H_B_I-mianlogo
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اگر دنبال مطلبی هستید که آن را پیدا نمیکنید، آن را در فرم زیر جستجو کنید:

سبد خرید شما در حال حاضر خالی است.

بازگشت به فروشگاه

بهترین نویسندگان زن جهان و ایران

مدت زمان مطالعه:

مشخصات:

بهترین نویسندگان زن جهان و ایران

مشخصات:

Icons8 RSL Colored Part 9

دانلود فایل :

Dusk Part 1

تاریخ:

Icons8 RSL Colored Part 10

مدت زمان مطالعه:

Icons8 RSL Colored Part 11

فهرست مطالب

بهترین نویسندگان زن ؛ مشهورترین بانوان قلم به دست

فهرست مطالب

 

نوشتن کتاب یکی از سخت‌ترین و البته جذاب‌ترین روش‌های ممکن در جهت تاثیرگذاری در دنیا است. پس جای تعجب نیست که اکثر زنان قدرتمند و ‌تاثیرگذار در تاریخ جهان زنان نویسنده بودند. زنانی که فقط و فقط به علت جنسیتشان نادیده گرفته شدند و یا حقشان پایمال شد. اما با این‌حال برای حق و رویای خودشان جنگیدند و تا به امروز الهام بخش زنان دیگر برای دفاع از حق خود شدند. در لیست زیر که از بهترین نویسندگان زن ایران و جهان تشکیل شده است به زندگی زنانی می‌پردازیم که با نوشته‌هایشان ردپایی عمیق در تاریخ به جای گذاشتند و برخی از آثار آن‌ها به لیست بهترین کتاب هایی که باید خواند راه یافته‌اند. 

مشکلات بهترین نویسندگان زن جهان

از گذشته تا به امروز زنان از نگاه‌های جنسیت زده در امان نبودند و نیستند. زنانی که تنها به خاطر زن بودن تحقیر شدند و استعداد آن‌ها نادیده گرفته شد. از زمان‌های دور وظیفه‌ی آن‌ها فرزندآوری و فرزندپروری خوانده شد تا جایی که حتی بعضی از خود زنان آن را باور کردند. اما همیشه کسانی بودند که از  قدیم با این تفکرات اشتباه جنگیدند تا بتوانند در جامعه به برابری برسند. کتاب‌های زیادی هم تا به حال در این مورد نوشته شده است که می‌توانید در مقاله کتاب های حوزه زنان و فمینیسم با آن‌ها بیشتر آشنا شوید.

در لیست زیر نام زنانی را خواهیم دید که محدودیت نه تنها رویایشان را از آن‌ها نگرفت بلکه آنان را قدرتمند تر کرد. زنانی که نام آن‌ها همچنان پس از سال‌ها به عنوان بهترین نویسندگان زن یاد می‌شود. حتی فیلم‌ها و سریال‌های فراوانی تاثیر گرفته از زندگی و یا کتاب‌های آن‌ها ساخته شده است . در زمان‌هایی از تاریخ که حتی کتاب‌هایی با نام نویسنده‌ی زن انتشار نمی‌یافت و یا اگر چاپ می‌شد به علت زن بودن نویسنده فروش نمی‌رفت. تا همین قرن ۲۱ که همچنان حقوق آن‌ها لگدمال می‌شود، آن‌ها برای خواسته‌هایشان جنگیدند و کتاب‌هایی ماندگار و به یاد ماندنی از خودشان به جای گذاشتند. پس خود را برای خواندن مقاله‌ای آماده کنید که به شما جرئت جنگیدن برای رویاهایتان را بدهد.

بهترین نویسندگان زن جهان

ابتدا با بهترین نویسندگان زن خارجی شروع می‌کنیم که در طول تاریخ از خودشان اثری ماندگار به جای گذاشتند. کسانی که در قرن‌های ۱۷ یا ۱۸ با بیشترین محدودیت‌ها شاهکارترین کتاب‌های تاریخ را نوشتند. در حقیقت این افراد شروع کننده‌ی این راه برای زنان دیگر بودند و امروزه نام آن‌ها میان بهترین نویسندگان زن جهان می‌درخشد و از آن‌ها به عنوان اسطوره یاد می‌کنیم.

۱- ویرجینیا وولف

تصویر ویرجنیا وولف یکی از بهترین نویسندگان زن

ویرجینیا وولف یا بهتر است بگوییم ویرجینیا استفن در ۲۵ ژانویه سال ۱۸۸۲ در انگلستان و در خانواده‌ای متمول و ادبی به دنیا آمد. اما در آن زمان هیچکس حدس نمی‌زد که زندگی او تا چه حد دستخوش تغییرات می‌شود. پدر ویرجینیا لسلی استفن تاریخ‌نگار و یکی از چهره‌های ادبی شاخص آن زمان بود. مادرش جولیا استفن زاده‌ی هند بود و کتابی در خصوص حرفه‌اش یعنی پرستاری منتشر کرده بود. هم پدر و هم مادر ویرجینیا قبلا یک بار ازدواج کرده و همسر خود را از دست داده بودند. ویرجینیا ۳ خواهر و برادر تنی به نام‌های توبی، ونسا و آدرین و ۴ خواهر و برادر ناتنی به نام‌های لورا، جورج، جرالد و استلا داکورث داشت.

دوره‌ی افسردگی

ویرجینیا دختربچه‌ای شاد و کنجکاو بود اما به علت تعرض جنسی دو برادر ناتنی‌اش و غم از دست دادن مادر، برادرش توبی و پدرش در زمان‌های مختلف دوره‌های افسردگی سختی را پشت سر گذاشت. بعد از مرگ پدرش بود که با تصمیم آدرین و ونسا خانه‌ی پدری‌شان را فروختند و به منطقه‌ی بلومبری لندن نقل مکان کردند.

نقطه‌ی عطف

می‌شود گفت نقطه‌ی عطف زندگی ویرجینیا نقل مکان به بلومبری بوده است. جایی که دیگر آزادانه و به دور از مزاحمت‌های جورج و جرالد(برادرهای ناتنی‌اش)توانست زندگی کند و کتاب بنویسد. او در همین محله با گروهی هنرمند و روشنفکر آشنا شد که تاثیر زیادی بر زندگی‌اش گذاشتند مثل کلایو بل منتقد ادبی که بعدها با ونسا ازدواج کرد. خود ویرجینیا هم در سال ۱۹۱۲ با دوست و همکار کلایو بل یعنی لئونارد وولف ازدواج کرد و زندگی خوبی داشت. اما ویرجینیا که سراسر عمرش درگیر افسردگی بود سرانجام در ۲۸ مارس ۱۹۴۱ بعد از اتمام آخرین کتابش جیب کتش را پر از سنگ کرد و خود را در رودخانه‌ی اوز غرق کرد. جسد او ۳ هفته‌ی بعد پیدا شد.

آثار

ویرجینیا در طول زندگی‌اش آثار تاثیر گذاری از خودش به جای گذاشت که همین موضوع او را به یکی از بهترین نویسندگان زن جهان تبدیل می‌کند. آثاری که همچنان جزو کتاب‌های پرطرفدار محسوب می‌شوند. مثلا کتاب به سوی فانوس دریایی که یکی از بهترین کتاب‌های ویرجینیا است. الهام بخش این کتاب خانه‌ای ساحلی در جنوب غرب انگلیس با منظره‌ی فانوس دریایی بود که ویرجینیا در کودکی تابستانش را آن‌جا می‌گذراند. سبک نوشتاری ویرجینیا بسیار از زمان خودش جلوتر و به نوعی مدرن بود و می‌توان این موضوع را در کتاب‌هایش مثل خانم دالووی، به سوی فانوس دریایی و اتاقی از آن خود مشاهده کرد.


همچنین بخوانید: بهترین کتاب های روانشناسی


 

۲- هارپر لی

عکس هارپرلی

 

دختر بچه‌ای که هیچ شباهتی به دخترها نداشت!
هارپر لی متولد ۲۸ آپریل ۱۹۲۶ در ایالت آلابامای آمریکا است. او که کوچکترین فرزند خانواده‌اش بود هیچگاه مانند دختر بچه‌ها نبود و بیشتر مانند پسر بچه‌ها رفتار می‌کرد. پدرش وکیل و عضو هیئت قانون گذاران آلاباما بود اما مادرش از بیماری ذهنی رنج می‌برد و به سختی حتی از خانه بیرون می‌آمد.

او دختری بسیار آرام و گوشه‌گیر بود. هیچ علاقه‌ای به مد روز، آرایش و قرار گذاشتن با پسرها نداشت و تمام ذهنش مشغول به مطالعه کردن بود. او‌ در دانشگاه حقوق مشغول به تحصیل شد اما بعد از یک سال آن‌ را رها کرد. هارپر لی برای دنبال کردن رویایش یعنی نویسندگی به نیویورک رفت. هارپر در سال‌های آخر عمرش سکته کرد و قوه‌ی شنوایی و بینایی خو‌د را از دست داد. از آن پس در خانه‌ی سالمندان نگه‌داری می‌شد تا سرانجام در سال ۲۰۱۶ و در سن ۸۹ سالگی درگذشت.

دوستی با ترومان کاپوتی

یکی از حقایق جالب درباره‌ی هارپر لی دوستی او با ترومان کاپوتی در زمان بچگی است. ترومان کاپوتی که در مقاله‌ی بهترین کتاب‌های جنایی و معمایی به او پرداختیم دوست صمیمی هارپر در کودکی بوده است. با اینکه آن دو تفاوت زیادی با یکدیگر داشتند اما زندگی سختشان در کودکی آن‌ها را بهم نزدیک کرده بود.

آثار

لی یکی از بهترین نویسندگان زن در طول عمرش تنها ۲ کتاب منتشر کرد. اولی یکی از شاهکارهای تاریخ ادبیات جهان یعنی کشتن مرغ مقلد است. هارپر لی با نوشتن این کتاب برنده‌ی جایزه‌ی پولیتزر شد. کشتن مرغ مقلد به ۴۰ زبان مختلف ترجمه شد و میلیون‌ها کپی از آن به فروش رفت. هارپر لی با اختلاف زیاد در سال ۲۰۱۵ کتاب دومش برو دیده‌بانی بگمار را به چاپ رساند که ادامه‌ی کتاب کشتن مرغ مقلد می‌باشد و ادامه‌ی زندگی کاراکترها را نشان می‌دهد.

 

۳- شارلوت برونته

 

شارلوت برونته از بهترین نویسندگان زن

شارلوت برونته که احتمالا همگی با رمان زیبا و کلاسیک جین ایر او‌ را می‌شناسید در ۲۸ آپریل ۱۸۱۶ متولد شد. شارلوت تنها ۵ سال داشت که مادرش را از دست داد. این اتفاق پدر را با ۶ بچه‌ی کوچک تنها گذاشت. او در سال ۱۸۲۴ خواهران برونته را به مدرسه‌ی شبانه روزی فرستاد. مدرسه‌ای که اوضاع بد غذا و‌ رفتار خشن پرسنلش الهام بخش مدرسه‌ی لوود در جین ایر شد. شارلوت ۲ خواهر خودش را در اثر بیماری سل از دست داد.

او و خواهرانش امیلی و آنه که هر سه دستی در نوشتن اشعار و داستان‌های کوتاه داشتند، برای منتشر کردن کارهایشان به ترتیب از نام مستعار کورر بل، الیس بل و اکتون بل استفاده می‌کردند. جالب است‌ بدانید که اولین رمان شارلوت یعنی پروفسور بارها توسط رابرت سوسی شاعر انگلیسی رد شد اما او از نوشتن نا‌امید نشد. شارلوت در سال ۱۸۵۵ در حالیکه باردار بود دچار بیماری شد و جان خود را از دست داد.

آثار

همانطور که گفتیم معروف‌ترین اثر شارلوت برونته یکی از بهترین نویسندگان زن عصر ویکتوریا جین ایر است که اولین بار در سال ۱۸۲۵ منتشر شد. جین ایر خیلی زود مورد توجه افراد زیادی از جمله نویسندگان مختلفی قرار گرفت. شارلوت جین ایر را هم با نام مستعارش یعنی کورر بل منتشر کرد. اولین رمانش یعنی پروفسور هم دو سال بعد از مرگش به چاپ رسید.

 

۴- امیلی برونته

امیلی برونته

شارلوت و جین ایر، امیلی و بلندی‌های بادگیر!
به نظر می‌آید خواهران برونته با این دو کتاب حجت را بر دنیای ادبیات تمام کرده‌اند.
امیلی برونته یکی دیگر از خواهران برونته و از شارلوت ۲ سال کوچک‌تر است. همانطور که در مورد قبلی گفتیم خواهران برونته در مدرسه‌ای شبانه روزی تحصیل کردند و خیلی زود مادرشان را از دست دادند. امیلی زمان‌هایی را هم به عنوان معلم مشغول به کار شد اما خیلی زود فهمید این کاری نیست که می‌خواهد انجام دهد و آن را کنار گذاشت.

امیلی همیشه همراه خواهرانش مشغول نوشتن شعر و داستان بود. اما هیچ‌گاه آثارش مورد توجه قرار نمی‌گرفت. او به همراه شارلوت و آنه کتاب شعری با نام مستعار منتشر کردند. ناشر آن کتاب تا یک سال بعد نمی‌دانست که نویسنده‌‌های این کتاب خانم هستند. او سرانجام در سال ۱۸۴۸ درگذشت.

آثار

مهم‌ترین اثر و تنها رمان بلند امیلی بلندی‌های بادگیر است. اما برخلاف جین ایر که بلافاصله بعد از انتشار به شهرت رسید، بلندی‌های بادگیر مورد توجه قرار نگرفت. اما پس از انتشار جین ایر در تابستان ۱۸۴۷ بلندی‌های بادگیر بار دیگر در زمستان همان سال منتشر شد که این بار با استقبال خوبی رو به رو شد. بلندی‌های بادگیر از آن زمان تا به الان یکی از بهترین رمان‌های کلاسیک محسوب می‌شود. جالب است بدانید بسیاری شخصیت اصلی کتاب یعنی کتی را بسیار به خود امیلی شبیه می‌دانند.

 

۵- جین آستن، یکی از بهترین و پیشروترین نویسندگان زن

جین آستن از بهترین نویسندگان زن

 

جین آستن در ۱۶ دسامبر ۱۷۷۵ در انگلستان و در خانواده‌ای پرجمعیت به دنیا آمد. پدر جین کشیش و معلم بود ولی با وجود دو شغل هم نمی‌توانست زندگی مرفهی را برای ۷ فرزندش فراهم کند. جین آستن در زندگی‌اش دوبار عاشق شد ولی هرگز ازدواج نکرد. بار اول به‌علت وضع بد مالی خانواده‌اش عمه‌ی پسر او‌ را از ازدواج با او منع کرد. بار دوم هم که عاشق شد پسر جان خودش را از دست داد. نزدیکترین فرد به جین خواهرش کاساندرا بوده که تمام اطلاعات به دست آمده از زندگی جین بر اساس نامه‌هایش به خواهرش است.

تفریح مورد علاقه‌ی جین از کودکی کتاب خواندن بود. او و خواهرش برای مدتی هم در آکسفورد تحصیل کردند ولی بعد از مدتی به دلیل همه‌گیری بیماری تیفوس به خانه بازگشتند. البته جین به‌ بیماری مبتلا شد ولی از آن جان سالم به در برد. جین آستن سرانجام در سال ۱۸۱۷ به دلیل بیماری درگذشت. اما نوع بیماری هیچگاه مشخص نشد.

آثار مهم جین آستن

جین آستن که یکی از بهترین نویسندگان زن است در طول عمرش ۶ رمان نوشت که دوتای آن‌ها بعد از مرگش منتشر شد. اما مهم‌ترین اثر جین غرور و تعصب است که خواندن آن را به شما پیشنهاد می‌کنم. فیلمی هم به‌ همین نام و بر اساس همین کتاب توسط جو‌ رایت ساخته شده است. از دیگر آثار جین آستن می‌شود به ترغیب، اما (Emma) و عقل و احساس اشاره کرد. باید بدانید که جین آستن تمام آثارش را ناشناس و بدون نام منتشر کرده است. همچنین او به دلیل استفاده از تکنیک جریان سیال ذهن در آثارش، عنوان یک نویسنده پیشرو زن شناخته می‌شود.

 

 ۶- جورج الیوت یا مری آن اونز

جورج الیوت

از دیدن نامی مردانه در لیست بهترین نویسندگان زن تعجب کردید؟
جورج الیوت نام مستعار نویسنده‌‌ای به نام مری آن ۷ایوانز است. مری متولد ۱۸۱۹ در انگلیس است. پدر مری برخلاف شغل خانوادگیشان یعنی کشاورزی، نجار بود. جورج الیوت یکی از برجسته‌ترین نویسندگان عصر ویکتوریا خوانده می‌شود. او در نوشته‌هایش از دیدگاه‌های روان‌شناختی بسیاری بهره می‌برده‌است‌ و این موضوع یکی از ویژگی‌های نوشته‌های الیوت است. بعضی او را داستایوفسکی انگلستان هم می‌دانند.

 

الیوت در کودکی عشق بی حد و حصری به برادر کوچکترش داشته و تمام وقتش را با بازی با‌ او می‌گذرانده است. اما با بزرگتر شدن برادرش و رفتن او به مدرسه زندگی به کام الیوت تلخ می‌شود. او به مرور متوجه می‌شود که برخلاف خواهرش چیز زیادی از زیبایی ظاهری بهره نبرده است و به همین دلیل کسی به او توجه نمی‌کند. تمام این عوامل باعث می‌شوند که الیوت از همه کناره‌گیری کند و وقت خودش را با خواندن کتاب پر کند. او به چندین زبان مسلط شد و چندین کتاب رمان و شعر نوشت تا سرانجام در سال ۱۸۸۰ به علت بیماری درگذشت.

آثار

از مهم‌ترین آثار جورج الیوت می‌توان به ادام بید، آسیاب رودخانه‌ی فلاس، سایلاس مارنر، دنیل دروندا و البته میدل مارچل اشاره کرد. او ابتدا با انتشار ادام بید به موفقیتی عجیب دست پیدا‌ کرد و به سرعت کتابش مورد توجه قرار گرفت. به همین علت در همان سال کتاب دومش یعنی آسیاب رودخانه‌ی فلاس را منتشر کرد.


همچنین بخوانید: بهترین کتاب های تاریخی ایران و جهان


 

 

۷- جی کی رولینگ ؛ یکی از بهترین و پرفروش‌ترین نویسندگان زن

جی کی رولینگ

آوادا کِداورا!!!
اگر طرفدار هری‌پاتر باشید حتما متوجه خط اول شده‌اید. اگر نه حتما به شما پیشنهاد می‌کنم هرچه سریع‌تر به سراغ نزدیک‌ترین کتاب فروشی بروید و اولین کتاب هری‌پاتر را تهیه کنید. جی.کی رولینگ یا جوآن رولینگ خالق هری‌پاتر و متولد ۱۹۶۵ است. جوان با داشتن پدری مهندس و مادری تکنسین از اوضاع مالی خوبی برخوردار بود. اما اوضاع همیشه به یک شکل نخواهد ماند.

جوآن از همان کودکی علاقه‌‌ی زیادی به نوشتن داشت به شکلی که اولین کتابش را در ۶ سالگی به نام خرگوشی با نام خرگوش نوشت. او بعد از فارغ‌التحصیل شدن از دانشگاه با مردی به نام ژورگه آرانتس ازدواج کرد. ثمره‌ی این ازدواج دختر جوآن جسیکا بود.‌اما بعد از گذشت زمان کمی زندگی جوان به کلی تغییر کرد. او که از بدرفتاری و خشونت‌های همسرش خسته شده بود در سال ۱۹۹۳ از او جدا شد. او بعد از جدایی بدون پول و با دخترش تنها مانده بود که همه‌ی این عوامل او را به افسردگی کشاندند. او مدتی را به علت افسردگی در درمانگاه به سر برد.

خلق هری پاتر

اما یک روز قطار جوآن ( اجازه دهید آن را قطار خوشبختی بنامم) ۴ ساعت تاخیر داشت،او در همین لحظه  ایده‌ای به ذهنش رسید. او در تمام مدت این ایده را در سرش پرورش داد و زمانی که به خانه رسید مانند دیوانه‌ای تند تند چیزی بر کاغذ می‌نوشت. داستانی درباره‌ی پسری عینکی با استعداد جادوگری! و اینگونه بود که هری‌ پاتر خلق شد. جوآن در یک سال و با وجود اوضاع بسیار بد مالی اولین کتاب هری پاتر را نوشت.

 

اما انتشارات‌ مختلف با چاپ آن مخالفت می‌کردند تا سرانجام انتشارات بلومزبری تصمیم به چاپ آن گرفت. او ابتدا می‌خواست کتابش را با اسم جوآن رولینگ با چاپ برساند اما به پیشنهاد سرپرست انتشارات نام مستعار جی.کی رولینگ را انتخاب کرد. چرا که نوشته‌های یک زن به خوبی فروش نمی‌رفتند! در حال حاضر چندین جلد از این مجموعه کتاب در لیست پرفروش‌ترین کتاب‌های دنیا قرار دارد.

آثار

اولین کتاب از مجموعه کتاب هری پاتر به نام هری پاتر و سنگ جادو بیش از ۱۲۰ میلیون کپی در سراسر جهان فروخت و به زبان‌های مختلفی ترجمه شد. به همین دلیل جوآن نوشتن این مجموعه را ادامه داد و سال بعد قسمت دوم یعنی هری پاتر و تالار اسرار را منتشر کرد. کتاب دوم هم مانند اولی با استقبال فوق‌العاده‌ای رو به رو شد. مجموعه فیلم هری‌پاتر هم بر اساس این فیلم ساخته شد که همچنان پرطرفدار است. مجموعه هری پاتر ۷ کتاب خواندنی است که توصیه میکنم آن‌ها را از دست ندهید.

 

۸- مارگارت میچل

مارگارت میچل

 

نویسنده‌ای تاثیر گذار و تنها یک کتاب!
مارگارت میچل خالق تنها کتاب بر باد رفته متولد ۸ نوامبر ۱۹۰۰ است. جالب است بدانید که مارگارت به دلیل اینکه در ۳ سالگی دامن خودش را سوزاند و از آن پس مادرش شلوار پایش کرد، جیمی صدا زده شد که این اسم تا ۱۴ سالگی روی او ماند. او در سنین کودکی علاقه‌ی زیادی به داستان نوشتن داشت اما هرگز به نویسندگی به عنوان یک حرفه نگاه نمی‌کرد. میچل در رشته‌ی روانپزشکی مشغول به تحصیل شد اما به علت مرگ مادرش در اثر آنفولانزا آن را رها کرد و به خانه برگشت.

مارگارت زنی عشوه‌گر و زیبا بوده که طبق گفته‌ها افراد زیادی دل داده‌ی او بودند. مارگارت نسبت به دختران زمان خودش هم شخصیت متفاوتی داشته مثلا الکل و سیگار از او جدا نمی‌شدند و بددهنی یکی از ویژگی‌های شخصیتی او بوده است.

 

او زمانی که به علت ناراحتی در قوزک پایش در خانه بوده با اصرار همسرش شروع به نوشتن کتاب می‌کند. مارگارت هم در آن زمان نوشتن رمان بر باد رفته را آغاز می‌کند. اما این موضوع را از همه پنهان می‌کند. مارگارت ۱۰ سال برای نوشتن رمانش زمان صرف می‌کند ولی در آخر تصمیم می‌گیرد که آن را منتشر نکند. اما در آخر و از سر لجبازی با دوستش که به او گفته بود نمی‌توانی کتاب بنویسی کتابش را منتشر می‌کند. اینگونه بر باد رفته به دنیا معرفی شد. سرانجام در سال ۱۹۴۹ در راه سینما ماشینی به مارگارت زد و او چند روز بعد به دلیل جراحات زیاد درگذشت.

آثار

همانطور که گفتیم تنها اثر مارگارت میچل یکی از بهترین نویسندگان زن بر باد رفته است. بر باد رفته‌ای که با گذشتن این همه زمان همچنان یکی از خواندنی‌ترین کتاب‌های رمان محسوب می‌شود. نام اسکارلت شخصیت اصلی کتاب ابتدا پنزی بوده که مارگارت با پیشنهاد ناشر آن را تغییر می‌دهد. مارگارت میچل ۵۰ هزار دلار هم حق کپی رایت برای ساختن فیلم بر باد رفته دریافت کرده است. فیلم بر باد رفته هم اثر ماندگار در تاریخ سینما به‌ حساب می‌رود. جالب این است که خود مارگارت میچل بازیگر نقش اسکارلت اوهارو یعنی ویوین لی را انتخاب کرده است.


بیشتر بخوانید: بهترین کتاب های انگیزشی


 

۹- دوریس لسینگ

دوریس لسینگ

 

دوریس لسینگ متولد ۲۲ اکتبر ۱۹۱۹ در کرمانشاه ایران است. پدرش از نظامیان جنگ جهانی اول بوده است و مادری پرستار داشته است. پدر دریس پس از مجروح شدن در جنگ به سمت دفترداری در بانکی در کرمانشاه گمارده می‌شود. به‌ همین دلیل دریس در ایران به دنیا می‌آید. دوریس در ۶ سالگی به‌ همراه خانواده‌اش به زیمباوه که آن زمان مستعمره‌ی انگلستان بود، مهاجرت کرد.

 

دوریس در تمام زندگی‌اش درگیر سیاست بود و در تمام آثارش نظرات سیاسی‌اش به وفور دیده می‌شود. او جوایز زیادی برای کتاب‌هایش دریافت کرده است. از مهم‌ترین این جوایز می‌توان به جایزه‌ی نوبل ادبی‌اش در سال ۲۰۰۷ اشاره کنیم. همانطور که گفتیم موضوع پایه‌ای اکثر کتاب‌های لسینگ سیاست بوده است اما او در کتاب‌هایش به‌ موضوعات روان شناختی و حتی علمی تخیلی هم پرداخته است. نکته‌ی جالب در مورد دریس آن است که در ۱۴ سالگی ترک تحصیل کرد اما برنده‌ی جایزه‌ی نوبل ادبی است. او در سن ۹۴ سالگی و در سال ۲۰۱۳ از دنیا رفت.

آثار

دوریس جزو نویسنده‌های پرکار به حساب می‌آید و بیش از ۵۰ کتاب نوشته است. اما دوریس با کتاب دفترچه‌ی طلایی به شهرت رسید. این کتاب به زبان‌های زیادی ترجمه شد. موضوع این کتاب درباره‌ی زنان مبارز در جنگ جهانی اول است و در مورد نویسنده‌ای است که زندگی‌اش را در یک دفترچه‌ی طلایی می‌نویسد. از دیگر کتاب‌های مهم دوریس می‌توان به بچه‌های خشونت و فرزند پنجم هم اشاره کرد.

 

۱۰- مارگارت اتوود

مارگارت آتوود از از بهترین نویسندگان زن جهان

اتوود متولد ۱۸ نوامبر ۱۹۳۹ در اتاوای کانادا است. او که پدری گیاه‌شناس داشته اکثر کودکی‌اش را در جنگل‌های کبک گذرانده است. آثار این موضوع هم به‌ خوبی در آثارش مشاهده می‌شود. مارگارت اتوود طبق گفته‌ی اطرافیانش دیدی طنز به مسائل زندگی دارد و رفتاری صمیمانه دارد. او جایزه‌های ادبی زیادی برای کتاب‌هایش دریافت کرده است که از میان آن‌ها می‌توان به جایزه‌ی بوکر اشاره کرد.

 

در تمامی کتاب‌های اتوود شخصیت اصلی زن بوده است که این موضوع نشانگر تفکرات فمینیستی این نویسنده است. او لیسانس ادبیات انگلیسی دارد. مدرک ارشد خودش را از کالج رادکلیف دریافت کرده است و دکترای خودش را در هاروارد ادامه داد.

آثار

مهم‌ترین کتاب مارگارت اتوود را می‌توان سرگذشت ندیمه دانست که جایزه‌ی بوکر دریافت کرده است. سریالی هم بر اساس این رمان و به‌ همین نام ساخته شده است. سرگذشت ندیمه داستان زنانی است که حق داشتن شغل یا هرچیز دیگری را ندارند و از آن‌ها تنها برای فرزند آوری استفاده می‌شود.‌ از دیگر آثار اتوود می‌توان آدمکش کور و سال سیلاب را نام برد. آخرین کتاب مارگارت وصیت‌ها نام دارد که ادامه‌ی سرگذشت ندیمه را بیان می‌کند.

 

۱۱- تونی موریسون

تونی موریسون از بهترین نویسندگان زن سیاهپوست

 

مادر زنان سیاهپوست آمریکا
کلوئه آنتونی ووفورد در ۱۸ فوریه ۱۹۳۱ در آمریکا متولد شد. او با تبار آمریکایی آفریقایی و در خانواده‌ای با وضع مالی نه‌چندان مناسب به دنیا آمد. او به خاطر علاقه‌اش در کودکی تحصیلاتش را در زمینه ادبیات در دانشگاه هاروارد واشنگتن ادامه داد. آن جا بود تونی از تفکیک نژادی در آمریکا آگاه شد چرا که این دانشگاه تنها مخصوص سیاهپوستان بود. او تحصیلاتش را تا جایی که خودش در دانشگاه تگزاس استاد شود ادامه داد. تونی یک ازدواج ناموفق هم داشته است که حاصل این ازدواج ۲ پسر بود.

 

او تمام عمرش را صرف دفاع از حقوق زنان به خصوص زنان سیاهپوست کرد. تمام آثار تونی هم‌ مربوط به دغدغه‌اش یعنی نژادپرستی و برابری است. بسیاری موریسون را مادر سیاهپوستان می‌دانند. او اولین زن سیاهپوستی بود که جایزه‌ی نوبل دریافت کرد. علاوه بر نویسندگی تونی منتقد ادبی هم بود و دستی هم در نگارش نمایشنامه داشت. او در سال ۲۰۱۲ از اوباما نشان افتخار آزادی دریافت کرد و در سال ۲۰۰۸ برنده‌ی گرمی شد. در آخر تونی در ۵ اوت ۲۰۱۹ از دنیا رفت.

آثار

اولین رمان تونی که عضوی از بهترین نویسندگان زن جهان است آبی‌ترین چشم نام دارد که در سال ۱۹۷۰ منتشر شد. این رمان درباره‌ی دختریست با تبار آمریکایی آفریقایی که حتی خودش به این باور رسیده است که به علت رنگ پوستش زیبا نیست و لیاقت خوشبختی را ندارد. این کتاب تونی بعد از انتشار حسابی سروصدا کرد. از دیگر آثار او می‌توان به محبوب، دلبند اشاره کرد که آن هم داستانی در مورد نژادپرستی را روایت می‌کند.


مقاله جدیدمان را از دست ندهید:

بهترین کتاب های فلسفی


 

۱۲- آگاتا کریستی، دوش به دوش شکسپیر!

 

آگاتا کریستی از بهترین نویسندگان زن

آیا ممکن است لیستی از بهترین نویسندگان زن تهیه کرد و نامی از پرفروش‌ترین نویسنده زن جهان نبرد؟
ملکه‌ی جنایت آگاتا کریستی با نام اصلی آگاتا مری کلاریسا کریستی در ۱۵ سپتامبر ۱۸۹۰ در انگلستان به دنیا آمد. پدر آگاتا مردی آمریکایی بود و مادرش از خانواده‌های اشرافی انگلستان. آگاتا در طول عمرش ۲ بار ازدواج کرد که بار اول پس از ۱۴ سال جدا شد. آگاتا تنها فرزندش را از ازدواج اولش دارد.

 

او در طی جنگ جهانی اول در بیمارستان مشغول به کار شد. این موضوع تاثیر زیادی در نوشتن کتاب‌هایش داشت چرا که از این طریق به خوبی با دارو‌ها و‌سم‌ها آشنا شد. مرگ‌های زیادی هم در کتاب‌های جنایی معمایی او با سم اتفاق می‌افتد. سپس آگاتا در سال ۱۹۳۰ با مکس مالووان که ۱۴ سال از او کوچک‌تر بود ازدواج کرد. آگاتا به همراه همسرش به کشورهای زیادی سفر کردند که باز هم این موضوع تاثیر بسزایی در کتاب‌های آگاتا داشت. چون داستان اکثر کتاب‌های آگاتا در کشورهای خارجی به‌خصوص کشورهای شرقی رخ می‌دهد.

جالب است بدانید آگاتا کریستی در سال ۱۹۲۶ برای ده روز ناپدید شد. در آخر پلیس او را در هتلی پیدا کرد. آگاتا با نام زنی که شوهر اولش با او به آگاتا خیانت کرده بود، اتاق گرفته بود! او‌ مدعی شد که به علت فشارهای روانی زیاد دچار فراموشی شده است. ولی عده‌ی زیادی این کار آگاتا را تبلیغاتی خواندند. اما فارغ از تمام این قضایا آگاتا کریستی یا بهتر است بگویم ملکه‌ی جنایت خالق شخصیت‌هایی چون هرکول پوآرو و خانم مارپل است. نام آگاتا هنوز بعد از چندین سال در صدر پرفروش‌ترین نویسنده‌ی تاریخ می‌درخشد.

آثار

اگاتا کریستی از خودش ۶۶ رمان جنایی به جای گذاشت که همگی آن‌ها جزو بهترین و پرفروش‌ترین کتاب‌های جنایی شناخته می‌شوند. کتاب‌های هرکول پوآرو و خانم مارپل که جزو بهترین کتاب او محسوب می‌شوند. از پرفروش‌ترین کتاب‌های آگاتا می‌شود به قتل در قطار سریع‌السیر شرق که آگاتا آن را در هتلی در استانبول نوشت اشاره کرد. کتاب‌های دیگر او مثل تله موش و قتل بر روی نیل هم بسیار پرطرفدار است. آنگاه هیچکس نماند که جزو پرفروش‌ترین کتاب‌های تاریخ هم به حساب می‌آید جزو کتاب‌هایی است که باید آن را بخوانیم. نکته‌ی جالب که شاید کمتر کسی بداند این است که آگاتا کریستی با نام مستعار مری وستمکات داستان‌های عاشقانه‌ای هم نوشته است.

 

۱۳- مری شلی

مری شلی

نویسنده‌ای نابغه و سرکش!
مری شلی متولد ۳۰ آگوست ۱۷۹۷ در لندن است. مری شلی همیشه به‌ عنوان نویسنده‌ای نابغه و بسیار فراتر از زمان خودش شناخته می‌شود. او کتاب شاهکار و ماندگاری مانند فرانکشتاین را تنها زمانی که ۱۸ سال داشت نوشت. اثری که همچنان در تاریخ از جایگاهی ویژه برخوردار است. حتی فیلمی هم بر اساس این کتاب ساخته شده است. اما از آن جایی که زندگی خصوصی مری شلی به خودی خود بسیار جذاب است فیلمی هم به نام مری شلی با بازی ال فانینگ ساخته شده است.

 

مری شلی چند روز پس از به دنیا آمدنش مادر خود را از دست می‌دهد. پدرش که فیلسوف و نویسنده بوده بار دیگر ازدواج می‌کند. مری در سن ۱۷ سالگی یعنی در سال ۱۸۱۴ با مردی شاعر و متاهل فرار می‌کند. در حین فرار و زمانی که آن‌ها در سوییس اقامت داشتند مری شلی فرانکشتاین را می‌نویسد. مری شلی ۴ بار باردار شد اما ۳ بار اول هر سه کودکش را چند روز پس از به دنیا آمدن از دست داد.

او و همسرش زمانی که زن قبلی او دست به خودکشی می‌زند ازدواج می‌کنند و به ایتالیا می‌روند. مری در سال ۱۸۱۸ فرانکشتاین را ابتدا به صورت ناشناس و بعد در سال ۱۸۲۳ با نام خودش منتشر می‌کند. او در ۲۴ سالگی همسرش را در سانحه‌ی قایقرانی از دست می‌دهد. او بعد از همسرش خرج خود را از طریق کتاب نوشتن در می‌آورد. سرانجام خودش هم در سال ۱۸۵۱ بر اثر تومور مغزی فوت می‌شود.

 

آثار

مهم‌ترین اثر مری شلی یکی از بهترین نویسندگان زن جهان کتاب ترسناک فرانکشتاین است که از محبوبیت فراوانی برخوردار است. از دیگر آثار مهم مری شلی می‌توان به ماتیلدا، آخرین نفر و والپرگا اشاره کرد.

 

۱۴- سیلویا پلات

سیلویا پلث

 

سیلویا و سرنوشت تلخش!
سیلویا پلات در ۲۷ اکتبر ۱۹۳۲ در آمریکا به دنیا آمد. پدرش استاد زیست‌شناسی بود و مادرش کارشناسی ارشد ادبیات انگلیسی و آلمانی داشت. سیلویا پلات عشق بی اندازه‌ای نسبت به پدرش داشت ولی بر خلاف آن اصلا رابطه‌اش با مادرش خوب نبود. این موضوع آنقدر جدی بود که سیلویا تنفرش نسبت به مادرش را حتی در کتاب‌هایش بروز داده است. اما سرنوشت پدرش را در سن ۸ سالگی از او می‌گیرد. البته برخلاف سایر نویسندگان این لیست، سیلویا یک رمان نویس نبوده است و بیشتر آثار او در قالب شعر هستند.

 

سیلویا که دانش‌آموز فوق‌العاده‌ای بود با نمرات بالا از دانشگاه فارغ‌التحصیل شد. اما در سال ۱۹۵۳ به علت شکست عشقی با خوردن قرص قصد خودکشی کرد. اما برادرش او را نجات داد. او چندین ماه تحت روانکاوی با شوک الکتریکی قرار گرفت. سرانجام او در سال ۱۹۵۶ با تد هیوز ازدواج کرد و صاحب دو فرزند شد. ولی در سال ۱۹۶۲ از تد هیوز جدا شد و در سال ۱۹۶۳ با گاز خودکشی کرد. حرف‌های زیادی درباره‌ی خشونت خانگی تد هیوز و خیانت او به سیلویا زده شد. عده‌ی زیادی علت مرگ سیلویا را افسردگی ناشی از خشونت‌های تد می‌دانند.

آثار

مهم‌ترین اثر سیلویا را می‌توان حباب شیشه نام برد که در آن سیلویا به نوعی قسمتی از زندگی‌اش شامل بیمارستان روانی را تعریف می‌کند. او اولین بار این کتاب را با نام مستعار ویکتوریا لوکاس منتشر کرد. البته انتشار این رمان ۷ سال طول کشید چرا که آمریکا آن را ضد اصول خانواده می‌دانست. سیلویا سرانجام کتابش رادر انگلیس منتشر کرد. گذر از آب، درختان زمستانی، غزال و مجموعه‌ی اشعار از دیگر آثار سیلویا پلات است.


همچنین بخوانید: انواع ژانر کتاب


 

بهترین نویسندگان زن ایرانی

در بالا به بهترین نویسندگان زن جهان پرداختیم اما از جهان که بگذریم به کشور خودمان ایران می‌رسیم که هم از ادبیات غنی‌ای برخوردار است و هم نویسندگان به نامی دارد که بهترین کتاب‌های فارسی و ایرانی را نوشته‌اند. اما تمام نویسندگانی که اسم آن‌ها را در لیست زیر می‌بینید مسیر دشواری را برای رسیدن به این جایگاه طی کرده‌اند. در ادامه نام نویسندگان زنی را مشاهده می‌کنید که شاید بیشتر از هر کشور دیگری در محدودیت بودند اما آثار و کتاب‌های آن‌ها تغییری در تاریخ ادبیات ایران ایجاد کرد.

 

۱۵- سیمین دانشور

سیمین دانشور از بهترین نویسندگان زن ایران

اولین زن داستان نویس ایرانی!
سیمین دانشور در ۸ اردیبهشت ۱۳۰۰ در خانواده‌ای کاملا آشنا به ادب و فرهنگ پا به دنیا گذاشت. پدرش محمد علی دانشور مردی اهل شعر و ادب و از اعضای گروه حافظیون بود. گروه حافظیون از افرادی تشکیل شده بود که هر شب جمعه به مزار حافظ می‌رفتند و یاد او را گرامی می‌داشتند. مادر سیمین قمرالسلطنه حکمت که خود شاعر و هنرمند بود.

 

سیمین دانشور همیشه جزو دانش‌آموزهای ممتاز در مدرسه‌اش بود. او برای ادامه تحصیل در دانشگاه از شیراز به تهران آمد و در رشته‌ی ادبیات دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد. او در طول حیاتش با نام مستعار برای روزنامه‌های ایرانی مطلب می‌نوشت تا در سال ۱۳۲۷ اولین مجموعه داستان را با نام آتش خاموش منتشر کرد. البته سیمین دانشور به عنوان اولین اثرش که در سن ۲۲ سالگی آن را نوشته بود از آن راضی نبود و دیگر اجازه‌ی چاپ مجددش را نداد.

 

او در سال ۱۳۲۷ با جلال آل احمد آشنا شد و ۲ سال بعد با او ازدواج کرد. البته خانواده‌ی جلال آل احمد با این ازدواج موافق نبودند به شکلی که پدر جلال شب عروسی مجلس را ترک کرد و تا ۱۰ سال به خانه‌ی آن‌ها نیامد. سیمین دانشور در ۱۸ اسفند ۱۳۹۰ درگذشت.

آثار

سیمین دانشور یکی از بهترین نویسندگان زن در تمام آثارش از جایگاه زنان در خانواده و اجتماع صحبت می‌کند. او به نوعی با این کار اهمیت زنان را در جامعه نشان می‌دهد. مهم‌ترین و شناخته شده‌ترین اثر سیمین دانشور سووشون است که در مقاله‌ی بهترین کتاب‌های فارسی به آن مفصل پرداخته‌ایم. سیمین دانشور به عنوان مترجم آثاری مانند دشمنان از آنتوان چخوف را هم به فارسی ترجمه کرده است. جزیره‌ی سرگردانی، ساربان سرگردان و کوه سرگردان از دیگر آثار این نویسنده است.

 

۱۶- زویا پیرزاد

 

زویا پیرزاد

زویا پیرزاد نویسنده‌ای برای زنان!
زویا پیرزاد متولد سال ۱۳۲۱ و از اهالی ارمنی تبار در آبادان است. پیرزاد همچون سیمین دانشور از دانش آموزان ممتاز مدرسه‌اش بود. او پیش از داستان نویسی مشغول به ترجمه شد و چند کتابی را به فارسی ترجمه کرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان آلیس در سرزمین عجایب و آوای جهیدن غوک را نام برد. زویا پیرزاد بعدها به تهران آمد و‌ در تهران ازدواج کرد که حاصل این ازدواج دو پسر به نام‌های ساشا و شروین است.
زویا پیرزاد به سبک نوشتن روان و دلنشینش معروف است که عده‌ای آن را سبک زنانه نویسی می‌دانند. زویا پیرزاد در حال حاضر در آلمان زندگی می‌کند. او همیشه در کتاب‌هایش حرف از دغدغه‌های زنانه می‌زند و اینکار زنان بسیاری را جذب کارهای او می‌کند.

آثار

زویا در سال ۱۳۷۰ اولین مجموعه‌ی داستان کوتاه خودش را با نام مثل همه‌ی‌ عصرها منتشر کرد که بسیار مورد استقبال قرار گرفت. اما در سال ۱۳۷۶ و در فرانسه با انتشار دومین مجموعه داستان کوتاهش به اسم طعم گس خرمالو برنده‌ی جایزه‌ی بیست سال ادبیات داستانی شد. اولین رمان بلند زویا به نام من چراغ‌ها را خاموش می‌کنم در سال ۱۳۸۰ منتشر شد که تا کنون بیش از ۲۰ بار تجدید چاپ شده است. از دیگر رمان‌های بلند او می‌شود به عادت می‌کنیم اشاره کرد.


این مقاله را از دست ندهید: 
کتاب های ممنوعه ایران و جهان!


 

۱۷- گلی ترقی

تصویری از گلی ترقی یکی از بهترین نویسندگان زن

 

گلی ترقی نویسنده و خاطره‌نویس ایرانی است که در ۱۷ مهر ۱۳۱۸ در تهران به دنیا آمد. از آن‌جایی که پدرش سرپرست نشریه‌ی ترقی بود، گلی در خانواده‌ای آشنا به ادبیات بزرگ شد. او‌ برای تحصیلات به آمریکا رفت و پس از اتمام درسس به ایران بازگشت و مشغول به تدریس شد. او با کارگردان ایرانی به نام هژیر داریوش ازدواج کرد و از این طریق با ابراهیم گلستان و فروغ فرخزاد آشنا شد.

 

گلی ترقی اولین داستان خودش با نام میعاد را با حمایت‌های فروغ فرخزاد منتشر کرد. او بعد از انتشار داستانش به فرانسه مهاجرت کرد کرد و این بار همان‌جا ماند. قلم او بسیار شیرین و دلنشین است. دلیل اینکه او را خاطره نویس می‌خوانند این است که خاطرات گذشته‌ی خودش را به شکلی جذاب و گیرا تعریف می‌کند. می‌شود گفت گلی ترقی استاد مکتب خاطره نویسی است.

آثار

 گلی ترقی یکی از بهترین نویسندگان زن ایران است که در بعضی از آثارش به خاطرات کودکیش می‌پردازد که از میان آن‌ها می‌توان به  اتوبوس شمیران، دوست کوچک و خانه‌ی مادربزرگ اشاره کرد. بزرگ بانوی روح‌ من، خانه‌ای در آسمان از دیگر آثار این‌ نویسنده‌ی توانا است.

 

بهترین نویسندگان زن ایران و جهان ؛ سخن آخر

در این مقاله به زندگی زنانی پرداختیم که با‌ وجود مشکلات زیاد راهی برای ماندگار شدن آثارشان پیدا کردند. زنانی که در مقابل خشونت، فقر و محدودیت‌ها قد علم کردند و حالا نامشان در تاریخ می‌درخشد. زنانی که هرکدام می‌توانند الگویی برای جنگیدن در جهت رویاهایمان باشند.

 

به مقاله امتیاز دهید : [ratings]

آیا تمایل دارید این مقاله را دریافت کنید؟

مطالبی که برایتان مفید است:

یک پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *