احتمالا شما هم تا حالا به این فکر کردهاید که چه اتفاقی میافتاد اگر میتوانستیم با وجود کمتر کار کردن، بهتر و بیشتر نتیجه بگیریم. خب چنین ایدهای به نظر غیر ممکن میآید. اما بد نیست بدانید که استفاده از برخی راهکارها و استراتژیها به ما کمک خواهد کرد تا علیرغم اینکه کمتر از گذشته زحمت میکشیم، بتوانیم دستاوردها و بازدهی بیشتری داشته باشیم. برای این کار کافیاست که اصل گرایی را تمرین کنیم و از انجام کارهای بیهوده بپرهیزیم. چگونه؟ امروز قرار است به معرفی کتاب اصل گرایی بپردازیم و در انتهای مقاله هم میتوانید خلاصه این کتاب را دریافت کنید. اما پیش از آنکه بخواهیم وارد جزئیات شویم، بیایید با نویسنده و خود مفهوم اصلگرایی بیشتر آشنا شویم.
گرِگ مککیون ؛ نویسنده کتاب اصل گرایی
گرگ مککیون (Greg McKeown) نویسنده و مدیر مشاورهای است که با کمپانیهای بزرگی مانند گوگل، فیسبوک، اپل، توئیتر و لینکدین تجربه همکاری داشته است. او در رشته MBA و در دانشگاه استنفورد تحصیل کرده است. جایی که او به یکی از تولیدکنندگان دوره طراحی زندگی تبدیل شد. کتاب پرفروش آسودهگرایی هم یکی دیگر از آثار اوست. در واقع پس از کار کردن با مدیران چنین شرکتهای بزرگ و مهمی این ایده در ذهن او به وجود آمد که تجربیات کار کردن با برخی از خلاقترین کمپانیهای جهان را با دیگران به اشتراک بگذارد. البته نه در قالب کتاب زندگینامه، بلکه به شکل دستورالعملی جالب که هر خواننده را مجذوب خود میکند. کتابی که دنبال کردن نکات و راهکارهای موجود در آن موجب افزایش بازدهی و در نتیجه رشد و پیشرفت افراد خواهد شد.
انتشارات آموخته کتاب اصل گرایی را با ترجمه دکتر بهنام شاهنگیان و مهدی مصلحی به چاپ رسانده است.
همچنین بخوانید: ویژگی های افراد خلاق

اصل گرایی چیست؟
برخلاف تصور عموم، بسیاری از کارهایی که ما در طول روز انجام میدهیم هیچ تاثیری بر روی آینده و موفقیت ما نخواهند داشت. این یعنی بخش مهمی از زمان ما به کارهایی اختصاص دارند که انجام دادنشان غیرضروری است. اما به نظرتان ما چه تصمیمی در قبال این کارها میگیریم؟ آیا به سادگی آنها را کنار میگذاریم؟ یا نه، به جای کنار گذاشتنشان بیشتر به انجام این کارها وابسته میشویم. حقیقت این است که بیشتر ما آنچنان در باتلاق کارهای بیهوده گرفتار شدهایم، که تقریبا انجام ندادن آنها برایمان غیر ممکن است. اما فلسفه اصلگرایی به ما میگوید که باید فرع را رها کنیم و به اصل بچسبیم.
البته اگر فکر میکنید یک فرد اصلگرا کمتر از سایرین کار میکند یا کارهای بیشتری را در زمان کمتری انجام میدهد، سخت در اشتباهید. اصل گرایی یعنی انجام دادن کارهایی که لازم و ضروری است، به همین سادگی. البته مطمئنا انجام چنین کاری در شروع برای شما ساده نخواهد بود. برای همین هم نویسنده کتاب اصلی گرایی تصمیم گرفته مهمترین نکات مربوط به کنار گذاشتن بیش از حد فکر کردن و تبدیل شدن به یک اصل گرا را در کتاب خود به ما آموزش دهد. این راهکارها به ما کمک میکنند که با پرهیز از انجام کارهای بیفایده، به فکر کارهایی باشیم که باعث افزایش بازدهی ما میشوند. اتفاقی که در نهایت منجر به رشد و توسعه فردی ما خواهد شد.
اصل گرایی یعنی انجام دادن کار درست، در زمان درست و به شکل صحیح! |
چگونه میتوان یک اصل گرا بود
برای تبدیل شدن به یک فرد اصل گرا، باید بتوانید کنترل انتخابهای خود را به دست بگیرید. انتخاب اینکه زمان، انرژی، پول و مهارت خود را چگونه و کجا خرج میکنید، تاثیر مهمی در آینده شما خواهد داشت. اما چگونه میتوان کنترل انتخابها و تصمیمات خود را بر عهده بگیرید؟ جواب ساده است: به کمک قوانین چهار گانه اصل گرایی که عبارتند از:
- کمتر کار کنید، اما بهتر کار کنید.
- شما قرار نیست همه کارها را انجام دهید.
- همیشه از خود سوال کنید و آماده تغییر برنامه باشید.
- بعد از شناسایی کارهای اصلی و مهم، برای انجام دادنشان درنگ نکنید.
در واقع اصلگرایی چیزی شبیه به همان قانون یا اصل پارتو است. تمامی نکات مربوط به این 4 قانون در خلاصه کتاب اصل گرایی به صورت کاملا واضح و مفصل توضیح دادهشدهاند. برای همین هم افراد پس از مطالعه این کتاب میتوانند به کمک راهکارهای موجود در آن به یک فرد اصلگرا تبدیل شوند.
کتاب اصل گرایی چگونه به افراد کمک میکند؟
وقتی بتوانید کارهای مهم و ضروری زندگی خود را شناسایی کنید، قادر خواهید بود که انرژی، سرمایه و زمان خود را صرف چیزهایی کنید که برایتان بازدهی بیشتری دارند. به این ترتیب شما تقریبا از تمام ظرفیتهای خود استفاده میکنید. نکته مهمتر اینکه با تبدیل شدن به یک فرد اصلگرا، تمام تصمیمات، انتخابها و اعمال شما با اهدافتان همراستا میشوند. به این ترتیب مسیر رسیدن به اهدافتان را هم گم نخواهید کرد. در واقع اصل گرایی کار جدیدی نیست که شما مجبور به انجام آن باشید. این فلسفه تنها نوعی رویکرد جدید است که به شما در انجام تمام کارهایتان کمک میکند. رویکردی که نیاز به پیروی از آن، حالا بیشتر از هر زمان دیگری حس میشود.
مطالب مرتبط: معرفی و خلاصه کتاب کار عمیق
نگاهی بر فصلهای کتاب
- اصل گرایی چیست؟
- انتخاب:قدرت شکستناپذیر انتخاب
- تشخیص: بیاهمیت بودن تقریباً همهچیز
- موازنه: کدام مشکل را میخواهم؟
- فرار: مزایای خارج از دسترس بودن
- بنگرید: چیزهایی را که واقعاً اهمیت دارند ببینید
- بازی کنید: خرد کودک درونتان را بپذیرید
- خواب: حفاظت از داراییها
- انتخاب: قدرت معیارهای سختگیرانه
- روشنگری: تصمیمی که با هزار تصمیم برابر است
- شهامت: قدرت «نه» مؤدبانه
- لغو تعهد: اگر جلوی ضررتان را بگیرید، پیروزی بزرگی به دست میآورید
- تدوینگری: هنر نامرئی
- محدود کردن: آزادی تعیین مرزها
- حائل: مزیتی غیرمنصفانه
- کاهش: افزایش ثمر دهی با حذف موانع
- پیشرفت: قدرت پیروزیهای کوچک
- تعلیق ذهنی: نبوغ روال روزانه
- تمرکز: حالا چه کاری مهم است؟
- بودن: زندگی اصل گرایانه
کتاب اصل گرایی به درد چه کسانی میخورد؟
جهان در قرن بیست و یکم پر است از مطالب و مهارتها و کارهای جذاب. بسیاری از ما هم دوست داریم تمام این کارها را انجام دهیم. به همین دلیل هم بخش زیادی از زمان خود را صرف کارهایی میکنیم که خودمان تصور میکنیم مهم هستند، اما در واقعیت انجام دادنشان هیچ ضرورتی ندارد. به همین دلیل هم تا به خودتان بیایید متوجه میشوید که با اهمال کاری زمان زیادی را برای انجام دادن هر کاری صرف کردید. به همین دلیل هم بازدهی شما پایین میآید.
اگر شما هم بیش از اندازه برای یک کار وقت میگذارید، مدام به دنبال انجام چند کار مختلف هستید، روی تصمیماتتان کنترل ندارید و به طور کلی پیشرفت کندی دارید، مطالعه این کتاب کمک بسیار زیادی به شما میکند. البته ما تمام نکات ضروری و مهم کتاب را در خلاصه کتاب اصل گرایی جمع آوری کردیم. پس اگر برای خواندن تمام متن زمان ندارید، حتما خلاصه این کتاب را بخوانید.
جملات ماندگار کتاب
“اگر برای زندگی خود اولویتبندی نکنید، بقیه این کار را برای شما انجام خواهند داد.”
“هیچگاه نباید از پذیرش یک اشتباه خجالت زده باشید. شما با این کار حداقل میفهمید که از گذشته عاقلترید.”
“گاهی اوقات کارهایی که انجام نمیدهید به اندازه کارهایی که انجام میدهید اهمیت دارند.”
“اگر پاسخ شما یک بله واضح نیست، پس میتوان آن را یک نه واضح تلقی کرد.”
“اینکه شما به جایی یا کاری دعوت شوید، برای شرکت و نقش داشتن در آن کافی نیست.”
“ما یا خودمان تصمیمات مهم زندگیمان را میگیریم و یا به دیگران اجازه میدهیم این کار را برایمان انجام دهند.”
” یک فرد اصل گرا میداند که معامله کردن بخشی از زندگی است. پس مدام به این نمیاندیشد که با معامله کردن چه چیزی را از دست میدهد. بلکه به چیزهای بزرگتری که به دست خواهد آورد فکر میکند. ”
مطالب مرتبط: معرفی و خلاصه کتاب باشگاه پنج صبحی ها
جمع بندی + دانلود خلاصه کتاب اصل گرایی
همانطور که دیدید، اینکه ما چه اندازه وقت، انرژی و سرمایه خود را صرف انجام کاری میکنیم اهمیت زیادی ندارد. نکته مهم این است که این کار ما تا چه اندازه بازدهی برایمان به ارمغان خواهد داشت. مطالعه خلاصه کتاب اصل گرایی و استفاده از راهکارهای موجود در آن، به شما کمک خواهد کرد که با حذف کارهای غیر ضروری تمام وقت خود را به چیزهایی اختصاص دهید که آینده درخشانی را برای شما ترسیم میکنند. وقت آن رسیده که اصل را بچسبید و فرع را رها کنید!