موفقیت، قلهای که همه ما کم و بیش آرزوی فتح آن را داریم. بیشتر ما هر روز به افراد موفق نگاه میکنیم و آنها برای جایگاهی که دارند ستایش میکنیم. از ایلان ماسک گرفته، تا بیل گیتس، از مارک زاکربرگ تا بسیاری از چهرههای ورزشی، اما آیا تا به حال شده که به داستان موفقیت آنها فکر کنیم؟ مهمتر از آن، آیا فرد موفقی را سراغ دارید که خودش اذعان داشته باشد به صورت شانسی و اتفاقی به موفقیت رسیده است؟ ابدا! تمام چیزی که آنها به ما میگویند این است: “ما به موفقیت و توسعه فردی رسیدیم چون سخت تلاش کردیم.” امروز در این مقاله قصد داریم با معرفی و خلاصه کتاب از ما بهتران یا داستان موفقیت نخبگان اثر مالکوم گلدول، شما را با روی دیگر سکه آشنا کنیم.
درباره نویسنده کتاب
مالکوم گلدول در مجلهی نیویورکر مطلب مینویسد. او در واشینگتن پُست به عنوان گزارشگری که مطالب مربوط به دنیای تجارت و دانش را پوشش میداد، کارش را شروع کرد. در سال 2005، او در فهرست 100 انسان تأثیرگذار مجلهی تایم قرار گرفت. علاوه بر از ما بهتران، گلدول چند کتاب پرفروش دیگر نیز نوشته است. کتابهایی چون نقطهی عطف و چشمک.کتاب از ما بهتران هم در ایران چندین بار ترجمه شده است. در این بین پیشنهاد ما ترجمه نوشین طیبی است که توسط نشر نیلوفر و با نام داستان موفقیت نخبگان منتشر شده است.
کتاب از ما بهتران درباره چیست؟
تقریبا هیچکدام از افراد موفقی که ما میشناسیم، موفقیت خود را مدیون عواملی چون شانس، موقعیت خوب خانوادگی، تولد در مکان و زمان مناسب و چیزهایی از این دست نمیدانند. اما در حقیقت چنین عواملی نقش بسیار مهمی در میزان موفقیت و پیشرفت یک فرد ایفا میکند.
مالکوم گلدول هم با استناد به آمارهای دقیق علمی و پژوهشی، ما را به قلب موفقیت این افراد میبرد. در واقع گلدول به ما نشان میدهد که چه چیزی افراد موفق را از سایرین جدا میسازد. با مطالعه خلاصه کتاب از ما بهتران، ذهنیت شما نسبت به موفقیت و افراد موفق تا حد زیادی تغییر میکند.
کتاب از ما بهتران یا داستان موفقیت نخبگان از آن دست کتابهای زرد روانشناسی و موفقیت نیست. بلکه کتابی است که عملا تمام ساختارها و پیشفرضهای ذهنی شما درباره موفقیت و افراد موفق را تغییر میدهد. گلدول اعتقاد دارد که ما بیش از حد به افراد موفق توجه میکنیم. در حالی که تمرکز اصلی ما باید بر روی این باشد که آنها ثروت و موفقیت خود را از کجا آوردهاند. برای همین هم گلدول عواملی مانند فرهنگ، خانواده، نسل و سایر عوامل فردی را در موفقیت این افراد موثر میداند. اگر دوست دارید خلاصه کتاب داستان موفقیت نخبگان را بخوانید، میتوانید از انتهای همین مقاله آن را دانلود کنید.
همچنین بخوانید: بهترین کتاب های روانشناسی
افسانهای به نام انسان خودساخته
اگر چرخی در اینستاگرام زده باشید، احتمالا با پیجهای انگیزشی زیادی مواجه شدهاید. صفحههایی که داستانهای نه چندان واقعی از افراد موفق روایت میکنند. مثلا شاید جایی خوانده باشید که ایلان ماسک روزگاری به نان شب هم محتاج بوده است. اما آیا تا به حالی کسی درباره پدر ثروتمند او چیزی گفته است؟ با وجود اینکه ایلان ماسک به دلایل خانوادگی هیچگاه از پدرش به نیکی یاد نکرده، اما نمیتوان نقش ثروت وی را در موفقیت پسرش نادیده گرفت. در واقع این پدر ایلان ماسک بود که سرمایه اولین کسب و کار او را در اختیارش گذاشت. کسب و کاری که با فروش در سال 2000 ثروتی بالغ بر 23 میلیون دلار را به ایلان ماسک اعطا کرد. هیچ کس منکر تواناییها، هوش مالی و زیرکی ایلان ماسک نیست. اما به نظر شما اگر پدر او فرد ثروتمندی نبود، آیا وی میتوانست به چنین موفقیتهایی دست پیدا کند؟
این قصه فقط مختص ایلان ماسک نیست. در واقع تمام افراد موفق از چنین موهبتهایی برخوردار بودهاند. مثلا اگر بیل گیتس چند نسل بعد یا قبل از زمانی که متولد شد به دنیا میآمد، آیا اصلا مجال و فرصت به رخ کشیدن تواناییهای خود پیدا میکرد؟ همین موضوع درباره استیو جابز فقید هم صدق میکند. شاید اگر او هم 20 سال دیرتر به دنیا میآمد نه کمپانی اپلی وجود داشت و نه خودش تبدیل به نابغهای به نام استیو جابز میشد.
شاید خیلی از شما جِب بوش، فرماندار سابق فلوریدا را نشناسید. کسی که خود را یک انسان خودساخته معرفی کرده بود. ادعایی که کاملا غلط بود. بوش در خانوادهای رشد کرده بود که در آن یک بانکدار والاستریتی و یک سناتور حضور داشتند. حضور در چنین خانوادهای خود میتواند مزیتی برای پیشرفت و موفقیت شما باشد. با این حال جِب بوش خود را یک انسان خودساخته و مستقل معرفی کرد.
هدف کتاب از ما بهتران یا داستان موفقیت نخبگان چیست؟
خب شاید در نهایت بپرسید که هدف اصلی گلدول از نوشتن چنین کتابی چه بوده است. مالکوم گلدول به اندازهای موفق و تحصیلکرده هست که تقریبا مطمئن باشیم این کتاب را از سر کینه و بغض ننوشته است. برعکس، هدف او از نوشتن این کتاب کمک به افرادی بوده است که به هر دلیلی از اینکه هنوز به موفقیت نرسیدهاند خود را سرزنش میکنند. گلدول سعی دارد به همه ما بگوید که در کنار تلاش، هدفگذاری و پایداری ما به فاکتورهای دیگری مثل شانس هم احتیاج داریم.
البته این موضوع سبب نمیشود که ما تنبلی و اهمالکاری خود را گردن شانس و اقبال بد خود بیندازیم. نویسنده این کتاب سعی میکند تا با ارائه آمارهای واقعی به ما نشان دهد که نباید از افراد موفقی که میشناسیم بت بسازیم. همین تغییر دیدگاه میتواند تا حد بسیار زیادی مسیر موفقیت و توسعه فردی را برای ما هموار کند. یادتان باشد، حتی اگر خود را آدم بدشانسی میدانید، باز هم دلیلی ندارد که از تلاش برای بهبود اوضاع دست بردارید. با قدرت به مسیرتان ادامه دهید و مطمئن باشید که بالاخره شانس جایی به شما رو خواهد کرد.
برای موفقیت به 10 هزار ساعت زمان نیاز دارید!
همانطور که پیشتر و در خلاصه کتاب چگونه هر چیزی در بیست ساعت یاد بگیرید به شما گفتیم، برای رسیدن به سطح استادی و تسلط کافی بر هر مهارتی شما باید 10 هزار ساعت زمان صرف کنید. اما خودمانیم، چند نفر از ما چنین زمانی را در اختیار داریم؟ فارغ از اینکه آیا خودمان مایل هستیم این میزان زمان را صرف تمرین کردن کنیم یا نه، اینکه در درجه اول چنین زمانی در اختیار داشته باشیم خود شرط بزرگی است. اتفاقی که در زندگی افرادی مانند مارک زاکربرگ افتاده است. در واقع والدین او در سنین جوانی برای او یکی از بهترین معلمان برنامهنویسی را استخدام کردن تا به او این مهارت را آموزش دهد.
زاکربرگ علاوه بر زمان، والدینی داشت که حامی وی بودند. اما آیا تا به حال جایی درباره این موضوع مطلب خواندهاید؟
همچنین بخوانید: چگونه از شر بیش از حد فکر کردن خلاص شویم؟
بخشهایی از خلاصه کتاب از ما بهتران
وقتی به یک داستان موفقیت میرسیم، دوست داریم اینچنین فکر کنیم که اینجور آدمها موفقیتشان را به وسیلهی استعداد و سختکوشی به دست آوردهاند. این همان افسانهی «انسان خودساخته» است.
ما به اندازهای برای این افراد و دستآوردهای «خودساختهشان» ارزش قائلیم که غالباً از سر لجبازی و به عمد، دیگر عوامل را نادیده میگیریم.
با رسیدن به آستانهی مهارتهای خود، تقویت جزئی تواناییهای ذاتیتان در استدلال، شما را به جلو هدایت نمیکند. چیزهای دیگری چون هوش اجتماعی، ارتباطات یا حتی یک خوش شانسی کلید پیشرفت هستند.
اما سن نسبی در هر زمینهای که از تاریخ تولد مجاز برای تقسیم افراد به گروههای سنی استفاده میکند، فرصتهای نابرابر و ناعادلانهای ایجاد میکند.
توانایی تعامل و مذاکره با شخصیتهای بانفوذ و صاحبنظر در امور کار میتواند افراد پایین دستی را به اهدافشان نزدیکتر کند.
خانوادههای مرفهتر بیشتر از خانوادههای طبقات پایینتر احساس «مستحق بودن» را در فرزندان خود پرورش میدهند.
کودکان به هنگام فراگیری کلماتی که در زبانهای آسیایی (خصوصا آسیای شرقی) برای اعداد به کار برده میشوند، خود به خود جمع کردن اعداد را نیز یاد میگیرند که در نتیجه به رشد و بهبود تواناییهای ریاضی در سنین پایین کمک میکند.
فرایندهایی که ما برای تبدیل استعدادهای نوظهور به داستانهای موفقیت به کار میبریم، به ندرت اثرگذار یا کارآمد هستند و فقط تعداد اندکی افراد استثنایی از آنها بیرون میآیند.
با این حال، وقتی این عیب و نقص در یک سیستم شناسایی شود، میتوانیم برای برطرف کردن آن به دنبال راهحل بگردیم.
سرفصلهای خلاصه کتاب از ما بهتران
- یاد بگیرید که چرا موفقیتِ «خودساخته»، افسانهای بیش نیست.
- فرهنگ ما افسانهی «انسان خودساخته» را گرامی میدارد.
- گاهی به جایی میرسید که تواناییهای برترتان شما را در رسیدن به موفقیت یاری نمیکنند.
- رسیدن به درجهی استادی در هر زمینهای، 10 هزار ساعت تمرین را میطلبد که اصلاً کار راحتی نیست.
- ماه تولدتان می تواند اثری بزرگ در رسیدن به موفقیت بگذارد.
- اینکه چگونه بزرگ شدهاید میتواند تأثیری اساسی بر راه دستیابی به موفقیتتان بگذارد.
- سالی که در آن به دنیا آمدهاید میتواند سبب پیروزی یا شکست شما شود.
- مکانی که در آنجا متولد شدهاید- از لحاظ جغرافیایی و فرهنگی- میتواند بر دستآوردهایتان تأثیر بزرگی بگذارد.
- اگر اهمیت میراث فرهنگی را به درستی دریابیم، میتوانیم افراد بیشتری را به تلاش به سمت موفقیت و جلوگیری از شکست راهنمایی کنیم.
- اگر ما دلایلی را که سبب ناهمواری زمینهای بازیمان شده بشناسیم، میتوانیم فرصتهای بیشتری برای موفقیت افراد خلق کنیم.
مقاله مرتبط: روشهای مقابله با افکار منفی
این کتاب به درد چه کسانی میخورد؟
همه ما کم و بیش به دنبال پیدا کردن راهی برای رسیدن به موفقیت و پیشرفت هستیم. اما شاید هنوز معنا و مفهوم آن را درک نکردیم. پس به نوعی میتوان گفت این کتاب برای همه ما مفید است. اما به طور خاص خلاصه کتاب از ما بهتران میتواند برای این 3 دسته از افراد فایده زیادی داشته باشد:
- تمام کسانی که به دنبال افزایش آگاهی خود از معنا و مفهوم موفقیت هستند و قصد دارند راه و روش رسیدن به آن را خودشان بیاموزند.
- مربیان، معلمان و تمامی افرادی که در زمینههای آموزشی فعالیت میکنند.
- مشاوران حرفهای و کسانی که به رشد و پیشرفت موسسات و سازمانها کمک میکنند.
جمع بندی و دانلود خلاصه کتاب از ما بهتران
همانطور که دیدید، موفقیت امری ذاتی نیست. این یعنی افراد موفق و بزرگی که میشناسید هیچگاه به صورت مادرزاد موفق نبودهاند. موفقیت آنها نتیجه تلاش، حمایت، شانس، سال تولد و عواملی از این دست است. به همین دلیل هم اگر تا الان موفقیت خاصی کسب نکردید لازم نیست که خودتان را برای این موضوع سرزنش کتید. شاید شانس چند قدم آن سمت تر منتظر شما ایستاده است. به کمک خلاصه کتاب داستان موفقیت نخبگان میتوانید با مدیریت توجه و کنترل ذهن خود سر با کلیک بر روی دکمه زیر و دانلود خلاصه کتاب از ما بهتران میتوانید برای همیشه بتی که از افراد موفق درون ذهن خود ساختهاید را بشکنید.
2 پاسخ
بسیار کار فرهنگی و درستی در جهت فرهنگی کتاب و کتاب خوانی انجام شده سپاس فراوان
سلام و درود برشما سپاسگزارم