریان یک داستان، یک سخنرانی جذاب و یک برنامه رادیویی لذت میبرید.
آیا درک مطلب ضعیفی دارید؟
این مقاله را از دست ندهید:
هدفمند گوش کنید
بهترین روش یادگیری زبان بایستی دربرگیرندهی نیازهای تمامی گروهها با هر هدف و انگیزهای باشد. پس بهتر است از ابتدا هدف خود را تعیین کنید. اگر هدفتان شرکت در آزمونهای بین المللی مانند IELTS است، از همان ابتدا سعی کنید از منابع معتبری که در این حوزه منتشر شدهاند استفاده کنید. یکی از این منابع کتاب Tactics for Listening است. این کتاب با تمرینات هدفمند و استاندارد میتواند شما را برای موفیت در بخش شنیداری آزمون آیلتس یاری کند.
از طرفی، اگر صاحب کسب و کاری هستید و میخواهید در جلسات خود با شرکای خارجی، شخصا گفت و شنود کنید، منابع صوتی مرتبط با حیطه کاریتان را بیشتر در برنامه روزانه خود بگنجانید. اما فراموش نکنید با هر هدفی و با هر شغلی، نبایستی از گوش کردن به فایلهای صوتی با موضوعات عمومی غافل شوید.
[sc name=”paligelot_banner”][/sc]
نکات کلیدی مهارت شنیداری
نکته اول پرهیز از ترجمه کردن است. ذهن شما در آن واحد تنها قادر به انجام یک کار میباشد پس سعی نکنید که جملاتی را که میشنوید، به زبان مادری خود ترجمه کنید. این کار نه تنها باعث میشود از فایل صوتی جا بمانید و مفهوم کلی را از دست بدهید، بلکه باعث خستگی ذهنتان نیز خواهد شد. حتی مترجمین شفاهی حرفهای نیز قادر نیستند این کار را به مدت طولانی انجام دهند. نکته بعدی در انتخاب بهترین روش یادگیری زبان، استفاده از منابع متنوع و جذاب است. با این کار و استفاده از منابعی همچون پادکستها، برنامههای رادیویی، سخنرانیها، کتابهای صوتی، از خستگی و یکنواختی جلوگیری میکنید.
نکته آخر، افزایش دامنه لغات است. سعی کنید دامنه لغات خود را با استفاده از روشهای حفظ لغات انگلیسی افزایش دهید. با این کار تجربه بهتری از درک آنچه میشنوید خواهید داشت.
دوست دارید با تکنیکهای یادگیری لغات انگلیسی آشنا شوید؟
پس این مقاله را از دست ندهید:
حفظ لغات انگلیسی، چرا و چگونه؟!
تقویت مهارت شنیداری با یک بازی ساده
اما صبر کنید، ما یک راه دیگر برای تقویت این مهارت میشناسیم. این بازی نیازمند دو نفر با سطح زبانی مشابه است.
- ابتدا یک فایل صوتی را برای دوستتان پخش کنید.
- سپس از او بخواهید آنچه را که از کلیّت موضوع دریافته است برای شما بازگو کند. قطعا برای بار اول با اندکی دشواری روبرو خواهد شد.
- فایل را مجددا برای او پخش کنید. این بار از او بخواهید با جزئیات بیشتری موضوع را شرح دهد.
- سپس هم زمان با پخش پادکست، متن آن را نیز مشاهده کنید و به درک مطلب دوستتان از موضوع نمره دهید.
- حال، از او بخواهید فایل مورد نظر خود را برای شما پخش کند و همین مراحل را انجام دهید.
- اگر در سطحی هستید که میتوانید توضیحات خود را به زبان انگلیسی بیان کنید، حتما این کار را بکنید تا در آنواحد هم بر روی مهارت شنیداری کار کرده باشید و هم بر روی مهارت گفتاری.
بهترین روش یادگیری زبان ؛ تقویت مهارت گفتاری یا Speaking
همگی ما میدانیم که باید هر مهارت را با تمرین بیشتر تقویت کرد. یعنی برای بهبود مهارت گفتاری، باید تمرینات گفتاری انجام داد و صرف مطالعه گرامر یا گوش کردن به یک پادکست انگلیسی، به ما کمکی نمیکند. هرچند تمامی این مهارتها درکنار هم رشد کرده و بر هم اثر میگذارند، اما برای بهرهگیری از بهترین روش یادگیری زبان، می بایست هر مهارت را با تمرینات مخصوص به خود بهبود بخشید. یکی از بهترین راهها برای تقویت مهارت گفتاری، شرکت در کلاسهای زبان انگلیسی است. جایی که فرصت مکالمه و استفاده از دانش خود را به دست میآورید.
کلاسهای زبان بخصوص کلاسهای Free Discussion، بهترین موقعیت را برای اشتباه کردن و تصحیح شدن را به شما میدهد. با این حال، گاهی افراد به هر دلیلی امکان شرکت در کلاس را ندارند. در این موارد میتوانید از تمریناتی که در ادامه معرفی میکنیم برای تقویت مهارت Speaking خود استفاده کنید.
روش Easy-to-hard Imitation
اگر شخصی وجود ندارد که با او مکالمه کنید،این روش شیوه مناسبی برای تقویت مهارت گفتاری شماست. این روش که نوعی تقلید از نحوه گفتار انگلیسیزبانان میباشد، شما را با نحوه گفتار و جملهسازی آشنا میکند. برای استفاده از این روش باید به شکل زیر عمل کنید:
- ابتدا یک پادکست کوتاه انگلیسی یا بخشی از فیلم مورد علاقهتان را انتخاب و پخش میکنید.
- بعد از هر جمله، پخش را متوقف و آن را با صدای بلند تکرار میکنید. اما عینا همان جمله را نمیگویید.
- مثلا اگر جمله این باشد: When I was young… شما بگویید: When he was young… بدین طریق، از تقلید صرف دور شده و به جمله سازی مستقل نزدیک میشوید.
- این کار را تا اتمام پادکست انجام دهید.
- در گام بعدی، شما باید تمامی داستان را به صورت کامل بازگو کنید.
قطعا در ابتدا با مشکل مواجه خواهید شد که میتوانید برای رفع آن دوباره فایل را گوش دهید. این تمرین باعث میشود که ساختارهای صحیح زبان انگلیسی به مرور درون ذهن شما شکل بگیرند.
روش Speech shadowing
این روش مشابه تمرین قبل است اما صرفا برروی نحوه تلفظ و بیان شما کار میکند. قسمتی از فیلم مورد علاقه خود را انتخاب و یک بار آن را با زیرنویس انگلیسی تماشا کنید. پس از خواندن دقیق زیرنویس، مجددا جمله را پخش و با دقت گوش کنید. حال همان جمله را عینا تکرار کنید و سعی کنید جمله را دقیقا مثل بازیگر، ادا کنید. برای تاثیر بهتر، میتوانید صدای خود را ضبط و با صدای اصلی مقایسه کنید. این روش یکی از بهترین روشهای یادگیری زبان در حوزه تلفظ و نحوه ادای کلمات است. به یاد داشته باشید تلفظ و ادای صحیح کلمات نیازمند تمرین است و به مرور در گذر زمان بهبود پیدا میکند.
با خود صحبت کنید: Self-talk
در این روش شما با صدای بلند با خود و به زبان انگلیسی صحبت میکنید. مثلا اگر در ذهنتان میگویید: “من امروز کلی لباس دارم که باید بشورم.” با صدای بلند بگویید: “I need to do a load of laundry today”. همین رویه را در هرکاری که مشغول انجامش هستید بکار ببرید. مثلا در هنگام پخت و پز، مواد اولیهی مورد استفاده را به انگلیسی نام برده و سعی کنید طرز تهیه آن غذا را بگویید. مزیت اول این کار، تمرین مهارت گفتاری با توجه به موقعیتهای مختلف زندگی روزمرهی ماست. مزیت دوم که اهمیت بسیار بالایی دارد این است که، گاهی شما در پیدا کردن لغت مناسب به مشکل برمیخورید و مجبور میشوید آن را جستجو کنید. با این کار، هم زمان بر روی افزایش دامنه لغات خود کار میکنید.
بهترین روش یادگیری زبان ؛ مهارت خواندن یا Reading
اگر بخواهیم برنامهی صحیحی برای ارتقای مهارت خواندن و درک مطلب در طراحی بهترین روش یادگیری زبان بگنجانیم، بایستی ابتدا هدف خود را تعیین کنیم. تفاوتی ندارد اگر قصد دارید از یک داستان لذت ببرید یا اطلاعاتی کلی در خصوص رشتهی خود کسب کنید و یا حتی علاقمند به خود مطالعه به زبان انگلیسی هستید. در هر صورت بایستی متون هم سطح خود را انتخاب کنید. این یعنی متونی که بیش از ۹۵% لغات آن را میدانید. این نوع از مطالعه باعث افزایش سرعت و روانی در خواندن متون خواهد شد. فراموش نکنید که در این نوع مطالعه تمرکز اصلی بر دریافت مفهوم کلی یک متن است. اما اگر به دنبال ارتقای دانش گرامری، یادگیری ساختارهای زبانی و افزایش دامنه واژگان خود هستید، باید متنی را انتخاب کنید که کمی از سطح شما بالاتر باشد.
از منابع گوناگون استفاده کنید
لزومی ندارد برای افزایش مهارت Reading خود حتما مقید به خواندن کتاب باشید. با توجه به هدفتان، منبع مطالعه شما میتواند هر چیزی باشد. از منوی یک رستوران گرفته تا، بیلبورد یک فروشگاه، بستهبندی مواد غذایی، کاتالوگ تلویزیون و یا هر متن انگلیسی دیگری که در طول روز میبینید. هر چه مطلبی که در حال مطالعه آن هستید را بیشتر دوست داشته باشید، سرعت مطالعه و درک مطلب شما افزایش خواهد یافت. مثلا اگر عادت به خواندن مطالب ورزشی دارید، متنهای انگلیسی مرتبط با آن را انتخاب کنید. به یاد داشته باشید، خواندن منابع مختلف و متنوع، به شما فرصت آشنایی با لغات، اصطلاحات و عبارتهای جدیدی را میدهد. پس با تمرکز بر تنها یک موضوع خود را از این شانس محروم نکنید.
همچنین بخوانید:
همیشه و همه جا مطالعه کنید
یکی از موثرترین راهها برای ارتقای مهارت خواندن، عادت به مطالعه است. هر روز حداقل ۱۰ تا ۱۵ دقیقه به این امر اختصاص دهید تا هم از خستگی و دلزدگی پرهیز شود و هم زمان برای سایر مهارتها داشته باشید. با این حال، زمان این کار بسته به دلخواه و زمان آزادتان متغیر خواهد بود. از زمانهای مردهی خود به صورت بهینه استفاده کنید. برای این کار میتوانید از تکنیکهای مطالعه استفاده و بهترین عملکرد را برای خود رقم بزنید. یکی از بهترین زمانهایی که امکان مطالعه وجود دارد، مسیر منزل تا محل کار یا دانشگاه میباشد. همواره چیزی برای خواندن به صورت آماده داشته باید و از خواندن آن در طول مسیر لذت ببرید.
نکات کلیدی مهارت Reading
- قبل از مطالعه هر متن، یک بار آن را به صورت بسیار سطحی بخوانید (اسکن کنید) تا از موضوع کلی آن مطلع شوید.
- در هنگام مطالعه، از یادداشت برداری غافل نشوید. این کار به یادگیری شما عمق میبخشد.
- معنی کلماتی را که نمیدانید با استفاده از جملات قبل و بعد آن حدس بزنید.
- جملههای زیبا و کاربردی را هایلایت کنید یا زیر آن خط بکشید.
آیا میدانستید با یادگیری مهارت تندخوانی علاوه بر افزایش سرعت مطالعه
درک مطلب خود را نیز افزایش خواهید داد؟
آشنایی بیشتر با مهارت تندخوانی در مقاله:
بهترین روش یادگیری زبان ؛ مهارت نوشتاری یا Writing
به یاد داشته باشید که ما باید تمامی مهارتهای زبانی را با هم و به صورت متناسب تقویت کنیم. این امر بدون در نظر گرفتن مهارت نوشتاری، ناقص خواهد بود. مهارت نوشتاری اغلب به واسطهی ضعف اکثریت افراد جامعه در نگارش به زبان مادری، نادیده گرفته شده یا کمتر مورد توجه قرار گرفته است. این درحالی است که این مهارت، برای افرادی که قصد شرکت در آزمونهای بین المللی مانند IELTS یا مهاجرت تحصیلی یا کاری به خارج از کشور را دارند، از اهمیت بالایی برخوردار است. پس بهتر است برای تقویت این مهارت از همین امروز شروع کنید. تقویت مهارت نگارش نیازمند زمان و تمرین بیشتری نسبت به سایر مهارتها است.
[sc name=”gelat504″][/sc]
از خودتان شروع کنید
اگر در خصوص موضوعی اطلاعات کافی داشته باشید، قطعا بهتر میتوانید درباره آن بنویسید. خب، چه موضوعی بهتر از زندگی شخصی خودتان؟! پس بهتر است از همین ابتدا که سعی در یادگیری زبان انگلیسی دارید یا میخواهید سطح مهارتهای زبانی خود را ارتقا دهید، شروع به نوشتن کنید. در مورد اتفاقات، کارها، افکار و تصمیمات خود بنویسید. اما شاید بگویید که هنوز توانایی لازم برای نگارش متون پیچیده را ندارید. اگر اینطور است، از سادهترین جملات شروع کنید. مهارت نوشتاری نیز مانند هر مهارتی نیاز به تمرین و تکرار دارد. پس دفترچهی خاطراتی برای خود داشته باشید و هر روز به هر میزان که میتوانید در مورد فعالیتهای روزانه خود بنویسید. پس از چند ماه، دوباره به نوشتههای قبلی خود رجوع کنید تا شاهد پیشرفت خود باشید.
تقویت مهارت نوشتاری با یک بازی جذاب
بازی و فعالیتهای سرگرم کننده جزئی جدایی ناپذیر برای یک سیستم آموزشی است که بهترین روش یادگیری زبان را برای فراگیران فراهم میآورد. مهارت نوشتاری هم از این قاعده مستثنی نیست. شما میتوانید با دوست یا دوستان خود این بازی را انجام دهید. هرکدام از شما یک جملهی انگلیسی به صورت ناقص برروی برگهی خود مینویسد. مثلا If I had a lot of money, I would…. سپس برگهها را جابجا کنید و از دوست خود بخواهید برمبنای جملهی شما یک داستان کوتاه بنویسد. شما نیز بر مبنای جمله او یک یا دو پاراگراف بنویسید. پس از اینکه کار نوشتن تمام شد، مطلب خود را برای هم بخوانید. این کار حتما باعث جذابتر شدن تمرین writing خواهد شد. ضمن اینکه شما میتوانید مشکلات گرامری و ساختاری نوشتههای یکدیگر را در حد توان تصحیح کنید.
برای نگارش یک متن، برنامه داشته باشید
نوشتن یک متن روان و جذاب، از همان لحظهی تصمیمگیری برای نوشتن شروع میشود. برای اینکه متنی منسجم و گیرا بنویسید، ابتدا باید بدانید از کجا شروع کنید، چگونه ادامه دهید و چگونه نتیجهگیری کنید. یعنی متن شما بایستی مقدمه، بدنه و جمع بندی باشد. برای این کار بایستی نقشهذهنی داشته باشد. بگذارید یک مثال ساده بزنیم: فرض کنید موضوعی که میخواهید درباره آن بنویسید این باشد: “دوست دارید در یک شهر بزرگ زندگی کنید یا یک روستا؟” پیش از آنکه مستقیما به سراغ نگارش متن بروید، انتخاب خود را انجام دهید. مثلا در این مورد، زندگی در روستا. آن را روی یک برگه بنویسید سپس دلایل خود را برای این انتخاب به صورت تک واژه، در زیر آن بنویسید. مثلا: هوای پاک؛ مردم مهمان نواز. حال که خط فکری خود را مشخص کردید میتوانید برمبنای آن متن خود را سازماندهی کنید و از نگارش یک متن لذت ببرید.
آشنایی بیشتر با این تکنیک در مقاله:
برای تقویت مهارت نوشتاری، زیاد مطالعه کنید
یکی از ساده ترین روشهایی که میتوانید به وسیلهی آن توان نوشتاری خود را ارتقا دهید، مطالعه است. کافیاست متن استانداردی را در مورد موضوعی که بدان علاقمند هستید انتخاب کنید. منظور از استاندارد بودن این است که از منبعی معتبر انتخاب شده باشد. به نحوه انتخاب کلمات و سبک نگارش نویسنده دقت کنید. آیا جملات آن کوتاه یا بلند است؟ آیا از صفاتی استفاده کرده که باعث شادی شما میشود یا شما را اندوهگین میکند؟ آیا به موضوعات شاخ و برگ داده شده یا به صورت مختصر و صریح راجع به آنها سخن گفته شده؟ با مطالعه و یادداشت برداری از این نکات، میتوانید مهارت نوشتاری خود را به طور چشمگیری افزایش دهید.
بهترین روش یادگیری زبان ؛ استفاده از تکنولوژی برای تقویت زبان
در دنیای امروز که همه منابع اطلاعاتی و ارتباطی در دسترس ماست، فراگیران زبان کار بسیار ساده تری نسبت به زبان آموزان در گذشتهی نچندان دور دارند. از اینرو، کسانی که به دنبال بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی میگردند نباید از اپلیکیشنهای خوب موجود غافل شوند. برنامههایی نظیرLongman Dictionary، Rosetta stone، Memrise، Duolingo و بسیاری نرم افزارهای دیگر. حتی گاهی خالی از لطف نیست که برای تمرین مهارت مکالمه خود با دستیاران صوتی همچون Siri صحبت کنید. یا با افراد خارجی مشتاق یادگیری زبان انگلیسی در سرتاسر دنیا ارتباط گرفته و به تبادل نظر بپردازید تا هم با فرهنگ آنان آشنا شوید و هم به ارتقای دانش زبان خود بپردازید. این سهولت در دسترسی به اطلاعات تنها زمانی منتج به یک خروجی صحیح میشود که با تکیه بر مینیمالیسم دیجیتال، فناوری را در اختیار پیشرفت خود قرار دهید
از مینیمالیسم دیجیتال چه میدانید؟
آشنایی بیشتر با این سبک زندگی در مقاله:
بهترین روش یادگیری زبان ؛ سخن پایانی
درنهایت باید گفت، آنچه شمارا به پیشرفت و ارتقای مهارتهای زبانی رهنمون میکند پشتکار و تداوم در این مسیر است. شما به عنوان کسی که پا در این راه گذاشتهاید یا سعی در تسریع فرایند یادگیری خود هستید، بایستی از مقایسه خود با دیگران اجتناب کرده و خود را با آنچه که قبلا بودید مقایسه نمایید. همچنین، به یاد داشته باشید داشتن یک برنامه ریزی صحیح و منسجم کلید پیشرفت سریع و همه جانبه است. از اینرو، بهترین روش یادگیری زبان انگلیسی، روشی است که تمامی مهارتهای زبانی را همزمان و با برنامه ریزی دقیق، رشد داده و به شما فرصت کشف و بروز تواناییهایتان را، حتی با وجود امکان اشتباه کردن، بدهد.
6 پاسخ
بسیار خوب.
ممنون از مقاله جالب و کاربردی تان
مسلما همونطور که اشاره کردید، مهمترین کلید پیشرفت در یادگیری زبان، مداومت و داشتن برنامه منظم است.
سلام سهیل عزیز
من مدتها در انتظار چنین مقاله کاملی از شما در مورد آموزش زبان انگلیسی بودم. چون بسیار علاقه مند به یادگیری زبان انگلیسی هستم