H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

ضریب هوشی نرمال

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

ضریب هوشی نرمال

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

ضریب هوشی نرمال چقدر است؟ آیا IQ قابل افزایش است

فهرست مطالب

میزان ضریب هوشی یا آی کیو برای بسیاری از افراد همیشه یک دغدغه بوده است. بعضی افراد تصور می‌کنند که برای موفقیت تحصیلی، شغلی یا فردی باید حتما ضریب هوشی در حد انیشتین (بین 160 تا 180) داشته باشند. اما آیا واقعا این موضوع درست است؟ آیا برای موفقیت حتما به ضریب هوشی بالاتر از حد نرمال نیاز داریم؟ حقیقت این است که خیر. شما حتما باید در کنار ضریب هوشی بالا، سایر انواع هوش مانند هوش هیجانی را نیز تقویت کنید. به این ترتیب است که می‌توانید در هر زمینه‌ای حرفی برای گفتن داشته باشید. در این مقاله هوش برتر ایرانیان قرار است تا با هم بفهمیم آی کیو نرمال چقدر است و چگونه می‌توان با استفاده از راهکارهای ساده کمی آن را ارتقا بخشید. 

 

ضریب هوشی یا آی کیو نرمال چقدر است؟

ضریب هوشی نرمال

به طور معمول در تمامی تست‌های IQ ضریب هوشی نرمال برای افراد عدد 100 در نظر گرفته می‌شود. بر اساس تحقیقات به عمل آمده، ضریب هوشی بیشتر افراد تقریبا در یک سطح است. نتایج مقاله‌ای که در نشریه Springer منتشر شده نشان می‌دهد که 68 درصد از مردم جهان ضریب هوشی بین 85 تا 115 دارد. این یعنی نزدیک به 70 درصد جمعیت جهان آی کیو نرمال دارند. از طرفی این موضوع به ما ثابت می‌کند که تنها درصد بسیار کمی از افراد در دنیار ضریب هوشی بالای 130 یا پایین‌تر از 70 دارند. برای درک بهتر این موضوع به جدول زیر نگاه کنید.

 

بازه ضریب هوشی (IQ) وضعیت
1-24 ناتوانی مغزی حاد
25-39 ناتوانی مغزی پیشرفته
40-54 ناتوانی مغزی متوسط
55-69 ناتوانی مغزی خفیف
70-84 مرز ناتوانی مغزی
85-114 ضریب هوشی یا آی کیو نرمال
115-129 تقریبا باهوش
130-144 باهوش
145-159 تقریبا تیزهوش
160-179 تیزهوش
180 به بالا فوق‌العاده تیزهوش

 

البته جدول بالا تنها اعدادی که بر اساس تست‌‌های آی کیو گرفته می‌شوند را در نظر گرفته است. اما حقیقت این است که شرکت در تست‌های آی کیو تنها راه تشخیص میزان باهوش بودن یا نبودن یک شخص نیست. در واقع برای اینکه بگوییم یک فرد باهوش است یا خیر، باید میزان انواع مختلف هوش را در او بسنجیم. این تنها راهی است که شاید به ما در درک میزان هوش واقعا افراد کمک کند. در بین کشورهای دنیا هنگ کنگ با میانگین ضریب هوشی 108 بالاترین میزان و آنگولا با ضریب هوشی 69 و موزامبیک با 64 پایین‌ترین میزان ضریب هوشی را دارند. 

جدول ضریب هوشی نرمال

 

چرا داشتن ضریب هوشی نرمال ملاک نیست؟

همانطور که گفتیم ضریب هوشی یا آی کیو تنها راه تشخیص باهوش بودن یک فرد به حساب نمی‌آید. دلیلش هم این است که ضریب هوشی تنها یکی از انواع هوش است که دانیل گولمن به آن اشاره می‌کند. در واقع داشتن ضریب هوشی بالا به تنهایی نمی‌تواند آینده‌ای درخشان را برای شما بسازد. مثلا فرض کنید آی کیو شما 180 است، اما هوش مالی بسیاری ضعیفی دارید. به نظرتان در چنین شرایطی اصلا می‌توانید درآمد خوبی کسب کنید یا حتی اگر پول خوبی به دست آورید آیا قادر به حفظ آن خواهید بود؟ البته که نه.

ضریب هوشی متفاوت

مشابه همین شرایط را می‌توان در سایر انواع هوش نیز دید. مثلا کسی که ضریب هوشی بالا ولی هوش اجتماعی ضعیفی دارد در جامعه کار زیادی از پیش نخواهد برد. مهمترین عاملی که موجب موفقیت شما می‌شود داشتن توازن بین تمام انواع هوش است. توازن باعث خواهد شد که شما صرف نظر از ارزش عددی هوشتان، زندگی راحت‌تری را تجربه کنید.

دلیل تفاوت ضریب هوش در بین افراد مختلف

اگرچه هنوز کسی دلیل دقیق و قطعی تفاوت در میزان ضریب هوشی افراد مختلف را نمی‌داند، برخی مسائلی مانند جنسیت و نژاد را از اصلی‌ترین دلایل این تفاوت‌ها می‌دانند. اما پیش از آن بد نیست بدانید هنوز بسیاری از مردم به تست‌های اندازه‌گیری ضریب هوشی اعتقاد ندارد. در واقع آن‌ها این تست‌ها را دقیق نمی‌دانند. حتی آمارهایی که در این زمینه منتشر می‌شوند هم تنها از لحاظ آماری قابل استناد هستند. خب، حالا نوبت به آن می‌رسد که ببینیم چه عواملی می‌توانند موجب کاهش یا افزایش میزان آی کیو افراد شوند و آن‌ها را از داشتن ضریب هوشی نرمال محروم کنند.

1- نژاد

نژادهای مختلف

اولین و شاید داغ‌ترین موضوع مورد بحث تفاوت سطح ضریب هوشی بین افراد با نژادهای مختلف بود. موضوعی که هرچند صحیح بود، اما متاسفانه مدت‌ها بهانه‌ای بود برای نژادپرستان و رفتارهای غیر انسانی آن‌ها در سراسر جهان. خصوصیات ژنتیکی یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر روی میزان هوش انسان‌ها هستند. این یعنی همیشه احتمال تولد یک کودک نابغه یا کم هوش وجود دارد. این موضوع به خصوص در نژادهایی مانند سیاه پوستان بیشتر نمود پیدا می‌کند. با توجه به آماری که در مقاله ضریب هوشی ایرانیان منتشر کردیم، در قعر جدول میانگین ضریب هوشی کشورها اغلب کشورهای آفریقایی قرار دارند. البته نکته اصلی اینجاست که خصوصیات ژنتیکی تاثیر بسیار ناچیزی بر روی میزان ضریب هوشی افراد دارد. در حالی که سایر عوامل می‌توانند نقش مهمتری در فاصله گرفتن از ضریب هوشی نرمال ایفا کنند.

2- شرایط محیطی

دومین موردی که می‌تواند بر روی ضریب هوشی افراد تاثیرگذار باشد، شرایط محیطی است. شرایط محیطی را می‌توان به چند بخش تقسیم بندی کرد. از فرهنگ جامعه و علاقه آن‌ها به کتاب و کتابخوانی و سیستم آموزشی گرفته، تا نوع رژیم غذایی آن‌ها همگی جزو شرایط محیطی محسوب می‌شوند. نکاتی که ضریب هوشی بسیار پایین در برخی از کشورهای جهان سومی (به خصوص کشورهای آفریقایی) را تا حدی توجیح می‌کنند.

3- جنسیت

نقش جنسیت

نتایج تحقیقات مختلف نشان می‌دهند که هیچ تفاوت معناداری بین میزان ضریب هوشی زنان و مردان وجود ندارد. در واقع جنسیت عاملی مهم و تاثیرگذاری بر روی میزان هوش افراد نیست. تنها نکته جالب اینکه دامنه میزان ضریب هوشی در مردان نوسان بیشتری نسبت به زنان دارد.

آی کیو ما ایرانیان چند است؟

بر اساس نتایج تحقیقات مختلف، ضریب هوشی متوسط ایرانیان عدد 92 را نشان می‌دهد. این عدد طبق مطالبی که گفتیم کاملا نرمال و طبیعی است. اما تنها مشکل این است که حالا می‌دانیم اینکه ما باهوش‌ترین مردم دنیا هستیم یک باور اشتباه بوده است!

آیا ضریب هوشی یا آی کیو افزایش می‌یابد؟

شطرنج برای تقویت هوش

خوشبختانه بله. تحقیقات زیادی به ما نشان می‌‎دهند که ضریب هوشی همواره قابل افزایش است. این موضوع در مورد سایر هوش‌ها مانند هوش هیجانی نیز صدق می‌کند. البته ما قبلا در مقاله افزایش ضریب هوشی تمامی راهکارهای تقویت IQ را آموزش داده‌ایم. اما حالا فرصت آن است که حداقل یکبار دیگر به صورت تیتروار به این راهکارها بپردازیم:

  • انجام دادن بازی‌های ذهنی مانند شطرنج، سودوکو یا حتی برخی پازل‌ها.
  • یادگیری موسیقی و نواختن یک ساز.
  • آموزش یک زبان جدید مثال زبان انگلیسی.
  • کتاب خواندن و مطالعه دروس. (تاثیر مطالعه بر مغز)
  • ورزش کردن مداوم و روزانه (به خصوص تمرینات هوازی)
  • مصرف کراتین طبیعی (موجود در پیاز، تخم مرغ، ماهی سالمون، آفتابگردان، انبه و…)
  • مدیتیشن
  • داشتن خواب کافی (حتما خلاصه کتاب چرا می‌خوابیم را مطالعه کنید)

 

تمامی این نکات به شما کمک خواهند کرد تا به مرور زمان ضریب هوشی خود را افزایش دهید. البته، باز هم تاکید می‌‎کنیم که تنها تقویت آی کیو برای رشد و پیشرفت کافی نیست و ما به بقیه هوش‌‌ها هم به همین اندازه نیاز داریم.

اثر فلین و ضریب هوشی نرمال

اثر فلین

جیمز فلین محقق اهل نیوزیلند بود که در زمینه هوش تحقیقات می‌کرد. نتایج تحقیقات او نشان دادند که هوش افراد مختلف در طول قرن بیستم با افزایش روبرو بوده است. این موضوع با نام اثر فلین شناخته می‌شود. در واقع فلین به این نتیجه رسید که پیشرفت بشر و عوامل مختلفی که زندگی را برای او آسان‌تر کرده موجب افزایش میزان هوش سیال و متبلور او شده‌اند. قبلا و در مقاله تقویت حافظه و هوش به شما درباره هوش سیال و متبلور توضیحاتی داده‌ایم که می‌توانید آن را مطالعه کنید. اما بیایید ببینیم کدام عوامل به زعم فلین باعث رشد و افزایش ضریب هوشی افراد در طول این سال‌ها شدند؟

1- بهبود سیستم آموزشی

یکی از مهمترین مواردی که موجب شده ما از نیاکانمان انسان‌های باهوش‌تری باشیم همین است. با گسترش علم و درک بهتر علوم شناختی در قرن بیستم، سیستم‌های آموزشی هم دچار تحولات زیادی شدند. موضوعی که تاثیر مستقیم و مثبتی بر روی میانگین ضریب هوشی نرمال افراد داشت. در واقع مدارس و دانشگاه‌های بهتر با استفاده از روش‌های تدریس به روز توانستند باعث افزایش قدرت یادگیری مغز دانش‌آموزان و دانشجویان شوند. اما این تمام ماجرا نبود. برخی دیگر از عوامل هم به همین اندازه در این اتفاق شریک بودند.

2- گسترش امکانات رفاهی

دومین عاملی که فلین برای این خیز بلند متصور شده است امکانات رفاهی و زندگی بهتر افراد نسبت به نیاکان آن‌ها است. پدربزرگ‌ها و مادربزرگ‌های ما در دنیای زندگی می‌کردند که گاهی صرف زنده‌ ماندن هم برای آن‌ها دشوار بود. از مریضی‌های ناشناخته و واگیردار گرفته تا نبود تکنولوژی لازم برای درمان برخی بیماری‌ها، همگی جزو دغدغه‌های زندگی این افراد بودند. اما گسترش تکنولوژی باعث شد بخشی از نگرانی‌های آن‌ها از بین برود و حالا این فضای فکری برای تفکر در مورد چیزهایی مهمتری باز شده بود. فکر کردن به مسائل عمیق و انتزاعی و  دوری از افکار منفی به مرور زمان تاثیر مثبتی بر روی میانگین ضریب هوشی گذاشت.

مکمل برای افزایش ضریب هوشی نرمال

3- تغذیه و مکمل‌ها

با رشد و پیشرفت علم، انواع مکمل‌های غذایی هم راه خود را به زندگی مردم باز کردند. همانطور که پیش‌تر هم گفتیم مواد غذایی و ویتامین‌ها نقش مهمی در بهبود عملکرد مغز و افزایش هوش ما دارند. به همین دلیل هم با گذشت زمان و افزایش مصرف این مواد غذایی، انسان قرن بیستم بیش از پیش افزایش ضریب هوشی را تجربه کرد. همچنین اهمیت بیشتر مصرف لبنیات و حتی سبزیجات نسبت به گذشته، توانست رژیم غذایی افراد را هم دگرگون کند. مجموعه این اتفاقات هم باعث بالاتر رفتن میانگین ضریب هوشی یا آی کیو نرمال شدند. 


بیشتر بخوانید:

برای تقویت حافظه چه بخوریم؟

برای تمرکز حواس چه بخوریم؟


 

سخن پایانی درباره ضریب هوشی یا آی کیو نرمال

اگر تصور می‌کنید که به اندازه کافی باهوش نیستید یا حس می‌کنید مغزتان به خوبی کار نمی‌کند، نگران نباشید. همانطور که در خلاصه کتاب کوچک نبوغ گفتیم، شما همواره می‌توانید با تمرین کردن و هدف‌گذاری صحیح استعداد و مغز خود را پرورش دهید. در این مقاله سعی کردیم شما را علاوه بر آی کیو نرمال با راه‌‌های تقویت این هوش هم آشنا کنیم. پس اگر تا الان به فکر آن نبودید، می‌توانید از همین حالا قدم‌های کوچکی برای آن بردارید و ضریب هوشی خود را از سطح نرمال آن بالاتر ببرید. 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

12 پاسخ

  1. همه ی تست ها ضریب هوشی منو خیلی بالا نشون میده و خب اکثر آدما تو اولین برخورد بهم میگن خیلی باهوشی که بعضیا میگن حتی واسشون ترسناکه ولی عوضش حافظه ام مثل یه فلش با ظرفیت یه مگ هستش،هیچی یادم نمیمونه،مغزم مدام در حال فکر کردنه حتی شبا نمیتونم راحت بخوابم،و اینکه ۲۷ سالمه و درجه ی خفیفی از اوتیسم دارم و ارتباط با بقیه واسم سخته،پیش چندتا مشاور رفتم ولی حرفاشون رو تو ذهنم پیش بینی میکنم و تاثیری روم ندارن،گاها خسته میشم…

  2. سلام بنده پارسال بهره هوشیم ۱۱۰بود با کتاب خوانی به ۱۲۶رساندم ایا می توانم با تمرینات بیشتر و تغذیه مناسب به ۱۵۰برسانم

  3. سلام وقتتون بخیر من ۱۸ سالمه این داستانی کع میگم درباره خودمه ی خاهر دارم ک ازش متنفرم بعضی وقتا صدا میزنه توجه نمیکنم و به مرحله ادزاو نمیرسه چند باری میگه گیراییت پایینه که این باعث اعصبانیت من میشه و همیشه دعوا کردم . یکمم بعضی اوقات درسو سخت میگیرم و مباحث ساده رو پیچیده نگاه میکنم و نمیفهمم ولی بعضی وقتا هم اینطور نیست .
    در تحصیلات تا این سن موفق بودم و تلاش کردم از ادعا بدم میاد ولی همیشه دروس اختصاصیم درصدش بین ۶۰ الی ۱۰۰ بوده
    از علایقم میشه گفت به روانشناسی و علوم اجتماعی و رشته های کاوش گری یا ماجرایی مثل کشتیرانی و ارتش و جغرافیا و بشدت هوا فضا علاقه دارم
    ولی من وقتی ازمون کتل زدم که خودمم احساس کردم با دیدگاه متفاوت دارم به سوالات جواب میدم و به تصور خودم باید بیشتر میشد جوابش شد ۶۸!
    نوشت شما در زمینه تحصیلات نمیتونید موفق بشید با اینکه همیشه شاگرد اول بودم گرچه تلاش خودمه
    ی چند بار دیگه ازمون دادم تا به ۱۲۰ رسید ولی خب جواب اولیه مهمه ولی خب در شرایط خوبی هم نبودم . خسته و …
    لو توی آزمون ریون شدم ۱۱۴
    میخواستم بدونم چقدر اینا معتبره .
    بنظرم نمیتونه معتبر باشه و صرفا مارو در برابر وضعیت موجود منفعل میکنه و شاید به جای اینکه مارو به جای اینکه به وضعیت مطلوب برسونه بدتر کنه ، با اینکه من آدم سخا کوشی هستم ولی نتایج تاثیراتی رو اعتماد به نفسم گزاشته اگه واقعا ضریب هوش خدا دادی باشه خوب کسی که بی سواده قطعا توی این ازمون نمره کمتری میگیره تا فردی ک ریاضی خوبی داره و به برخی الگو و ساختار و دنباله ها مسلطه .
    نگاه این ازمون بیشتر روشش تجربی و نگاه از بیرون بوده چون منی که عاشق تخیل و نویسندگی هستم و همیشه ادبیاتم خوب بودهو همچنین کنجکاوی چرا نوشته شما کنجکاو نیستید و از این موارد . این تست بنظرم باید منسوخ بشه هرکسی بر اساس ی دیدگاهی به سوالا جواب میده منی که منطق ریاضی خوندم جواب سوالات عموم خصوص من وجه بوده ولی جوابش شده مطلق و واقعا برام عجیب بود دیدگاه پاسخگویی به سوالات یکم سلیقه ایی بوده بعضی هاش
    والا جوری ک اونجا نوشته بود من ی آدم بی عرضه ام ولی واقعا توی هر چیزی که بوده مهارت و علاقه داشتم و بدم میاد یکی یکی ذکر کنم ولی تحسینم کردند
    من تلاش هم خیلی میکنم و اکثرا هم شرایط روحیم بده چون وضعیت الان رو دوست ندارم . دوست دارم زندگیم ۱۸۰ درجه عوض بشه .خیلی دوست دارم بل بقیه هم راجب علایقشون و حتی نوع صحبتشون سوال بپرسم ولی خب نمیشه دیگه اگه کسی مثل من بود بیاد اشنا شیم 😅
    ببخشید یکم طولانی شد ولی به سایت ها اعتماد نکنید واقعا به عقیده من عقل رو میشه اپدیت کرد اگه واقعا به شهود و بینش برسی اینو تایید میکنی
    خیلی تند تند تایپ کردم اعصابم خورد بود ببخشید😅

    1. سلام و درود وقتتون بخیر
      بنده لذت بردم از نوع استدلال های شما و دید شما
      IQ و EQ هست که یک فرد و تبدیل به ادم موفقی میکنه
      مکمل هم هستند
      من بهتون پیشنهاد میکنم با مراقبه حال روحی خودتتون بهتر کنید و دست از تلاش برندارید

  4. نکته های جالبی هست .یه موضوعی رو میخاستم بدونم آیا روش استفاده از سابلیمینال ها برای افزایش هوش راهکار مناسب و خوبیه ؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *