H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم
معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم

فهرست مطالب

معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم

فهرست مطالب

هر روز که از خواب بیدار می‌شویم، خبر جدیدی درباره سفر به مریخ و سایر سیارات و زندگی در آن‌ها شنیده می‌شود. خبرهایی که گاهی اوقات به نزدیکی یک سفر به شمال هستند و گاهی درباره صدها سال بعد. اما چرا ما به دنبال زندگی در سایر سیارات هستیم؟! خب، پاسخ ساده است، ما آنقدر به سیاره زمین گند زده‌ایم که دیگر زندگی کردن در آن برایمان دشوار است. برای همین هم به دنبال محل جدیدی برای ادامه حیات و زندگی خود هستیم. در همین هیاهو که بیشتر افراد به دنبال فرار کردن از کره زمین هستند، برخی دیگر تلاش می‌کنند تا زمین را دوباره به محلی مناسب برای زندگی کردن تبدیل کنند. بیل گیتس هم یکی از همین آدم‌هاست. او در کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم به خوبی تهدیدها و راه‌حل‌هایی که دنیا پیش رویمان قرار داده را نشانمان می‌دهد.

کتابی که امروز قصد معرفی آن را دارم و جدیدترین اثر بیل گیتس است. پیشتر شما را با 5 کتاب پیشنهادی بیل گیتس در سال 2021 آشنا کردیم. حالا نوبت به آن می‌رسد که به سراغ تازه‌ترین اثر خود او برویم. 

چرا بیل گیتس؟!

بیل گیتس و کتابش

اگرچه بیشتر ما بیل گیتس را با مایکروسافت می‌شناسیم، اما او به جز طراحی سیستم عامل ویندوز کارهای دیگری هم انجام می‌دهد. او سال‌هاست که برنامه‌هایی بشردوستانه را در بنیاد خیریه بیل و ملیندا گیتس دنبال می‌کند. بنیادی که به مبارزه با فقر در سراسر جهان و مشکلاتی که برای سلامتی به همراه می‌آورد، اختصاص یافته است. وی همچنین شرکتی با عنوان انرژی توسعه‌بخش تأسیس کرده؛ گروهی از سازمان‌ها که مشتاقانه در تلاش‌اند محصولات و نوآوری‌های انرژی پاک را توسعه دهند. یکی از بخش‌های همین بنیاد حفاظت از محیط زیست است. برای همین هم در کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم راهکارهایی را برای این کار به ما معرفی می‌کند.

کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم در ایران بارها ترجمه شده است. برخی این کتاب را با نام‌هایی مثل فاجعه در راه است روانه بازار کرده‌اند. من فعلا ترجمه این کتاب را نخوانده‌ام، پس تا وقتی که فرصت کنم ترجمه مناسبی از این کتاب را به شما معرفی کنیم، پیشنهاد می‌کنم تا خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم را از پایان همین مقاله دانلود و مطالعه کنید. 

موضوع کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم

معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم

این کتاب که اخیرا و در سال 2021 منتشر شده است برگرفته از تجربیات خود بیل گیتس است. او که سال‌هاست در کمیسیون بین‌المللی محیط زیست فعالیت می‌کند، سعی کرده تا آنچه در این سال‌ها یاد گرفته را با دیگران به اشتراک بگذارد. برای همین هم موقع خواندن این کتاب متوجه می‌شوید او با چه دقتی تک تک این نکات و راهکارها را بررسی کرده است. در واقع بیل گیتس به جای آنکه صرف راهکارهایی پیش پا افتاده و معمول را در پیش روی ما قرار بدهد، تک تک احتمالات و راهکارهای ممکن را بررسی کرده است. به این ترتیب او توانسته به راهکار نهایی برای جلوگیری از یک فاجعه آب و هوایی دست پیدا کند. این راهکار چیزی نیست به جز به صفر رساندن میزان تولید آلاینده‌ها. اما این کار تا چه اندازه ممکن است؟

بیل گیتس و افراد حاضر در کمیسیون بین المللی محیط زیست سال‌هاست که با تاسیس و راه اندازی برخی استارتاپ‌ها تلاش می‌کنند تا میزان آلایندگی موجود در زمین را کاهش دهند. استارتاپ‌هایی که بعضی از آن‌ها با موفقیت و برخی دیگر با شکست مواجه شدند. پس می‌توان نتیجه گرفت او به اندازه کافی درباره زمین و محیط زیست دانش و اطلاعات دارد. برای همین هم به کمک برخی متخصصین به این نتیجه رسیده که ما باید تا سال 2050 تولید و انتشار آلاینده‌ها را به صفر برسانیم! اگرچه این هدفی بزرگ و دشوار است، اما رسیدن به آن غیرممکن نیست.


بهترین کتاب 2021 از نظر سهیل امانی: معرفی و خلاصه کتاب دوباره فکر کن


 

آنچه در این کتاب می‌خوانیم

بعد از حدود یک دهه زمان صرف کردن با متخصصانی در زمینه‌های فیزیک، شیمی، بیولوژی، مهندسی، سیاست و اقتصاد، بیل گیتس به نتایج و راهکارهای مهمی رسیده است. مهمترین و بزرگترین خطر برای سیاره ما گازهای گلخانه‌ای هستند. این گازها نه تنها زندگی ما، بلکه زندگی نسل‌های بعد از ما را هم به خطر می‌اندازند. حتی اگر همین حالا هم تمام انسان‌های روی زمین منقرض شوند، باز هم این تاثیر دامن زمین را خواهد گرفت. بد نیست بدانید تقریبا یک پنجم از دی اکسید کربنی که ما امروز منتشر می‌کنید، تا 10 هزار سال بعد در جو زمین باقی خواهد ماند! اما خودمانیم، ما خیلی به 10 هزار سال دیگر فکر نمی‌کنیم. دغدغه اصلی ما زنده ماندن خودمان است. پس برای این منظور باید تمام تلاش خود را به کار بگیریم.

همانطور که در خلاصه کتاب چگونه از وقوع یک فاجعه آب و هوایی پیشگیری کنیم می‌خوانید، گیتس سعی کرده تا تمام راهکارهایی که تا به حال پیشنهاد می‌شده را هم زیر ذره بین ببرد. به این ترتیب مشخص می‌شود که هر کدام از این راهکارها تا چه اندازه صرفه اقتصادی و بازدهی برای اجرا دارند. سپس او به سراغ فناوری‌های رفته است که همین حالا هم تلاش می‌کنند تا آلودگی و گازهای گلخانه‌ای را کاهش دهند. سپس به سراغ راهکارهایی برای سایر کسب و کارها می‌رود. او همچنین نشان داده که در برخی موارد ما هنوز نیاز به پیشرفت‎‌های بیشتری در فناوری‌های مختلف داریم.

در نهایت هم او یک برنامه کامل برای رسیدن به این هدف بزرگ و به صرف رساندن گازهای گلخانه‌ای ارائه می‌کند. برنامه‌ای که فقط مخصوص دولت‌ها و کارخانه‌جات نیست. بلکه راهکارهایی در آن وجود دارند که تک تک ما هم باید از آن‌ها پیروی کنیم.


همچنین بخوانید: معرفی و خلاصه کتاب واقعیت


 

3 اصل مهمی که بیل گیتس بر روی آن‌ها پافشاری می‌کند

کتاب انگلیسی

بیل گیتس در کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم می‌گوید:

دنیا به این نیاز دارد که انرژی را در اختیار افراد محروم هم قرار دارد تا بتوانند مانند دیگران زندگی کنند و زنده بمانند. اما این انرژی نباید با سوزاندن سوخت‌های فسیلی به دست بیاید. این سوخت‌های کربن دی اکسید زیادی در هوا آزاد می‌کنند. گازی که بیشتر افراد آن را مهمترین گاز گلخانه‌ای می‌نامند. چنین کاری بسیار دشوار است. برای همین هم هنوز موفق نشده‌‎ایم تا انرژی پاک و ارزان را به افراد محروم جهان برسانیم.

در طول چند سال من به 3 نتیجه مهم رسیدم:

  1. برای پیشگیری از یک فاجعه اقلیمی، ما باید میزان تولید و انتشار گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانیم.
  2. ما باید از ابزارهایی مثل نیروی باد و آب به بهترین شکل استفاده کنیم. البته هوشمندتر از چیزی که الان می‌بینیم.
  3. نیاز به تکنولوژی‌های بهتر در بسیاری موارد دیده می‌شود. برای همین هم ما باید به فکر ساخت چنین ابزارهایی برای آینده باشیم.

اگر فکر می‌کنید به صفر رساندن انتشار گازهای گلخانه‌های کار دشواری است، درست حدس زدید. اما این کار به همان اندزاه که دشوار است، حیاتی نیز هست. برای همین هم تنها به صفر رساندن میزان گازهای گلخانه‌ای باعث نجات زمین خواهد شد.  

ما چه کاری از دستمان برمی‌آید؟

همانطور که دیدید، گازهای گلخانه‌ای مهمترین تهدید برای سلامت ما و سیاره ما، زمین، هستند. برای همین هم اولویت ما باید به صفر رساندن میزان انتشار آن‌ها باشد. البته که بدون انتشار این گازها زندگی غیر ممکن است. در عوض ما باید تلاش کنیم که انتشار مازاد گازهای گلخانه‌ای را مدیریت کنیم. بخشی از این کار به دولت‌ها و سیاست‌گذاری‌ها برمی‌گردد. اما خود من و شما هم می‌توانیم تاثیر زیادی بر روی این چرخه بگذاریم.

چگونه؟ یکی از راهکارهای ساده این است که کمتر گوشت بخوریم! شاید عجیب باشد ولی پرورش دام سهم نسبتا زیادی در انتشار گازهای گلخانه‌ای دارد. برای مثال گاو‌ها مدام در حال منتشر کردن گاز متان در هوا هستند که از جمله گازهای گلخانه‌ای به حساب می‌آید. افزایش جمعیت یکی از دلایل مصرف بیشتر گوشت و نیاز به پرورش بیشتر دام بوده است. پس با کنترل جمعیت و مدیریت مصرف گوشت می‌توانیم قدم کوچک اما موثری در این راه برداریم. یادتان باشد، این تصمیمات می‌تواند مثل اثر مرکب عمل کند و تاثیر آن در آینده چند برابر شود. پیشنهاد می‌کنم برای آشنایی با سایر این راهکارها حتما خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم را از انتهای همین مقاله دانلود و مطالعه کنید.

گازهای گلخانه‌ای کدامند؟

گازهای گلخانه‌ای گوناگونی شامل دی‌ اکسید کربن، متان و نیتروز اکسید وجود دارند که برخی از این گازها از بقیه زیان‌بارتر هستند. دی‌اکسید کربن به‌تنهایی بیش از 70 درصد از انتشار سالانه‌ی آلاینده‌ها را به خود اختصاص داده است. بنابراین برای راحتی کار واژه‌ی عمومی «گازهای گلخانه‌ای» به جای نام‌های علمی گازهای هم‌تراز با دی‌ اکسید کربن به کار برده می‌شود. ما سالانه با 51 میلیارد تُن از این نوع گازها سروکار داریم.

بخش‌هایی از خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم

معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم

” به عنوان نمونه، افزایش دما سبب می‌شود رطوبت بیشتری از سطح زمین بلند شده و وارد اتمسفر شود. در نتیجه خشکسالی و آتش‌سوزی در سطح جهان بیشتر شده و در مناطقی که هم‌اکنون در معرض خطر غرق‌شدگی هستند، سیلاب بیشتری جاری می‌شود.”

” در سال‌های آتی تقاضای جهانی انرژی افزایش خواهد یافت و ما باید گزینه‌های کارآمدتر و بهتری برای جانشینی سوخت‌های فسیلی بیابیم که سرعت وقوع یک فاجعه آب و هوایی را افزایش ندهد.”

” به‌ کارگیری کربن‌های جذب شده در تولید پلاستیک می‌تواند نرخ خالص انتشار آلاینده‌ها را به عددی منفی رساند.”

” علت اصلی تخریب جنگل‌ها در آمریکای جنوبی، نگهداری از دام‌هاست. در چند دهه‌ اخیر نزدیک به 60 درصد از جنگل‌های کشور نیجریه برای ساخت زغال چوب با خاک یکسان شده‌اند.”

“ما در صنعت حمل‌ونقل نیز مانند نیروی برق به موفقیت‌هایی دست یافته‌ایم. سیستم حمل‌ونقل عمومی در شهر شِنژان چین را در نظر بگیرید؛ تمامی 16000 اتوبوس شهری برای حرکت از نیروی برق بهره می‌برند.”

” تغییر سیستم‌های تهویه‌ی هوا نمونه‌ی خوبی برای برطرف کردن مشکل انتشار آلاینده‌هاست.”

برآوردها نشان می‌دهند که سرمایه گذاری 1800 میلیارد دلار روی پیشگیری از فاجعه‌ی اقلیمی، در بازه‌ای ده‌ساله سودی معادل 7000 میلیارد دلار برایمان به ارمغان خواهد آورد.”

 

سرفصل‌های خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم

  1. یاد بگیرید چه اقداماتی برای تبدیل زمین به سیاره‌ای با انرژی پاک تا سال 2050 نیاز است.
  2. برای بازگرداندن سیاره‌مان از آستانه‌ی رخ‌دادن فاجعه باید انتشار گازهای گلخانه‌ای را به صفر برسانیم.
  3. به صفر رساندن انتشار آلاینده‌ها کاری دشوار است اما ما می‌توانیم و باید بتوانیم از پسش برآییم.
  4. به صفر رساندن انتشار آلاینده‌ها از فرایند تولید برق به نوآوری‌های عظیمی محتاج خواهد بود.
  5. تولید استیل، بتن و پلاستیک سبب انتشار گازهای گلخانه‌ای می‌شود اما شاید هنوز روزنه‌ای از امید وجود داشته باشد.
  6. ما می‌توانیم انتشار آلاینده‌ها از صنعت مواد غذایی را با آگاهانه زیستن کاهش دهیم.
  7. روش‌های حمل‌ونقل بی‌ضرر برای محیط‌زیست از سوخت‌های پاک با قیمت‌های نجومی بهره می‌برند.
  8. ما در حال حاضر امکانات لازم برای کاهش آلاینده‌های سیستم‌های گرمایشی و سرمایشی را در اختیار داریم.
  9. به صفر رساندن انتشار آلاینده‌ها نیازمند تغییر سیاست‌های دولت و همکاری‌های بین‌المللی است.
کتاب انگلیسی
“من این کتاب را نوشتم چون فقط به مشکل تغییرات اقلیمی نگاه نمی‌کنم؛ بلکه فرصت‌های موجود برای مقابله با آن را هم می‌بینم.” – بیل گیتس

جمع بندی + دانلود خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم

خب، همانطور که دیدید این کتاب بدون شک یکی از مهمترین آثار سال گذشته است. زمین مهربان ما روز به روز ضعیف‌تر می‌شود. مقصر اصلی این اتفاق هم ما انسان‌ها هستیم. اما نکته اصلی اینجاست که با ضعیف‌تر شدن زمین، زندگی ما انسان‌ها هم به خطر می‌افتد. پس پیشنهاد می‌کنم حتما با مطالعه خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم حداقل وظایف شهروندی خود را برای پیشگیری از این موارد انجام دهید. اجازه دهید که این اقدامات برتری خفیف شما نسبت به دیگران باشند!

 

اینجا
معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه اقلیمی پیشگیری کنیم

معرفی و خلاصه کتاب چگونه از یک فاجعه‌ اقلیمی پیشگیری کنیم

به این کتاب امتیاز دهید :

[kkstarratings] [ratings]

دیگر خلاصه ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بستن