H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

موفقیت در امتحانات دی ماه

تاریخ:

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

موفقیت در امتحانات دی ماه

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

موفقیت در امتحانات دی ماه با 5+1 توصیه کاربردی

فهرست مطالب

فصل امتحانات خیلی فصل جذابی نیست! راستش را بخواهید این همان حسی است که من در تمام طول دوران تحصیلم داشتم. مخصوصا امتحانات دی ماه که با سوز و سرمای اول زمستان همراه بود. اما چه خوشمان بیاید و چه نه، این مرحله از زندگی را هم باید پشت سر بگذاریم. امتحانات دی ماه به چند دلیل اهمیت زیادی دارند. اول اینکه حجم مطالبشان کمتر است و گرفتن نمره خود در آن می‌تواند در معدل نهایی ما تاثیرگذار باشد. علاوه بر آن موفقیت در امتحانات دی ماه باعث به ما انگیزه و انرژی لازم برای ادامه سال تحصیلی را می‌دهد. همین چیزها باعث شد به فکر نوشتن این مقاله بیفتیم. در این مقاله به سراغ 5+1 راهکار برای موفقیت در امتحانات دی ماه رفتیم. پیشنهاد می‌کنیم سایر مقالات ما مثل مقاله چگونه مفهومی درس بخوانیم را هم حتما مطالعه کنید. خب، با این توضیح به سراغ این 5 توصیه می‌رویم. 

 

1- خواب را فدای درس خواندن نکنید

خواب

یکی از بزرگترین اشتباهاتی که همه ما مرتکب آن می‌شویم، کم خوابی در دوران امتحانات است. وقتی حرف از همه می‌زنم، منظورم خودم هم هست! در واقع بیشتر ما به جای اینکه در طول روز به خوبی درس بخوانیم و شب‌ها بخوابیم، روزها وقتمان را تلف می‌کنیم و تصمیم می‌گیریم که مطالب امتحانی را از شب تا صبح بخوانیم. خود من هم بارها و بارها در دانشگاه و مدرسه دچار این اشتباه می‌شدم. شاید در نگاه اول بگویید، “خب چه فرقی داره، به جای اینکه روز درس بخونم، شب درس می‌خونم.” اما موضوع کمی پیچیده‌تر از این حرف‌هاست. در درجه اول شما وقتی شب تا صبح بیدار بمانید و درس بخوانید، مجبورید فردای آن روز تا لنگ ظهر خوابید! اینجوری زمان زیادی را برای مطالعه دروس امتحان بعدی از دست می‌دهید.

اما این تمام ماجرا نیست. وقتی تمام طول روز را به کارهای مختلفی به جز درس خواندن اختصاص می‌دهید، شب‌ها انرژی و توان بیدار ماندن را ندارید. به همین دلیل هم تا خود صبح روی کتاب و دفترتان چرت می‌زنید. حتی اگر همه این نکات را انکار کنید هم نمی‌توانید منکر کاهش سطح و میزان یادگیری خود در شب‌ها شوید. البته شاید با اعتماد به نفس کامل بگویید که، “نه، سبک یادگیری من جوریه که شب‌ها بهتر یاد می‌گیرم!” خب شاید این موضوع در مورد شما درست باشد. اما بد نیست بدانید بر اساس تحقیقی که انجام شده، کم خوابی بر روی میزان یادگیری شما تاثیر منفی می‌گذارد.

به جای لجبازی کردن سعی کنید در طول روز مطالعه کنید و شب‌ها به خوبی بخوابید. خواب و استراحت کافی همچنین یکی از راه‌های مقابله با بی حوصلگی در درس خواندن است. پس لطفا آن را جدی بگیرید.

 

2- حتما یادداشت برداری کنید!

موفقیت در امتحانات دی ماه با یادداشت برداری

یادداشت برداری مهم‌ترین و کلیدی‌ترین نکته برای موفقیت در امتحانات دی ماه است. چیزی که اهمیت این نکته را بیشتر می‌کند، حجم کمتر دروس نسبت به امتحانات پایان سال است. شما می‌توانید نکات مهم هر قسمت را با استفاده از یکی از روش‌هایی که در مقاله یادداشت برداری معرفی کردیم یادداشت کنید. به این ترتیب زمان کمتری را صرف مرور مطالب می‌کنید. مثلا خود من قبل از اینکه بفهمم یادداشت برداری چقدر برای موفقیت در امتحان مهم است، سعی می‌کردم تمام مطالب کتاب را به زبان خودم بنویسم. نتیجه چی بود؟! خب متاسفانه بیشتر اوقات با یک عالمه کاغذ مواجه می‌شدم که بعضی وقتا حجمشون به اندازه خود کتاب درسی بود.

اما وقتی با روش‌های خلاصه نویسی و یادداشت برداری آشنا شدم، فهمیدم که میشه مطالب رو به شکل خیلی مختصرتری هم یادداشت کرد. همین باعث شد که به طور کلی شکل و نحوه درس خواندن من تغییر کند.

یادداشت برداری یک فایده دیگر هم دارد. وقتی شما نکات مهم را به شکل اصولی یادداشت می‌کنید، به خاطر سپاری آن‌ها برایتان ساده‌تر می‌شود. یادتان باشد که برای یادگیری یک نکته نباید آن را حفظ کنید! بلکه باید آن را به خاطر بسپارید. پس موقع یادداشت برداری به جای نوشتن کل متن، سرنخ‌هایی که در مطالب موجود است را یادداشت کنید. به این ترتیب هروقت که به آن‌ها نیاز داشته باشید پیدایشان می‌کنید.

نکته مهم: خیلی‌ها فکر می‌کنند با استراحت و یادداشت برداری فقط وقتشان را تلف می‌کنند. خب راستش را بخواهید خود من هم زمانی همین تفکر را داشتم. در حالی که استفاده از همین دو نکته به ظاهر ساده باعث افزایش چشمگیر بازدهی ما می‌شود.


همچنین بخوانید: روش های مطالعه موثر


 

3- برنامه ریزی، کلید موفقیت در امتحانات دی ماه

برنامه ریزی برای موفقیت در امتحانات دی ماه

حتی اگر شما هم به قول معروف یک فرد شب امتحانی باشید، باز هم برای موفقیت به برنامه‌ریزی نیاز دارید. داشتن یک برنامه، چه چند روز قبل از امتحان و چه شب قبل امتحان به شما کمک می‌کند تا به خوبی برای امتحان پیش رو آماده شوید. پس برای موفقیت در امتحانات دی ماه حتما باید برنامه داشته باشید. خب، سوال اینجاست که چجوری باید برنامه ریزی کنیم؟ بیایید با هم ببینیم.

اولین ویژگی‌ای که برنامه شما باید داشته باشد، واقع گرایانه بودن است. اگر زمان کافی برای مطالعه تمام بخش‌های امتحان را ندارید، به جای آن‌که زمان خود را ناشیانه تقسیم کنید و مطالب را سطحی بخوانید، بهتر است که برخی از بخش‌ها که احتمال می‌دهید در امتحان نمی‌آیند را حذف کنید. به این ترتیب و با مدیریت توجه و زمان خود می‌توانید سایر مطالب را عمیق بخوانید. این موضوع باعث می‌شود که حداقل خیالتان از بابت سوالاتی که از این بخش‌ها می‌آید راحت باشد.

نکته دوم این است که حتما در برنامه خود برای استراحت و مرور مطالب دقایقی را در نظر بگیرید. یادتان باشد که بدون این دو موضوع، به خاطر سپردن و تثبیت مطالب درسی درون ذهن تقریبا غیر ممکن است!

نکته آخر هم اینکه به برنامه خودتان پایبند باشید! سعی کنید هدف‌های واقع‌بینانه‌ای برای مطالعه خود ترسیم کنید. سپس تمام تلاشتان را برای رسیدن به آن‌ها به کار بگیرید. البته برنامه شما باید کمی انعطاف پذیر باشد. به این ترتیب یک تغییر کوچک نمی‌تواند تمام برنامه شما را به هم بزند.


از دست ندهید: آشنایی با روش مطالعه PQRST


 

4- مراقب چیزهایی که می‌خورید باشید!

قهوه زیاد

این بخش از مقاله بیشتر مربوط به شب امتحان است. شاید به نظرتان مهم نباشد اما اینکه چه چیزی می‌خورید هم می‌تواند بر روی نتیجه امتحانات دی ماه و موفقیت شما در آن‌ها تاثیرگذار باشد. باور نمی‌کنید؟! خب بیایید با هم ببینیم.

اولین چیزی که باید مراقب مصرفش باشید کافئین است! کافئین همان چیزی است که ما را شب‌ها بیدار نگه می‌دارد تا بتوانیم (مثلا) تا صبح درس بخوانیم. اما چرا باید حواسمان به میزان مصرف کافئین باشد؟ خب، کافئین یک محرک است. برای همین هم با خوردن قهوه یا نوشیدنی‌های انرژی‌زا خواب از سر ما می‌پرد. ولی صبر کنید، اگر در مصرف محرک‌هایی مثل کافئین زیاده‌روی کنیم چه اتفاقی می‌افتد؟ مصرف بیش از اندازه کافئین باعث افزایش اضطراب و استرس شما می‌شود. به این ترتیب نمی‌توانید بر روی مطالعه کردن تمرکز کنید.

مورد دوم غذاهای چرب و شور و به طور کلی سنگین هستند. این غذاها شما ار مدام تشنه می‌کنند. وقتی هم که مدام تشنه شوید هی آب می‌نوشید و مجبورید به دستشویی بروید. شاید دستشویی رفتن زمان زیادی از شما نگیرد. اما تمرکز دوباره بر روی مطالب زمان و انرژی زیادی از شما می‌طلبد.

پس چی بخوریم؟! خب، به بخش جذاب مقاله رسیدیم، معرفی خوراکی‌ها! میوه‌ها و سبزیجات بهترین انتخاب برای این دوران هستند. خوردن شکلات تلخ هم یکی از آن کارهای جذابی است که می‌‎توانید انجام دهید. سعی کنید با خوردن انواع مغزها، ماهی و غذاهای سبک و مغذی انرژی مورد نیاز مغزتان را تامین کنید. راستی، یادتان باشد که حتما آب مورد نیاز بدنتان را هم تامین کنید. نوشیدن آب (به اندازه کافی) حتی باعث بهبود عملکرد مغز شما هم می‌شود.  


مقالات مرتبط: 

برای تقویت حافظه چه بخوریم

برای تمرکز حواس چه بخوریم


 

5- موفقیت در امتحانات دی ماه، با کاهش استرس

کاهش استرس

آخرین تکنیکی که برای موفقیت در هر امتحانی می‌توانید از آن استفاده کنید همین است. اگر استرس و اضطراب دارید و از روز و جلسه امتحان می‌ترسید، کافیست که خودتان سر جلسه امتحان تصور کنید. این کار به ظاهر ساده موجب افزایش خلاقیت شما هم می‌شود. آن هم در حالی که به تک تک سوالات پاسخ می‌دهید. برای اینکار باید با تمام بخش‌های امتحان آشنا شوید. حتی اگر نمی‌رسید بعضی بخش‌ها را بخوانید، بهتر است که نگاهی سرسری به آن‌ها بیندازید. این کار باعث می‌شود که سر جلسه امتحان در صورت مواجهه با این سوالات تعجب نکنید! شاید این موضوع را دستکم بگیرید اما همین نگاه سرسری از استرس و اضطرابی که ممکن است سر جلسه به شما وارد شود جلوگیری می‌کند. انجام این کار می‌تواند به رفع استرس شب امتحان هم کمک کند.

نکته دوم اما این است که تا جایی که می‌توانید از آدم‌های عقل کل دوری کنید! این افراد همان‌هایی هستند که قبل از شروع امتحان پیدایشان می‌شود و بدون هیچ معطلی شروع می‌کنند به راه رفتن روی مغز و روان شما! برای اینکه به طور کامل از آن‌ها دور باشید، قبل از شروع امتحان از هرگونه بحث و صحبتی درباره مطالب دوری کنید. به این ترتیب ریسک دیدن چنین آدم‌هایی را هم از سر گذراندید.

به جای وقت تلف کردن با چنین آدم‌هایی سعی کنید نفس عمیق بکشید و ذهنتان را از چیزهای منفی خالی کنید. خودتان را تصور کنید که با موفقیت از امتحانات دی ماه سربلند بیرون آمده‌اید. من خیلی اهل تشویق افراد به مثبت‌اندیشی نیستم. اما بعضی وقت‌ها داشتن یک ذهنیت مثبت به موفقیت افراد کمک می‌کند.

 

5+1- اینجا آخر خط نیست!

موفقیت در امتحانات دی ماه حتمی

خب، رسیدیم به نکته طلایی این مقاله. یکی از اشتباهاتی که بیشتر وقت‌ها موجب عملکرد ضعیف ما در امتحانات می‌شود این است که تصور می‌کنیم حتما باید بهترین نتیجه را بگیریم. هیچ کس از نمره 20 بدش نمی‌آید. خود من هم حتی تا دوران کارشناسی ارشد هر وقت نمره 20 می‌گرفتم کلی پز آن را می‌دادم! اما نکته این است که این فشار گاهی اوقات موجب افزایش اضطراب و استرس ما می‌شود. اتفاقی که در نهایت ممکن است به عدم موفقیت ما در امتحانات تبدیل شود. در حالی که بهتر است روی این تمرکز کنیم که چگونه درس بخوانیم که فراموش نکنیم

مثلا خود من در امتحانات دی ماه سال اول دبیرستان همین شرایط را داشتم با وجود اینکه درسم نسبتا خوب بود و خوب درس می‌خواندم، اما همیشه نگران این بودم که معدلم پایین شود! همین ذهنیت اشتباه باعث شد که بعد از پشت سر گذاشتن دو امتحان، آنقدر فشار روی خودم گذاشتم که در نهایت نتوانستم نتیجه دلخواه را بگیرم. اما چرا؟ من که داشتم خوب پیش می‌رفتم؟ چرا با فشار و استرس بی‌مورد همه چیز را خراب کردم؟

اشتباه همینجاست. اینکه تلاش کنید تا بهترین نمرات را بگیرید خیلی خوب است. اینکه کمی فشار و توقع از خودتان را بالا ببرید هم بد نیست. اما یادتان باشد، اگر به هر دلیلی نتوانستید نمرات دلخواهتان را بگیرید، هیچ چیز تمام نشده! شما هنوز یک نیم سال برای جبران وقت دارید. پس با این ذهنیت برای شرکت و موفقیت در امتحانات دی ماه آماده شوید.

تذکر: مبادا این نکته را به عنوان بهانه‌ای برای درس نخواندن استفاده کنید! منظور ما این است که فشار بی‌‎مورد روی خودتان نگذارید و با اعتماد به نفس و نگاهی مثبت سراغ امتحانات بروید. فقط کافیست این نکات را اجرا کنید و خوب درس بخوانید. آنگاه دیگر حتی نگران عدم موفقیت هم نخواهید بود.

 

موفقیت در امتحانات دی ماه ؛ جمع بندی

خب، همانطور که دیدید موفق شدن در امتحانات دی ماه به چیزهای مختلفی بستگی دارد. اما مهمترین آن‌ها خوب درس خواندن است. به شما توصیه می‌کنیم با مراجعه به بخش مهارت‌های مطالعه وبسایت ما و مطالعه مقالات این بخش بیشتر با تکنیک‌های یادگیری آشنا شوید. اگر دانشجو هستید، پیشنهاد می‌کنیم مقاله چگونه دانشجوی موفقی باشیم را حتما مطالعه کنید. اگر هم والدین فرزندی هستید که قرار است به زودی در امتحانات دی ماه شرکت کند، سعی کنید در قدم اول آرامش را در فضای خانه به وجود بیاورید. موفقیت فرزند شما به آرامش درونی او وابسته است، پس به او کمک کنید.

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

3 پاسخ

  1. سلام وقت بخیر خسته نباشید ممنون از مقاله خوبتون

    من طی ۹ سال نمره زیر خیلی خوب در دوره دبستان و نمره زیر ۱۸ونیم در متوسطه اول نداشتم و طی سه سال معدلم بالای ۱۹ونیم بوده
    و خوشبختانه چون نمرم خوب بوده تونستم رشته مورد علاقم یعنی تجربی رو انتخاب کنم

    ولی الان سال دهمی هستم و متاسفانه امسال معدلم ۱۶و۲۵ شده بود

    میشه لطفا راهنمایی کنید مشکلم کجاست و چطوری رفع کنم؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *